Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, בחיפושי אחרי קומבינות משונות שיאפשרו לי סוף סוף לשים יד על אברט 500, הלכתי לעשות סיבוב על פיאט 500L כדי לבחון האם זהו הרכב הקטן-בחוץ-גדול-בפנים שאשתי תוכל להחליף בו את הפנדה שלה, ואשר יוכל גם לשמש רכב משפחתי לעת מצוא.

הבעיה: החל מ-115,000 זה בנזין ידני. אוטומטי לאישה, זה כבר דיזל, זה כבר לשלם מס "לא רוצה לשלם לנו מס על הבנזין? סבבה, שלם באבי-אביך על מנוע דיזל". זה כבר 140K ++.

עתידות מסטיק בזוקה: סמל"ת תמכור בין 5 ל- 13 מכוניות מדגם זה. כולל 2 רכבי הדגמה.

בכל מקרה, הלכתי לעשות סיבוב על האוטומטית. חשבתי לעצמי, אם תתגלה שילדה מבריקה ומפתיעה, אולי אעשה אח"כ סיבוב על הבנזין הידנית, בכל זאת - בראבו כבר לא מביאים. רק האירופאים המפגרים ימשיכו להנות ממנה ב-2014, כאן כבר הוכרז END OF LIFE על הדגם. בראבו.

אז לא התגלתה כזו הברקה דינמית, אבל כן התגלה רכב פיאט קלאסי: חמוד להפליא, נעים ביותר לנהיגה, גולש בכיף על פסי האטה (נציג סמל"ת ממש התעקש שאני אבדוק את זה, ואני מבין למה), מרגיש קטן וקליל אך גם מרווח ביותר ממרפק שמאל ועד ראש ימין, מאובזר בנדיבות ובעל גימור פנימי איכותי מאוד ברובו.

הגיר הרובוטי הפשוט מרגיש קצת עייף, ולמען האמת - מה שעובד בשביל פנדה מרגיש קצת פחות טוב ברכב שעולה פי 2. אבל יש גם שליטה ידנית. מנוע הדיזל לא עוצמתי במיוחד אבל עושה את העבודה, וניתן לשער שעם גיר ידני אף עושה אותה היטב.

חיצונית לטעמי היא יפה, אבל אני משונה - אני גם חושב שהמולטיפלה דור ראשון נראתה סבבה. זה יופי קצת צעצועי, שנראה טוב בצבעים חזקים תחת השמש המבריקה ופחות טוב בלבן ליסינג מלוכלך.

בקיצור - זה יופי של רכב שמציע מרווח פנים עצום יחד עם מרכז כובד נמוך ותחושה של רכב "רגיל"; אבל עמישראל יעדיף את ה-SUV המג'עג'עים שלו. פרקטי כמו פעמיים ניסאן ג'וק; אבל כנראה ימכור בשנה כמו שמוכרים ג'וק ביומיים. חינני להפליא - אבל WHO CARES? נראה שהחבר'ה מרוצים מהאינטריור השחור סטייל מאזדה ושות'. ובגרסת הבנזין הידנית הוא אפילו מתומחר סביר, אבל "במחיר הזה אפשר להביא יונדאי שלא רואה אותו ממטר".

טוב, שיהיה בהצלחה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי שבועיים עם גירסת דיזל ידנית באיטליה וחייב לציין שהרכב היה פשוט תענוג.

מרווח מאוד, נסיעה טובה, רכב מאובזר ומפנק ( היה גם שינוי היגוי לעירוני - בין עירוני, שבו ההגה הופך להיות רך או קשה בהתאמה, פיצ'ר ממש ממש נחמד ) צריכת דלק מטורפת של 1:21 ( בלי רחמים ועם הרים, למרחק של 2700 ק"מ ), רק חבל שבגלל המס בארץ גירסת הדיזל ( שאני לא בטוח בכלל שהביאו לארץ ידנית, לא?! ) הופכת להיות יותר מדיי יקרה וחבל.

פורסם

כמו שאמרת, שתי הסיבות שהרכב לא ימכור פה הן:

1. התמחור ההזוי, וכל הוספה מיותרת.

2. זה פיאט, או, השוק בנוי על סטיגמות לגבי פיאט ובנוסף כמו שאמרת תרבות הSUVים ה"מג'עג'עים".

שוק הוא דבר לומד ומתפתח, אפילו השוק הישראלי רווי הסטיגמות והעדפת המיינסטרים.

עובדה שהידניות פרצו לשוק בשנים האחרונות, לפני 6 שנים מי העז להציע לישראלי דגם ידני, זה נחשב עלבון ופגיע בכבוד ("שאני אסתפק בידני?"), ותראו היום איך השוק מתפתח בכיוון הנכון והגירים הידניים מצליחים לתפוס נתח שוק יפה.

אותו הדבר לגבי מותגים, ברגע שהישראלי יראה מספיק דגמים מאותו היצרן על הכביש יכנס לו לתודעה לאט לאט שאולי היצרן הזה לא כל כך נורא כמו שמספרים.

כדי שזה יקרה פיאט צריכה לעשות בארץ תוכנית הבראה, להכנס יותר ויותר לשוק ולהביא דגמים שמתאימים לשוק בתמחור הגיוני.

