Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רחמים, אתה בסדר. אל תתרגש ותתעצבן מכל הזבל האנושי שיש לנו על הכביש.

מטומטם מי נתן לך רישיון היא אמרה? נראה אותה נוהגת ברכב הזה. :roll:

זה הרבה יותר קשה מרכב משפחתי או מנהלים.

סע באיזי ושים *** על מה שכולם אומרים. כמו שאח שלך אמר לך - אל תתייחס.

לגביי הקפיצות בהילוכים - נסה לשחרר את הקלאץ' לאט יותר ולקראת סוף המהלך של הקלאץ', להוסיף מעט גז.

לגביי בלימות - אין מה לעשות, לפעמים קורה שבולמים טיפה חזק מדי או שצריך לבלום חזק. לא הכי נעים לנוסעים, אין מה לעשות.

שיהיה לך בהצלחה ולאחיך ואולי נפגש מחר :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד עכשיו נמנעתי מלהגיב בנושאי נהיגה כי הרבה זמן (כמעט שנה) לא נהגתי על רכב ידני.

אני לא יודע אם אתה קורא את הגיבוב אבל אם תסתכל שם תראה שלאחרונה התחלתי עבודה חדשה רובה ככולה דורשת נהיגה בטרקטורים שהם ידניים, עוד לפני שהגעתי לשם ידעתי שאני אצטרך קצת תרגול לפני שהקלצץ' ישחרר יותר טוב ושהכול יזרום אבל לא לכל הבעיות ציפיתי, הצלחתי לכבות את הטרקטור פעמיים (אומנם אין לזה קשר לעזיבה של הקלצץ' אבל אולי זה יעזור לך להבין איך להתמודד עם זה)

הטרקטור שאני נהגתי עליו הוא ישן ויש לו רק 4 הילוכים (יש 8 אבל הם מחולקים להילוכים של כוח ומהירות) אבל הילוך 4 נמצא במקום הילוך 3, הייתי עם עגלה מלאה (מאוד מלאה) העברתי להילוכי מהירות, שמתי הילוך שלישי (חשבתי שזה שלישי אבל זה בעצם רביעי) שחררתי קלאצץ' ובום נכבה הטרקטור, בהתחלה חשבתי שזה בגלל ששחרתי מהר מידי, הנעתי וניסיתי שוב שוב נכבה, רק אז הבנתי את הטעות שמתי הילוך נמוך 4 ונסעתי לאט לפרוק, בקיצור למרות שהרבה אנשים הסתכלו והיה לא נעים לא קרה כלום, הנעתי ונסעתי כמו שצריך בסוף, מה שאני מנסה להגיד לך זה שלא נורא אם נכבה הטרקטור (האוטו המקרה שלך) אבל אני מניח שהבת את זה לבד.

הדבר השני, קשה לכבות טרקטור כי יש לו הרבה כוח כבר בסל"ד מאוד נמוך ואם משחררים את הקלאצ' לא כמו שצריך הוא פשוט קופץ (הרבה יותר מרכב רגיל שסביר להניח שהיה נכבה במצב כזה) ובנוסף הקלאץ' יותר גבוה ויותר קשה, בפעמים הראשונות כל פעם ששחרתי קלאץ' הטרקטור היה קופץ בטירוף, היום הקפיצה כבר כמעט ולא מורגשת ואפילו היו לי כמה פעמים שלא הייתה בכלל, לדעתי עשיתי את זה כבר איזה 100 פעם ביום האחרון (במסגרת העבודה הייתי צריך לעצור ולהתחיל נסיעה הרבה פעמים) זה עדיין לא חלק לגמרי אבל בהחלט יש שיפור, מה שאני מנסה להגיד לך פה זה שאחרי תרגול הכל יסתדר, אולי לחלק לוקח פחות זמן (אל תשכח שנהגתי קצת לפני בטרקטורים וכן ידעתי קצת מה לעשות רק הייתי צריך להיזכר) אבל בסוף כולם מבינים את זה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רחמים, לגבי הנהיגה ענו לך כאן במפורט ולכן לא אתייחס אבל לגבי המטומטמת כן.

