Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קבל רשימת שמנים מומלצים

איזה מצחיק אתה :-)

הרשימה שצירפת נלקחה מהקישור המצורף היא רשימה חלקית של הייצרן VW אשר מאשר ששמנים מסויימים של הייצרנים המופיעים ברשימה נבדקו על-ידי ייצרן הרכב ומאושרים לשימוש ברכבי קונצרן VW ולאו דווקא בגולף TDI 99.

שים לב שגם התקן VW 501.01 הוא תקן מאוד יישן ומתאים לרכבים שיוצרו עד שנת 2000.

קיימים תקנים חדשים יותר למנועי טורבו דיזל לדוגמא:505.01 Gasoline and Diesel engine oil

וניתן גם להשתמש בשמנים סינטטים מלאים בצמיגות של5W40 וגם 5W30.

הרשימות האלה מפורסמות על-ידי Audi of America, Inc וגם VW באמריקה.

http://www.my-gti.com/2530/volkswagen-oil-standard-501-01-505-00-approved-oils

איזה כייף לי :)

פורסם

לידע כללי: תקן 505.01 הוא לרכבים עם מזרק משאבה (unit injector) ולא מתאים לרכב המדובר עם משאבה מכאנית רוטורית מפוקדת מחשב מדגם vp_37

פורסם

השמנים בתקן VW505.01 תואמים אחורה את השמנים בתקנים היישנים ומתאימים גם למנועי TDI.

מעת לעת ייצרן הרכב בשיתוף פעולה עם ייצרני שמנים מפתח שמנים חדשים למנועים חדשים אבל זה לא בהכרח שהשמן מתאים רק

למנועים או "לרכבים עם מזרק משאבה".

לדוגמא:

Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40

ראה קובץ מצורף.

edge-td-5w40 (2).pdf

פורסם

שטויות במיץ, שימוש ב 5-30 מבטיח שחיקה מוגברת של של הקמשפטים בארהב זה נפוץ מאוד כי שמה הם שמים רק 5-30,, היתה ליsdi עם 600000 קמ והייתי ממלא 10-40 ולא היתה שום בעיה, כמעט לא נגע בשמן, כרגע יש לנו 3 tdi-pd שאחת מהן עם 500000 קמ , כולן מקבלות יורול 5-40 , כולן עם קמשפט מקורי, הבעיה שיש כאן אנשים שחושבים שרק הם יודעים לקרוא אנגלית ולייעץ אבל נסיונם בעבודה לא תואם את קצב הכתיבה שלהם בפורום. אבל זה לא מנע מהם בתחילת דרכם כיועצי פורום לבקש חומר או תוכנות ואח"כ לכתוב שאנו בעלי הניסיון מדברים שטויות במיץ.

לסיכום אם המנוע שחוק מאוד אפשר לעבור ל 10-40, במקומות עבודה שלי עם מנועים גדולים כגון מנופי ליבהר ומאן ודויטש חלקם עם 600 כ"ס וטווין טורבו שוב פעם מנועים שעולים 100000 יורו!! בעת שנשחקו מלאנו 15-40 והכל היה בסדר!! צריכת השמן ירדה לחץ השמן עלה, הטורבו המשיך לגדוש כמו גיבור והמנוף היה ממשיך להביא חבילות :).

תעבור ל 10-40, אם המנוע שחוק זה יגרום לכך שיאכל פחות שמן. אם עדיין אוכל הרבה שמן גם 15-40 לא יהיה נורא אם תנסה.

ברכב שלי גולף פלוס TDI לשם השוואה עם 370000 ק"מ אני מחליף שמן כל 10000 לערך ותצרוכת השמן פחות מליטר ל 10000 ק"מ. כרגע זה יורד כי החלפתי אטם של ה TANDEM PUMP

המלצות ייצרן כבודן במקומן אבל מתייחסות למנוע תקין, לא חדש אלא תקין!!, מנוע שחוק ושורף שמן ומעשן זה כבר סיפור אחר.

