Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם במוסכי יבואן נותנים לעמוד ליד הרכב, אבל לא לכולם. ;)

אני תמיד עומד ליד הרכב ועוקב אחרי מה שעושים, ככה אני גם לומד על הרכב שלי ויוצא רגוע בידיעה שהכל עשו כמו שצריך.

מאוד חשוב לי ליראות הכל, אם מחליפים חלק שהוא בלוי אני רוצה ליראות שהוא בלוי. בנוסף אם אני רואה על הדרך עוד דברים שאפשר לסדר - תמיד מבקש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצדיק את המוסכים. אתם מכירים את אלה שרוצים תשובות ותובעים שתסתכל להם בלבן בעיניים בזמן שהם שואלים ובזמן שאתה עונה להם - נו איך אפשר לעבוד ככה.

כמי שנותן שרות (לא בתחום הרכב) אני יודע שזה כמעט בלתי אפשרי לתת שרות יעיל וטוב - אני לא מדבר על שרות קצר ולא מורכב - בנוכחות הלקוח.

אני צריך להתרכז/להתלבט לפעמים, זה קשה מאוד כשמישהוא או מישהם מסתובבים לך בין הרגליים, מעירים הערות, מייעצים ולא מפסיקים לשאול שאלות, מבחינתי זה לז*** את השכל. אני ממהר, זמן זה כסף. עם ישראל לא מוכן לשלם על שלב השאלות והתשובות.

אני כבר לא מדבר על אלה שיגידו שללא הייעוץ שלהם, לא היית מצליח לפתור את הבעיה - צריך גם לשלם להם בסוף. :-D

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אף אחד לא ביקש מהמוסכניק פרזנטציה או הרצאה פרונטלית על הטיפול שהוא מעביר.

אבל לעמוד בצד מבלי לדבר מבלי להפריע אין בזה שום פסול. במקרה שיש לי שאלה או הערה אני תמיד פונה לבעל המוסך ולא למכונאי עצמו שעובד על הרכב בשביל לא להפריע לו ולא לעמוד לו בין הרגליים.

בעבודה שלי אני מספיק מקצועי ובטוח בעצמי שלא איכפת לי שמבקר המדינה יישב ויסתכל עלי עובד וגם יצלם אם זה עושה לו טוב.

ואני די בטוח שכל אלו שמתנגדים גם הם סופר מקצועיים ויודעים את העבודה פי 10 יותר טוב מכל אחד שמבקש להסתכל עליהם עובדים - הבעיה שלהם ומשם נובעת ההתנגדות היא הקיצורי דרך שמוסכניקים עושים בארץ בכדי לחסוך זמן ועבודה. כמו שאמרו פה מעלי: זמן זה כסף. אז נסגור רק עם 3 ברגים במקום 6, זה יחזיק גם ככה. נזל השמן בצדדים, לא צריך לנקות מי ישים לב גם ככה המנוע מטונף. צריך להמתין 10 דקות בשביל לזהות נזילות, נחכה רק 3... ועוד.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
מצדיק את המוסכים. אתם מכירים את אלה שרוצים תשובות ותובעים שתסתכל להם בלבן בעיניים בזמן שהם שואלים ובזמן שאתה עונה להם - נו איך אפשר לעבוד ככה.

כמי שנותן שרות (לא בתחום הרכב) אני יודע שזה כמעט בלתי אפשרי לתת שרות יעיל וטוב - אני לא מדבר על שרות קצר ולא מורכב - בנוכחות הלקוח.

אני צריך להתרכז/להתלבט לפעמים, זה קשה מאוד כשמישהוא או מישהם מסתובבים לך בין הרגליים, מעירים הערות, מייעצים ולא מפסיקים לשאול שאלות, מבחינתי זה לז*** את השכל. אני ממהר, זמן זה כסף. עם ישראל לא מוכן לשלם על שלב השאלות והתשובות.