בפעם הבאה שמישהו/מישהי מדברת אליך ככה בגלל שלקח לך זמן לצאת תגיד לה שהיה לך מקרה דומה וכשהתייעצת עם מומחי נהיגה הם אמרו לך שדווקא הצד השני הוא המטומטם.

תכניס לך טוב טוב לראש שזה שאתה זהיר, מתחשב ושומר על רכושך ועל רכושם של הסובבים אותך הופך אותך לאדם הרבה יותר טוב מהאידיוטים שמעירים לך ושהבעייה היא אצלם.

שמח לשמוע שאתה מתקדם וצובר ביטחון על הכביש אבל רק דבר אחד. אתה נוהג ברכב ידני ואתה חסר ביטחון (עדיין אבל זה יעבור במהרה). אני מנחש שאתה משאיר את רגל שמאל מעל או אפילו נשענת קצת על דוושת הקלאץ' (תופעה נפוצה אצל אנשים בלי ביטחון). זה הרגל גרוע שאם קיים אתה חייב להשתחרר ממנו כי זה גומר את הקלאץ.

עוד דבר אחרון שחשוב שתעשה עכשיו לקראת עונת הגשמים. לך למגרש גדול וריק ובלום בלימת חירום כך שה ABS ייכנס לפעולה. כשהוא עובד מרגישים מעין רעד בדוושת הבלם וברגע האמת מי שלא מודע לזה לפעמים נבהל ומשחרר אינטנקטיבית את הדוושה. כדיא שתכיר את התחושה כדי שלא יקרה לך דבר כזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

liran123 -

תודה לירן, צריך לנסות את זה, זה פשוט נראה מפחיד.

לנסות לשחרר לפי האינטואיציה, כשאין לי כל כך רגש, או את הניסיון מתי אמורים לשחרר.

אם תראה אותי חבר, אתה תראה שבתחילת נסיעה בדרך כלל לוקח לי הרבה זמן להתחיל, כי צריך קצת זמן למצוא את נקודת החיכוך.

אני מרים לאט לאט את הרגל, מחכה לרעידות, ברגע שאני שומע רעידות, אני עוזב את הברקס, נוסע עד מהירות 15-20, מעביר להילוך 2.

dorsht -

תודה דור, זה חדש לי פשוט.

אבל היום אני כבר שכחתי מאותו מקרה.

אני פשוט כבר לא מתייחס אליו. אני גם ככה מאוד לחוץ, אז חבל שאתייחס למקרה כזה יום לאחר שקרה.

לגבי הקפיצות דור, אני משתדל, אבל זה לא עובד.

משחרר את הקלאץ' לאט. בליטוף אפילו. אולי האוטו מוזר, כמו שכתבתי למעלה?

שהרי איזה עוד רכבים אנחנו מכירים שאם מורידים בהם להילוך 2 מעל מהירות 20 הם קופצים ככה? זה נורמלי?

לגבי הבלימות, אני מאמין שאני משתפר.

לפעמים יש בלימות לא נעימות, כפי שכתבתי. זה גם קרה לי כשחברי פורום יושבים לידי.

אבל נקווה שאני אלמד את דוושת הבלם. זה יותר קל ללמוד את דוושת הבלם מאשר את דוושת הקלאץ'.

תודה רבה.

אם נפגש, בשמחה רבה.

rupni -

כל הכבוד לך, שאתה מצליח לנהוג על טרקטור. זה נראה לי קשה מאוד.

בהצלחה גם בעבודה החדשה חבר. תצליח.

קראתי איך אתה מתמודד עם כיבוי מנוע בטרקטור, זה באמת איך שצריך להתמודד.

אבל אולי אנחנו שונים. למרות שאני יודע שלא צריך להתרגש, שזה לא צריך להתעצבן, אני עדיין כן.

למרות שלאחרונה כמעט לא נכבה.

