Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כל כך שמח לראות התקדמות ועוד יותר שמח על התגובה המעודדת של אמא שלך ושל אחיך.

אני קרוב לראשון, אם תנצל את רעיון הסרט (רעיון נפלא דרך אגב), אשמח להפגש איתך ביציאה מכביש 4 ולכוון אותך לסינמה סיטי.

שם יוכלו להכנס לסרט אמא שלך ואח שלך ואני אוכל לעשות איתך סיבוב בחוץ אם תרצה לוותר על הסרט.

אני אישית מעדיף את היס פלנט על הסינמה סיטי, הסינמה סיטי רועש והומה אדם מידי לטעמי וקיבל את הצורה של קניון עם קולנוע מאשר "סינמה סיטי".

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי לנסוע למרכז בשלב הזה שאתה עוד לא מספיק מנוסה (אל תעלב, כן?), זו טעות.

מציע לך להשתפשף בכבישים בינעירוניים פשוטים יותר כמו הכביש לכיוון באר שבע.

בבאר שבע אתה יכול לבוא לגרנד קניון (יש חניה לנכים כמובן כמו שצריך), הרבה חנויות ואוכל. אם אתה רוצה סרטים גם כן יש במרכז שנקרא וואן פלאזה (יש שם עוד 2 מרכזים ליד, שיש בהם מלא חנויות ומסעדות).

בקיצור - לדעתי אם אתה בראש של בינעירוני - קח נסיעות רגועות ופשוטות יותר בהתחלה ואחר כך תכנס למרכז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

phpclub -

תודה חבר, גם אני שמח מאוד.

עצם זה שראיתי שאחי ואמי היו מרוצים מאוד מהנסיעה, יותר מהפעם הקודמת. שתיארתי אותה פה.

זה גורם לי לשמחה גדולה. אני שמח מאוד. מקווה שפעם הבאה הנסיעות יהיו בכלל טובות יותר בהרבה הרבה.

הצלחתי בגלל שהיו לי מורים טובים חבר יקר, גם אתה ביניהם אל תשכח זאת.

אנשים טובים שהאמינו בי, עודדו אותי, דחפו אותי להצליח. הכל זה אתם. תודה לכם.

אם באמת נצא לסרט, דבר שאני מאוד אשמח אם יקרה - אני אזכור זאת חבר. שאתה קרוב לראשון.

למרות שאשתדל כמה שפחות להטריח אנשים. אבל אם ממש אהיה צריך, אשתדל להתגבר על הביישנות.

תודה רבה.

dorsht -

אני לא נעלב חבר, להפך, מודה לך על תגובתך.

כל הכבוד לך שאתה דואג לומר לי את האמת. זה חשוב לי מאוד.

זה ידוע שאני פזיז מדי, או לפעמים סתם מתרגש, סתם מפחד, סתם נלחץ. הפעם כנראה פזיז מדי.

תל אביב תחכה לנו. מקסימום אם לא בזמן הקרוב, אז בעוד מספר חודשים. לא נורא. הכל בסדר.

לכיון באר שבע אנחנו נצטרך לבוא בקרוב.

חברת האבזור, ציוד אבזור לנכים שלנו נמצאת בבאר שבע.

אם אני זוכר נכון, הנסיעה מקרית גת לבאר שבע לא אמורה להיות מסובכת. באוטובוס זה נראה ממש דרך קלה מאוד.

תודה על ההמלצה שלך, לא הכרתי את המקום הזה גרנד קניון. אולי יצא לנו לבקר שם. כשנהיה בבאר שבע.

תודה רבה.

פורסם

דבר איתי כשאתה בבאר שבע (שלח הודעה לפני), נסה לקפוץ במידת האפשר ביום שישי בשעות הצהריים (תגיע למתקינים לקראת הסגירה אם אפשר, ואז אוכל לעשות איתך סיבוב באיזור). יש לי גם אחלה מקומות לתרגל זינוקים בעליה והתחלת נסיעה אם תרצה.

אחר כך אפשר לקפוץ לגלידה (יש פה כמה טובות) או בית קפה.

תשמע, אני כבר כמעט 4 שנים על הכביש (לא שזה הרבה ביחס להרבה אנשים פה, יש כאן אנשים עם רישיון פי 5-6 יותר זמן ממני), רק שנה שעברה פעם ראשונה נסעתי לתל אביב לבד. (שזה אומר אחריי שנתיים וחצי עם רישיון).