מה הקוד מנוע שלך? אני אברר לך על מנוע מפירוק מחול כולל הרכבה.

פורסם
שטויות במיץ, שימוש ב 5-30 מבטיח שחיקה מוגברת של של הקמשפטים בארהב זה נפוץ מאוד כי שמה הם שמים רק 5-30,, - קראת וחיפשת הרבה באינטרנט בכדי שתוכל לכתוב שטויות במיץ וגם על הדרך להוסיף "מנסיוני".

היתה ליsdi עם 600000 קמ והייתי ממלא 10-40 ולא היתה שום בעיה, כמעט לא נגע בשמן, כרגע יש לנו 3 tdi-pd שאחת מהן עם 500000 קמ , כולן מקבלות יורול 5-40 , כולן עם קמשפט מקורי, הבעיה שיש כאן אנשים שחושבים שרק הם יודעים לקרוא אנגלית ולייעץ אבל נסיונם בעבודה לא תואם את קצב הכתיבה שלהם בפורום. אבל זה לא מנע מהם בתחילת דרכם כיועצי פורום לבקש חומר או תוכנות ואח"כ לכתוב שאנו בעלי הניסיון מדברים שטויות במיץ.

לסיכום אם המנוע שחוק מאוד אפשר לעבור ל 10-40, במקומות עבודה שלי עם מנועים גדולים כגון מנופי ליבהר ומאן ודויטש חלקם עם 600 כ"ס וטווין טורבו שוב פעם מנועים שעולים 100000 יורו!! בעת שנשחקו מלאנו 15-40 והכל היה בסדר!! צריכת השמן ירדה לחץ השמן עלה, הטורבו המשיך לגדוש כמו גיבור והמנוף היה ממשיך להביא חבילות :).

תעבור ל 10-40, אם המנוע שחוק זה יגרום לכך שיאכל פחות שמן. אם עדיין אוכל הרבה שמן גם 15-40 לא יהיה נורא אם תנסה.

ברכב שלי גולף פלוס TDI לשם השוואה עם 370000 ק"מ אני מחליף שמן כל 10000 לערך ותצרוכת השמן פחות מליטר ל 10000 ק"מ.

מה הקוד מנוע שלך? אני אברר לך על מנוע מפירוק מחול כולל הרכבה.

פששש...איזה ניסיון יש לך עם רכבי קונצרן VAG חוץ מאשר שהייתה לך איזה גולף SDI ?

עד כמה שאני מכיר אותך אתה מומחה בלמצוא ולקרוא דפי נתונים של VW ולא להבינם לעומק. אז בבקשה על תכתוב מנסיון ובלה בלה...

בימים שאתה עוד חיפשת מאיזה צד מחזיקים מברג אני כבר שיפצתי מנועים של גולף דור 1 וכול זה לפני 20 שנים ויותר.

פורסם
פששש...איזה ניסיון יש לך עם רכבי קונצרן VAG חוץ מאשר שהייתה לך איזה גולף SDI ?

עד כמה שאני מכיר אותך אתה מומחה בלמצוא ולקרוא דפי נתונים של VW ולא להבינם לעומק. אז בבקשה על תכתוב מנסיון ובלה בלה...

בימים שאתה עוד חיפשת מאיזה צד מחזיקים מברג אני כבר שיפצתי מנועים של גולף דור 1 וזה לפני 20 שנים ויותר.

אני לא בא להתחרות איתך אתה כותב יותר מהר ממני, ואתה לא מכיר אותי. רק אל תשכח ממי קיבלת את תוכנת איבחון הראשונה שלך. גם אני כמוך יש לי את כל התוכנות של VW כולל מחירונים של גרמניה, ואני כל נסיעת לימודים מהעבודה אני מביא חלפים.