רק יש לי בעיה עם הקלאץ'. שיש לי את המכות האלה.

והאוטו גם קצת מוזר. בשביל להוריד להילוך 2 צריך להיות מתחת למהירות 20 בכדי שהוא לא ייתן מכות כאלה.

אבל בשביל להגיע מתחת למהירות 20, זה קשה לי. האוטו יורד ל 15-10 הוא מגמגם כאילו הוא הולך להיכבות.

אם היה הדרכה מצולמת או כתובה לפרטי פרטים, מה אני אמור לעשות, הייתי מנסה בבקשה לבד במגרש.

Night Driver -

היי חבר, אתה לא צריך להתייחס אליה.

זה בסדר. עבר יום, אני פחות חושב על זה. היא עשתה את שעשתה, שזו זכותה המלאה.

אני שמח שאני לא מתנהג שונה בגללה.

כי בדרך כלל אחרי הערות כאלה, אני מחפש מה לא טוב, מה לשנות.

אם אשנה, זה אומר שאהיה פחות זהיר. פחות תשומת לב לרוכשם של האחרים. שזה לא טוב.

מחר זה יכול להיות האוטו שלי, שלך, של החברים פה, או אפילו לא אוטו חלילה, אלא משהו אחר שלא נכתוב.

מה שכתבת חבר, שהרגל על הקלאץ' - ככה אני תמיד נוהג.

גם בשיעורי נהיגה, גם ברכב. כי אין לי מקום היכן לשים את הרגל בזמן שהיא לא על הקלאץ'.

אז אני משאיר אותה מרחפת או קצת לחוצה (לא משהו שמפריע, או עושה רעשים או משהו) וככה כשיהיה צורך בה

אני פשוט אלחץ במהירות.

אני מקווה שלא נצטרך להגיע למצב שבו אנו בודקים את מערכת ה ABS. לא בסיטואציה אמיתית כמובן.

בכדי לתרגל ABS, בשביל להכיר את פעולתה, לא להיבהל ממנה - צריך מגרש גדול נכון?

בשביל לצבור מהירות ואז לבלום. ביום שיהיה שמש, מואר, אני אשתדל להתאמן קצת על ABS.

בלי שיהיה מישהו לידי כמובן, או מכוניות. צריך שטח מאוד ריק.

פורסם
-

rupni -

כל הכבוד לך, שאתה מצליח לנהוג על טרקטור. זה נראה לי קשה מאוד.

בהצלחה גם בעבודה החדשה חבר. תצליח.

קראתי איך אתה מתמודד עם כיבוי מנוע בטרקטור, זה באמת איך שצריך להתמודד.

אבל אולי אנחנו שונים. למרות שאני יודע שלא צריך להתרגש, שזה לא צריך להתעצבן, אני עדיין כן.

למרות שלאחרונה כמעט לא נכבה.

רק יש לי בעיה עם הקלאץ'. שיש לי את המכות האלה.

והאוטו גם קצת מוזר. בשביל להוריד להילוך 2 צריך להיות מתחת למהירות 20 בכדי שהוא לא ייתן מכות כאלה.

אבל בשביל להגיע מתחת למהירות 20, זה קשה לי. האוטו יורד ל 15-10 הוא מגמגם כאילו הוא הולך להיכבות.

אם היה הדרכה מצולמת או כתובה לפרטי פרטים, מה אני אמור לעשות, הייתי מנסה בבקשה לבד במגרש.

תודה

גם אני התבאסתי שנכבה הטרקטור אבל ניסיתי שוב (בדיוק כמוך) ובסוף הצלחתי(בדיוק כמוך), זה קורה לכולם.

את המכות האלה גם לי יש לפעמים, כמו שאמרתי קודם, בטרקטור זה הרבה יותר קל להגיע למכות האלה כי הוא לא נכבה ישר.