נסיעה יותר קשה שעשיתי פעם ראשונה השנה (עם אבא שלי) זה אילת. פעם ראשונה צריך להבין במה מדובר, אחר כך כבר מסתדרים בלי בעיות.

ניסיון וידע על הכביש לא צוברים ביום או יומיים. לרוב הנהגים החדשים והצעירים לא צוברים את הוותק והק"מ שצברתי על כבישי ישראל השונים. (אלא אם כן הם נהגים בצבא או כאלה)

בשנה וקצת גמעתי מעל 20 אלף ק"מ רק ברכב שלי. רובם מחוץ לעיר. לומדים מזה הרבה.

תקח את האוטו בכל הזדמנות שיש לך, סע בכל מצב אפשרי, אל תבהל משום סיטואציה - תגיב בהתאם. לא להלחץ.

מאז כמובן אני חולש על כל כבישי הארץ, הניסיון עושה את שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הפכתם את הנסיעה בתל אביב לטראומה.

אני נוהג כבר 20 שנה בתל אביב. לא מבין על מה אתם מדברים.

סעו לדרום איטליה תראו מה זה ג׳ונגל.

(שם גם ראיתי ילדים קטנים מדברים איטלקית שוטפת).

רחמים, אני גאה בך, גם על האזרחות הטובה שלך עם הרכב שראית נפגע, וגם על העזרה שמגיש למשפחתך.

וגם בחברי הפורום הזה.

רבים הציעו עזרה, רבים עזרו, ולפי מספר הצפיות והתגובות, הרבה יותר חברים מרותקים לסיפור שלך, וממשיכים לעקוב גם אם אין ביכולתם להציע עזרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מסכים מאוד עם dorsht,לי לדוגמה יש רישיון רק 9 חודשים וכבר עברתי יותר מ15 אלף ק''מ ב 3 רכבים שונים. רובם גם כן בבין עירוני,בהתחלה הייתי נלחץ,מזיע מפחד,היום אני כל כך רגוע בכביש שגם אם תתפוצץ לידי מיכלית עם אמוניה (לא עלינו) אני לא אמצמץ.

פשוט צריך לתרגל,לתרגל,לתרגל רק ככה אפשר לצאת ממצב של פחד אל מצב של שליטה מלאה ורגועה ברכב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

dorsht -

בשמחה חבר. אם יסתדר לנו.

אני גם יודע שיש לך קרובת משפחה נכה עם רכב זהה לשלנו. אולי אפילו תגלה לנו כמה דברים על הרכב.

4 שנים זה המון על הכביש. יפה מאוד.

אני אשתדל באמת לקחת את האוטו בכל פעם שיצא לי בכדי לתרגל. זה באמת חשוב.

אני פשוט גם הרבה בבית, אתה יודע חבר, צריך לעזור להיות פה.

אני לא לוקח את האוטו ופשוט נוסע איתו. האוטו הזה לא בשבילי חבר. האוטו בשביל אחי.

תודה רבה לך דור.

razmel -

רז, 20 שנה לנהוג בתל אביב - כל הכבוד לך.

אני בטוח שאתה כבר יודע להתמודד עם כל סיטואציה אפשרית.

תודה על המילים החמות חבר יקר. אני מזכיר - הכל זה אתם. לא אני. בזכותכם הכל.

גם אני מלא גאווה והערכה לחברי הפורום היקרים, שהגיעו, עזרו, לימדו אותי.

גם לחברים שלא הגיעו, הם גם עזרו לי. מי שלא הגיע האמין בי, הגיב לי מילים חמות, עודד אותי, נתן לי כוחות.

המון תודה לכם אנשים נפלאים.

תודה לך חבר.

GABIUBOGI -

כל הכבוד חבר. 15 אלף קילומטר בפחות משנה - זה המון. אני בטוח שיש לך המון ניסיון.

אתה צודק, תרגול זו מילת המפתח. רק לתרגל, כמה שיותר. אשתדל שיצא לי לתרגל כמה שיותר חבר.

תודה גבי. כל הכבוד לך שאתה לא מתרגש ושולט היטב בנהיגה שלך.

פורסם

האוטו אמנם מיועד להסעת אחיך, אבל אתה הנהג ואתה צריך להכיר את הרכב והתפעול שלו ולכן חשוב שתיסע עליו בכל הזדמנות אפשרית, נסיעות קצרות וארוכות כדי לצבור ניסיון על הכביש.

