Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

הכותרת בעצם מחביאה בתוכה שאלה/תמיהה. האם יש רכב מהשנים האחרונות (שנות ה 90 ואילך) שיהיה לו ערך אספני כלשהו כשיגיע לגיל זקנה. ואני לא מדבר כאן על רכבים אקזוטיים למיניהם שמספרם הוא מאות בודדות. אני גם לא מדבר על ערך סנטימנטלי לבעלים. דעתי האישית היא שרוב רובם של הרכבים "הצעירים" שנוסעים בכבישי ישראל כיום ישכחו ויהפכו לערמות ברזל ולא יהיו בעלי ערך אספני. אין להם לא סטייל ולא ייחוד שיכול לתת אינדיקציה לכך שיהיו בעלי ערך אספני. כשאני חושב על זה יש מספר מצומצם של רכבים שבולטים בין שאר הרכבים האפורים כגון מה שאני מגדיר כרכב המכוער ביותר שנוצר על ידי האדם: הפיאט אימפאלה. או לדוגמה הקאדילק CTS או STS עם הצורה המיוחדת. מאזדה מיאטה האלמותית או המיני קופר בגלל השם והמסורת.

מה דעתכם?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכלל לא בטוח שניתן יהיה לתחזק את המערכות האלקטרוניות...להערכתי נראה בעתיד קופסאות ישנות שהושתלו בהן מערכות חדישות

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

להערכתי לאף אחד לא יהיה ערך סנטימנטלי למכוניות של היום מהסיבה שכולם מקבלים את המכוניות בליסינג בעשור האחרון ורוב הצעירים לא רכשו אותם מכספם. אנחנו שהתאמצנו וכשקנינו רכב השווינו בו כל אחד בדרכו עדיין מייחסים לרכב משמעות

העולם משתנה....

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

פורסם

אני לא כל כך מסכים עם מה שנכתב.

קודם כל לא לכולם יש ליסינג. ויש (הרבה פה באתר לדוגמא) חובבי רכב שמאוד נקשרים ומעריכים את רכבם, גם אם לצופה מהצד הרכב לא אטרקציה.

אני לא רוצה לפגוע במישהו בפורום הזה, אבל מי חשב בזמנו שפיאט 128/וולוו 240/פורד אסקורט לדוגמא, יהיו אטרקטיביים למישהו בעתיד עד כדי כך שירצה לשמר אותם.

אני חושב שיש הרבה מכוניות משנות ה90 שיהיה כדאי לשמר. אבל לא בטוח כפי שנאמר, שהמערכות האלקטרוניות יישמרו.

דוגמאות - רנו טווינגו, סיטרואן למיניהן (AX, BX, CX וכו), אמריקאיות מהתקופה שכבר נעלמות ועוד.

עוד 10 שנים תראו שהמתגעגעים יצוצו

אני כבר מתגעגע - היו לי פזו 309 ו 306, ואת שתיהן אהבתי מאוד. אולי אחזור אליהן מתישהו.

עופר

פורסם

הוא כתב משנות ה-90 ושם בהחלט עוד היו כמה דגמים מעניינים.

למשל פיג'ו 106 GTI וראלי בהחלט מכוניות עם פוטנציאל אספני כבר היום.

אולי גם הדגמים הספורטיביים של ה-306.

אחריהן כבר הגיעו 206\307 שהן חיות אחרות לגמרי מבחינת עיצוב, התנהגות כביש וכמות האלקטרוניקה שלהן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
מה שאני מגדיר כרכב המכוער ביותר שנוצר על ידי האדם: הפיאט אימפאלה.

פיאט אימפאלה לא יהיה מבוקש . וגם אם כן, אי אפשר למצוא כזה....:wink:

אתה כנראה מתכוון ל-מולטיפלה.

עודד

פורסם

אלפות 156, 164, 166, לנציה קאפה וכו'

רוברים R75,416,800

פיגו' 406,405 ו607

סאאב 9-5,900

סיטרואן XM,קסנטיה

ביואיק לה סבייר

אופל אומגה

כל המכוניות האלה שוות היום כמה אלפים בודדים! בעוד 10-15 שנה הם יהיו נדירות ומבוקשות מאוד!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

רוברים ,800

אופל אומגה

כל המכוניות האלה שוות היום כמה אלפים בודדים! בעוד 10-15 שנה הם יהיו נדירות ומבוקשות מאוד!

שני הרכבים האלה שווים היום אלפים בודדים כי כבר כחדשים, מערכות החשמל/אלק' גילו אמינות מזעזעת לרמה שהרכב ממש בילתי ניתן לשימוש יום יומי.

עם מלאי ומחיר החלפים בעוד 20 שנה, אני בטוח שלא ישאר בארץ משני הדגמים הנ"ל ולו אקזמפלר אחד בודד.

רכבים נוספים שיהיו בעלי ערך אספני הם כל דיגמי הספורט:

גולף/ פולו GTI,

קליאו ספורט,

איביזות/לאון FR וקופרה וכו'

כמובן גם כל הב.מ.וו, מרצדס, יגואר,

כל דגמי הקבריולה

בקיצור, לא חסר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מהמר שהאלפא 4C תהיה קלף זהב עוד כמה עשורים.

רק נולדה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אלפות 156, 164, 166, לנציה קאפה וכו'

רוברים R75,416,800

פיגו' 406,405 ו607

סאאב 9-5,900

סיטרואן XM,קסנטיה

ביואיק לה סבייר

אופל אומגה

נדירות: כן. מבוקשות: כמעט על כולן אני אומר לא. פרט לאלפות ספציפיות שהן באמת יצירות אומנות מוטוריות. כל השאר גם דגמי ספורט יהיו נחלת העבר ונחלת חיילים ובחורים צעירים מתלהבים. הפורשה 928 יפה ככל שתיהיה עדיין נופלת על הקו הדק שבין רכב קלאסי לרכב מודרני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רק גרסאות ספורטיביות אלא גם מכוניות עם עיצוב מיוחד, למשל אופל טיגרה, רנו מגאן 2 3/5 דל' ודברים כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה עם קוואליר קופה??

תדיגו מה שתגידו על אפקט הסירה וכו'- אבל מבחינת רכב קופה לשנים שלו העיצוב מאוד יפה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם אני הייתי רוצה למצוא רכב כזה לשיפוץ, הייתי הולך על אופל אסטרה GSI (דור ראשון) או אופל קאליברה (אבל אין הרבה קאליברות בארץ :-( )

פורסם
פיאט אימפאלה לא יהיה מבוקש . וגם אם כן, אי אפשר למצוא כזה....:wink:

אתה כנראה מתכוון ל-מולטיפלה.

לא מדובר במלכת יופי, זה נכון.

אבל מדובר ברכב המשפחתי הנוח ביותר שאני מכיר (בתקציב סביר) + ביצועים מצויינים + אמינות + הנאה בנהיגה + התחברות ריגשית, שזה אולי הפרמטר הכי חשוב לרכב שיחשב כקלאסי בעתיד.

זה פשוט רכב שמעלה חיוך על הפנים וילדים אוהבים אותו בגלל המרחב והמראה.

מעט מאוד כלי רכב מודרניים עושים את זה.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

• תוכן חדש...