Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדובר במלכת יופי, זה נכון.

אבל מדובר ברכב המשפחתי הנוח ביותר שאני מכיר (בתקציב סביר) + ביצועים מצויינים + אמינות + הנאה בנהיגה + התחברות ריגשית, שזה אולי הפרמטר הכי חשוב לרכב שיחשב כקלאסי בעתיד.

זה פשוט רכב שמעלה חיוך על הפנים וילדים אוהבים אותו בגלל המרחב והמראה.

מעט מאוד כלי רכב מודרניים עושים את זה.

אם חיבתם של ילדים היא פקטור, אני יכול להגיד שכל הילדים שלי (3) מאד אוהבים את הטויוטה פריויה שלי (93)

שבת האחרונה עשינו נסיעה משותפת עם הכלבלב החדש של המשפחה (של הבן הגדול) וכולם נהנו.

מעניין, גם אופל אומגה היתה לי (97)...

אין החותם מעיד על גיסתו

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש באזור זכרון יעקב 205GTI, 1900 יד ראשונה!!!

הצעות המחיר שהוא מקבל (וכמובן מסרב) בהחלט מעוררות מחשבה על שכפול הרעיון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעוד 30 שנה גם מאזדה 3 תהפוך למכונית קלאסית.

מאחר וארצנו אינה משופעות במכוניות אקזוטיות, אזי סביר להניח שהגירסאות הספורטיביות של כל המכוניות באשר הן, יהפכו לקלאסיקות מבוקשות, בהנחה שישרדו את תלאות השנים.

בניגוד למה שמקובל לחשוב, אלקטרוניקה לא תהווה מכשול; עולם שירותי הרכב משתנה במהירות, ותיקון מערכות אלקטרוניות הרבה פחות מורכב ומסובך מבעבר, ותוך כמה שנים כל מוסך שני יהפוך ל "מעבדה לרכב".

כדאי לזכור שמה שהכריע את רובן המוחלט של מכוניות העבר - החלודה - נעלמה כליל מהעולם, לפחות ב 20 שנה האחרונות, ולפחות בהיבט הזה המכוניות בנות ימינו יהיו קלות בהרבה לשימור או לשיפוץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא בטוח שישרדו רכבים משנות ה-90 עד אספנות וזאת בגלל מחירי הברזל, יותר משתלם לגרוט/למכור לברזל מאשר לשמר הרבה שנים עד לאספנות, לכן תראו גם היום, כמה רכבי אספנות יש משנות ה-80 ?? כולם ניגרטו או הלכו לברזל,

מאז אולימפיאדת סין כמעט ואין יותר גרוטאות ברחובות. משנות ה-90 אני מהמר שלא ישארו בכלל רכבים "רגילים" אלא רכבים מיוחדים וגם בספק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אני לא בטוח שישרדו רכבים משנות ה-90 עד אספנות וזאת בגלל מחירי הברזל, יותר משתלם לגרוט/למכור לברזל מאשר לשמר הרבה שנים עד לאספנות, לכן תראו גם היום, כמה רכבי אספנות יש משנות ה-80 ?? כולם ניגרטו או הלכו לברזל,

מאז אולימפיאדת סין כמעט ואין יותר גרוטאות ברחובות. משנות ה-90 אני מהמר שלא ישארו בכלל רכבים "רגילים" אלא רכבים מיוחדים וגם בספק.

אל תשכח שמכונית הפכה בשנים האחרונות לזולה וזמינה הרבה יותר ממה שהיתה לפני 30 שנה, וירידת הערך גבוהה לעין ערוך ממה שהיתה בעבר.

ליד ביתי יש 3 סיטרואן C5 במצב נטישה מתקדם.

במכונית ששווה 8-9K כל תקלה יקרה שולחת אותה לעולם שכולו טוב, וזה במכוניות בנות 12, לא בנות 20.

ככלל, אורך חיים ממוצע של מכונית נע סביב ה 20 שנה לערך, ולכן כמעט ולא שרדו מכוניות משנות ה 80'.

פורסם

לדעתי, המבוגרים פה צריכים להחליט.

כצעיר, אני לא רואה כמעט משנות ה90 כרכב ששווה השקעה לאספנות.

אין בהם משהו נוסטלגי כל כך, אולי יש כמה דגמים יפים, אבל בטח ובטח לא יפים כמו מכוניות משנות ה60-70.

היום רוב רכבי האספנות שאני רואה, ולא רק מוסטנג, אני אומר וואו.

בעתיד, לא חושב שאם תעבור לידי אחת מהמכוניות שצויינו פה, אני יגיד וואו.

פורסם

חן, אורך החיים הממוצע לרכב על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הינו כ 7 שנים. המיעוט שבמיעוט חוצה את 20 השנה ומגיעה למדבר של גילאי 20 -30.

פורסם

אתה טועה.

מדובר בגיל ממוצע, לא באורך חיים.