אני כבר לא מדבר על אלה שיגידו שללא הייעוץ שלהם, לא היית מצליח לפתור את הבעיה - צריך גם לשלם להם בסוף. :-D

אל תכעס אבל אצלך לא הייתי רוצה לקבל שירות! נותן שירות כשמו כן הוא..ואם אין לך את הסבלנות ורק הכסף מדבר אז עדיף לא לקבל את השירות הזה.

פורסם

גם במוסך שבו אני עובד אני לא מאפשר ללקוחות להסתובב בשטח העבודה ובזמן עבודה על הרכב, אלא אם כן אני עוצר את העבודה ומזמין את הלקוח ליד רכבו להראות לו את הליקויים שהתגלו+ הסבר.

בשטח העבודה הסכנה גדולה מאוד, כל רגע משהו עלול להשתבש, כמו למשל עובד שדופק בפטיש ועף איזה שבב מתכת שעלול לפגוע בלקוח, שמן שנפך ברצפה, בשטח העבודה מתבצעות עבודות מסוכנות כמו החלפת בולמי זעזועים וכיווץ קפיצים, אומנם העובדים הם מקצועיים ויודעים מה הם עושים, אבל כולם בני אדם ואין לדעת מה לפתע ישבש בזמן העובדה ובדיוק שלקוח נמצא ליד העובד. בקיצור לא חסר סכנות, אני בתור מנהל עבודה במוסך לא מאפשר ללקוחות לעמוד ליד הרכבים.

מעולם לא קרה כשביקשתי יפה מלקוח לא לעמוד ליד הרכב, אלא שיגש לחדר ההמתנה לשתות קפה והוא סירב, כולם מקבלים זאת בהבנה ומכבדים.

מול כל ליפט אצלינו יש שולחן עבודה, שעליו מניחים את כל החלקים שהוחלפו ברכב(לא זורקים בפח), בסיום הטיפול/תיקון אני מזמין את הלקוח להסתכל מה בדיוק הוחלף ברכב ומה המשמעות של החלקים, אין לקוח שלא אוהב את זה, אפילו שמדובר בנשים שלא כ"כ מתעניינות אבל אוהבות לקבל את ההסבר :)

היה לי מקרה שלא אשכח עם לקוח ממש נודניק, כל דקה הוא חוזר שוב לעמוד ליד הרכב ואני שוב מבקש ממנו יפה לחזור לחדר ההמתה, ולמרות ההזהרות שלי שאסור ומסוכן להסתובב בשטח העבודה, עד שהוא חזר לעמוד ליד הרכב שלו, עשה צעד אחורה דרך על מאריך רצאט והחליק, מיד רצתי אליו להגיש לו עזרה ולבדוק לשלומו, למזלו חוץ ממכה יבשה לא קרה לו כלום, בקול רם ביקשת ממנו שיחזור לחדר ההמתנה, כעבוד 2-3 דקות אני שוב רואה שהוא חזר לשטח העבודה.

כבר הבנתי שאני לא לא יכול עליו יותר, הורתי לעובד שבכל פעם שהלקוח מתקרב לשטח העבודה שיעצור את העבודה על רכבו עד שהלקוח יחזור לחדר ההמתנה.

הטיפול ברכב הזה היה צריך להיות שעתיים וחצי, הוא נמשך לאורך כל היום עבודה במוסך בגלל העיכוב שהלקוח חוזר לשטח העבודה.

פורסם
גם במוסך שבו אני עובד אני לא מאפשר ללקוחות להסתובב בשטח העבודה ובזמן עבודה על הרכב, אלא אם כן אני עוצר את העבודה ומזמין את הלקוח ליד רכבו להראות לו את הליקויים שהתגלו+ הסבר.

במוסכים כאלה שלא מאפשרים להיות על ידי הרכב בזמן הטיפול הרגל שלי לא דורכת. גם במוסכים שיש להם נהלים כאלה בשבילי תמיד מאפשרים.

אף פעם לא נתקלתי במצב כזה, אבל אם היו אומרים לי לא להיות על יד הרכב אני הייתי מבקש להחזיר הכל כמו שהיה קודם ומהר מהר הייתי נוסע ממוסך הזה.

בתור מי שקצת מבין, מאוד חשוב לי ליראות מה עושים עם הרכב.

