Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושנה טובה,

אני מחפש רכב נוסף למשפחתי הקטנה. כרגע אנחנו עם סוזוקי ליאנה 5 דלתות 2005 (נהדרת).

המטרה היא רכב נוסף כיוון שאני ירדתי מהאופנוע.

אנחנו בתחילת שנות ה30 לחיינו ויש לנו ילד אחד בן שנתיים. מתכננים עוד אחד בקרוב.

אז ככה, ההתלבטות הגדולה שלי זה האם לרכוש רכב גדול שיהפוך לרכב הראשי או לקנות רכב קטן וחסכוני (סופר מיני)?

אני נוסע כל יום 40 ק"מ (סה"כ) ואשתי מעט פחות.

מה חשוב לפי סדר יורד:

- אוטומט (לאישה אין רישיון לידני)

- אמינות (כמה פחות מוסך) ואחזקה זולה יחסית

- בטיחותית

- חסכונית בדלק (עד 1600 סמ"ק) עד כמה שאפשר

- אני גבוה יחסית (190 ס"מ) אז שיתאים גם לי (סתם לדוגמא, כשישבתי בI30CW 2009 והורדתי את המושב הכי למטה הגעתי לתקרה עם השיער)

- לא רכב צרפתי (סורי, קשה לי עם זה)

- יש לנו כלב גדול יחסית (25 ק"ג), בליאנה הוא נכנס יופי מאחורה, אם הולכים על גדול אז צריך 5 דלתות או סטיישן

בהתחלה חשבתי על איזה רכב סטיישן (פוקוס 2009 שנאמר לי שהיא עצלה) או המזדה 3 עם 5 דלתות (2008/9, יקרה יחסית לשנתון)

הבנתי שצריכת הדלק לא איי איי איי (1/10 ככה בכל הרכבים האלו).

מהצד השני חשבתי על הכל הסופר מיני הקטנות, סיטיגו או ספלאש (2011/2)

יש גם את האמצע, סקודה פאביה 2010 נכנסת בתקציב ונראת לא רע עם הגג הלבן... אישתי דווקא אהבה את הטריוס ( 2008 ) אך הוא אינו מאובזר בכלל.

בקיצור, אני מתפזר ואשמח אם תעזרו לי לכוון את הצורך שלי.

חשוב לי לציין שאני מאוד מרוצה מהליאנה שיש לנו בכל ההיבטים (לא מלכת היופי אבל אני בסדר עם זה) אולם, היא 2005 וככל הנראה תוחלף ב2-3 שנים הקרובות.

עיזרו לי, אני מאבד את עצמי...

פורסם

החלטה לגבי גודל הרכב שיירכש היא כלכלית מעיקרה.

לא ציינת את הפרמטר החשוב ביותר: התקציב העומד לרשותך כעת והתקציב הצפוי לצורך החלפת הליאנה. ותביא בחשבון את ההוצאות הגדולות על תינוק חדש.

1. לדעתי אתה יכול לרכוש כעת סופרמיני, היא תספיק לכל הצרכים כל עוד הכלב לא אתכם. לטיולים עם הכלב סעו בליאנה. לאור הצפי לתינוק עדיפה סופרמיני מאורכת עם תא מטען נפרד, משהו בסגנון של האקסנט.

2. האם הליאנה אמינה או שמתחילה להראות סימני הזדקנות? אם היא מתחילה להראות סימני הזדקנות החליפו אותה כעת, לפני שתתחיל לעלות לכם הרבה כסף בתיקונים גדולים. כמובן בתנאי שהרכב השני אינו חיוני. במקרה כזה בהחלט הייתי מחפש סטיישן שכן תא המטען של הליאנה 5 דלתות ודומותיה יחסית קטן, לא מתאים לכלב גדול + עגלה + ציוד למשפחה.

הזכרת את המאזדה 3 - ממליץ לך להתרחק ממנה. מנוע חלש, צמא לדלק ומכונית מאוד לא נוחה, במיוחד מאחור. כמובן שאני מדבר על דגם ה-1600 הנפוץ.

3. הזכרת את הספלאש - יתרונה בגובהה. גש לסוכנות סוזוקי ונסה לשבת בה, למרות מתיחת פנים קלה ממדי הרכב לא השתנו מהותית במהלך השנים (יחידת הכוח כן). אבל עליך להביא בחשבון שתא המטען שלה זעיר. הסיטיגו ודומותיה הן כבר בגדר "רכב עירוני", דרגה שלמה מתחת לסופרמיני ובודאי שעליך לבדוק היטב את ההתאמה לצרכים. שוב - לנסיעה לבד או להובלת הילדים למטפלת זה בסדר, אבל לא מעבר לכך וצריך לבדוק אפילו את המקום לעגלה (זה נכון גם לגבי הסופרמיני בעלות 5 דלתות ותא מטען קטן).

