Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה דור. אזכור את ההצעה חבר. תודה על הרצון לעזור. כל הכבוד.

תודה לכולם גם על הדאגה בקשר לנסיעה למרכז.

אני יודע שזה לא כדאי שאסע לשם לבד. לכן החבר ג'ובני חיפש מישהו שירצה לבוא איתי לשם.

אבל כפי שכתבתי לו, אני לא מכיר הרבה אנשים. אני גם לא מכיר מישהו שירצה.

לכן אם זה לא יצא לפועל, לא נורא. אני מודה לג'ובני היקר על הרצון לעזור. זה שווה את הכל.

אולי אם יום אחד אצליח להגיע למרכז, אני אשמח להיפגש. בשמחה.

בינתיים אני צריך לצבור עוד שעות נהיגה. להשתפר. לדעת לשלוט טוב יותר ברכב.

כי בתל אביב, במרכז, אני בטוח שלנהג כמוני יהיה מאוד קשה. גם פה לפעמים בדרום קשה לי.

גם אני מצטרף למילים החמות על חברי הפורום היקרים.

החברים שהגיעו, הקדישו לי מזמנם. כל הכבוד לכם אנשים יקרים.

החברים שהגיבו פה, השקיעו מזמנם כשהם במחשב, התעניינו, הגיבו לי, חיזקו אותי. כל הכבוד לכם חברים.

גאווה שיש לנו פורום כזה, עם אנשים כאלה.

כל הכבוד לכל אחד מכם חברים יקרים. המון תודה.

מקווה אולי לצאת היום עם הרכב. אם אצליח והכל יסתדר. אם לא, אז לפחות מחר. אני חייב לצאת עם הרכב, להתאמן.

אפילו בעיר. לפחות לא לשכוח את כל מה שלמדתי.

בקרוב מאוד כבר יתחיל להחשיך מוקדם. יהיה גשום.

אני מקווה שבחורף יהיה לי קל לנהוג. שלא אגלה עוד בעיה חדשה.

מה שכן, אני צריך לחזור בספר על העמוד שמסביר איך מפעילים את המגבים של הגשם. תרגישו חופשי לצחוק חברים :oops:

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ידידי,

בטרנספורטר, כמו ברוב המכוניות:

ידית בצד שמאל של ההגה מפעילה גם איתות וגם שולטת בתאורה, אצלך יש מתג נוסף להדלקת התאורה, שבדרך כלל משולב בידית, אבל הידית עצמה מחליפה בין מצב אור שנקרא "אור דרך" (זה האור הגבוה) לאור מעבר (הרגיל).

בצד ימין הידית ששולטת במגבים (לפעמים למטה זה מצב כבוי, ולפעמים למטה זה מצב של ניגוב יחיד, עם קפיץ) משיכה אליך מפעילה גם את השפריצרים.

באשר לנסיעה למרכז: גם לדעתי זה עדיין מוקדם בשבילך. צבור יותר ניסיון באזורים מוכרים לך בתוך העיר, או מחוץ לעיר באזור הקרוב.

אבל תל אביב זאת לא איזו מפלצת. אמנם התנועה צפופה (פקקים, הרבה התחלות נסיעה) וקשה מאוד למצוא חניה (חניות נכים אני מאמין שפחות קשה למצוא), אבל עוד כמה חודשים תוכל להגיע גם לשם, גם לצפון וגם לדרום.

בדרך יש מחלפים שאתה לא מכיר, עם שילוט שהוא לא תמיד הכי ברור, לכן תלמד את הדרך לפני הנסיעה, ותוכל ללמוד את הצורה של המחלפים בגוגל תצוגת רחוב.

עוד נקודה שעלתה כאן: המתלים אצלך הם מתלים נפרדים עם קפיצים רגילים, כמו ברכבי נוסעים. לא קפיצי עלים כמו שאתה אולי חושב (כמו של טנדרים ומשאיות). הרכב אמנם מיועד לשימוש מסחרי-קל אבל גם בעולם אולי חצי מהשימוש שנעשה בו הוא להסעת נוסעים ( http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Transporter_(T5)#People_movers_.E2.80.94_Kombi_to_Multivan ).

