Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שנצליח להיפגש חבר.

אתה יודע, צריך שזה גם יהיה מתאים לך עם הזמנים שלך.

אבל גם אם לא, אני מקווה להצליח לתרגל, להשתפר לבד.

אני רק צריך לדעת מה עלי לעשות, איך עושים את הפעולה בצורה הטובה ביותר, לאחר מכן יהיה לי קל.

אני תמיד מזכיר את הדוגמה של עזיבת דוושת הקלאץ' בעדינות.

אם לא היו אומרים לי את זה - עד היום הייתי עוזב במכה אחת, לא הייתי לומד.

הרכב היה ממשיך להיכבות לי.

אתה מבין חבר.

יש דברים שאני אפילו לא יודע.

כאשר אתה לא יודע מה אתה צריך לבצע, זה קשה. כי אתה מבצע את הפעולה השגויה, הלא נכונה.

מה שאתה חושב שאתה יודע, שאתה חושב שהוא נכון - הוא לא נכון. דבר שבעצם הפוך לגמרי.

כאן בא הניסיון.

מי שיש לו ניסיון, מי שהוא מנוסה, הוא כבר יודע מה צריך לעשות. איך לפעול נכון.

מאותו אחד אני לומד. זה בדיוק אותם אנשים שהגיעו אליו ולימדו אותי את מה שהם יודעים, הם העבירו לי מהידע שלהם.

תודה לכם, תודה לך חבר. אם יצא לנו להיפגש, בשמחה רבה.

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכי חשוב שתבין - ניסיון לא צוברים על הכביש ביום אחד.

את הרכב ואת הכביש לומדים להכיר עם הזמן ועם הניסיון שצוברים.

כשאתה מנוסה בנהיגה, לא משנה על איזה רכב תעלה אתה תסתדר די מהר. אז ייקח לך טיפה זמן לקלוט את התגובות שלו, את הגודל והמרחבים שלו, אבל בכללי רכב זה רכב. בין אם מדובר בסוזוקי אלטו או בטרסנפורטר שאתה נוהג עליו.

אני חושב שלפי מה שאתה מתאר כאן אתה מקבל ניסיון ואזרת אומץ ונסעת לבד עם המשפחה שזה יפה מאוד, ושמחתי לקרוא שהולך לך טוב.

לאט לאט אתה תשתפשף עם הקלאץ' ותלמד לתפעל אותו טוב יותר. גם לי נכבה מדי פעם הרכב. גם לנהגים אחרים בכביש.

מה שחשוב בסופו של דבר זה שאתה מגיע בשלום ליעד, גם אם זה מעט יותר לאט מאחרים, גם אם נכבה מדי פעם הרכב או שאתה זורק קלאץ' בטעות. כל הדברים האלו שוליים יחסית.

תראה אם אתה יכול להגיע לחברה של המעליות יום שישי הקרוב, אני בבית ויכול לקפוץ.

שישי הבא אולי אני במרכז ויהיה אפשר לעצור אצלך בדרך חזרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה צודק.

איך אומרים חבר, עם הזמן בא גם הניסיון.

אנחנו כבר חודש לאחר קבלת הרכב. אני מאמין שיש שיפור גדול מאוד.

כעת נותר רק ללטש מעט, לקוות לטוב. שכל הבעיות הקטנות שיש, שאדע לפתור אותן עם הזמן.

ביום שישי הקרוב אני לא חושב שנוכל, כי זו התראה קצרה מאוד לחברה.

אני מבין מדבריך שאתה מכיר את החברה, או לפחות יודע היכן היא נמצאת, לפי מה שאתה כותב חבר.

יש לי את הכתובת בפתק שקיבלנו מהם.

אני אתקשר מחר לסוכן שמטפל בנו, אשאל מתי אוכל להגיע.

כי נאמר לי כשקיבלנו את הרכב שאי אפשר להגיע בכל רגע. כי הם עובדים תמיד על מכוניות אחרות, עמוס שם מאוד.

צריך לקבוע כמה ימים לפני, לבדוק אם אפשרי בכלל לקבל אותנו.

אבל אני לא אשכח אותך.

אם אדע שאנחנו נוסעים לשם, אני אשלח לך הודעה, אשאל אם זה מבסדר מבחינתך.

