Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
S2000 תמיד תהיה אגדה בעיניי :cry: .

לא הבנתי איך אף אחד לא כתב את זה עד עכשיו,

אוטו יפה בטירוף, מהיר, מהנה לנהיגה ואמין.

ואם זה לא מספיק כשיצאה הS2000 המנוע שלה היה היעיל בעולם (בהסתכלות של כ"ס לנפח) למנועים לא מוגדשים במכוניות סטנדרטיות. 240 כ"ס מ2000 סמ"ק.

אני שונא את הקיץ!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מנועים יותר יעילים מאשר של הs2000 לדוגמא המנועים הרוטורים של מאזדה.

רכבי האספנות הבאים הם סדרת gtr של ניסאן r33/r34.

טויוטה סופרה מאזדה rx7/8.

את הרכבים האלו לא ניתן למצוא כרגע בארץ, אבל אולי עוד 10 שנים כן.

בארץ אני לא רואה רכבים שיהיו נדירים ונחשקים.

אולי טויוטה סליקה/mr2 מאזדה mx5/3

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם אתה כבר מזכיר רכבים סטייל ה GTR, אז כל ה S/M/AMG שהגיעו לכאן בשנים האחרונות בהחלט יהיו רכבי אספנות נחשקים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ומה עם כמה HOT HATCHES משנות ה90?

קליאו RSI, פז'ו 205 שנשמרות יפה מאוד (כמובן עדיפות לגירסאות הקצה), פונטו GT (טוב נו אני משוחד), אסטרה GSI, טיפו ספורטיבה, גולף ויאר6, והרשימה עוד ארוכה...

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם
שכחו לציין כאן (נ' רציני לדעתי) את הפיאט קופה

מישהו ציין כבר את הפיאט קופה?

אתה ראש טוב :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חברה, הרכבים שהם "קלאסיים" ונדירים כבר היום- כגון אלו שכבר צויינו- ללא ספק שיהיו בעתיד מבוקשים ובעלי ערך (אם-כי אני לא יודע עד כמה גבוה!). לא זאת הייתה השאלה שפותח השרשור שעל: האם יהיה משהו מ"רכבים האפורים", כאלה שלא שמים לב על כמה כאלה שעומדים בשורה בכל רחוב! והתשובה היא: לא. בדיוק כפי שאין כיום שום ערך (שוב: מלבד סנטימנטלי לאנשים מסויימים- אבל גם הם לא מוכנים בדרך כלל לשלם יותר מדי!) למכוניות העממיות של פעם! כמה שווה היום אסקורט 4 דלתות, קורטינה, אפילו סוברו פשע 4 דלתות, וולוו?? -אלפים בודדים וגם קשה למכור, אלא אם במצב באמת מצויין. יוצאי מהכלל רק מדגישים את ה"כלל"! זה הכל- וזה כזה פשוט!

אז נשאר רק ערך סנטימנטלי, וכאן אני ממש לא מסכים עם מי שכתב שלא נראה לו שיהיה דבר כזה בעוד כמה שנים- אין כל הבדל בין "פעם" לבין היום0-לכל אחד יש את הסיבה שלו, שבגללה הוא נקשר לאוטו מדגם המסויים! אישית אני יכול להעיד (סתם לדוגמה)- שהייתי רוצה מזדה לנטיס, כי היא הייתה לי דווקא בליסינג, רנו קנגו מאותה הסיבה, מיצובישי לנסר מתחילת ה-90' כי כזה לקחה אותנו לחפש דירה הראשונה (והיחידה בינתיים) שקנינו, ויש עוד אלף ואחת סיפורים. כאמור- כל זה לא מוסיף לרכבים האלה כל ערך כספי- אך עושה אותם נחשקים בעיניי!:oops:

ובאשר זמינות, או חוסר זמינות חלקים לרכבים של היום בעתיד: אל תצחיקו אותי- לפני 50 שנה חשבו בכלל שלא יהיה יותר בנזין- זוכרים את הסיפור עם האוטו שקברו באדמה עם מיכל מלא, כי חשבו שלא יהיה איך להניע אותו?? -הכל ניתן יהיה לתחזק, בדיוק כפי שניתן היום לתחזק דודג' של איציק קובול משנת 21 או משהו, וא אימפלה משנות ה-50 של חבר אחר, ועוד מלא! אז נכון- זה לא רכב ליומיום כי באמת יהיה סיפור למצוא את המלאי לשימוש במואץ- אבל בהחלט ניתן, וניתן יהיה למי שירצה- להחזיק הכל! שאלו יהיו הצרות שלכם!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כתבת השער של Auto Bild Klassik הגרמני לחודש נובמבר עוסקת בדיוק בנושא הזה: רכבים משנות ה90 שכדאי לשמר. הבחירה שלהם:

1. מרצדס CL מדגם C140

2. פורש בוקסטר דור ראשון

3. אלפא רומיאו 156

4. יגואר XK8 קבריו דור ראשון

5. רנו טוינגו

6. ב.מ.וו M coupe (מה שגם אני הייתי בוחר)

7. ביואיק פארק אווניו

ובעדיפות שניה (כלומר הם לא לקחו אותן לנסיעת מבחן)

מזדה MX-5 דור ראשון

טויוטה RAV4 דור ראשון

יונדאי ישנות

אודי A8 דור ראשון

לקסוס LS400

מזדה קסדוס 6

מרצדס A W168

פולקסוגן לופו 3L TDI

טויוטה פריוס דור ראשון

למבורגיני דיאבלו

סמארט דור ראשון

פיאט מולטיפלה

אודי TT דור ראשון

פולקסוגן חיפושית חדשה דור ראשון

הונדה NSX

פולקסוגן פולו הרלקין (תמונה למי שלא מכיר)

האמר H1

בוגאטי EB110

פורד קה

דודג' וייפר

הם בוחרים רכבים שהם ציון דרך מבחינת התפתחות דרך מוטורית בהמשך, גם הרכבים עצמם גרועים או משעממים בעליל.

והבחירה האישית שלי לרכב צעיר שהייתי משמר - יגואר XJ מהצורה הקודמת, X350. מראה קלאסי לחלוטין עם גוף אלומיניום סופר מודרני.

index.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חבר'ה, אל תישברו את הראש - אם שואלים על כדאיות כלכלית, אז אין כזו לרכב שאינו אקזוטי ממש.

אם תדברו על ערך אספני/רגשי/סנטימנטלי - אזי אין מכונית שלא יהיה מישהו שהיא תהיה יקרה לו. כמו שנאמר מעלי - מזדה 3, פיג'ו 307, רנו מגאן... ואני לא מדבר על גרסאות 3 דלתות/קופה/GTI וכאלה, אלא על מכוניות היומיום, מכוניות ה"לחם והחמאה" (כך קוראים באנגלית למכוניות שמהן מתפרנסות יצרניות הרכב, כי מייצרים אותן במיליוני עותקים) - תמיד יהיה מישהו שלאבא שלו הייתה כזו כשהיה ילד, שהייתה המכונית הראשונה שלו כשהתבגר...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
כתבת השער של Auto Bild Klassik הגרמני לחודש נובמבר עוסקת בדיוק בנושא הזה:

7. ביואיק פארק אווניו.

אתה רציני? :shock:

מה יצא מהשימור של הנבלה הזו שבעוד 20 שנה יוכלו לייבא מארה"ב 10 יחידות באלף דולר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רכבים משנות ה90 שכדאי לשמר

ובעדיפות שניה (כלומר הם לא לקחו אותן לנסיעת מבחן)

למבורגיני דיאבלו

ואוו - בחירה אמיצה ומפתיעה.

זרוקה לי כזו ליד הבית.

אם הם ממליצים אז אחפש השבוע את הבעלים אולי ירצה למכור :lol:

פורסם
ומה עם כמה HOT HATCHES משנות ה90?

קליאו RSI, פז'ו 205 שנשמרות יפה מאוד (כמובן עדיפות לגירסאות הקצה), פונטו GT (טוב נו אני משוחד), אסטרה GSI, טיפו ספורטיבה, גולף ויאר6, והרשימה עוד ארוכה...

נאמר מעליך

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

חוץ מדגמי ספורט למינהם שזה ברור, יש את המיני חדשה עד 2008 ופיאט 500 חדשה, בדיוק כמו שעכשיו 500 ומיני בנות 40 במצב סביר נמכרות ב40-50 אלף, אז עוד כמה שנים לשמור מיני חדשה ו500 חדשה להרבה שנים למי שאוהב את הדגמים האלה, זה בטח לא יהיה בזבוז כסף.

האלקטרוניקה זה ממש לא בעיה, לטפל בשותף בהזרקה עם OBD הרבה יותר קל מקרבורטור, וגם אם המחשב יתקלקל מעבר לכל תיקון ולא יהיה יותר אף חלק חלופי בעולם כולו, להתקין מערכת ניהול מנוע חלופית זה משהו שכבר עושים כשמשפרים מכוניות היום. זה גם מאוד אמין בכל מקרה והרבה יותר טוב מחלודה של האספנויות מהדור הקודם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...