כמובן שגם השילדה אחודה (כמו בכל רכב נוסעים מודרני) ולא נפרדת. בנוסף ההנעה קדמית ( רכב מסחרי של ממש הוא עם שילדה נפרדת, שמיועדת למשקל גבוה יותר, והנעה אחורית).

הטורבו הכרחי (ההספק באמת נמוך לרכב כל כך כבד), והמנוע לא מסתגל לגיר, אלא החלקים הפנימיים בתוך המנוע מתאימים בדיוק בינם לבין עצמם, והחיכוך הפנימי קצת פוחת. אבל לדעתי לא תרגיש הבדלים, לפחות אל תצפה להבדל משמעותי.

בעיקר מי שיסתגל זה אתה (הנהג), ראיתי כבר שיפור ניכר, ועם הניסיון ונסיעה לבד גם תבין לבד איך האוטו פועל בדיוק.

פורסם

Eily,

כל הכבוד לך חבר.

אתה לא מפסיק לעזור לי. אני מודה לך מאוד.

תודה שאתה משתף אותי בידע שלך.

אני לא שולט כל כך בשפה האנגלית. במיוחד כשזה מגיע לטקסטים ארוכים, עם מילים קשות.

האנגלית שלי בסיסית מאוד.

לכן לא קראתי על הרכב שלנו בויקיפדיה. תודה שהסברת לי.

בקשר למגבים - אתה צודק. בדיוק ככה.

אני פשוט כל פעם שוכח איך מפעילים אותם. מרוב שאני מנסה לזכור הכל, בורח לי מהראש.

אני משתדל לסיים את הספר רכב. לפעמים חוזר על עמודים כמה פעמיים בשביל לזכור.

אני רוצה לקרוא את כל הספר ולהבין אותו. בכדי שאדע לתפעל את הרכב בצורה מושלמת.

כאמור, אני הרי לא מבין ברכבים. מעולם לא היה לנו רכב במשפחה.

חוץ מכם חברים - אין לי מי שיסביר לי. לכן אם יש לי ספר, אני משתדל ללמוד ממנו. הוא גם בעברית.

באשר לנסיעה למרכז - צודק חבר.

לבד זה עדיין מוקדם בשבילי. לפחות בשלב זה.

תודה שהסברת לי על המתלים ועל הטורבו.

ידעתי שיש לזה שם לדברים האלה. אני קראתי להם "בולמי זעזועים". השם שלהם זה מתלים. אני אזכור.

אתה אומר שאל תצפה שאחרי ה - 1,000 קילומטרים שהרכב ישנה את ההתנהגות שלו. הבנתי, תודה.

הייתי בטוח שכל המערכות ילמדו להכיר אחד את השני.

שהגיר, המנוע, כל המכלולים. חשבתי שיהיה לי קל יותר. כנראה הטעיתי את עצמי.

פשוט קראתי בספר רכב שהבלמים מתפקדים טוב יותר לאחר 300-400 קילומטרים.

אז חשבתי אם זה ככה עם הבלמים - אולי זה ככה עם כל הרכב. כי פעם זכרתי שיש דבר כזה שנקרא "הרצה".

חשבתי שזה משך זמן מסוים שנותנים לרכב שיכיר את כל החלקים שלו.

אני שמח לקרוא שאתה אומר שראית שיפור. הלוואי שיהיה עוד שיפור.

שיפסקו הבעיות שתיארתי בעמוד הקודם. כשכל זה יקרה - אני אדע שאני שולט ברכב היטב.

הרכב בקרוב יהיה אצלנו חודש. מראש השנה ועד היום. זה המון זמן.

נקווה שממש עוד קצת. עוד טיפה דחיפה קדימה ויהיה שיפור עצום. הלוואי.

תודה רבה.

פורסם

הנה משהו בעברית:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%94_(%D7%A8%D7%9B%D7%91)

לא טעית, בולמי הזעזועים הם חלק חשוב במתלה (החלק שאליו מחובר הגלגל).

לצערי כל טקסט שהוא קצת יותר רציני היום הוא באנגלית, לא מאוחר לשפר את האנגלית וזה יכול רק לעזור לך בעתיד.