זה לא האוטו מוזר ככה זה גם בטרקטור, מה שאתה יכול לעשות זה אם אתה מרגיש שהרכב עומד להיכבות תלחץ על הקלאצ', תחכה שהמהירות תרד (באופן טבעי או שתלטף טיפה את הברקס) וכשתגיע המהירות הנכונה תוריד הילוך.

כדאי לנסות את זה קודם במגרש ריק, שם אתה גם יכול קצת להביא את האוטו בכוונה למצבים שהם לפני כיבוי ואפילו כיבוי ולהתאמן על התמודדות עם העניין.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רחמים, פעם הבאה שמישהי תצעק לעברך משהו בסגנון- תעשה בדיוק מה שהבחורה עושה (החל מ-0:55 שניות ועד 1:10).

http://www.youtube.com/watch?v=m4WgpEs74Hs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב אחד הסרטים הטובים ביותר ואני ממליץ בחום לראות את כל ה-3!

אל תתרגש לגבי הפסולת האנושית שיש בעולם, הם בכל מקום ופשוט כדאי להמשיך הלאה!

אל תשכח- עכשיו מתחיל להיות גשום (הגם שאצלך פחות) אז סע לאט ורגוע יותר (אם אתה זוכר, כשאני הגעתי אלייך החלקנו מעט בחלק מהפניות וזה היה על יבש. אז תזכור שעכשיו חייבים לנוסע לאט יותר ואל תתרגש מכל מי שנמצא מאחורייך).

פורסם

אגב, כבר אמרתי לך - אם אתה רוצה לתרגל בלימות חירום וכאלה, חפש לעצמך איזה מגרש ריק באיזור שלך ביום שישי בצהריים או בשבת ותלמד שם בשקט את כל המצבים הקיצוניים של הרכב.

כל הבלימות פתע למיניהן, איך הABS מגיב אחרי שאתה 'מדביק' את הדוושה לרצפה, איך להתנהג נכון עם הקלאץ' (שיש לך זמן לתרגל בשקט בלי שיש מכוניות מאחוריך). לדעתי זה מצוין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני מפחד להמליץ לנהג לא מנוסה במיוחד עם רכב גדול וכנראה בעל מרכז כובד גבוה לבדוק את גבולות הרכב שלו אפילו בגבולות מגרש מבודד פן יהפוך אותו בטעות.

אם אתה רוצה לתרגל בבקשה ממך אל תסתה מגבולות הקו הישר ואל תנסה לתרגל פניות או לחפש באיזו מהירות לקחת פניות, התמקד בתחום הקו הישר כמו בדיקת בלימה וABS.

בשביל תרגולים מתקדמים יותר קיים קורס נהיגה מתקדמת תחת ליווי קפדני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כדי להפוך רכב מודרני עם ESP צריך המון המון כישרון. בלימה באיזה מגרש חניה נטוש מ50קמ"ש בטח שלא תעשה את זה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני מפחד להמליץ לנהג לא מנוסה במיוחד עם רכב גדול וכנראה בעל מרכז כובד גבוה לבדוק את גבולות הרכב שלו אפילו בגבולות מגרש מבודד פן יהפוך אותו בטעות.

אם אתה רוצה לתרגל בבקשה ממך אל תסתה מגבולות הקו הישר ואל תנסה לתרגל פניות או לחפש באיזו מהירות לקחת פניות, התמקד בתחום הקו הישר כמו בדיקת בלימה וABS.

בשביל תרגולים מתקדמים יותר קיים קורס נהיגה מתקדמת תחת ליווי קפדני.

מה אני אמרתי ואיך פירשת את זה, זה שני דברים שונים.

לא ניסיתי להגיד לו שילמד באיזו מהירות האוטו מסוגל לפנות או דברים כאלו, אלא שיבדוק איך האוטו מגיב לו (על מנת לא להיות מופתע) בבלימות פתע, איך הABS מתנהג בבלימה חזקה מאוד, איך מזנקים מהמקום כמו שצריך.

פורסם
מה אני אמרתי ואיך פירשת את זה, זה שני דברים שונים.