אני לא אמרתי שתל אביב עכשיו זה איזה משהו מטורף, אבל כן - זה יותר ג'ונגל מאשר אשקלון או באר שבע. בעיקר איילון, מקומות חניה בתוך תל אביב וכל מיני רחובות צרים וסמטאות.

את זה בפעם הראשונה עדיף שהוא יעשה עם נהג מנוסה שיעזור לו במידת הצורך.

פורסם

אני גם חושב שלתל אביב זה קצת יותר מידי כרגע. אני שונא להיכנס לתל אביב ובאופן כללי מעדיף להימנע מלהיכנס אליה. באמצע שבוע רק בתחבורה ציבורית ורק בסופשי"ם אם אין ברירה וכל החברים רוצים תל אביב אז נכנסים.

מצד שני ראשל"צ לסרט זה בהחלט רעיון מצויין. גם אני, אגב, מעדיף יס פלנט מאשר סינמה סיטי. בעיקר הודות לאולמות קולנוע עדיפים. בראשון 2 אולמות הקולנוע מאוד נגישים. בשניהם חניות נכים מרובות ויש מעליות בתוך הבניינים עצמם.

הסינמה זה יותר קניון וקולנוע והיס פלנט זה יותר קולנוע ובנוסף יש מבחר קטן של מסעדות.

אם תגיע באזור הסופ"ש אשמח להיפגש איתך- אני הולך לסרטים לא מעט.

כל הכבוד על זה שרשמת את המספר של הנהגת ונתת אותו לבעל הרכב הפגוע! כל הכבוד בהחלט!

פורסם

טוב, נו, הבנתי.

יש לכם מניות ביס פלאנט.:lol::lol::lol:

הצעתי את הסינמה סיטי, כי הייתי שם מס' רב של פעמים (הילדים אוהבים את "המקום עם הדינוזאורים בחוץ", למרות שיש לנו סינמה סיטי מטר מהבית, בגלילות:roll:), ואני יודע בוודאות שהמקום נגיש בצורה טובה מאד.

בכל מקרה, נראה לי שבזכות סופרמן, יש מצב למפגש שם...

אולי אפילו נוריד לו איזה דלי מים על הראש, כשיגיע. (כמו אחרי סולו ראשון בקורס טיס:-D).

הפכתם את הנסיעה בתל אביב לטראומה.

אני נוהג כבר 20 שנה בתל אביב. לא מבין על מה אתם מדברים.

סעו לדרום איטליה תראו מה זה ג׳ונגל.

הייתי בדרום איטליה.

נאפולי מזכירה קצת את היציאה מת"א לכוון יפו/בת ים.:lol:

רק עם עשרים מסלולים לכל מיני כוונים, ושלטים עם שמות ארוכים, שאם תעז להאט כדי לקרוא אותם, רוב הסיכויים שתהיה תלוי עליהם.

רזמל, למי שרגיל לנהוג בפריפריה (אשתי ילידת ק. מוצקין), תל אביב נראית כמו דרום איטליה/קהיר.

אני נולדתי בת"א (אוסישקין,מול האצטדיון) , וגם לי זה נראה "נורמלי". אבל אני יכול גם לראות זאת דרך עיניו של זר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפי מספר הצפיות והתגובות, הרבה יותר חברים מרותקים לסיפור שלך, וממשיכים לעקוב גם אם אין ביכולתם להציע עזרה.

בהחלט. בתור אחד מאלה שלא הגיבו עד עכשיו (כי אין לי עצות מועילות לתת בפורום ואני גר בצפון) אבל עוקב אחרי השרשור מתחילתו, שמחתי מאוד לקרוא שהנסיעה לאשקלון עברה חלק.

סופרמן, אני מקווה שהנסיעה הזו עזרה לך לבנות קצת בטחון מאחורי ההגה. גם אם יש מקום לשיפור (ויש תמיד), חשוב שתהיה בטוח ביכולת שלך להשתפר, ומקריאה בשרשור רואים שהשתפרת פלאים בזמן קצר מאוד- כל הכבוד.

דע שיש אנשים שקיוו שתצליח גם אם לא כתבו כאן כלום.

"ai motoare capul doare"

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים, שלום לכם.

