Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה חיבור אישי? הגיר שם כל כך נוראי, כמו של משאית, שאני לא מבין איך אפשר להתחבר לרכב כזה. במיוחד כשיש לך אופצייה (או לפחות הייתה) לקנות איביזה 1.2 עם מנוע הרבה יותר טוב, נוחות טובה ואיכות כללית טובה בהרבה ב69.9k.

Sent from my HUAWEI P9 Lite

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אם לדעתך האיביזה וה208 עדיפות על הקליאו, מה יעזור עכשיו לזרות לו מלח על הפצעים?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חס וחלילה, לא זורה מלח על הפצעים אבל ההקפצה של השרשור הייתה על ידי מישהו שמתלבט אם לקנות את הרכב ואני מחווה את דעתי. המהלך ארוך מאוד עם קליקיות לא נעימה, כמו בסנדרו, הגיר הכי פחות טוב שנהגתי עליו. באיביזה ובפיג'ו הוא הרבה יותר קצר וחלק.

אני מאוד לא אוהב את הקליאו כי ההסתכלות הראשונית והעיקרית שלי היא על חטיבת ההנעה, ואת המנוע והגיר בקליאו לא אהבתי ביחס למתחרות ולכן לא התחברתי לרכב בכלל.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם
איזה חיבור אישי? הגיר שם כל כך נוראי, כמו של משאית, שאני לא מבין איך אפשר להתחבר לרכב כזה. במיוחד כשיש לך אופצייה (או לפחות הייתה) לקנות איביזה 1.2 עם מנוע הרבה יותר טוב, נוחות טובה ואיכות כללית טובה בהרבה ב69.9k.

רק תזכור שמבחינת מודרניות הקליאו מתעלה בכמה שנים טובות על האיביזה, מה שעשוי גם להעיד על בטיחות עדיפה (יתרון ראשון), לקליאו יש 3 שנות אחריות (יתרון שני) ותחזוקה זולה יותר מהאיביזה (יתרון שלישי).

אני דווקא נהגתי עליה וחושב שהגיר בסדר גמור, עם זאת המנוע לא הרשים אותי יותר מדי בגמישותו, וכנראה שה1.2TSI נותן ביצועים עדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חס וחלילה, לא זורה מלח על הפצעים אבל ההקפצה של השרשור הייתה על ידי מישהו שמתלבט אם לקנות את הרכב ואני מחווה את דעתי. המהלך ארוך מאוד עם קליקיות לא נעימה, כמו בסנדרו, הגיר הכי פחות טוב שנהגתי עליו. באיביזה ובפיג'ו הוא הרבה יותר קצר וחלק.

אם יש דבר שלא מצטיין ב208, זה הגיר, הגיר עם מהלך מאוד ארוך, מאוד לא מדוייק ונוקשה.

הנושא הזה עלה כאן לא פעם, גם בהקשר של הGTI וגם בהקשר של ה208 הרגילה.

הגירים הידניים של VAG נעימים יותר לתפעול, אבל גם לגיר של הפיג'ו מתרגלים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
אם יש דבר שלא מצטיין ב208, זה הגיר, הגיר עם מהלך מאוד ארוך, מאוד לא מדוייק ונוקשה.

הנושא הזה עלה כאן לא פעם, גם בהקשר של הGTI וגם בהקשר של ה208 הרגילה.

הגירים הידניים של VAG נעימים יותר לתפעול, אבל גם לגיר של הפיג'ו מתרגלים.

אני נוהג בGti ויצא לי גם להרגיש את הגיר ב208 דיזל (לא יודע אם זהה לבנזין) בשניהם היה טוב ונעים משמעותית מבקליאו.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

לא נהגתי בקליאו, ולכן לא אוכל להשוות, אך הגירים של VAG נעימים יותר ללא ספק (ואני ממש לא אוהד של רכבי VAGׁׂׂׂׂׂ).

באופן מפתיע, אפילו בMG3 הגיר זכור לי כנוח יותר לתפעול.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

לא מבין באיזה פרמטר הקליאו עדיפה על ה208

נוחות, ארגונומיה, אבזור, חיסכון בדלק ועוד.

נוחות זה סובייקטיבי - למרות שאין לי מושג מה יותר נוח בה אבל ניחא, ארגונומיה זה wtf, באבזור היא לא עדיפה על ה208ACTIVE (המתחרה שלה ברמת המחיר), וגם לא בחסכון בדלק.

שני הרכבים האלו מאוד דומים זה לזה, ה208 3צ' עם תיבה פלנטרית, הקליאו 4צ' עם רובוטית דו"מצ.

עד לאחרונה הקליאו נמכרה ב10K מעל הפיג'ו (חבר קרוב התלבט בין הרכבים וסייעתי לו בהליך הרכישה), כעת הן קרובות יותר במחיר ונדמה לי שהקליאו זולה קצת יותר - אם אכן ניתן לרכוש את הגרסא המאובזרת ב85K.