לא ניסיתי להגיד לו שילמד באיזו מהירות האוטו מסוגל לפנות או דברים כאלו, אלא שיבדוק איך האוטו מגיב לו (על מנת לא להיות מופתע) בבלימות פתע, איך הABS מתנהג בבלימה חזקה מאוד, איך מזנקים מהמקום כמו שצריך.

הבנתי את שניסית להמליץ מהתחלה וגם לא דיברתי עליך ישירות או ציטטתי את תגובתך, פשוט רציתי לחדד את העניין לפות"ש כדי שלא יחשוב בטעות לנסות עוד דברים מעבר לבדיקת ABS, בלימות זינוקים וכו'.

ולמי שאמר שעם ESP אי אפשר להפוך רכב, רכב כזה גדול על משטח רטוב בזוית הלא נכונה ותוכל לקרוא את הESP בתור dse.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ZX2.0 -

שלום חבר.

הכל בסדר, לא צריך להתנהג ככה. אנחנו פשוט צריכים לשפוט אנשים לכף זכות.

אין ספק שזה לא היה נעים. אין ספק שזה היה מעליב.

אבל זה כבר משהו אחר. זה פשוט הרגשות שלי. אולי אדם חזק יותר לא היה נעלב בכלל, או מתייחס.

מה שאני יכול, זה פשוט לשפוט אותה לכף זכות. לקוות שלא יקרה פעם הבאה עוד מקרה כזה.

אתה צודק בקשר לגשם חבר. נסיעה בגשם שונה מאוד מנסיעה בכביש יבש.

אהיה זהיר יותר. מקווה שיהיה הכל בסדר.

דרך אגב, אותו כביש שהיינו בזמנו, הכביש שמוביל מקרית גת לאשדוד אם אני לא טועה - אשתדל לא לעלות עליו יותר.

כביש מאוד מסוכן. עם הרבה עיקולים, הרבה מצבים מסוכנים.

dorsht -

לדעתי זה באמת רעיון מצוין.

רק צריך מקום שהוא ריק, ממש ריק.

אל דאגה, אני אמצא אחד כזה. לא חסר מקומות ריקים בקרית גת.

DJI -

טוב שהגבת חבר, כי עכשיו אהיה זהיר יותר.

אדע שאם אני מתרגל בלימות חירום, אז לא לקחת פניות חדות מדי. מסכנת התהפכות.

כי זה באמת רכב גדול וכבד מאוד. אם אינני טועה מתקרב ל 3 טון משקלו.

פשוט לצבור מהיר, בקו ישר, בלי פניות חדשות. כשאתה במהירות 50-60 הילוך 3-4 לתת בלימה חזקה מאוד.

th206 -

תודה חבר.

משמח אותי מאוד לקרוא הודעות כאלה.

אני גם יודע שאתם באמת איתי.

עובדה שאנשים הגיעו, דאגו לאחר מכן להתעדכן, אנשים מגיבים כאן, קוראים, אכפת לכם - כל הכבוד והמון תודה לכם!

מחר יום שישי, אם יצא לי לתרגל - אעדכן בשמחה.

פורסם
ZX2.0 -

שלום חבר.

הכל בסדר, לא צריך להתנהג ככה. אנחנו פשוט צריכים לשפוט אנשים לכף זכות.

אין ספק שזה לא היה נעים. אין ספק שזה היה מעליב.

אבל זה כבר משהו אחר. זה פשוט הרגשות שלי. אולי אדם חזק יותר לא היה נעלב בכלל, או מתייחס.

מה שאני יכול, זה פשוט לשפוט אותה לכף זכות. לקוות שלא יקרה פעם הבאה עוד מקרה כזה. שמתי את הסרטון בהומור. אבל המטרה הייתה להבעיר מסר- לפעמים צריך לשים ז*ן! אין מה לעשות, זה לא נעים, זה לא יפה אבל אם מתייחסים אלייך כאל חרא הם לא שווים אפילו תגובה או שתחשוב עליהם בכלל!