אם נוכל להיפגש, בשמחה רבה. אם לא, זה לא נורא חבר. הכל בסדר. במקרה הכי גרוע אני אלמד כבר לבד. לא נורא.

מתי שזה יהיה, אני אשלח לך הודעה כמה ימים לפני. תודה רבה דור היקר.

פורסם

ידידי, עקבתי בדריכות, ועוד לא הספקתי לרשום:

ברכותי!

תמשיך לנהוג בזהירות, במיוחד עם אחיך ברכב.

כל הכבוד על גילוי אזרחות טובה (מסירת הפרטים לנהג שרכבו נפגע).

אני רואה שכל מי שיצא לך לפגוש שמח בשמחתכם, וכך גם אני. מההתחלה האמנתי בך, ולא היה לי ספק שתתגבר על הקשיים, ונראה לי שכל מי שהגיע וסייע יסכים.

אני מאמין ומקווה שהרכב ישפר במידה משמעותית את אפשרויות הנגישות של המשפחה. סעו בדרכים טובות!

אבל אנחנו נשתדל לחנות בחנייה רגילה. אפילו שאחי יהיה איתי.

אח שלי עם כיסא גלגלים ממונע.

אולי יבואו נכים עם כיסא גלגלים רגיל, או הליכון, או כל מכשיר עזר אחר שיהיה להם קשה, אז אני מעדיף שהם יחנו קרוב יותר.

זה אחד המשפטים היפים שקראתי מעודי.

תודה שיש אנשים כמוך.

+1

גם את עיני המשפט הזה תפס, ומייצג במידה רבה את האישיות המקסימה שלך.

פורסם

איפה התקנת את המעלית?

אם זה אצל תמ"ן אני יודע איפה הם יושבים בדיוק,

אצ"מ אני לא יודע אם יש בבאר שבע (אני חושב שהיה וסגרו או משהו כזה), ואם יש אני לא יודע איפה זה. (אם אני אראה כתובת אני אדע איך להגיע מן הסתם)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי חברים.

אני רוצה לעדכן, אחרי כמה ימים שלא עדכנתי. לא רציתי להקפיץ סתם. שלא יפריע לנושאים האחרים.

היום הייתי ברחובות.

נסעתי לבד לרחובות, פעם ראשונה בחיי.

אני חושב שזו הנסיעה הכי ארוכה שעשיתי אי פעם לבד עם הרכב.

נסעתי לחבר פורום שכבר היה אצלי פעם אחת והסכים לעזור לי פעם נוספת.

החבר תומר, שהוא בעצמו נהג הסעות, הוא נוהג על רכבים מאוד דומים לרכב שלנו. יותר גדולים אפילו.

קיבלתי מתומר עצות טובות ונכונות להסעת נוסעים שיהיה להם כמה שיותר נוח, עם נוחות מרבית לנוסעים.

במיוחד כשאח שלי מעוגן עם הכיסא גלגלים שלו מקדימה.

כשהגעתי לרחובות מיד תומר בחר שנעשה את הדבר שאני הכי לא רציתי, שהכי קשה - חנייה ברוורס.

אמרתי לו שאני לא חושב שאי פעם אשתמש בחנייה ברוורס כשאני עם רכב גדול כל כך, אבל הוא התעקש.

עשינו כמה פעמים, אחרי שרציתי לעבור לנושא הבא, תומר לא וויתר. נכנסו למגרש, עשינו הפעם חנייה ברוורס

כשיש מכוניות מכל צד. אני אמור להיכנס באמצע. אחרי כמה תרגולים והסברים שעזרו לי מאוד - הצלחתי בהצלחה.

נכנסו גם לכביש מהיר, בכדי שאכיר קצת מהירויות גבוהות.

נסעתי במהירות מאוד גבוהה, כמובן בהתאם לחוק ולתנאי הדרך כמובן. כי אני לא רוצה לסכן חלילה.

עוד חוויה שהייתה לי היום, נסענו עם תומר לרמלה.

לא ידעתי שרחובות כל כך קרובה לרמלה, תל אביב, ראשון לציון. זה ממש עיר שהכל קרוב אליה, לא ידעתי.

