Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה אומר שהם בסדר, אז אני שמח חבר.

לי אין ידע.

אני לא יודע איך אמורים להיראות צמיגים טובים.

מה אני אמור לבדוק ברכב. על מה לשים לב. מה לשים דגש.

אני רק יודע לנהוג איך שלימדו אותי בשיעורי נהיגה.

לתפעל את דוושת הגז, ברקס, קלאץ'.

ידית הילוכים. להחליף הילוכים בהתאם למהירות.

חוץ מזה אני לא מבין בעולם הרכב דבר.

לאחר כמה מפגשים עם חברי הפורום היקרים יש לי קצת ידע בנושא של מה מסתתר מאחורי המכסה מנוע.

יש שם את המים של הניקוי חלונות. שאם יגמרו לי המים אני צריך או לקנות מים לניקוי חלונות או אפשר להכין לבד.

לוקחים את הנוזל חלונות הכחול שיש בבית. מוסיפים לו מים. זהו אפשר למלא בתא המתאים מתחת למכסה מנוע אם יגמר.

יש שם את המים הוורודים. אני רק יודע שצריך שהם לא יעברו את המינימום.

זה מים שאני לא אמור לגעת בהם אלא אם עברו את המינימום אז אני קונה מים ורודים כאלה ופשוט ממלא עד המינימום.

יש שם את השמן. שזה מכסה שחור כזה שקצת קשה לפתוח אותו.

יש גם חוט כזה של השמן שהוא בצבע כתום הפלסטיק שלו. שבעזרתו מודדים את כמות השמן.

מוציאים את החוט הזה, מנקים אותו (עדיף לא עם נייר טואלט, כי אז נישאר לנו קצת שאריות, הבנתי זה לא טוב), אחרי

שהחוט נקי מחזירים אותו ושוב מוציאים אותו, עכשיו בודקים עד לאיפה הגיע השמן.

צריך לבדוק בספר רכב עד לאיפה צריך להגיע כי אני לא באמת זוכר. אבל את הסדר פעולות אני מבין.

אם חסר אז ממלאים.

עכשיו חבל מאוד שלא עשו מד שיראה כמה שמן יש בכל רגע.

כי איך בן אדם ידע כמה למלא? למלא הרבה? קצת?

חשבתי ממלאים בכוס חד פעמית וכל פעם שופכים קצת.

אמרו לי לקחת בקבוק. לחתוך לו את החלק העליון. להפוך את זה למשפך.

למלא ככה כל פעם ליטר אם אני לא טועה, אם אני טועה אני מצטער שלא הבנתי נכון.

כל פעם גם להכניס את החוט של השמן ולהוציא, לבדוק אם חסר או מספיק.

זהו פחות או יותר.

אני מבין שזה מה שחשוב שאני אדע.

פה גם מסתכם כל הידע שלי ברכבים.

דבר אחרון שנזכרתי - אני גם יודע שצריך מדי פעם לבדוק לחץ בצמיגים.

אין לי את היכולת והניסיון לזהות עם העין בעיות. אז מה שאני אעשה זה פעם בחודש לקחת את הרכב לתחנת דלק.

לבדוק עם המכשיר המיוחד שם מה הלחץ בצמיגים.

הלחץ שלי אמור להיות 60 PSI בכל הצמיגים.

אם פחות מזה אז למלא אוויר 64-65 כי אמרו לי כשהרכב הגיע לתחנת דלק הצמיג כבר חם, אז ממלאים קצת יותר.

מה שמשמח אותי הוא גם אם אני אשכח, גם אם לא הבנתי נכון - תמיד יש את המנורות ברכב שיגידו לי אם ישנה תקלה.

אם חסר שמן, או נוזל אחר, או אם יש בעיה ברכב - הרכב יגיד לי.

זהו חברים.

הכל בזכותכם כמובן.

כל הידע שלי, כל מה שלמדתי, כל מה שכתבתי פה עכשיו - תודות לכם. כל אחד ואחד שבא ועזר לי.

המון תודה.

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תגיע למצב שנורות ידלקו לך .

פעם בשבוע לפני הנעת הרכב (בצבא היינו בודקים כול יום ), כשהרכב קר תבדוק שמן , מים , לחץ אוויר .