לגבי ההתאמה בין הרפידות לצלחות - אתה צודק לגמרי, 300-500 ק"מ ראשונים בהרצה חשובים מאוד לחלקים האלה. אלה חלקים מתכלים (או מתבלים, נשחקים, בדומה לצמיג) וההתאמה בינהם היא משמעותית.

יש רפידות שנותנות ביצועים טובים כבר בהתחלה, אבל רובם לא.

הגיר והמנוע לא יתאימו בסוף ההרצה יותר משהם מתאימים בינהם היום.

יהיו כאמור שינויים מיקרוניים בחלקים הפנימיים של המנוע. הבדל גדול לא תרגיש. אולי ירידה קלה בתצרוכת הדלק (שאתה גם ככה לא מודע אליה היום) ועליה קלה בהספק.

באשר לספר הרכב: תסמן לך את החלקים החשובים שתרצה לחזור אליהם ולשנן אותם. רוב הספר אלה עמודים יבשים שצריך לעבור עליהם ברפרוף.

החלקים החשובים לדעתי:

המלצות נהיגה, תפעול (אורות, מיזוג אוויר), תחזוקה שוטפת (ל.א. בדיקת נוזלים. כאמור בתקופת ההרצה להקפיד, לאחר מכן מספיק פעם בחודש לבדוק), אבחון תקלות ומה לעשות במקרה חירום (החלפת גלגל).

כדאי לקרוא בספר הרכב על אפשרות להתניע את הרכב בדחיפה, במקרה שהמצבר לא מספיק חזק אבל לא פרוק לחלוטין (וכמובן התנעה בכבלים).

בכל מקרה הספר איתך והרעיון הוא לעבור על הפרקים כדי שתתמצא (אם תידלק נורה למשל) ותדע לפתוח את הספר ולקרוא את החלק הרלוונטי בזמן אמת.

נשמח לשמוע אם נהגת קצת ואיך הלך.

פורסם

רחמים - אל תלחץ מנהיגת חורף. זה אכן מעט יותר קשה ודורש יותר תשומת לב וזהירות, אבל לא יותר מזה.

כל עוד אתה לא מתפרע בפניות ולא מפרפר ברמזורים אין בעיה.

תזהר בעיקר בגשם הראשון או בגשם שיירד אחריי הרבה זמן שלא ירד. השמן והלכלוך על הכביש צפים והופכים את ההחלקה לקלילה במיוחד. במצב כזה סע בזהירות האפשרית, אפילו מתחת למהירות המותרת, לא ללחוץ יותר מדי על הגז, לא להכנס מהר לפניות ובטח שלא לכיכרות (אפילו שלאוטו יש ESP, צריך להזהר). בזהירות ולאט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

Eily -

תודה רבה.

בקשר לאנגלית - צודק. עדיין לא מאוחר. מקווה גם לשפר בעתיד.

כרגע יותר חשוב לי זה כמה דברים שכתבתי עליהם כאן. לאחר מכן אתמקד בשיפור עצמי.

בקשר לרפידות בלמים - אכן, זה מורגש מאוד.

או שאני למדתי להכיר יותר את הבלמים, או שבאמת אחרי שהרכב עבר את ה - 500 קילומטרים הראשונים שלו, זה מרגיש שונה.

אני באמת לא מודע לתצרוכת דלק כפי שכתבת. אין לי מושג איך בודקים, איך מודדים.

אני רק יודע שאם הנורה נדלקת - צריך לתדלק.

עוד לא יצא לי לתדלק מיכל מלא מאז שהרכב אצלנו.

בהתחלה לא הבנתי איך נעשה זאת. הרי אין בבית כרטיס אשראי.

אז איך מתדלקים? מבקשים מהמתדלק שיפתח לי משאבה לתדלוק מלא והוא פשוט יפתח בלי אמצעי תשלום?

עד שאמרו לי שיש כאלה שעושים זאת. יש כאלה שאתה משאיר סכום כסף, אם צריך להחזיר לך - מחזירים.