הנסיעה לרמלה הייתה בסדר, אבל רמלה.

רמלה צפופה. האנשים גם נראה שיש להם חוקים משלהם.

למשל יש מעבר צר מאוד, אתה לא יכול לנהוג שם במהירות גבוהה, אבל מישהו מאחוריך צופר לך שתאיץ.

איך אתה יכול להאיץ? אסור לך. זה צר מאוד, אתה לא רואה כל כך, הכביש לא הכי טוב. אבל הם צופרים החברים.

נכבה לי גם פעם-פעמיים.

התרגשתי מעט, תומר גם אמר שאני משתנה קצת לאחר שנכבה לי, אבל בסדר, זה עבר אני מאמין.

מה שמאוד שינה לי את המצב רוח זה שיצא לי לעשות פעם או פעמיים עבירות תנועה שהתאכזבתי מעצמי מאוד.

לא ציתתי לרמזור עצור. רמזור שחייב לעצור בו.

כמעט עשיתי תאונה, תודה שיש נהגים שיודעים לשלוט טוב ברכב והספיקו לבלום.

זה קרה לי פעמיים אם אני לא טועה.

גם לא נתתי זכות קדימה ומכונית כמעט נגעה בי, בגללי כמובן. זה בדיוק כמו שלא עצרתי בעצור. כמעט תאונה.

גם כשרק הגעתי לרחובות, אז יש שם כיכרות שאני לא מכיר, שונות מקרית גת. הכיכרות גדולות, נמוכות, שונות.

אז לא שמתי לב שיש כיכר, נכנסתי ימינה, היה רכב משמאלי שהייתי צריך לתת לו זכות - גם הוא בלם בזמן, כמובן התעצבן, בצדק.

זה קצת שינה לי את המצב רוח המקרים האלה.

בטח תומר גם שם לב. אבל מה לעשות, ככה זה. כשאתה עושה מעשה שאסור, מעשה לא טוב, אתה כבר לא כל כך שמח.

אתה מרגיש שעשית משהו שאסור, משהו מסוכן, במזל לא קרה דבר.

במזל שזה היה כמעט תאונה ולא תאונה. מה היה קורה אם אחי היה לידי? הוא היה נלחץ מאוד. מזה אני גם פוחד.

לאחר שאני חושב לעצמי מה היה קורה אם הייתי גורם לתאונה חלילה.

היינו ביחד עם תומר כמעט חצי יום, שזה פשוט מטורף. זה המון.

אח שלי ואמא הלכו לחוג מחשבים, לכן היה לי זמן. תומר הקדיש לי מזמנו, חצי יום, זה המון.

כמובן שכפי שאתם מכירים אותי, אני יכול לפרט ולהאריך, פשוט אני מאוד עייף, אני מצטער חברים.

אני רוצה קצת לנוח, אמא ואחי עוד לא הגיעו לבית, אני אנצל את הזמן אנוח מעט. נהגתי יותר מ 5 שעות. זה מעייף מאוד.

אני רוצה להודות לתומר.

תומר היקר, המון תודה לך חבר.

הקדשת לי מזמנך, לא חסכת דבר. לקחת אותי למקומות חדשים, לימדת אותי דברים, כל הכבוד לך.

אפילו ברמלה יצא לי להיות לראשונה בחומוסיה אמיתית. אני בדרך כלל מכיר את החומוס של אחלה.

נכנסנו לחומס חליל, היה מאוד כיף, לראשונה לראות ולטעום חומוס אמיתי.

תודה לך על הכל חבר. מקווה שאני אצליח לעמוד במשימה שלי, שלאחר מכן בסופה ניקח את אחי לים.

באותה הזדמנות אנחנו צריכים גם להודות לחברים היקרים שהגיעו בפעמים קודמות, שבזכות כל אחד ואחד

אני יודע את מה שאני יודע היום, כל אחד הוסיף לי חלק ועוד חלק, שלבסוף התקבלה התוצאה שלפניכם חברים.

אז אני מודה מאוד מאוד לכל החברים, לתומר, לאנשים הטובים שהגיעו, שקראו, שהגיבו - תבורכו חברים יקרים.