היו לנו כ 10 רכבי דיזל במשפחה, כולם עשו מאות אלפי ק"מ כי אבי נהג מונית, נהג מונית מחזיק רכב 3 שנים ואנו מחזיקים אותו בערך 6 שנים, עבדתי בחברות מהגדולות במשק, שהציוד שלהן נחשב כציוד מכאני הנדסי אסטרטגי של מדינת ישראל ושברגע שנהייתי שם קבוע גם הוחלט ששם אני עושה מילואים וקיים צו הרחבה כמפעל חיוני לשעת חירום, מכונאים שעבדו עימי היו מתבדחים שלעשות ראש לברלינגו לוקח פחות זמן מאשר טיפול וכמות הסטרטרים ואלטרנטורים והמדחסים והחיישנים שאני איבחנתי והחלפתי... והמזגנים שתיקנתי לא תגיע אליה אלא אם תתקבל לעבוד היכן שעבדתי. עזבתי שם כי כבר נמאס לעבוד ולראות שכל מי שמגיע לגיל 50 ואפשר להביא צעיר במקומו הולך הביתה. זה עשה לי רק טוב. וכן יש געגוע לתקלות שנמשכות עד 3 בלילה אבל זהו זה ,כיום אני עובד בפרוייקט של רשות ממשלתית שההשקעה בו עברה את ה 500000000 שקל, ההיתי שמח לפרט אבל אסור לי אז איתך הסליחה.

גם היום בעבודה יש לנו תקלות שנוצרו רק בישראל, הגרמנים שלחו משלחת ושאלנו אותם למה זה קורה רק אצלנו הם לא ידעו מה לענות. זו תקלה שהם לא התנסו בה למרות שהם היצרן.

את הידע לומדים מקריאה, אח"כ שאתה עובד עם כלים שהכל בהם מתוסבך אתה מבין שהספר הוא רק הסיפתח, ועד שאתה מתנסה בתקלות אתה למעשה לא יודע כלום. אתה בחדר חשוך בלי פנס.

כמה צמות חשמל שרופות שיחזרת? כולל לדעת לפי אורך החוטים מה הלך ולאן?, רק מי שפירק את המנוע והגיר מהכלי עשרות פעמים ידע אבל מי שקרא בספר מקסימום הביא מיים וקיבל רשות להביא כלים לבחורים ששכבו למטה.

הדבר הכי גדול היה שכלי נתקע בדרך לאילת, אין מתלים, אין תקשורת, לא נכנסים הילוכים... גם מומחים מהייצרן מגרמניה לא מצאו את הבעיה ולבסוף החליפו את כל המחשבים המרכזיים ושלחו את הישנים לגרמניה. אז הם למדו והם יודעים הכל אבל זה שווה לת$ת כי זו היתה תקלה שלא מהספרים. הם שלחו אלינו משלחת ולא מצאו מה הבעיה.

או למשל שמגיעים ביום ראשון ורואים כלי עם תא בקרה פתוח וכל הקופסאות נעקרו ממקומן , כל החוטים חתוכים כי הזמינו מחו"ל את "הסחורה". התמודדת עם זה? אה הכלי בן 20 שנה..., אה אז כבר באמת לא היה מי שיסדר למעט החשמלאי היחיד שנשאר והוא בן 50 והוא כבר ראש מחלקה וכולם מלומדים ממנו אבל עם הניסיון שלו עד שאתה מוצא את הבעיה בספר הוא כבר פתר אותה , ומכיוון שהוא כבר טחן את כל התקלות של הכלי אז למרות שהוא לא היה בקורס מהניסיון הוא לאט לאט בליווי ליבהר עם מיילים וטלפונים ומשלוחים של DHL ובמשך חודשים סידרו את הכלי. אף אחד לא התקרב אליו.

ותאמין לי שמנוע של 4 צילינדר זה באמת לא הפסגה, תשפץ גיר של כלי ששוקל 20 טון ועד 80 טון, או מנוע 8 צילינדר עם טווין טורבו , זה אומנות, שאפו, תתמודד עד 3 בלילה עם גיר של TFC45 שיוצא כל 5 דקות לניוטראל, כל הכלי מעורבב, מנוע של קמינס, גיר של ZF, בקר של טלמכניק, סלט שלם והמחשב של הגיר נותן תקלת לחץ שמן נמוך אבל הגיר נוסע כמו חיה וסוחב כ 40 טון כמו שור, אז מה עושים? אה הקריאות מהחיישן לחץ שמן גיר תקינות וגם שעון מכאני מראה שהכל תקין.... שוב תקלה שלא מהסרטים!!! נו תנחש? אני אביא לך את הספר אבל ממנו לא תדע כלום!!