אתה צודק בקשר לגשם חבר. נסיעה בגשם שונה מאוד מנסיעה בכביש יבש.

אהיה זהיר יותר. מקווה שיהיה הכל בסדר.

דרך אגב, אותו כביש שהיינו בזמנו, הכביש שמוביל מקרית גת לאשדוד אם אני לא טועה - אשתדל לא לעלות עליו יותר.

כביש מאוד מסוכן. עם הרבה עיקולים, הרבה מצבים מסוכנים.

.

הפוך גוטה הפוך! תעלה על הכביש הזה! תיסע בו ותרגל בו! אתה חייב. תחשוב על מה יקרה אם פתאום תיהיה חייב לנסוע בכביש זה או דומה. לא תעלה עליו בגלל שאתה מפחד? כי זה מסוכן? להיפך- תעלה אבל תיסע בזהירות. זוכר איך אני בכלל לא התרגשתי? גם אתה אל תתרגש תעלה ותתרגל. אם אתה מפחד בהתחלה אז אולי אם מישהו שיתן לך בטחון אבל אין סיבה שלא תיסע (פשוט לאט ובזהירות. זה הכל!)

פורסם

שלום חברים :-P

יש לי עדכון נוסף, מאתמול, עם חבר פורום בשם תומר -

אתמול הייתי עם האוטו ברחובות.

חבר הפורום תומר, שהוא נהג הסעות במקצועו, נפגש איתי לתרגול נוסף.

הנסיעה לרחובות הייתה רגועה, בסדר גמור.

רוב הנסיעה היא כביש ישר פחות או יותר.

הגעתי לרחובות, חיפשתי את הרחוב, הגעתי בהצלחה.

נפגשנו עם תומר, אמרנו שלום, תומר עלה והתחלנו לתרגל.

תרגלנו רוורס.

חנייה ברוורס בניצב, חנייה ברוורס במקביל.

בגלל שיש לנו אוטו שהוא לא קטן מדי, אבל גם לא גדול מדי, אז תומר נתן לי עצות שיעזרו לנהג עם אוטו שכזה.

למשל כשאני עושה רוורס, להתמקד שהכנף של הגלגל, תהיה באותו גובה עם המדרכה.

כשאני עושה רוורס, לעבור בקצת את המקום שאליו אני רוצה להיכנס. שיהיה לי מרחב.

יש לי סדר פעולות בראש, שאני משנן, מקווה גם בימים הקרובים כבר לתרגל בפועל.

אם אצליח, אז אדע להחנות ברוורס. בצורה טובה.

לאחר מכן, בהפתעה גמורה, נסענו לתל אביב.

לנהג מתחיל כמוני, זה קצת מפחיד. תומר גם אמר לי שאתה חייב להשתחרר. להיות רגוע.

אז נרגעתי.

אמרתי לעצמי תשתחרר, אתה עם נהג מנוסה, אין לך מה לדאוג. פשוט לנסות ליהנות מהחוויה.

אז נוסעים לתל אביב.

רק לפני, קפיצה קטנה לראשון לציון.

רצינו לבדוק אם הבית קולנוע שם באמת נגיש לנכים. שלא יהיה אי נעימות, או אכזבה, כשנבוא עם אחי.

נכנסו, תומר ביקש מהסדרן אם אפשר לבדוק את האולם, הסכימו לנו, בדקנו - באמת שהכל נגיש. התרשמתי מאוד.

הכניסה נגישה. יש חניות נכים. הישיבה לנכים היא בשורות 3, שזה אולי קצת קרוב, אבל אני מקווה שזה בסדר.

יש אולם אחד שבו אפשר לצפות משורה 6. אני חושב שהוא נקרא I-Max.

אז הבית קולנוע נגיש.

אפשר לסמן V שהייתי גם בראשון לציון, בבית קולנוע שלהם.

כביש מהנה לנהיגה. יש בצד את הלונה פארק, ממש יפה.

נסענו לתל אביב.