מודה לכם מאוד מאוד, עזרתם לי כל כך. המון תודה לכם אנשים טובים.

מאחל לכולם שבוע טוב, שיהיה שבוע עם בשורות טובות חברים.

פורסם

אתה בדרך הנכונה:

עושה טעויות, ולומד מהן.

כל הכבוד לתומר, גם על הלימוד, וגם על הבחירה:חומוס חליל!

מקום שאתה לא מכיר, מצריך יותר תשומת לב (רצוי כמובן לנהוג בתשומת לב גם במקום שאתה מכיר). לפני כל צומת לחפש את התמרורים (לפעמים מוסתרים) ולשים לב טוב טוב לתנועה החוצה.

אתה צריך כמובן לתרגל את הדברים שהם חדשים לך (כמו חניה ברוורס) גם בעצמך.

בזהירות, במקום שמאפשר את זה, בערך שלוש פעמים בשבוע.

אני שמח שלמרות הטעויות אתה שומר על אופטימיות, ותודה על העדכון!

פורסם

אני אתן לך טיפ מעולה לנסיעה בעיר -

סע לאט

תבוא על 10 קמ"ש לכל כיכר וככה תוכל להפעיל יותר שיקול דעת - דבר שלא מתחרש שאתה בא על 40, בולם מטרים ספורים לפני הכיכר ומנסה להבין מה הולך. תאט ל10 קמ"ש עשרה-חמש עשרה מטר לפני וכך תוכל להבין מה מתרחש סביבך.

ועזוב את האנשים, שיצפצפו עד מחר.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

קודם כל כל הכבוד לתומר! ותודה על העידכון רחמים.

אתה זוכר, כשהגעתי אלייך, מה אמרתי לך לגבי אנשים שצופרים לך? אמרתי לך שאם צופרים אז שי***נו בסבלנות. הם רוצים שיעקפו. לא רוצים לעקוף? שיחכו.

פורסם

Eily -

תודה חבר.

הטיפ של לחפש תמרורים בכל צומת, נכון מאוד.

לפעמים התמרורים מוסתרים, אתה לא רואה אותם.

לא שכך היה הדבר אצלנו. אצלנו זה היה ממש טעות שלי. טעות מסוכנת.

התמרור היה נראה בצורה טובה מאוד, אני פשוט כאילו זלזלתי בו, עברתי כאילו אין תמרור.

שזה מסוג הדברים שאתה לא עושה פשוט. אני אישית ניצלתי מתאונה ומדוח. אם היה שוטר, אני בטוח שבצדק

הוא היה צריך לעשות את עבודתו. כי פעם הבאה אם דבר כזה יקרה - פשוט סכנה.

אני אישית לא מתרגל חנייה ברוורס בעצמי, לבד.

כי יהיה לי קשה. כי כשהיה לידי מישהו עם ניסיון, שידע מה להגיד לי, מתי לעצור, איך. זה עוזר. זה קל.

לבד זה מאוד קשה. במיוחד חנייה ברוורס שגם בשיעורי נהיגה ובטסט לא היה לי.

תודה לך שקראת את העדכון חבר.

אני מודה לכם שזה עדיין מעניין אתכם, שאכפת לכם, אני מעריך מאוד. תודה רבה מכל הלב.

Skins -

צודק בהחלט חבר.

למה קשה ליישם את זה?

אתה תאמין לי אם אני יגיד לך שאני לא עושה זאת בכוונה? באמת שאני לא.

אבל לא יודע למה אני מגיע לכיכרות במהירות 40-50, בולם כמה שניות לפני, מוריד להילוך 2, האוטו קופץ, אני עובר את הכיכר.

כי כרגע נכנס לי עוד שטות לראש שמעסיק אותי בימים האחרונים.

מפחד שאני אגרום לאמא לבזבז כספים נוספים על צמיגים לרכב.

מרוב כל הבלימות חירום שלי, שאני משאיר לרגע האחרון, אני רואה שהבשר שבצמיגים נעלם לאט לאט.

פתחתי אפילו נושא מרוב שאני לחוץ, אמרו לי שהכל בסדר. שמחתי מאוד. אבל היום כשירדתי לרכב, זה שוב נראה

שאכן עשיתי שטות, אני בטוח שאני הורס את הצמיגים עם סגנון הנהיגה שלי.