תוודא שהגלגל ספייר מנופח , משולש, אפודה זוהרת , ג'ק עם כול כליו , ג'ריקן מים ,מסמכי רכב זהו אני מקווה שלא שכחתי משהו .

**תתרגל פעם אחת עם חבר איך להחליף גלגל באופן הנכון .

פורסם

מהיכרות שלי עם טרנספורטר ידנית (גם כן של נכה) יש בה מערכת hill-hold שאמורה לסייע בשילוב הקלאץ׳ בתחילת נסיעה. אולי תנסה לבדוק עם מוסך אם יש אפשרות להפעיל את הפונקציה הזו דרך מחשב הרכב.

בהצלחה!

פורסם

רחמים אל תגיע למצב שנורות נדלקות לך.

הכי פשוט כל יום ראשון לפני תחילת שבוע חדש לרדת אל הרכב לבדוק שמן ומי קירור. לאחר מכן לצאת לתחנת דלק ולבדוק לחץ אוויר בצמיגים,זהו תהפוך את זה להרגל (מאז שקיבלתי רישיון זה הרגל שבועי שלי).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אהלן רחמים, קראתי את כל מה שכתבת, ואני באמת רואה מגמת שיפור, מקווה שיסתדר לי בקרוב לבקר אותך ואולי לנסות לעזור קצת.

בכל אופן - לגבי כל הצד הטכני של העניין - כרגע, צריך להטריד אותך רק דבר אחד: לחץ האוויר בצמיגים.

שמן, ונוזל קירור - לא נעלמים סתם כך ברכב חדש, ומספיק בדיקה זריזה פעם בכמה שבועות. לחץ אוויר לעומת זאת הייתי בודק פעם בשבוע - שבועיים.

וממלא על פי מה שרשום בספר הרכב (אגב 60 נראה לי מספר מאד גבוה, מאיפה הבאת את הנתון?), ואכן, כאשר הצמיגים חמים, כלומר אחרי נסיעה ממושכת, לא סיבוב של 5 דק' בעיר - יש להוסיף כ10% ללחץ הרצוי.

אני מנסה לחשוב מה מפריע לך בבלימה, האם אתה מרגיש שאתה מחליק במושב?

אם כן - בדוק את תנוחת הנהיגה שלך, הנה סרטון עם הסבר:

http://youtu.be/FX3QvLINLz8

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה ממש גבוה לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

^

לרכב פרטי, כן. לרכבים כבדים נורמאלי לנסוע עם לחץ אוויר שכזה. אאל"ט יש מצב ששים גם 80+ במשאיות כבדות. אני מתאר לעצמי שזה ע"מ להחזיק את כל המשקל בלי שהצמיג 'יתקמט' בחלקו התחתון.

פורסם

אני גם הסתכלתי, יש כמה מידות צמיגים. בטרנספורטר אחר ראיתי המלצה ל51 PSI מלפנים ו57 מאחור.

ודווקא ברכב חדש (מהניילונים) כדאי לבדוק שמן, לפחות ב5000 ק"מ הראשונים, ואז להציץ גם על מפלס נוזל הקרור (שהוא אגב רק G12 או תואם לפי המלצת היצרן, משום מה).

חלק מהצמיגים מוגבלים ל-65 PSI, אגב. (ההגבלה רשומה על המציג עצמו. בכל מקרה אסור לעבור את ההגבלה, ואם אין התאמה בין המלצות יצרן להגבלת הצמיג, אז הצמיג לא מתאים לרכב. לרוב זה לא יקרה עם הצמיג המקורי).

פורסם

ערב טוב חברים.

rsm130d -

אני מבין שאתם לא בעד לסמוך על הרכב? הכוונה, לסמוך על המנורות.

כי לבן אדם שחדש בתחום הרכב, שכל התחום הזה זר לו - זה פשוט מעולה. זה עוזר לו מאוד.

דרך אגב חבר, אתה לא הראשון שאומר לי שבצבא היה כמו סדר פעולות שעושים לפני תחילת נסיעה.

זה מעניין. אם אני אצליח להרגיל את עצמי לפעול ככה כמו הנהגים בצבא - אני מאמין שזה רק יעשה לי טוב.