אני שמח לראות שהנושא שלי לא מכעיס אחרים, שזה באמת מעניין אתכם, זה עושה לי טוב על הלב.

היו רגעים שחשבתי שאולי ישנם כמה אנשים שזה עלול לעצבן אותם.

אחרי הכל, הנושא שלי כבר מעל לחודש בעמוד הראשון. תופס מקום של נושא אחר. עם הרבה עמודים.

אני שמח לראות שאף אחד לא כועס.

תודה שאתם ממשיכים להגיב, ברשותכם אענה לכם -

dorsht -

אתה צודק חבר.

ניסחת את זה היטב. האוטו עבור אחי. אבל אני הנהג.

לכן אני צריך להכיר את האוטו כמה שיותר טוב. בכדי שחווית הנסיעה תהיה מושלמת עבור אחי.

אני אשתדל שבזמנו כשיצא לי לנסוע לתל אביב, אם יצא כמובן, אז לעשות את הנסיעה עם מישהו מנוסה.

אני מקווה שאמצא אחד כזה. כי כמו ששמתם לב, אני לא אהיה מוכן לפנות בפורום ולחפש מישהו כזה.

זה לא נעים לי. זה לא יפה לדעתי בהתחשב בעזרה הגדולה שקיבלתי עד כה.

אני יודע שיש לי אופי בעייתי, הרבה אמרו לי. אני מצטער זה פשוט ככה אצלי. אני לא מצליח להשתנות.

תודה דור.

ZX2.0 -

אני שמח לקרוא שיש בתי קולנוע שבאמת כל כך נגישים.

גם אם לא יצא לנו, למשפחתי להגיע לקולנוע, לפחות אני יודע שיש נכים אחרים שנהנים ושמחים. זה נפלא.

הלוואי שכמה שיותר בעלי עסקים יהיו נגישים לבעלי מוגבלויות. זה פשוט כל כך קל לדעתי.

רק תעשו מעברים רחבים, אם יש קומות, אז מעלית או רמפה, מדרכה מונמכת. אני בטוח שעוד קצת דברים וזהו.

אתם לא יודעים כמה אושר זה יכול להסב לאחר.

במקום שנכים ישבו בבית כל ימיהם, כי אין להם לאן לצאת, בזכותכם הם יוכלו להנות ככל אדם אחר. זה פשוט נפלא.

natco -

העלית לי חיוך חבר.

תצליח בעסקים שלך חבר. תמשיך לשמור על מקומות נגישים לבעלי מוגבלויות בבקשה. תודה לך.

RedLabel -

שימחת אותי מאוד עם ההודעה שלך חבר.

זה בדיוק מה שרציתי לראות. אם מי שלא מגיב, אם הוא לא כועס שיש פה נושא שכבר עומד חודש ימים בפורום.

כיף לי לראות שגם אחרים מתעניינים ומקווים שאצליח, איזה אנשים טובים אתם, זה פשוט מדהים כל פעם מחדש.

אתה בטח יודע שאת כל שאני יודע הכל אני חייב לחברים המדהימים פה, לאנשים שלא חסכו דבר והגיעו אלי.

כל ההתקדמות שלי בזכותם. אני תמיד אכתוב זאת, כי מגיע להם את כל התודה שבעולם.

אני גם אף פעם לא אשכח מי עזר לי. זה כמו שאתה בתור ילד אף פעם לא שוכח מי לימד אותך לרכב על אופניים.

תודה חבר, שימחת אותי מאוד.

פורסם

סופרמן, הפורום קיים כדי להתייעץ, ללמוד ולהחליף דיעות. אתה לא היחיד שקיבל רכב אחרי הרבה זמן ולא יודע איך מסתדרים איתו והנושא שלך עזר, עוזר ויעזור לעוד רבים אחרים שפשוט לה העזו לשאול.

כמו שאתה רואה, אני די ותיק בפורום ואני שמח להגיד שלא יצא לי להיתקל באנשים כאן שכעסו שעזרו למישהו אלא להיפך.