אבל זה כבר נתייחס לזה בעתיד. לתצרוכת דלק. כמה לתדלק.

בינתיים אם נדלקת מנורה - אני דואג לתדלק ב 100 שקל. זה גם אחרי שלימדו אותי איך מתדלקים לבד עם תשלום במזומן.

תודה על ההמלצה לחלקים חשובים בספר רכב.

הספר איתי תמיד ברכב.

כשאני רוצה לקרוא אותו בבית אני לוקח את הספר, אבל תמיד דואג להוריד בחזרה לרכב.

כי זה חשוב שיהיה את הספר ברכב. אם אני נתקע ולא יודע להפעיל משהו - אני מחפש בספר.

תודה חבר.

בקשר לנהיגה -

יצא לי לנהוג קצת.

היה בסדר.

טעות שחוזרת על עצמה - אני לפעמים לוקח סיבובים או פניות בהילוך 4. שזה לא טוב בכלל. זה מסוכן.

אני לא יודע למה אני עושה את זה. באמת שזה לא בכוונה.

אני מודע לזה שזה מסוכן. מודע לזה שהרכב יכול להתהפך (ככה אמרו לי), מודע לזה שאסור - אבל למה? לא יודע.

אמרו לי שבגלל שאני משאיר הכל לרגע האחרון.

אני אתאר איך זה קרה:

אני נוסע בכביש מהיר במהירות 85-90. הילוך 5.

עוד מעט אני אצטרך לפנות ימינה. יש רמזור, יש גם פניה ימינה.

אני ממש מטרים ספורים לפני כבר מוריד מהילוך 5 להילוך 4, לאחר מכן להילוך 3, לאחר מכן להילוך 2 וכן הלאה.

לפעמים יוצא שאני לא מספיק להוריד, ואני כבר בפניה בהילוך 4.

זה מרגיש כאילו האוטו עוד שנייה מחליק. מתהפך על הצד שלו.

אמרו לי מזל שזה רכב חדש ועדיין הכל פה חדש, יציב. הבלמים, הגלגלים. ככה שלא קרה כלום.

אני חייב לעבוד על זה.

חשבתי למצוא זמן לנסוע לאינטל. יש לנו שם מקומות ריקים. אני יכול להתאמן שם.

רק אני לא בטוח אם יש שם מקומות שאוכל להאיץ להילוך 5 בכדי לתרגל הורדת הילוכים. או שיש ושכחתי. צריך לבדוק.

dorsht -

תודה חבר.

אפשר הסבר למה כוונתך ב - לא מפרפר ברמזורים. מה זה בדיוק? שאדע להימנע מזה.

בקשר למתפרע בפניות - אם תקרא מה שכתבתי לחבר Eily, לקראת הסוף, תיארתי שם שיש לי בעיות עם פניות.

אני לפעמים לוקח פניות בהילוך 4, שזה מסוכן. אני מרגיש כאילו האוטו עוד שנייה מחליק, מתהפך.

אמרו לי שמזל שזה רכב חדש, שיש בו גלגלים חדשים, בלמים חדשים, שיש בקרת יציבות.

תודה על העצות שיעזרו לי מאוד - תודה רבה.

פורסם

לפותח השרשור שלום:

אומנם לא עברתי על כל השרשור שלך אבל גיסי גם נכה בכיסה גלגלים כתוצאה מפיגוע של מחבלים שהיה בכיכר ציון בירושלים לפני כ 9-10 שנים.

גם לו רכשו רכב מתאים לצרכים שלו (פורד אקונוליין) ואף שהוא רשיון ב' אתה חושב שקל לנהוג עליו?

ממש לא.. ושלא תחשוב שהמטפלים שלו (יש לו מלווה צמוד 24 שעות ביום כי הוא קיבל פיגוע בראש) מסתדרים יותר טוב ברכב ממך.

גם שאני נהגתי על הרכב (וכבר נהגתי על טרנספורטר בעבר) לקח לי די הרבה זמן ללמוד איך לבצבע חניה או פנייה שלא נדבר על רוורס (אתה לא רואה כמעט כלום! ומרגיש שאתה מנווט משאית!).