לטעון שהקליאו עדיפה בכל פרמטר וכו' זה משהו על המנעד בין פאנבוייזם לסתם בורות-מפרטית, בין הצמד חמד הללו אין באמת אחת 'טובה יותר' אלא סתם עניין של העדפות והתאמה סובייקטיבית.

החבר בחר בפיג'ו כי היא כאמור היתה זולה יותר בלי להציע פשרה על כלום, אולי מלבד המראה (הוא התחבר יותר לקליאו).

אם אני הייתי צריך לבחור רכב באותו מחיר בין הצמד הייתי בוחר בפיג'ו, אבל לא הייתי רץ לספר בפורום שהיא מלכת הסגמנט הבלתי מעורערת כי וואלה אני לא ילד בן 2 ומבין שבין רכבים עם פרמטרים כ"כ קרובים זה לזה אין באמת "רכישה נכונה" אלא בעיקר העדפה אישית...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לגבי העניין של הירידת ערך, אני ממליץ להמתין לסיכום של יוליאן מרכישת הקליאו שלו.

זה נותן אינדיקציה הרבה יותר טובה מאשר טרייד אין על אותו אוטו ראש בראש, שהחליטו להעריך ב47K.

בשוק החופשי או בטרייד אין אחר אין סיכוי לקבל את הסכום הזה. צפה שחיטה הגונה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יצא לי לנהוג על ה208 דיזל הקליאו בנזין והסנדרו דיזל הידנית.

הקלאצ' של ה208 דיזל והקליאו עם אותה בעיה לדעתי - מרגישים את המנגנון ההידראולי שלו יותר מידיי - מה שהפך את התפעול שלו לכבד מידיי בשבילי(לוקח כמה שניות מהרגע שמתחילים להרים את הרגל מהדוושה עד השניה שהוא משתחרר באמת קרה לי כמה פעמים שמצאתי את עצמי שם קצת גז על ניוטרל עד שהקלאצ' יעלה) מרגיש כמו מנגנון שנועד כנראה לעשות את הזינוק נעים יותר אבל פשוט מסרבל לי אותו.

בסנדרו דיזל באופן מפתיע לא היה את זה(בניסאן ג'וק הדיזל ידני שנהגתי בצרפת - גם הרגשתי את זה).

מהלך ארוך יש על רוב הרכבים המודרניים שיצא לי לנסות - הכי קצר שיצא לי לנהוג? באופן מפתיע? הריו שהייתה לי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני נוהג בGti ויצא לי גם להרגיש את הגיר ב208 דיזל (לא יודע אם זהה לבנזין) בשניהם היה טוב ונעים משמעותית מבקליאו.

זה אותו גיר כמו ב2008?

כי במסגרת העבודה אני נוהג על 2008 ידנית והגיר מזעזע.

הקלאצ' קשה מדי והמהלך מוזר.

נוחות זה סובייקטיבי - למרות שאין לי מושג מה יותר נוח בה אבל ניחא, ארגונומיה זה wtf, באבזור היא לא עדיפה על ה208ACTIVE (המתחרה שלה ברמת המחיר), וגם לא בחסכון בדלק.

ונדמה לי שהקליאו זולה קצת יותר - אם אכן ניתן לרכוש את הגרסא המאובזרת ב85K.

אפשר. זה מה שאני עשיתי.

לטעון שהקליאו עדיפה בכל פרמטר וכו' זה משהו על המנעד בין פאנבוייזם לסתם בורות-מפרטית, בין הצמד חמד הללו אין באמת אחת 'טובה יותר' אלא סתם עניין של העדפות והתאמה סובייקטיבית.

אני הלכתי לבדוק את ה208 כי התלבטתי בינה ובין הקליאו.

בפועל נתנו לי מפרט במחיר של 96000 ש"ח שהיה נחות מזה של הקליאו, שעלתה 11000 ש"ח פחות.

בגלל זה בחרתי שוב בקליאו.

זה לא פאנבוייזם ולא בורות מפרטית. החבילה הכוללת היתה יותר טובה ברנו.

יכול להיות שזה משתנה עם כל המבצעים אבל באותו רגע זה היה ככה.

מבחינת לאהוב את הרכב, דווקא אהבתי את ה208.

מה שהוריד לי זה המפרט שמקבלים באותו כסף והיחס של הנציגים של לובינסקי.

פורסם

חבר רכש 208 אקטיב ב90

המחיר של הקליאו הוא 85 לעירומה, אני לא יודע מה ובכמה אתה רכשת - בעיקר היות ומדובר בעסקה משולבת (טרייד) ולכן לא באמת ניתן להבין איזה מחיר הלך מאיפה.

אם מדברים על מחירונים נטו, ה208 אקטיב זולה מהקליאו בסד"ג של עשיריה +-, ולא מציעה אבזור נחות - בניגוד למה שטענת.

הקליאו היא אחלה אקזמפלר, אבל היא ממש לא מובילת הסגמנט ברמת הפרמטרים המדידים, היא רכב טוב שיהיה עדיף לאנשים מסוימים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...