בעיקרון לגבי להגיד מוסכים זה לא מדוייק, אני תמיד מטפל ברכב שלי אך ורק במוסך יחיד שאני מכיר אותם והם מכירים אותי. אני לא קופץ בין מוסכים, הכל עושה באותו מוסך אחד במשך שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חד וחלק סביבת העבודה במוסך מסוכנת ולכן חל איסור מוחלט (לפי הוראות משרד התחבורה) ללקוח לעמוד שם ובהחלט אין שום כיסוי ביטוחי במקרה של לקוח שיפגע כאשר הוא הסתובב בשטח העבודה ללא ליווי ובעל המוסך יפגע כלכלית וכבר היו מספר מקרים כאלו שפורסמו בבטאון למוסכים

אצלי למשל אם לקוח מתעקש להיות ליד רכבו ולא מספיק לו לראות דרך חלון הראווה של חדר הלקוחות מתבקש יפה לחפש מוסך אחר שמוכן לקחת סיכונים ולתת ללקוח להסתובב ליד בשטח העבודה

פורסם

אני מבין שיש חוק כזה והכל.

אני בחיים לא יכניס את הרכב למוסך שלא יתן לי לעמוד לידו.

חייב לציין שכשאני עומד ליד הרכב במוסך, אני תופס נקודה שקודם כל אני לא יפריע לאף אחד ושלא ירגישו אותי, וכמובן מדבר כמה שפחות עם המכונאי כדי לא להפריע לו (אולי פעם ב.. שואל שאלות).

פעם אחת בצדק המנהל של המוסך ביקש ממנה לקחת שתי צעדים אחורה, בגלל שהמכונאי לא הצליח לראות איזה קונקטור (היה חשד שפינים בפנים עקומים), אז נכנסתי מתחת לרכב ליד המכונאי וניסיתי לראות בעצמי. פשוט התרחקתי מהרכב וזהו כי לרגע הסקרנות גרמה לי להכנס מתחת לרכב.

יש כאלה אנשים שלא חושבים הרבה ופשוט עומדים כמו לולב, לא יודעים כמה סכנות יש במוסך (כמו שאתם אומרים פה), ולגביהם אתם צודקים.

פורסם

מה זה שייך לולב או לא כל אחד יכול להפגע כולל עובדי המוסך רק שהם מכירים את הסכנות מצויידים בהתאם ומכוסים ביטוחית

כל אחד אחר לא מודע לא מוגן ואם יפגע בעל המוסך יקבל לקרדה

מספיק שתיקח שתי צעדים אחורה כמו שאמרת והופ אתה עומד על שלולית שמן קטנה ללא נעלי עבודה אתה תחליק והראש לתוך איזה ליפט סמוך או חלק ברזלי במיוחד שנמצא על הרצפה

עזוב עכשיו ביטוח מה שווה לך ולמוסך כל הסיפור מסביב לפציעה שכזו לראות אם המכונאי עושה עבודה טובה או לא ?

פורסם

אז הערב ראיתי בכלכליסט סטטיסטיקה על מקצועות עם סיכון להפגע.

מדווחים שם על 15% מהעובדים במקצוע שנפגעו ב-2012. לכו תדעו כמה אורחים נפגעו, אני מקווה שאתם לא רוצים להיות ביניהם.

3. מוסכניקים ידיים מלוכלכות מגריז לא נחשב סיכון בריאותי אבל לפי הנתונים מוסכניקים מסכנים את עצמם בכל יום כדי לתקן לנו את כלי הרכב. אנחנו אוהבים לקטר המחירים שהם גובים, אבל הסיכון שבעבודת המוסכניקים, כך מסתבר, הוא משמעותי. לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, בשנה שעברה נפגעו יותר מ-15% מהעובדים בתיקון כלי רכב ואופנועים בתאונות עבודה. מדובר ב-9,844 עובדים שקיבלו באותה השנה "דמי פגיעה" עקב תאונות עבודה. לפי נתוני מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית, נפגעו השנה 287 עובדים בתחום בתאונות עבודה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