בקיצור ולעניין, צריך לצבור ניסיון על הרכב. תנסה לצאת כמה פעמיים עם הרכב בלי אחיך (תלחץ פחות) ולעט לעט אתה תראה שאתה משתפר בנהיגה.

בהצלחה.

פורסם

כשאתה לפני פנייה בהילוך חמישי, אין צורך להוריד ל4,3 ואז ל2. זה מה שמלמדי מורי נהיגה כדי שיהיה לך כח זמין כל הזמן במקרה שתצטרך להמנע מתאונה. אתה יכול לבלום, לשלב ל3 אם המהירות מתאימה, ואז ל2 אם זה מה שהמהירות דורשת. מפחיד אותי שאתה נכנס לפניות במהירות רק בגלל שלא הספקת לעבור על כל ההילוכים 5-4-3-2 ...

ממה שקראתי יש לך בעיה לדעת איזה הילוך מתאים לאיזה מהירות ולדעתי יש מצב שאתה זורק קלאצ' בגלל זה הרעידות וכיבוי המנוע. אם זה המצב אז שים לב למהירות שלך ושאתה משחרר את הקלאץ' בעדינות ולא עוזב את הרגל ונותן לדוושה להזרק. כדאי גם שתדע מה זה גז ביניים כאשר אתה מוריד הילוך בהאטה של הרכב. עוד מידע על זה אפשר למצוא באינטרנט.

בהצלחה.

אגב, מורה הנהיגה שלך לא לימד אותך חלק מהדברים האלה?

פורסם

avir306,

תוסיף את העובדה שהרכב ידני, ולידידינו אין ניסיון כלל בנהיגה (שלא לדבר על רכב ידני).

רחמים,

לרכב יש יתרון של גובה, כמעט אפשר לעמוד בו (מה שלא ניתן ברכב נוסעים רגיל), ורצפה שטוחה (מה שמאפשר את התקן המעלית והתניידות בתוכו עם הכסא הממנוע).

החיסרון הוא מרכז כובד גבוה. כדי להמחיש את העניין תדמיין כוננית עם ספרים, באחת כל הספרים נמצאים במדף התחתון ובשנייה כל הספרים נמצאים במדף העליון (מרכז כובד גבוה) וזאת תהיה כוננית פחות יציבה!

רכב נוסעים רגיל, ללא מכשול (כמו גדר הפרדה, אבן גדולה או מדרכה) לא יתהפך בפנייה במהירות גבוהה מדי (רק לא יצליח לשמור על קו הפנייה). הרכב שלך קצת יותר גבוה, אבל גם יותר רחב (מה שמיטיב את המצב). לכן, במיוחד בפניות (ובכל מצב, כנהג חדש) תתנהל במהירות נמוכה יותר.

אצלך ההילוך הרביעי מאפשר גם מהירות של 40 קמ"ש (אבל לא פחות). אפשר לקחת פנייה בינעירונית רחבה במהירות הזאת, אבל עדיף כמובן לשלב להילוך שלישי לפני הפנייה, מה שיאפשר לך להאיץ אחרי הפנייה (קשה למנוע להאיץ בהילוך רביעי במהירות הנמוכה הזאת). עם הזמן תלמד כמה יש להאט לפני הפנייה, מתי להוריד את הרגל מהגז, מתי להוריד הילוך, ואם צריך להשתמש גם בברקס בעדינות לפני הפנייה.

אם לא הספקת להוריד הילוכים ואתה עדיין בהילוך רביעי בלי גז במהירות נמוכה, אין מניעה ללחוץ על הקלאץ' להאט עם הברקס ולשלב ישירות הילוך שני (אם אתה מוריד מהירות ל-15 קמ"ש).

שמח שיצא לך לתרגל, הפעם החוויה נשמעת הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת שנסעת ללא ליווי, ואני משוכנע שהמצב רק ישתפר מכאן.

עריכה:

vpvi, מדובר בטרנספורטר, לא במשאית. הילוכים 2-5 אולי גם ההילוך הראשון מסונכרנים. איזו סיבה יש להשתמש בגז ביניים?

(חוץ מזה שלא מלמדים גז ביניים ברישיון רגיל!)

