Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכדי לסגור את הפינה הזו מצורף מסמך רשמי של הייצרן משנת 1999 המאשר להשתמש בשמנים שציינתי.

בארץ הייבואן והמוסכים הרביצו תורה ללקוחות ששמנים בדרגת צמיגות 10W40 או 15W40 מינרלים או חצי סינטטים זה מה שמתאים למנועי TDI אבל ייצרן הרכב חושב אחרת.

אולי תהיה אתה קצת מעודכן ותספר לנו אתה מה דרישות היבואן לשמן מנוע נכון להיות להיום ולא לשנת 99

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר בשנת 99 המליץ היצרן על שמן סינטטי מלא, נראה לך שהוא חזר אחורה?

ומה הקשר ליבואן? נראה לך שהוא יודע יותר טוב מהיצרן?

:roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אולי תהיה אתה קצת מעודכן ותספר לנו אתה מה דרישות היבואן לשמן מנוע נכון להיות להיום ולא לשנת 99

הדיון נסוב סביב השאלה מה המלצות הייצרן המקוריות עבור גולף TDI משנת 1999. חלק מיודעי דבר טענו ששמן 10W40 או 15W40 'הכי מתאים' לרכב הזה וחס וחלילה לא שמן בצמיגות 5W40 סינטטי מלא.

והמסמך שצירפתי מוכיח שניתן להשתמש בשמן סינטטי מלא.

1. אני לא מתייחס בכוונה להמלצות הייבואן שמופיעות בספרות מכיוון שאין ברשותיי את ספר הרכב לגולף דור 4 אבל למיטב זיכרוני לא הייתה המלצה בספר הרכב משנת 2000 על דרגת צמיגות מסויימת אלא על רק על תקן מסויים.

2. המלצות הייבואן בשבילי הם לא רלוונטיות בכלל.

מנסיוני עם גולף דור 4 שנת 2000 מנוע בנזין הייבואן המליץ על שמן מנוע 10W40 או 15W40 ותשאל את חבר הפורום רון וגם את אורן כמה מנועים הוא שיפצו בגלל בוצה שהצטברה במנועים אלה בגלל שהשמנים לא תאמו את מפרטי הייצרן.

החל משנת 2002 משום מה יועצי השירות התחילו להמליץ על שמן סיננטי מלא 5W40.

נכון להיום התקנים המאושרים הם:

VW 505.01

VW 505.00

דרגות צמיגות:

0W30

5W30

5W40

10W30

10W40

למנועי דיזל החדשים עם מסנן DPF מומלץ שמן בתקן VW 507.00.

למנועי דיזל החדשים ללא מסנן DPF מומלץ שמן בתקן VW 505.01.

איזה כייף לי :)

פורסם

רק שכחת שב 99 למנועי דיזל היו המלצות לטיפול כל 7500 קמ, אח"כ צמפיון עדכנו את המרווח ל15000 קמ, בהתחלה השתמשו ב חצי סינתטי/ מינרלי ואז היתה הוראה לבצע פלאשינג ולהשתמש בסינטטי מלא.

מנוע שחוק זה מנוע שחוק, עדיף לשים שמן יותר סמיך על מנת לא לנסוע עם מסך עשן מאחורה, אם אתם כאלה צדיקים אז תגידו לבעל הרכב שיבדוק קומפרסיה ואם ותבצעו השוואה לנתוני יצרן ואז ברור שצריך לשפץ מנוע , כמובן לפי הוראות יצרן, לבדוק אובליות בצילינדרים, ואז אם יש צורך לבצע חריטה לאובר סייז, וגם לרכוש בוכנות אוברסייז וטבעות בוכנה, סט טיימינג , כמובן לפי הדת שלכם הכל מקורי ואז כבר עדיף לגרוט את האוטו או לנסות למכור לפראייר הבא כי עלות שיפוץ כזו היא יותר ממחיר האוטו, ומה עם מזרקים ומשאבת ההזרקה? אין לזה סוף !! גם טורבו מתחיל לזרוק שמן ומה אז?, וכל זה כדי לאנוס על האוטו את ה5-40 שאתם מתפללים עליו כל הזמן?, לכמה ממכם יש ניסיון עם מנועי דיזל עם 500000 קמ?, זה כבר מחוץ לתחום שהיצרן כיוון אליו זה מעבר לגלקסיה ויש חוקי משחק אחרים, למנוע כזה מתאים "פלסטר" 10-40 או לשפץ מנוע, זה מה שיש וזה האוטו, הוא לא יהיה חדש לעולם ואם אין כסף אז מושכים עם מה שיש, ואם יש כסף מחליפים את הבהמה למשהו טוב יותר כי בחיים הוא לא יקבל את מה שישקיע.