גם לך, גם לאחיך וגם לאימא שלך מותר לצאת, להנות ולשמוח. גם אם אחיך מוגבל פיזית הוא עדיין אדם לא פחות מכל אחד אחר וגם לו מגיע כל מה שמגיע לכל אחד ואחד מאיתנו. נכון שלא כל המקומות נגישים ונכון שלא כל האנשים מתחשבים בנכים (אם זה בחנייה על המדרכה בלי להשאיר מעבר לעגלה ואם זה אפילו בלשאול את המלווה של הנכה מה הוא רוצה תוך יציאה מנקודת הנחה שאם הוא בכיסא גלגלים הוא גם לא מבין) אבל אני מבטיח לך שתמיד יימצא האדם שיבוא מיוזמתו וישים יד לעזור עם העגלה או ישמח לפנות מקום כדי שתוכלו לשבת בנוחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני שמח חבר יקר.

אם באמת הנושא שלי יוכל לעזור לאחרים - אני חושב שהרווחנו.

אולי גם תהיה תועלת לכך שאני נוהג להאריך בהודעות שלי, לפרט יותר מדי.

כי אולי מי שגם יש לו בעיה של רכב שנכבה לו - יוכל לקרוא לפרטי פרטים מה עשיתי, איך עזרו לי, מה לימדו אותי

בכדי שלו לאותו אחד למשל, לא יכבה הרכב.

באמת שלא חשבתי על זה כך, כל הכבוד לך. אם זה באמת יעזור לאחרים - אני שמח ומרוצה מאוד מאוד.

כל הכבוד לך על גישתך כלפי בעלי מוגבלויות.

כל הכבוד לכל החברים פה. יש גם המון אנשים טובים בחוץ, המון המון.

אם ישנם בודדים שלא אכפת להם, זה לא מכליל על הכלל. רק נקווה שהם ילמדו להשתנות עם הזמן. יתחשבו גם באחר.

אתה באמת צודק עם הדוגמאות שנתת.

גם לנו יצא לחוות זאת. למשל רכבים שחונים באלכסון בחניות נכים.

אני כמובן לא יודע אם הוא באמת נכה. אבל אני תמיד עושה סיבוב, בודק.

מנסה לחפש מדבקה. תג חנה. משהו שאולי ירמוז, אולי מעלית, אולי רובוט לכיסא גלגלים.

אבל אם אין - אני לא עושה דבר. כי אני אף פעם לא יודע מה הסיבה. אולי זה באמת נכה,

אבל אולי זה גם סתם אישה שרצה לחנות קרוב לבנק כי לא היה מקום חניה אחר. דוגמה שיצא לי לראות, אבל לא הערתי.

כי אני לא רוצה לגרום לה לאי נוחות. אני לא יודע למה. אז פשוט חנינו קצת רחוק יותר.

אנחנו פשוט משתדלים לחנות במקום אחר. אם חניית נכים תפוסה.

ואם יש חניית נכים, אבל יש לידה גם חניות רגילות, אנחנו חונים בחנייה הרגילה, כי כמו שכתבתי אחי עם כיסא ממונע.

הוא יכול לעלות על מדרכות אם יש הנמכה, או לנסוע קצת בעזרת הכיסא הממונע.

אבל אם יבוא אדם שמסיע את הכיסא באמצעות ידיו, או מישהו עם קביים, או הליכון, או קושי בהליכה - זה יהיה לו קשה מאוד.

לכן אם אתה יכול להקל על האחר, לעזור לו ולו במעט, זה שווה את זה.

יש הרבה מקומות גם שלאנשים לא כל כך אכפת מהמעבר לנכה.

מפגעים בטיחותיים במדרכות ובכבישים. גזם שמשאירים על המדרכה.

לאחר מכן אנחנו נאלצים להרים את כל אותם המפגעים, את הגזם, לזרוק אותו בפח.

למען שאחי יוכל לעבור, למען האחר גם שאם מישהו אחר יגיע, שלא יתקל בזה. אומרים שאסור לשים מכשול בפני אדם.

לכן אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך.

גם אם זה לא מפריע לך בתור הולך רגל, אתה יכול להקדיש 5 דקות מחייך בכדי להזיז את המפגע ליד הפח.

יאמר לזכותם של אנשים מבוגרים, שיצא לי לראות שהם מאוד מתחשבים באחר.

מפה אני רוצה לברך את ידיהם ולאחל להם בריאות, אריכות ימים, כל טוב בחייהם.

זה מאד כואב על הלב לראות אדם מבוגר שרואה מזרן על המדרכה, פשוט מנסה להזיז אותו עם המקל הליכה שלו.

כשלדעתי אדם צעיר יותר ממנו היה צריך לעשות זאת. כי נכון שאפשר לעקוף את המזרן, יש כאלה עולים עליו.