הנסיעה לתל אביב התחילה כנסיעה רגועה, אבל לאט לאט הבנתי למה אנשים מפחדים מנסיעה לתל אביב.

אני אתן את התרשמותי -

אנשים לא כל כך מכבדים את חוקי התנועה.

לא מכבדים את הנהג שמלפניהם, שמאחוריהם.

יש המון שינויים של נהגים בכביש. אם שינוי נתיב פתאום, או הידחפות, או זגזוג.

יכולים לצוץ אופנוענים בצורה פתאומית מכל צד. אם לפני שנייה לא היה דבר, בעוד רגע זה יכול להשתנות.

הולכי רגל שיכולים פתאום לקפוץ למעבר חצייה.

הכל פשוט קורה שם כל כך מהר.

במיוחד כשאתה מגיע ממקום שקט, רגוע. קריית גת.

אתה פשוט מקבל שוק. הלם.

אתה נוסע כאילו אתה דרוך, מנסה לדמיין מה יקרה בכל רגע.

אני חושב שחווית הנהיגה קצת יורדת פה, אבל אולי זה רק לנהג מתחיל כמוני, פעם ראשונה בכבישי איילון, תל אביב.

ביקרנו קצת בכיכר המדינה.

שמעתי הרבה על המקום הזה. מהטלויזיה בעיקר.

לא ראיתי משהו מיוחד.

הרבה חנויות של בגדים. רוב החנויות נקראות על שמות של אנשים.

אני משער שזה חנויות מעצבים בגדים או דברים אחרים.

החנויות היו סגורות בשעה 20:00

שזה נראה לי קצת מוזר. שהרי אנשים עובדים, יוצאים לקניות ולבילוים בערב.

חשבתי שאראה מכוניות מיוחדות, יצא לי לראות הרבה ג'יפים בצבע לבן של B MW אם אני לא טועה מדגם X6.

הרבה אנשים עושים ספורט בכיכר. שזה יפה לראות את זה. שאכפת לאנשים מאורח חיים בריא.

אפשר לומר שגם בכיכר המדינה יצא לי לבקר.

זהו חברים, מפה חזרנו לרחובות, לאחר מכן חזרתי לקריית גת.

אין ספק שכל הנסיעות האלה עזרו לי מאוד.

כמה שיותר שעות נהיגה, במיוחד במקומות שמעולם לא הייתי בהם. שאולי אפילו קצת פחדתי.

כי זה באמת מפחיד לנסוע בתל אביב, אם להודות. אבל לפחות עשיתי את זה עם מישהו מנוסה.

למדתי מהיום הזה לחנות ברוורס. אני מקווה.

כי תומר אמר לי, אי אפשר באמת ללמוד משהו בכמה שעות. אתה צריך לתרגל, לתרגל, לתרגל.

למדתי איך נראים כבישי תל אביב.

ביקרתי בבית קולנוע בראשון לציון, ראינו שהוא מאוד נגיש - משמח אותי מאוד.

זהו חברים.

כאן המקום להודות לחבר היקר, תומר, חבר הפורום.

אתן הכינוי אני לא אכתוב, אולי הוא לא רוצה. אבל מגיע לו המון המון תודה.

היינו ביחד עם תומר מעל ל -7/8 שעות. זה פשוט המון.

תודה על הזמן שהקדשת לי, שלימדת אותי, שנתת לי להתמודד עם הפחדים, הנסיעה לתל אביב.

שמחתי מאוד אתמול, אני מודה לך מאוד תומר, תודה.

תודה לחברי הפורום היקרים, שהגיעו לפני חודש-חודשיים, שאם לא אתם, לא היה לי את הבסיס

לעשות את כל מה שתיארתי פה. רק בזכותכם אני יודע להתחיל נסיעה, לנסוע, לתפעל את האוטו.

מאמין שאני בדרך להשתפר לאט לאט.

כולי תקווה שבעוד מספר חודשים מהיום כבר אהיה נהג טוב מאוד.

תודה לכולם חברים, מודה לכם מאוד.

• תוכן חדש...