אני קניתי טוראן עם 60000 קמ יד ראשונה מודל 2008 ושילמתי מעל מחירון כי כל מה שיש בשוק זה שחוק כמו הרכב של פותח השירשור המוכר ידע את זה כי זה היה היחיד בארץ!

דיזל בארץ זה בעיה.

פורסם

לבעל לגולף המסקנה של המומחים בפורום היא להשתמש בשמנים חדשים יותר איכותיים ולחיות עם המצב של שריפת 1 ק"ג לכל 1500 ק"מ.

פורסם

מה ששניכם מתעקשים שלא להבין זה שאין דבר כזה שמן דליל מדי, הוא עוד לא הומצא.

לשמן 5W40 ול 15W40 יש את אותה הצמיגות בטמפרטורת העבודה של המנוע, ששם כידוע השמן הוא הדליל ביותר => זה המצב בו נשרף השמן.

כמו שאמרתי, אתם מסיקים מסקנות, נשענים על מיתוסים שלא קיימים ופשוט לא מבינים איך העסק עובד, עם כל הכבוד ל"נסיון".

הסיבה היחידה שבגינה תהיה ירידה בתצרוכת השמן עם מעבר לשמן עתיק כמו 15W40 היא בגלל שהוא מבסיס מינרלי, זה שמן עבה יותר שזורם לאט יותר בגלל המבנה המולקולרי שלו. שים 15W40 סינטטי מלא (אם תמצא) ותראה שאין כל הבדל בצריכת השמן ביחס ל 5 ואפילו 0W40.

אין דבר כזה שמן דליל מדי! חלאס כבר עם השטות המפגרת הזאת. אם אתם חשים עצמכם מקצועיים אז לפחות תגבו את מה שאתם רושמים עם מידע נכון, לא קשקושיאדה ישראלית מצוייה.

עכשיו הבנתם או שאתם רוצים להמשיך להתנגח בטענות מטופשות על שמנים דלילים מדי?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל אני רוצה לציין שמניסיון מה שאיתמר כתב נכון. ברכב שלי השתמשתי ב10W40 במשך שנה. היתה צריכת שמן מזערית של בערך חצי מדיד כל 6K ק"מ. בשנה השניה שמתי בטיפול 5W40 (של יורול ד"א) והצריכה היתה זהה.

לבעל הרכב המבולבל: את השמן של יורול אתה יכול לרכוש מצ'מפיון בוודאות.

לדעתי לא כדאי לשים במנוע את השמן שברשותך, מוצר לא מוכר ועלול להיות באיכות נמוכה שתגרום נזק.

יכול להיות שזה אחלה שמן, אבל לא כדאי להתסכן בדברים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

5W40 סינטטי מלא בתקן הרלוונטי, מה שהנחה היצרן.

שימוש בשמנים עתיקים לא יתרום למצב המנוע ואף יקצרו את חייו אף יותר.

מי שאין לו כסף לתחזק את הרכב שלו ברמה סבירה שיסע באוטובוס.

איתמר

פורסם

מרק כתב :

למנועי דיזל החדשים עם מסנן DPF מומלץ שמן בתקן VW 507.00.

למנועי דיזל החדשים ללא מסנן DPF מומלץ שמן בתקן VW 505.01.

שאלתי:

עכשיו האם היורול 5-40 הוא לא מתאים ל DPF? הוא בתקן 505.01

מי ממכם חרש את TDICLUB או את myturbodiesel

החלפה של קמשפט :

http://www.myturbodiesel.com/1000q/multi/camshaft-inspection-replace-vw-tdi.htm

הם משתמשים ב 507, קמשפטים הולכים כמו גרעינים. אצלי ובארץ כל המוניות עובדות עם 5-40 505.01 , שוב יש לי שני רכבים כאלה עם 370000 ועם 514000, קמשפטים מקוריים.