אבל אדם נכה לא יכול. הוא נאלץ לעשות את כל הדרך הארוכה שעשה בחזרה, לתחילת המדרכה המונמכת.

אני לא יודע למה למבוגרים אכפת יותר, למה זה נראה שהם אנשים טובים יותר, אבל כל שנותר לי הוא רק לברך אותם.

אם כל האנשים בחוץ היו כמו חברי הפורום, אני חושב שלא הייתי צריך לכתוב את מה שכתבתי.

יש לנו דוגמאות רבות לי ולאחי, אבל אני כמובן משתדל שלא לכתוב, כי קודם כל זה לא יפה. דבר שני זה מאוד ארוך.

כאן יצא לי לכתוב מעט, משום שעלה הנושא. זה גם קצת משחרר.

נסיים בדבר משמח, זה גם בדיוק במילים שאתה סיימת, אמרת שתמיד ימצא אותו אדם טוב, אתה צודק בהחלט.

אותו אדם שמבין שגם נכה הוא בן אדם.

נכון שהוא יושב בכיסא גלגלים. נכון שאולי הוא קצת אחרת עם הידיים, עם הרגלים. אבל הוא גם בן אדם.

יש המון אנשים שכשהם רואים את אחי הם מחייכים אליו, שואלים אותו לשלומו, מברכים אותו בבריאות, ביום טוב.

זה עושה לי טוב על הלב לראות את אחי נבוך ומסמיק לנוכח אותו מעשה טוב שעשה האחר. שהאיר לו פנים.

לראות את החיוך הקטן על פניו של אחי, זה עושה לי טוב על הלב, אני בטוח שגם לאדם שפנה אליו.

שכולנו נעזור כמה שיותר לאחרים חברים יקרים שלי.

אם נראה מפגע ברחוב, שנזיז אותו הצידה, או אם יש פח אשפה טוב יותר שנזרוק.

כי לנו זה נראה שזאת בסך הכל אבן, מזרן, מקלות, גזם. אפשר לדלג מעל זה, לרדת מהמדרכה שנייה הצידה לכביש.

אבל אם מגיע אדם עם כיסא גלגלים, הוא לא יכול. כי המדרכה בצד לא נגישה לו. הוא חוזר את כל הדרך הארוכה בחזרה.

אולי אותו אדם צריך בדחיפות לשירותים חברים יקרים. כל דקה חשוב לו.

לכן אם נוכל בבקשה להתחשב באחר. במעשה קטן לעשות דבר גדול למען האחר, הרי זה מבורך.

אם אני יכול גם דבר קטן אחרון, אם אתם רואים אדם שונה, עם מוגבלות כל שהיא או אחרת, אם אתם

רוצים לפנות אליו - אל תתביישו חברים. אני רוצה להגיד לכם שאותם ילדים, אותם אנשים, כל כך שמחים כשאחר

פונה אליהם. הם פשוט מדברים על זה כל היום שהינה ראית, הוא פנה אלי, הוא חייך אלי, הוא בירך אותי.

אני בטוח שגם אתם תרגישו טוב מזה, גם שימחתם את הילד את אותו אדם עשיתם לו שמח ונתתם לו עוד תקווה בלב. עוד כוחות.

פורסם

אני אגיב על מה שכתבת מקודם,

על זה שאתה צריך להכיר את הרכב.

אחד הדברים שיכולים לעזור לך, עדיף כמובן שאיזה חבר פורום יתלווה (לפי ההיענות כאן אני בטוח שתמצא אחד), זה למצוא איזה מגרש ריק באיזור שלך ולתרגל את הרכב. דהיינו - כל הסיטואציות שנחשבות עבורך בעייתיות ביום יום, לתרגל על יבש.

למשל אם אתה אומר שקשה לך לזנק מהמקום בזמן, אז תמצא מקום כזה שתוכל לתרגל.

אני לא נהגתי כמעט שנתיים על ידני וגם הלכתי למגרש כזה כדי לקבל קצת בטחון והיכרות עם הרכב. (לכן אמרתי לך שאם תגיע לבאר שבע עבור המעלית של אחיך נוכל לעשות משהו, זה מאוד קרוב לשם).

אפשר גם לעשות אותו דבר בחניות ריקות בסופ"שים. לנסות גם לחנות בדיוק בין שני פסים ובדיוק וכאלה.

• תוכן חדש...