ושוב אין בעיה לעבור במנוע שחוק לשמן יותר סמיך, זה כבר לא מנוע חדש, הוראות הייצרן מתייחסות למנוע תקין. זה לא הראשון ובוודאי לא האחרון.

פורסם

מוזמן היקר.

אני לא מזלזל בנסיון. נסיון, בטח בענף המכונאות הוא מצרך יקר ערך שאין שני לו.

הבעייה מתחילה עם אנשים שמשוכנעים שהם יודעים על מה הם מדברים ו/או אנשים שמסיקים מסקנות שגויות ונלחמים על דעתם כאחוזי דיבוק.

הפורום הזה מתיימר להיות פורום מקצועי ומוביל, ולשמוע מבעל מקצוע (לכאורה, כי יש לו נסיון) ש"שמן 5W40 דליל מדי למנוע, שים 15W40" מראה על חוסר הבנה ומקצועיות ממדרגה ראשונה. גם לומר ש "5W30 אוכל קמשפטים" זה קשקוש מוחלט.

לא סתם VAG פיתחו תקנים ולא סתם הם ממליצים על צמיגות זו או אחרת. שמן שיעמוד בדרישות ומפרט היצרן יעשה את עבודתו נאמנה ויבטיח הגנה מקסמילית למנוע. הבעייה מתחילה שמתעלמים מהוראות היצרן, בידיעה או שלא בידיעה, ואז לא מבינים למה העסק לא עובד כמו שצריך.

אבל היי, לך תסביר את זה למוסכניק עם עשרות שנות ניסיון שלא מכיר את המשוואה הבסיסית הזו. מבחינתו גם שמן 20W50 יעשה את העבודה וכל השאר זה חרטא :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אומנם אינני יכול להתהדר בניסיון עשיר של עשרות שנים, אני לא מכונאי בכלל, אבל אני חובב רכב שמתענין וקורא המון, מדבר ומתיעץ עם יודעי דבר בתחום, כולל מכונאי שבמשך כ40 שנה שיפץ החל ממנועים של מכוניות, אופנועים, דיזל ובנזין ועד למנועי בוכנה של מטוסים ומנועים של אוניות.

אני מסכים עם דעתו של מוזמן: מנוע שחוק דורש שמן בצמיגות גדולה יותר. ראיתי את זה עובד במציאות על שעון לחץ שמן. רכב עם מנוע שחוק עם שמן בצמיגות בהמלצת יצרן היה עם לחץ שמן נמוך בסרק ומנוע נוקש. מעבר לשמן צמיג יותר נתנו למנוע לחץ שמן תקין וחיים חדשים.

ההמלצה בספרות למנועים חדשים, אני מסכים עם מוזמן בקשר למנועים לא תקינים שצריך לעלות צמיגות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אנשים כאן "בעלי נסיון" טוענים ששמן 5W40 דליל מדי ושמן כמו 10 או 15W40 יפחית את צריכת השמן. אני טוען שהם פשוט לא מבינים מושגים בסיסיים בצמיגות שמן. במבחן התוצאה 15W40 (מינרלי) כנראה יפחית את צריכת השמן, אבל מעניין אותי אם אותם מומחים יודעים את הסיבה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בוא נחזור לנושא הרכב המדובר גולף דיזל שנת 1999, התקן שהחברה ממליצה לרכב הזה הוא vw505.00 או vw501.01 אם יש לך בעיה עם התקן אל תמשיך לקרוא תפנה ל vw בגרמניה, אם אתה מסכים