פורסם

אני לא מדבר על דאבל קלאצ' יכול להיות שהשתמשתי במושג הלא נכון תקן אותי אם אני טועה.. הכוונה כשבולמים לתת גז כאשר הקלאץ' לחוץ לפני שמורידים הילוך כדי להפחית את התנגדות המנוע, במקרה שמהירות הנסיעה לא תואמת להילוך כמובן (הזריקה שהוא מדבר עליה).

פורסם

avir306 -

קודם כל, המון בריאות לגיסך היקר. רפואה שלמה.

מאחל לו שיהיה מאושר בחייו. מקווה שהרכב שיפור לו ולו בקצת את איכות החיים.

מה שכתבת "אתה לא רואה כמעט כלום! ומרגיש שאתה מנווט משאית!" - מסכים. בדיוק ככה.

לכן עדיין קשה לי מאוד.

חניות כמעט לא יוצא לי לתרגל. לא חניות, לא נסיעות ברוורס. לכן אני לא הכי שולט בזה כל כך.

אבל אומרים שזה מגיע עם הניסיון - אנחנו מאמינים. נקווה חבר.

תודה על העידוד חבר.

vpvi -

רציתי באמת לשאול - אין בעיה בהורדת הילוכים כשמדלגים על הילוך מסוים?

להוריד ישירות מהילוך 5 להילוך 2 למשל - אפשר? האם זה לא יגרום שום נזק לרכב?

אם כן, מעולה. ככה יהיה לי קל יותר.

כי כרגע אני שואל את עצמי "אני אספיק? תיראה באיזה מהירות אתה, איך תספיק להוריד את כל ההילוכים?

להתחיל כבר עכשיו? לאיזה הילוך לשלב?" בסוף אני מגיע לפניה, או לצומת, או לכיכר - קורה מה שקורה.

הרבה אומרים לי שאתה זורק קלאץ'.

אני שומע את זה כל כך הרבה פעמים.

זרקת את הקלאץ'. תשחרר אותו יותר בעדינות. אל תזרוק קלאץ'.

אם אני אגיד לך שאני הכי עדין שאפשר עם הקלאץ', אתה תאמין לי? אני ממש משתדל.

אני לא יודע כמה עדין עוד להיות. או שאין לי את הרגש הזה, או שאני באמת זורק קלאץ' לא במודע. אין לי מושג.

אני עכשיו אחפש על גז ביניים באינטרנט. אחרי שאגיב לכם חברים. מקווה שאני אקרא מידע שיעזור לי.

בקשר לשאלתך - אני לא זוכר. אני חושב שלא.

למשל זינוק בעליה לא עבדנו הרבה. פעמים בודדות מאוד. כי בקרית גת אין הרבה זינוקים בעליה.

גז ביניים לא למדנו. חניות גם לא יצא לי לעשות. גם לא בטסט.

תודה רבה.

Eily -

תודה על ההסברים שלך.

אני יודע כמה זה חשוב להיכנס לפניות במהירות נמוכה, בהילוך נמוך (כי גם אם אתה במהירות נמוכה, אבל הילוך גבוהה -

זה עדיין מפחיד. הרכב כמעט מחליק, הבלמים פחות עובדים. לפחות ככה אצלי) מקווה רק שאפסיק לעשות את מה שאני עושה.

כרגע אני נכנס במהירויות גבוהות.

כי לפעמים אני לא מספיק להוריד הילוכים בזמן, אז אני יותר שקוע בהחלפת הילוכים, לא שם לב שאני במהירות גבוהה.

תודה רבה.

תודה חברים.

פורסם

רחמים, כתבת את זה לי:

תודה חבר.

אפשר הסבר למה כוונתך ב - לא מפרפר ברמזורים. מה זה בדיוק? שאדע להימנע מזה.

בקשר למתפרע בפניות - אם תקרא מה שכתבתי לחבר Eily, לקראת הסוף, תיארתי שם שיש לי בעיות עם פניות.

אני לפעמים לוקח פניות בהילוך 4, שזה מסוכן. אני מרגיש כאילו האוטו עוד שנייה מחליק, מתהפך.