זה הנושא חבר - מצב הצמיגים, רכב בן חודש, אתם חושבים שהרסתי אותם חברים? (מצ"ב וידאו)

למה אני עושה את זה?

זה כאילו לא מובן. אני ערני בדרך כלל. אני משתדל תמיד להיות רגוע.

אני לא יודע. בהתחלה המצב היה שקנו רכב במשפחה, אבל הבן לא מצליח לנהוג.

עכשיו קנו רכב, הבן לאט לאט הורס אותו. כאילו כמה גרוע אני יכול להיות, אין לזה גבול?

אני אקווה רק שיהיה בסדר. יהיה בסדר חבר.

ZX2.0 -

באמת כל הכבוד לתומר.

תומר לי לי, תודה לכם. תודה שזה עדיין מעניין אתכם, שאכפת לכם.

אני מודה לכם.

amikam2000 -

אין ספק.

זה האופי הבעייתי שלי.

בעבר אפילו יצא לי להיות בבית חולים מרוב לחץ. כתבתי את זה פה באחת ההודעות

שהייתי מאושפז בגלל לחץ כמה ימים, נתנו לי גם לאחר מכן קלונקס שעזר לי. היה לי קשה מאוד לנשום, הרגשתי כמו אבן.

מקווה להירגע חבר.

מבאס שאותי שאני לא מצליח לעשות הכל בצורה מושלמת, בצורה הטובה ביותר.

תודה שעדיין אכפת לכם חברים.

למי שהגיב, למי שקורא, למי שהגיע, המון תודה מכל הלב.

מודה לכם מאוד. אני מעריך זאת מאוד מאוד שתדעו לכם חברים.

פורסם

שמחתי לקרוא את ההודעות שלך.

רק תרגול ונסיון, ואתה תהיה פנתר.

כל הכבוד לך על ההתמדה והנחישות.

אתה בדרך הנכונה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה חבר.

את כל הכבוד צריך להגיד לחברים שמגיעים ועוזרים.

החברים שהסכימו גם לעזור לי בנוסף לפעם הקודמת שנפגשנו. שזה מוערך מאוד.

גם אתם שמגיבים, שמחזקים. זה עוזר מאוד.

תודה לכם.

פורסם

אולי תעזר במשהו כמו תפילת הדרך.

זה לא חייב להיות הנוסח האחיד והמוכר, יכול להיות משהו קצר שתחבר בעצמך, ויכלול עצות כמו למשל:

לשמור על קור-רוח ורוגע.

להאט בעיר לפני צמתים, מעברי חציה ומקומות הומים.

לחפש את המפגעים, לפני שיהפכו לסכנות.

להתרכז בדברים הנכונים, למרות לחצים של נהגים מאחור, גם אם כבה המנוע.

לאתר את התמרורים, תוך כדי תשומת לב לדרך.

תוכל להוסיף/להוריד קטעים לפי מה שנראה שיעזור לך הכי הרבה. כדאי לרכז מעט עצות, ולכלול את המשמעותיות ביותר עבורך.

תוכל לפנות לעצמך אפילו בשם. תוכל לקרוא את זה לפני כל נסיעה, אני משוכנע שזה לא יזיק.

פורסם

רעיון מעולה.

איזה יופי כתבת, יפה מאוד.

צריך לשנן את זה, אני בטוח שזה יכול לעזור. במיוחד לנהגים מתחילים כמוני.

תודה לך חבר.

אני שומר את מה שכתבת.

פורסם

אתה יכול להפסיק לדאוג לצמיגים. אתה לא באמת בולם ׳בלימת חירום׳.

אתה בולם קצת יותר חזק מהרצוי אולי, זה לא גורם שום נזק לצמיגים.

בלימת חירום זה כשה ABS נכנס לפעולה ויש רעידות ודפיקות מהדוושה (ורצוי לתרגל את זה במגרש סגור או כביש מבודד).

במקרה הכי גרוע- קצת יותר בלאי לרפידות הבלמים, לא נורא.

זה לא טוב מהרבה בחינות אחרות בהיבטים של נהיגה בטוחה ונכונה, אבל לא לצמיגים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...