נדיר למצוא עובד מכונאות שלא נפגע מתישהו במהלך העבודה

אישית אני נפצעתי רציני פעמיים במשך 20 שנה ואני לא מדבר על חתכים שונים וחבלות שזה ענין חודשי

פורסם

3. מוסכניקים ידיים מלוכלכות מגריז לא נחשב סיכון בריאותי אבל לפי הנתונים מוסכניקים מסכנים את עצמם בכל יום כדי לתקן לנו את כלי הרכב. אנחנו אוהבים לקטר המחירים שהם גובים, אבל הסיכון שבעבודת המוסכניקים, כך מסתבר, הוא משמעותי. לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, בשנה שעברה נפגעו יותר מ-15% מהעובדים בתיקון כלי רכב ואופנועים בתאונות עבודה. מדובר ב-9,844 עובדים שקיבלו באותה השנה "דמי פגיעה" עקב תאונות עבודה. לפי נתוני מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית, נפגעו השנה 287 עובדים בתחום בתאונות עבודה.

אם עובדים בהתאם לכללי הבטיחות ומקבלים הדרכה כיצד לעבוד נכון אז הסיכוי להפגע בעבודה הוא נמוך או לא קיים.

עבדתי מספר שנים בעבודה בעלת סיכון בטיחותי גבוה פי 10 מאשר מכונאי רכב ואף אחד לא נפגע כי פשוט עבדנו לפי כללי הבטיחות.

אין יש מאין.

איזה כייף לי :)

פורסם
נדיר למצוא עובד מכונאות שלא נפגע מתישהו במהלך העבודה

אישית אני נפצעתי רציני פעמיים במשך 20 שנה ואני לא מדבר על חתכים שונים וחבלות שזה ענין חודשי

כנראה שאתה צריך לעבור הדרכה כיצד לעבוד נכון ובצורה בטיחותית.

5 שנים עבדתי כמכונאי מסוקים בצבא ולעולם לא נפגעתי או נחבלתי גם כאשר הייתי צריך להוציא מסוק לטיסה בגשם שוטף כאשר אני עובד על סטנדט בגובה 5 מטר מעל פני הקרקע.

איזה כייף לי :)

פורסם

הסקת המסקנות שלך מצויינת

כי הרי מכונאות מסוקים זה בדיוק כמו מכונאות רכב

וברור כי נפגעתי ב 5 שנים הראשונות של המקצוע לצורך השוואה כמובן מול הניסיון שלך במסוקים

ועוד ברור כי נפגעתי בגלל משהו שאני עשיתי ולא מישהו אחר

לי ברור כי לדיון הזה אתה לא תורם מאומה

פורסם

מה לא ברור? יש חוק וזהו, רק שבמדינת ישראל כולם ״חכמים״ וחושבים שהמוסך עובד עליהם, לפני צבא למדתי מכונאות ועבדתי כ3 שנים בתור מכונאי, באחד המוסכים שעבדתי בהם לקוח שהתעקש להיכנס לשטח עבודה החליק מטיפת שמן שהייתה בריצפה את הלקח שלו אני בטוח שלמד, אנשים פשוט לא מבינים, זה מסוכן! ומפריע בעבודה! לי אישית זה היה מאוד מפריע שלקוח יושב לי על הראש ושואל אותי שאלות! בהתחלה הייתי מבקש יפה ומפנה אותו לחדר המתנה ואם הוא היה מתעקש הייתי פונה למנהל עבודה, לא היה עוזר הייתי מפסיק את העבודה! תבינו זה מסוכן ומפריע, אני אישית הייתי עושה כל עבודה על הצד הטוב ביותר בלי לעגל פינות ובלי קיצורי דרך, אבל ברגע שלי יושבים על הראש עם שאלות כל העבודה שלי משתבשת.

בקיצור הנושא הזה נחפר ולא פעם ראשונה שזה מדובר על זה, תפסיקו לחשוב שמרמים אותכם, תמצאו מוסך שאפשר לסמוך עליו וזהו! וכל מוסך שמעיף לקוחות מטרידים אני מצדיק אותו!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...