מתי יגיע היום שבו סמל"ת יתאפסו/ יוחלפו ולאיטלקיות תהיה דריסת רגל רצינית בארץ?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אנחנו לפעמים שוכחים שהיצרנים באירופה שמכוונים בעיקר לשוק באירופה, רואים את הידני כברירת מחדל ולא כמו פה בארץ שהאטומטי הוא ברירת מחדל. לכן, לנו נראה שלשלם את הסכום הזה על רכב ידני זה מוגזם. וזה באמת מוגזם..אבל אם מנתקים את המחשבה האוטומטית ואוהבים את המראה ואת הרכב, אולי זו בחירה מעניינת.

פורסם

מעבר לחברה מה SUV, אחת הבעיות של תמחור ה 500L הוא בהשוואה ישירה למחירון ה C3 פיקאסו.

טוב, נאחל לה בהצלחה במבצעים כי דעתי כדעתך, מדובר ברכב חמוד מאוד חיצונית.

c3pc.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשרשור מקביל כבר הספדנו אותה.

עם תג מחיר של 115K היא מתחרה בה-מ-ו-ן רכבים שמכפכים אותה מכל כיוון.

כמה דוגמאות בשליפה:

הונדה ג'אז 1.2 ידני - 89,900

C3 פיקאסו 1.4 ידני - 99,990

i30 1.4 ידני - 102,500

פוקוס האצב'ק ידני 1.6 - 112,000

ספייס ורסו אוטומטית 1.3 - 107,500

רומסטר 1.4 ידני - 97,500

יש עוד המון, בטח הבנתם את הנקודה.

הרכב הזה פשוט מיותר בשוק המקומי במחיר הזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הרכב הזה פשוט מיותר בשוק המקומי במחיר הזה.

רגע, אני לא מבין - אתה לא היית משלם עוד 25 אלף ש"ח בשביל לנסוע בפיאט במקום בהונדה? :shock:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בטח, יותר מזה - על השמשה האחורית הייתי מדביק "הפיאט במוסך, רכב חליפי" לצד המדבקה של CarsForum. :lol:

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מעבר לחברה מה SUV, אחת הבעיות של תמחור ה 500L הוא בהשוואה ישירה למחירון ה C3 פיקאסו.

טוב, נאחל לה בהצלחה במבצעים כי דעתי כדעתך, מדובר ברכב חמוד מאוד חיצונית.

c3pc.jpg

לא מדויק, הפיאט ממוקמת הן מבחינת גודל והן מבחינת מחיר בין הפיקאסו למיניוואנים הקטנים דוגמת המאזדה 5.

היא מרווחת מהפיקאסו באופן משמעותי והפרש המחירים לא כל כך גדול.

פורסם

גם לא מדויק ערן.

ה-C3 פיקאסו היא מבוססת על סיטרואן C3.

ה-500L יושבת על השלדה של הפונטו.

שניהם מיקרו-ואנים שמבוססים על סופר מיני, לכן יש ביניהם תחרות ישירה.

אני לא יודע מה עובר בראש במסל"ת בשלב התמחורים, מצד אחד הם מתמחרים יופי את ה-500 ואת הקובו ב-80,000 ש"ח, אבל את הפונטו הבסיסית הידנית, הרכב שאמור להיות ה"לחם והחמאה" שלהם הם מתמחרים ב-96,000 ש"ח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מתמחרים "יופי" את ה500? כמה שנים לקח להם להוריד את דגם הבסיס ל82K? :roll:

אין שום סיבה בעולם שהפונטו תעלה יותר מפאביה/איביזה בסיסית.

וסתם בשביל השוואה - גרסאות בסיס באנגליה:

פנדה החדשה - £8,945

פונטו החדשה - £9,950

500 - £10,010

קובו - £11,540

איביזה - £10,195

פאביה - £8,995

שימו לב מי הרכב הכי יקר ברשימה הזאת, וכמה בדיוק הוא עולה בארץ.

(בחלק מהרכבים האלה צריך להוסיף אבזור אופציונאלי כמו מזגן ו/או ESP, אז קחו את זה בחשבון, יכול להיות שההפרשים טיפה יותר קטנים)

ואם כבר מחירים באנגליה - הדאסטר מתחילה מ £8,995.

תזדרזו קרסו !!! :x

פורסם
לא מדויק, הפיאט ממוקמת הן מבחינת גודל והן מבחינת מחיר בין הפיקאסו למיניוואנים הקטנים דוגמת המאזדה 5.

היא מרווחת מהפיקאסו באופן משמעותי והפרש המחירים לא כל כך גדול.

הנה השוואת מידות חוץ, הרכבים כמעט זהים בגודלם.

משום מה לא מצאתי איורי מידות של ה 500L ככה שקשה לי לבצע השוואת מידות פנים.

fiat_500_l_2013.jpg

c3_picasso_fiche_technique.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שרשורי הגעת ה-500L לארץ, הזכירו לי את החוויות איתה כרכב השכרה בחו"ל שתיארתי בשירשור הזה לפני מעל חצי שנה: הגדרת המילה תסכול (או Fiat 500L בכבישי גרמניה).

אז חזרתי לקרוא קצת באותו שרשור וצחקתי קצת מהנבואות של חברי הפורום מאז. ממליץ גם לכם.

פורסם
ובגרסת הבנזין הידנית הוא אפילו מתומחר סביר

בשום גרסה הוא לא מתומחר סביר - וכאן בדיוק הבעיה.

לך עוד יש soft spot לפיאט, אבל ללקוח אובייקטיבי אין שום הצדקה לקנייה במחיר הזה. על אף העיצוב, השיק והפרקטיות.

אגב, אם היית מנסה את ה-1.4 ידני, היית נזכר בעגלות ה-1300 של שנות השמונים...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...