שוב זה לא מדע מדוייק, ומנוע שחוק מאוד כבר לא באזור של השמנים הדלילים.

את השמן שלי רכשתי בארגזים סגורים ויש לי מלאי מספק כי היתה שמועה שמפסיקים לייבא את השמן הזה, יש לי עוד 2-3 קרטונים ואני שומר אותם לעתיד.

20131014_230913[1].jpg

20131014_230750[1].jpg

1381779622689[1].jpg

20131014_230815[1].jpg

פורסם
רק שכחת שב 99 למנועי דיזל היו המלצות לטיפול כל 7500 קמ, אח"כ צמפיון עדכנו את המרווח ל15000 קמ, בהתחלה השתמשו ב חצי סינתטי/ מינרלי ואז היתה הוראה לבצע פלאשינג ולהשתמש בסינטטי מלא.

ההנחייה לבצע פלאשינג זו הייתה הפלצה של יועצי השירות של צ'מפיון בתחילת המעבר משמן מינרלי לסינטטי גם במנועי בנזין. לאחר זמן מסויים הם ירדו מההמלצה המפגרת הזו.

לא הייתה ולא נברא המלצה או הנחייה כזו של הייצרן מכיוון שבזמנו הייתה לי גולף דור 4 ואני זוכר היטב את העניין.

דרך אגב מי עובד לפי המלצות הייבואן ? אתה ? אני בטוח שלא.

פורסם
ההנחייה לבצע פלאשינג זו הייתה הפלצה של יועצי השירות של צ'מפיון בתחילת המעבר משמן מינרלי לסינטטי גם במנועי בנזין. לאחר זמן מסויים הם ירדו מההמלצה המפגרת הזו.

לא הייתה ולא נברא המלצה או הנחייה כזו של הייצרן מכיוון שבזמנו הייתה לי גולף דור 4 ואני זוכר היטב את העניין.

דרך אגב מי עובד לפי המלצות הייבואן ? אתה ? אני בטוח שלא.

זו לא הפלצה אלא פטנט לניפוח חשבונית , כל הזמן עושים את זה.

מה דעתך בקשר ליורול הרי זה סותר? יש לי בטוראן מנוע BLS עם DPF, ואני לא רוצה לפגוע בקמשפט.

פורסם
במבחן התוצאה 15W40 (מינרלי) כנראה יפחית את צריכת השמן, אבל מעניין אותי אם אותם מומחים יודעים את הסיבה.

איתמר

לשמן מינראלי לא אמורה להיות טמפ' שרפה נמוכה יותר לעומת סינטטי?

השמן המינראלי ה"עבה" יותר גם יוצר שכבת שימון יותר עבה על דפנות הצילינדר והמשמעות היא שיש יותר שמן בצילינדרים ויותר שמן ישרף.

לדעתי מעבר מסינטטי למינראלי באותה צמיגות חמה דווקא יגדיל את צריכת השמן.

מעבר לצמיגות חמה גבוהה יותר אולי כן יפחית את הצריכה.

פורסם
זו לא הפלצה אלא פטנט לניפוח חשבונית , כל הזמן עושים את זה.

מה דעתך בקשר ליורול הרי זה סותר? יש לי בטוראן מנוע BLS עם DPF, ואני לא רוצה לפגוע בקמשפט.

השמן המתאים למנוע BLS עם מסנן DBF הוא בתקן VW 507.00.

לדוגמא:

Mobil 1 ESP Formula 5W30

בקשר לפגיעה בקמשפט כתוצאה משימוש בשמן בתקן VW 507.00 אינני מכיר את הסיפור ואשמח לקבל קישורים למידע נוסף.

SOLARIS LLX 5W-30.pdf

Mobil 1 ESP Formula 5W30.pdf

פורסם

בכל אופן, אני משתמש כרגע ב 5W40 שצילמתי קודם, כרגע הכל תקין.

שאלה אחרת, אם כבר כל המבינים באזור.

המוסכניק שלי אומר, שאם הפתח שממנו בודקים שמן (צינור המדיד) יורה שמן זה סימן שאין קומפרסיה טובה והמנוע הולך למות. מה דעתכם?

הוא יורה ממש טיפונת.

Golf MK4 TDI 1999

• תוכן חדש...