אמרו לי שמזל שזה רכב חדש, שיש בו גלגלים חדשים, בלמים חדשים, שיש בקרת יציבות.

תודה על העצות שיעזרו לי מאוד - תודה רבה.

אז אסביר לך:

לא מפרפר ברמזורים, כלומר אתה לא בא ועושה פתיחות ברמזור, אתה מתחיל נסיעה באופן רגוע ולא לוחץ על המצערת (גז) עד הסוף. מתחיל נסיעה ברגוע. סגל לעצמך את זה כהרגל כדי לשחוק פחות את הרכב ולהפחית את צריכת הדלק. (אני לא מאמין שאתה עושה את זה, אבל תזהר בעיקר בגשם)

אין בעיה עם ההילוך בפניות, ככל הנראה הבעיה טמונה במהירות. אני גם יכול לקחת פניות על הילוך 4 ב20 קמ"ש (ברמה התיאורטית, ברמה המעשית - האוטו שלי ירעד כמו חולה פרקינסון), סע יותר לאט. קח פניות ברגוע, אתה עם רכב גבוה ואתה לא מנוסה. אל תתפרע פשוט. רגוע על הגז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה דור.

אני אכן עושה את מה שכתבת שלא לעשות.

תיארתי את זה בעמודים הקודמים. 2 עמודים אחורה אני חושב.

כתבתי שקשה לי להתחיל נסיעה ברמזור.

אני מתחיל בראשון, כמו כולם כמובן. גם ככה זה קשה, כי בדרך כלל יש זינוק בעלייה ברמזור.

אז לוקח לי זמן עד שאני מעביר להילוך 2. אני מושך את ההילוך הראשון המון.

נותן המון גז. השעון של הטורים עולה מאוד. אבל אין מה לעשות - רק ככה אני יוצא מרמזור בפעם אחת.

אם אנסה לצאת בעדינות - לא אצא.

קרה לי שנתקעתי ברמזור יותר מפעם פעמיים. זה מצב לא נעים.

אנשים מאחוריך. פספסו את הרמזור בגללך. בגלל שלא הספקת / נכבה לך המנוע. לא נעים בכלל.

כמו שכתבתי - אני אחפש יום יפה, יום מואר, יום רגוע, אנסה לצאת לאינטל.

בדרך כלל ריק שם. אין כמעט מכוניות. אני אוכל להתאמן שם בחופשיות.

אני אחזור עם עדכונים חברים יקרים, אם זה עדיין מעניין אתכם. מקווה שהשבוע יהיה יום יפה.

פורסם

להוריד ישירות מהילוך 5 להילוך 2 למשל - אפשר? האם זה לא יגרום שום נזק לרכב?

אם כן, מעולה. ככה יהיה לי קל יותר.

כי כרגע אני שואל את עצמי "אני אספיק? תיראה באיזה מהירות אתה, איך תספיק להוריד את כל ההילוכים?

להתחיל כבר עכשיו? לאיזה הילוך לשלב?" בסוף אני מגיע לפניה, או לצומת, או לכיכר - קורה מה שקורה.

תודה חברים.

אפשרי בתנאי ואתה במהירות המתאימה להילוך שני,אם תנסה לשלב הילוך שני במהירות התואמת ל5 (מעל 90) אתה רוב הסיכוי תהרוג כמה מכלולים ברכב.

הכוונה היא אם אתה במהירות של 40 ובהילוך 5 (נגיד הורדת מהירות לפני רמזור והוא התחלף לירוק לקראת העצירה שלך) אז אתה יכול בלי בעיה להוריד ישירות ל2 על מנת לקבל האצה שתאפשר לך להעלות ל3.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רחמים,

כמו שאמרתי לך כשניפגשנו- אם יש לך מספיק מרחק וזמן אז תוריד הילוכים ותעזור לבלום עם המנוע.

זה לא אומר שאתה חייב להשתמש בזה כל הזמן! ממש לא! בשביל זה יש לך בלמים.

אם אתה נוסע בירידה ארוכה אז תישאר בהילוך נמוך.

• תוכן חדש...