Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי יונדאי גטס אוטומט מודל 2004.

אני נוסע לחו"ל למשך כשבועיים, וביטוח הצד ג' הוא על שמי בלבד. לכן איני יכול לבקש ממישהו שיעשה סיבוב באוטו. לכן נשארתי עם האופצייה היחידה של להשאיר את האוטו עומד.

מצאתי סנג'ר שהסכים להתניע לי את האוטו בזמן שאני אהיה בחו"ל.

כמה שאלות, ברשותכם:

1) האם יש הבדל בין טעינה במצב ניוטרל או במצב פארקינג? אני מניח שלא, אך ייתכן שאני טועה.

2) האם הטעינה תהייה יותר אפקטיבית אם הוא "ילטף" את דוושת הדלק בשביל להעלות סל"ד?

3) אם הבחור יטעין את האוטו פעם באיזה 4-5 ימים, כמה זמן בערך צריך להריץ את הרכב לדעתכם כדי להגיע לטעינה סבירה? המצבר בן כשנה וחצי, ומצבו טוב. הטעינה תתבצע עם מזגן ואורות כבויים ורדיו על ווליום נמוך.

תודה.

פורסם

1 אני עונה לך שזה לא משנה על בטוח כי P זה ניטרל רק שהגיר תפוס

2 אני לא יודע בדיוק אבל לדעתי יש מייצב כלומר לא משנה כמה סל"ד יהיה המתח טעינה ישאר זהה

3 כדי לדעת כמה להטעין אותו צריך לדעת כמה ביזבזת באת ההנעה + כמה עיבדת בזמן שהרכב לא היה מונע + כמה הספק של האלטרנטור

בשורה התחתונה לכמה זמן אתה טס ? ולאן

פורסם

אם אתה נוסע לחו"ל לעיתים קרובות, אז אפשר לשים את המצבר בבית ואם יש מטען גם להטעין אותו.

יחד עם זאת אם ברכב שלך אין זליגת זרם והמצבר יחסית טרי, אני לא רואה סיבה לעשות משהו מיוחד: אחרי שבועיים יניע כמו גדול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני גם לא מבין ממה הלחץ. סע לחול תיהנה לך בלי לחשוב על המצבר יותר מידי. אתה לא חייב להניע כלל את הרכב בכל הזמן הזה. אתה תראה שתחזור הוא יניע בנגיעה ויגיד לך תודה שנתת לו לנוח. חג שמח.

פורסם

דבר ראשון, למי שאמר שהאוטו יניע אחרי שבועיים - שכחתי לציין שבאוטו יש אזעקה (הותקן ע"י הבעלים הקודמים, והתעצלתי לקפוץ למוסך כדי להוריד אותה). כך שיש זרם זליגה, ואני לא כזה בטוח שהמצבר יהיה שמח שהשארתי אותו שבועיים לבד.

למי שהמליץ לפרק את המצבר מהאוטו - האם כך מצבר יכול לשרוד שבועיים בלי בעייה? (ד"א, אין לי מטען מצברים)

ובקשר לשאלה הראשונית, ללא פרוק המצבר, האם 2 הטענות של כרבע שעה כל אחת יחזיקו את האוטו בחיים לדעתכם?

תודה.

פורסם

סיכוי טוב מאוד שהאוטו יניע אחרי שבועיים גם כשיש אזעקה.

רוצה להיות בטוח - תנתק את המינוס של המצבר.

אכן יש למצבר פריקה עצמית גם כשהוא מנותק, אבל היא איטית (5-10% בחודש) ואם המצבר שלך תקין וטעון הוא יניע את האוטו אחרי שבועיים בלי בעיה.

אם יש ביטוח נגד גניבה, אל תנתק את המצבר.

אני לא הייתי מטריד אנשים אחרים בשביל הדבר הזה.

במקרה הגרוע תניע עם כבלים אחרי שבועיים.

פורסם

המממ... אני רואה שכולם בעד ניתוק המצבר.

כלומר אני פותח את הבורג של הקוטב השלילי של המצבר, ומוציא את הלולאה שמתחברת לשם.

כשאני חוזר אני פשוט מלביש את הלולאה ומהדק.

זה לא הולך לדפוק לי את הקודן / האזעקה או משהו בסגנון, נכון?

פורסם

כל 5 ימים להניע אותו למשך 15 דקות קלות.

בעמידה מתח הטעינה נמוך יותר, וכתוצאה מכך גם הזרם.

אפשר להעלות סלד עם הדוושה, אבל מיותר לדעתי, פשוט להריץ את המנוע רבע שעה וזהו.

פורסם
המממ... אני רואה שכולם בעד ניתוק המצבר.

כלומר אני פותח את הבורג של הקוטב השלילי של המצבר, ומוציא את הלולאה שמתחברת לשם.

כשאני חוזר אני פשוט מלביש את הלולאה ומהדק.

זה לא הולך לדפוק לי את הקודן / האזעקה או משהו בסגנון, נכון?

לא צריכה להיות בעיה עם זה

פורסם

קשה לתת תשובה חד משמעית האם הרכב יניע לאחר שבועיים ללא שימוש מכיוון שקיימים מספר גורמים/משתנים.

1. צריכת זרם פרזטית משתנה מרכב לרכב דבר שעלול במקרים רבים לרוקן מצבר גם תוך מספר ימים.

2. מצב הטעינה של המצבר וכמה שנים המצבר בשימוש.

3. סוג המצבר קרי טכנולוגית הייצור של המצבר משפיעה על הפריקה העצמית של המצבר.

4. כמה זרם צורך הסטרטר בזמן ההתנעה.

5. טמפ' חיצונית שהינו גורם משמעותי בעיקר במצברים יישנים.

מצבר יישן שהינו לקראת סיום חייו המועילים עלול להתרוקן גם עם מנתקים את כבל המינוס למשך שבועיים בגלל פריקה עצמית.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...