תן לי דוגמא לשמן בעל צמיגות 5w40 העונה לדרישות החברה זאת אומרת שמן עם צמיגות 5w40 שנושא את התקנים vw505.00 או vw501.01

פורסם
שטויות במיץ, שימוש ב 5-30 מבטיח שחיקה מוגברת של של הקמשפטים בארהב זה נפוץ מאוד כי שמה הם שמים רק 5-30,, היתה ליsdi עם 600000 קמ והייתי ממלא 10-40 ולא היתה שום בעיה, כמעט לא נגע בשמן, כרגע יש לנו 3 tdi-pd שאחת מהן עם 500000 קמ , כולן מקבלות יורול 5-40 , כולן עם קמשפט מקורי,

יכול להיות שאם היית משתמש בשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W30 או 5W40 בהתאם להנחיות הייצרן ולא הייבואן מיום שהרכב עלה לכביש רמת הבלאי של המנוע הייתה קטנה יותר (תחשוב על זה).

בוא נחזור לנושא הרכב המדובר גולף דיזל שנת 1999, התקן שהחברה ממליצה לרכב הזה הוא vw505.00 או vw501.01 אם יש לך בעיה עם התקן אל תמשיך לקרוא תפנה ל vw בגרמניה, אם אתה מסכים

תן לי דוגמא לשמן בעל צמיגות 5w40 העונה לדרישות החברה זאת אומרת שמן עם צמיגות 5w40 שנושא את התקנים vw505.00 או vw501.01

כנראה שחיפשת ולא מצאת לכן אתה מבקש שאני אתן לך דוגמא. אתה שוב פעם טועה מכיוון שהשמנים בתקנים שציינת מיושנים מאוד וקיימים תקנים חדשים אשר מחליפים אותם ומתאימים למנועי TDI לכן אתה לא מוצא אותם.

לדוגמא: VW505.01

בתקן VW505.00 ניתן למצוא שמן של קסטרול בדרגת צמיגות 5W40.

http://www.worldimpex.com/parts/genuine-part-castrol-syntec-oil-5w40-1qt-reg-syn_73642.html

או שמן 5W30 שעונה על מספר רב של תקנים.

API SL/CF; ACEA: A3/B4, C3; VW 502 00 / 505 00 / 505 01; MB 229.51

http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_usa/STAGING/local_assets/downloads/s/slx_oe_pds.pdf

וגם שמן של חברת PENNZOIL PLATINUM EUROPEAN.

http://matrixsyntheticoils.com/datasheets/PENNZOIL%20PLATINUM%20EURO.pdf

חברים יקרים,

בהודעותי וההמלצות שלי על שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W30 או 5W40 למנועי TDI לא התייחסתי לבחירת שמן מנוע בהתאם לנסועה או רמת הבלאי של המנוע אלא ציינתי עובדה בסיסית שהייצרן בהחלט ממליץ על שמנים בעלי צמיגות נמוכה למנועים האלה.

בכדי לסגור את הפינה הזו מצורף מסמך רשמי של הייצרן משנת 1999 המאשר להשתמש בשמנים שציינתי.

בארץ הייבואן והמוסכים הרביצו תורה ללקוחות ששמנים בדרגת צמיגות 10W40 או 15W40 מינרלים או חצי סינטטים זה מה שמתאים למנועי TDI אבל ייצרן הרכב חושב אחרת.

Synthetic Oil, Usage All with TDI Diesel Engine.pdf

פורסם

כמו שלי למשל?

2013-10-14 14.42.22.jpg

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

קיבלת מספיק הוכחות או שאתה מעדיף להמשיך להתנגח?

עולם השמנים זה עולם מתקדם. לשים שמן 15W40 מינרלי אולי יפחית את צריכת השמן אבל יפגע ויחמיר את מצבו של המנוע, זה פשוט פלסטר.

הורגים אותי כל אותם "בעלי נסיון" שממשיכים לדחוף ולפמפם לאנשים שמנים עתיקים ונשענים על מיתוסים מטופשים כבסיס למקצועיותם. תתקדמו.

איתמר

• תוכן חדש...