אתה מכיר מישהו שנטש ברחוב מכונית משנת 06' ?

עדיין נעות לא מעט לאנסרים, אפלאוזים וסיוויקים מתחילת שנות ה 90', למרות שברור שתיקון גדול ישלח אותן לעולם הבא.

פורסם
אל תשכח שמכונית הפכה בשנים האחרונות לזולה וזמינה הרבה יותר ממה שהיתה לפני 30 שנה, וירידת הערך גבוהה לעין ערוך ממה שהיתה בעבר.

ליד ביתי יש 3 סיטרואן C5 במצב נטישה מתקדם.

במכונית ששווה 8-9K כל תקלה יקרה שולחת אותה לעולם שכולו טוב, וזה במכוניות בנות 12, לא בנות 20.

ככלל, אורך חיים ממוצע של מכונית נע סביב ה 20 שנה לערך, ולכן כמעט ולא שרדו מכוניות משנות ה 80'.

אז כנראה לא הבנתי למה שהתכוונת כשכתבת "אורך חיים ממוצע של 20 שנה". כחובב מתמטיקה אני יודע שאורך חיים ממוצע הינו הגיל הממוצע בו אדם מסיים את חייו. אולי התכוונת לגיל בו רכב מסיים את חייו באופן טבעי ולא עקב תאונה או גנבה.

פורסם

שכחו לציין כאן (נ' רציני לדעתי) את הפיאט קופה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אתן דוגמא אמיתית ממקרה שלי,

היתה לי פזו' 106 שנת 95 שהחזקתי 10 שנים, הבטחתי לעצמי לשמור אותה לאספנות כי באמת אהבתי את האוטו,

היו לאוטו הרבה תקלות בחודשים האחרונים שהחזקתי בו (שעלו לי לא מעט כסף) ובנוסף המנוע סיים את חייו לאחר שהחלפתי אותו שנה קודם לכן, המזגן הלך גם בשנים הראשונות,

התלבטטתי אם לשמור את האוטו ולחכות לאספנות ולאחסן אותו או למכור ולהכניס לכיס עוד כ-1000 ש"ח מהמכירה לפירוק או למי שמוכן להשקיע,

לא עבר זמן רב והחלטתי להעיף את האוטו,

השיקולים היו:

1. מצבו רק ידרדר עם השנים עד לאספנות,

2. לא יהיה ניתן למצוא חלקים לתיקון עוד כמה שנים,

3. אם אחליט למכור אחרי שיגמר הטסט לא אוכל לעשות זאת,

4. אין לי מקום לאחסן,

5. אין לי כסף לקנות חלקים לתיקון ולאחסן אותם עד לאספנות,

6. מחיר מנוע מיבוא עולה כמו האוטו,

7. עדיף לקנות אחת נוסעת במצב טוב ולשמר אותה, זה יותר זול.

חבל, אבל אני לא מיצטער.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
שני הרכבים האלה שווים היום אלפים בודדים כי כבר כחדשים, מערכות החשמל/אלק' גילו אמינות מזעזעת לרמה שהרכב ממש בילתי ניתן לשימוש יום יומי.

עם מלאי ומחיר החלפים בעוד 20 שנה, אני בטוח שלא ישאר בארץ משני הדגמים הנ"ל ולו אקזמפלר אחד בודד.

רכבים נוספים שיהיו בעלי ערך אספני הם כל דיגמי הספורט:

גולף/ פולו GTI,

קליאו ספורט,

איביזות/לאון FR וקופרה וכו'

כמובן גם כל הב.מ.וו, מרצדס, יגואר,

כל דגמי הקבריולה

בקיצור, לא חסר...

אני מכיר ד"ר אחד עם אופל אומגה יד 1! והוא נהנה מאוד מהאוטו,הוא יחסית אמין אך שיש תיקון האוטו צריך להישאר הרבה זמן במוסך, אין הרבה מוסכים שיודעים לטפל בזה כולל המוסכים של החברה, חלקים יקרים, אך עדיין אוטו מדהים לדעתי!

ואם היה לי כסף מיותר בהחלט הייתי רוצה להכנס להרפתקה הזאת.

אך לצערי הרב יש הרבה אנשים אחרים שלא יודעים למה הם נכנסים וקוניום את האוטו רק בגלל שהוא זול ומפואר וברגע שיש להם תקלה מזניחים ולא מתקנים והסוף ידוע!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אתה טועה.

מדובר בגיל ממוצע, לא באורך חיים.

אתה מכיר מישהו שנטש ברחוב מכונית משנת 06' ?

עדיין נעות לא מעט לאנסרים, אפלאוזים וסיוויקים מתחילת שנות ה 90', למרות שברור שתיקון גדול ישלח אותן לעולם הבא.

אני ראיתי יונדאי אקסנט משנת 07-או 08 נטושה וגם לגונה מודל 2004(סייומת 57) נטושה ללא טסט כמה שנים וכמה C5.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...