עכשיו רק צריך לקרוא קצת באינטרנט על רכבים. איך עובד הרכב. איך בודקים דברים בסיסים. מה צריך לדעת כשיש לך רכב חדש.

בקשר לגלגל החלופי - אני לא יודע איך להתעסק איתו.

אני רק יודע שהוא נמצא מתחת לרכב. בחלק התחתון של הרכב הכי מאחורה.

הוא מאובטח עם ברגים אם אני זוכר נכון.

אני אפילו לא יודע איך להשתמש בג'ק אם אני כותב נכון את המילה. אני חושב קוראים לזה מגבה בעברית.

מקווה שלא אצטרך להשתמש בו אף פעם. ככה לא אסתבך מה זה המגבה, איך מפעילים אותו, איך לשחרר את הגלגל.

תודה לך חבר.

zalmi -

כל הכבוד לך שכתבת על זה, אני באמת שכחתי לכתוב פה.

בעזרת הידע של חברי הפורום הבנתי שיש ברכב מערכת עזר, שמטרתה לבלום את הרכב למספר שניות לאחר לחיצה על הבלם.

שכחתי באמת לכתוב על המערכת. למען האמת היא לפעמים לא עובדת, אין לי מושג למה.

או בגלל שהיא עובדת רק כשהיא מזהה עליות או כבישים מסוימים או אני עוד לא למדתי להפעיל אותה.

אם אני זוכר נכון מההסבר של חבר הפורום שהיה אצלי אז צריך ללחוץ על הבלם, לעזוב אותו - המערכת נכנסת לפעולה.

יש לך 2 שניות שהרכב בולם את עצמו לפני שהוא מדרדר אחורה.

אבל אסור לסמוך על זה לדעתי. כי זה לא תמיד עובד. אני חלילה לא רוצה לגרום נזק לרכב שמאחורי.

תודה שהזכרת לי על המערכת חבר.

GABIUBOGI -

אני מבין שאתם בכלל לא בעד המנורות של הרכב. שהרכב יעזור לנהג לדעת מתי ישנה תקלה.

אז אני אפסיק לסמוך על המחשב של הרכב.

שאלה קטנה: מי קירור - זה המים הוורודים?

שמן יצא לי לבדוק עם חברי פורום. עוד לא יצא לי לבדוק לבד. אני קצת חושש מזה, אז בינתיים מקווה שלא יהיה צריך.

צמיגים אני לא מפחד לבדוק.

בסך הכל להגיע לתחנת דלק ליד המכונה המיוחדת הזאת.

לפתוח את הפקקים בצמיגים. לחבר את המכשיר, לבדוק כמה כתוב במסך. אם פחות מ - 60 אז לנפח ל 60-64-65 PSI.

כל הכבוד לך שהפכת את הפעולות החשובות האלה להרגל גבי, כל הכבוד.

shellcase -

אהלן חבר.

אני לא זוכר אם דיברנו אי פעם בפרטי. יש לי זיכרון לא הכי טוב.

אבל אם באמת יצא לנו להיפגש - אני אשמח מאוד. אני לא מסרב לעזרה מחברי הפורום היקרים.

להפך, אני שמח לכל עזרה שמציעים לי האנשים פה. כל הכבוד לכם על טוב לבכם ועל הרצון לעזור. כל הכבוד והמון תודה.

בקשר לצמיגים הגבתי לחברים הקודמים. אני מאמין שהנושא הזה בסדר.

את הנתון של 60 PSI זכרתי מהמדבקה כשבדקנו יחד עם חברי הפורום שהגיעו לעזור לי. למדנו ביחד איך לבדוק ולנפח לחץ בצמיגים.

בנושא הבלימה - באמת שאני לא יודע חבר. אין לי מושג מה מפריע לי בבלימה.

אני פשוט לוחץ על הבלם ולוקח לו זמן להגיב.

בגלל זה לפעמים יוצא לי שאני עובר את הפס עצירה / מעבר חציה / צומת. כי האוטו לא בולם לי בזמן.

אולי זה כי הרכב חדש? או אני פשוט לא שולב טוב בבלם.