4. הזכרת בטיחות - זו נקודה כאובה דווקא בליאנה. לא נבחנה ב-EuroNCAP אבל נבחנה במבחנים האמריקאיים, וקיבלה ציונים פושרים, בעקר בהגנה על הנהג והנוסע שלידו. עד כמה שאני זוכר דווקא ההגנה על הילדים היתה טובה, אבל בפעם האחרונה שחיפשתי הדו"ח הוסר מהאתר. אם אתה מחפש השתמש בשמה האמריקאי Aerio. צריך להביא בחשבון שחלק מאבדן הנקודות היה בשל מימדיה של המכונית, כיון שהאמריקאים מורידים נקודות על משקל נמוך של הרכב, בעוד שהאירופים מדרגים את הרכב בהתאם לקבוצת משקל (לכן 5 כוכבים לרכב מיני אינם משתווים ל-5 כוכבים של משפחתית במבחני EuroNCAP).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובה.

ככה, הליאנה במצב מצויין, 70K ק"מ ולא מראה סימנים של עייפות :) טפו טפו.

הכוונה באמת שאם אקח סופר מיני או עירונית אז זה יהיה רק לנסיעות עבודה ולקחת את הילד לגן.

כשנרצה לצאת לטיול אז ניקח את בליאנה.

התקציב כעת הינו 60K (בכותרת). קשה לחזות את התקציב להחלפה של הליאנה כיוון שאני לא יודע מה יהיה המצב בעוד שנתיים שלוש.

בעקרון אני רוצה להגיע למצב שיהיה לנו רכב אחד ראשי גדול יחסית (שהכלב יוכל להצטרף) ועוד אחד משני שיקח את אחד מאיתנו לעבודה ואת הילד/ילדים לגנים.

הבעיה שבמחיר הזה יש כל כך הרבה אפשרויות..

יש גם את הקיה סיד שנכנסת בתקציב טוב..

פורסם

70,000 ק"מ לליאנה זה מעט מאד, כמובן בתנאי שאתה מטפל נכון ומשגיח על תקלות הנובעות מזמן ולא מנסועה (למשל חלקי גומי שמתייבשים). אבא שלי נוהג באחת הליאנות הראשונות שהגיעו לארץ בסתיו 2001 (תחילת דגם 2002), יש לו נסועה דומה לשלך ועד כה הרכב מבקר במוסך פעם בשנה לטיפול תקופתי וזהו. דומני שמדובר במנוע מעט שונה משלך, אבל הפרינציפ ברור.

לאור התחזית הטובה של הליאנה כנראה שהייתי בוחר ברכישת סופרמיני בשלב זה. כמובן בתנאי שאתה מביא בחשבון את העלויות השוטפות של רכב נוסף, מול הכנסותיך ושאר ההוצאות (לא צריך לספר לך מה עלות טיפול בתינוק, אתה עברת את זה לפני שנתיים, אני עברתי את זה לאחרונה לפני כ-18 שנים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, הליאנה לא מבריקה אך אמינה.

פעם בשנה אני עושה טיפול לפני הטסט.

או קיי.

אז נניח שאני הולך על הסופר מיני (למרות שאני עדיין לא סגור על זה), מה נראה שמתאים לצרכים שלנו?

הן באמת עושות 1:18?

פורסם

מחוץ לעיר, אם תנהג רגוע, בלי יותר מדי משקל ובלי מזגן, כנראה שכן.

אם להיות ריאלים, אני בקליאו 1.2, בתצורה של נהג + נוסע, עם מזגן ובלי מטען, הגעתי כמה פעמים ל1:17, הכי טוב שהגעתי אי פעם היה 1:17.2 בכביש 6 ובעליות מאילת לכיוון דימונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אנסה לעזור לך לצמצם אפשרויות:

אם אתם לוקחים את הכלב תמיד אתכם ובהנחה שלוקחים בחשבון במושב האחורי כלב+2 ילדים-סופר מיני תהיה צפופה ולא נוחה.

הרכב הנוח ביותר יהיה משפחתית או שטיישן כמו קיה סיד/I30 /פורד פוקוס.

צריכת דלק שלהן לא להיט בעיר סבביבות 1:10,בבינעירוני קצת יותר טוב-מהיונדאי תוציא גם קרוב ל 1:13 בנהיגה רגועה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המון תודה לכל העונים.

הכיוון הוא יותר לסופר מיני כרגע אך אני מעט חושש שאני הולך להוציא 60K על רכב קטן ובבוא העת כשאצטרך להחליף את הרכב הראשי שלי תהייה לי הוצאה נוספת.

אולם, אם אקנה עכשיו רכב גדול חדש יותר (והליאנה תהפוך לרכב שני) אז לא אצטרך לקחת את ההוצאה הזו בחשבון.

במקרה כזה, אנחנו נחזיק 2 מכוניות ששותות דלק בצורה משמעותית יותר.

מה תגידו על קטגוריית הביניים, קיה סיד, פאביה וכאלו? רכבים כאלו עושים איזה 1:12/13 לא?

האם כדאי לקחת את זה בחשבון או שזו פשרה שלא תצא לי ממנה כלום?

כל כך מוזר, אבל ב60K יש כל כך הרבה היצע שקשה להתמקד :)

• תוכן חדש...