אני לא מרגיש שאני מחליק במושב. דווקא להפך, הכל בסדר.

רק לפעמים באמת כואבות לי הרגליים מאוד אחרי נהיגה. אבל זה שטויות לא רציתי לכתוב את זה פה, כי זה לא קשור.

מענה כללי לחברים בקשר ללחץ אוויר בצמיגים - אכן כתוב במדבקה 60 PSI.

רק בעקבות מה שכתב החבר Eily יש לי מעט חשש, אז אני אשאל:

מה הכוונה שהצמיגים מוגבלים ל 65 PSI?

אני מפחד שאם אנפח יותר מידי שלא יתפוצץ לי. זה מסוכן.

אני חושב שמה שאני אעשה זה פשוט אם כתוב 60 במדבקה במצב קר, אז אני תמיד אנפח 63 אחרי נסיעה. במצב קר.

לא 65 בכדי שלא יהיה מצב מסוכן.

אראה במכשיר המיוחד בתחנת דלק אם הלחץ אוויר פחות מ 60 אנפח ל 63.

תודה לכם חברים יקרים.

פורסם

המשאבה הדיגיטלית בתחנת דלק עושה את שתי הפעולות ביחד: מכוונים את הלחץ הרצוי, ואז במשך הניפוח המשאבה רושמת כמה לחץ יש כרגע בצמיג, ומצפצפת רק כשהלחץ מתייצב על הלחץ הרצוי.

אני ממליץ על מד אוויר דיגיטלי או שעון (לא "עט") אבל עדיין לא מחזיק בעצמי כזה :(

פורסם

כן מי קירור זה המים האדומים/ורודים.

ויש את המים הרגילים שמשמשים לשטיפת השמשה הקדמית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

Eily -

התכוונת למכשיר הזה חבר?

Portable LCD Digital Car Tyre Tire Pressure Gauge Keychain

אני באמת צריך לבדוק איזה דברים חשובים צריכים להיות לנהג ברכב, כמו הדוגמה שנתת פה עם המד לחץ אוויר.

לאחר מכן לעשות כרטיס אשראי נטען בדואר בכדי להזמין.

אבל זה כמובן אחרי שאדע לתפעל את הרכב. לדעת לנהוג טוב כפי שצריך.

תודה רבה.

GABIUBOGI -

הבנתי, תודה רבה.

פורסם

^

בין אם תמלא 60 או 65, לא יהיה הבדל בטיחותי. אולי צריכת הדלק תהיה פחות מאופטימלית. בעקרון, תוך משהו כמו 5-10 דק' נסיעה הצמיגים שלך מתחממים לטמפרטורת עבודה, דבר שגורם ללחץ האוויר לעלות בכ 10%. אם היצרן ממליץ על 60 PSI, אתה יכול למלא 66 בראש שקט (כשהצמיגים חמים. אם אתה לא גר מטר מתחנת דלק, הם כנראה יהיו חמים כשתגיע לשם). היות ואחרי שהצמיגים יתקררו הלחץ יהיה 60.

פורסם
Eily -

התכוונת למכשיר הזה חבר?

Portable LCD Digital Car Tyre Tire Pressure Gauge Keychain

אני באמת צריך לבדוק איזה דברים חשובים צריכים להיות לנהג ברכב, כמו הדוגמה שנתת פה עם המד לחץ אוויר.

לאחר מכן לעשות כרטיס אשראי נטען בדואר בכדי להזמין.

אבל זה כמובן אחרי שאדע לתפעל את הרכב. לדעת לנהוג טוב כפי שצריך.

אכן כן!

יש הרבה סוגים של מכשירים דיגיטליים, בגדול הם מומלצים. לי אישית עדיין אין מד לחץ אוויר ברכב כאמור, אבל כדאי לקנות מכשיר שחבר פורום הזמין, התנסה בו, והשווה עם מד לחץ אוויר מקצועי בצמיגיות (רצוי שתשווה בעצמך, בתחום הלחץ שלך שהוא כפול מלחץ של רכב ממוצע, אחרי שיגיע המד), כל זה מכיוון שאני בטוח שלא חסר זבל גם בתחום הזה.

• תוכן חדש...