Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרמזורים יש מרווחי ביטחון, לוקח זמן (שניה נראה לי?) מהזמן שהרמזור שלך נהיה אדום לגמרי ועד שנהיה אדום-כתום (התחלת נסיעה) לכיוונים אחרים, אני אומר את זה עם סייג כי זה לא תמיד נכון, לפעמים כשנהיה אדום בכיון א נהיה באותו הזמן אדום-כתום בכיון ב.

בגלל זה אנשים לפעמים "גונבים" את הכתום, מצלמות רמזור מצלמות אם הרכב נמצא בתוך הצומת שניה לאחר שהרמזור נהפך לאדום מלא (שניה של "חסד"), ולכן את הכתום אפשר לגנוב רק אם אתה במהירות מספקת - כזו שתאפשר לך לצאת מהצומת לפני שנהיה אדום מלא ולפני שהכיון האחר נהיה ירוק.

בנוסף, אין טעם בבלימת חירום כשמתחלף לכתום ואתה עדיין במהירות גבוה וקרוב מאוד לצומת, אם לא תדע להעריך נכון את המצב אתה עלול לעשות בלימת חירום חריפה ותגיע לעצירה מלאה *בתוך* הצומת, ואז המצלמה זה אחרון הדאגות שלך כי אתה עלול להכנס במישהו.

מילת המפתח בכל הסיפור זה נסיון, עם הנסיון תגיע היכולת שלך להעריך נכון את המצב ולדעת מה עדיף לעשות.

בגלל שאתה עם רכב כבד, ובגלל שאתה חסר ניסיון, לפני שאתה מתקרב לרמזור הורד את הרגל מהגז ותהיה "בהיכון" באוויר עם הרגל על הברקס, אם מתחלף לכתום ויש לך מספיק מרחק לעצור בצורה רגועה, תעצור. אם אתה מתקרב יותר מדי לרמזור כאשר הוא ירוק תחזור לגז ותעבור את הצומת.

ועוד דבר קטן שלא קשור, אתה כל הזמן משייך מהירות להילוך, תפסיק לעשות את זה. אין קשר אם אתה על מהירות 80 בהילוך 3, 4 או 5, או על מהירות 60 בהילוך 4 או 5. מה שמשנה זה המהירות (הכוונה כמובן היא לנושאים כאלו, ולא לנושאים שקשורים ישירות לרכב).

תוספת קטנה: מי שנוסע אחריך לא חייב לראות אור בלם כי הוא חייב (תאורטית) לשמור מרחק, כל עוד האטה נעשית בצורה הדרגתית ורגועה הוא גם יוריד מהירות מכורח זה שהוא פתאום מתקרב אליך יותר מדי. אור הבלם משמש להורדת מהירות דרסטית.

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

phpclub -

שלום חבר,

תודה רבה לך על התגובה, עזרת לי מאוד.

אני חושב שמילת המפתח כאן היא נהיגה מתוכננת מראש, עם כמה שיותר ראייה לרחוק.

אם אני אדע לזהות מרחוק כבר את הרמזור, יהיה לי קל יותר לתכנן איך אני מגיע אליו.

עכשיו גם הבנתי את ההסבר על מתי אסור להיכנס לצומת.

צריך להשתדל שלא להיכנס בכתום. גם אם יש "שנייה של חסד".

אני אישית אף פעם לא נכנס, כי זה מפחיד. אני מעדיף לבלום.

אבל אם אתכנן את הנסיעה לפני, אראה את הרמזור לפני, אוריד את הרגל מהגז, אגיע בהילוך נמוך יותר - יהיה לי קל יותר.

phpclub, תודה רבה חבר!

ag-scirocco -

תודה שקראת, אני מעריך מאוד, מודה לך.

שמח שגם אתה זכית לראות כמה אנשים נפלאים וטובי לב יש פה בפורום.

קהילה נפלאה.

מדהים העזרה והרצון של האנשים לבוא, ממרחקים, לעזור לי, באמת שכל הכבוד להם.

פורסם

שמחתי לעזור.

צריך להשתדל לא להכנס לרמזור צהוב, אך עם זאת גם לא בלימת חירום, לא נעים לא לך, לא לנוסעים, לא למי שמאחוריך (שעלול לחשוב שאתה הולך לעבור וגם הוא יצטרך לתת בלימת חירום) וגם לא לנוסעי הצומת שמא לא תספיק ותכנס לצומת באדום למרות שבלמת.

אם כבר אתה הולך לבלום, בדוק האם מאחוריך יש מישהו שצמוד אליך, גם זה יכול להוות פקטור בהחלטה האם לעבור או לא.

הראיה הנכונה היא להסתכל כמה שיותר רחוק ולנסות לצפות כמה שיותר דברים, לאיזה כיון הכביש הולך, האם יש רמזור, האם יש פקק, מה מצבו של הרמזור וכו'.

רחמים אתה משגע אותי, עזוב אותך כבר מההילוך! תגיע על הילוך 7, מה זה משנה ההילוך?

בבלימה לצורך עצירה - אין מחשבה על הילוכים, לא מורידים הילוכים ולא חושבים על איזה הילוך מגיעים. פשוט לוחצים קלא'ץ וברקס, תוך כדי העצירה (אם יש זמן) מעבירים לניוטרל ומשחררים קלאץ ונגמר הסיפור.

אפשר גם להשאר עם הברקס עד מהירות בערך 20 (גם בהילוך 5!) ורק אז להעביר לניוטרל, זאת כדי לחסוך עוד טיפה דלק (בניוטרל מוזרם דלק בעוד שבהילוך ללא גז לא מוזרם דלק). זה עושים אנשים מיומנים וכרגע אתה תעשה את מה שרשמתי קודם.

פורסם

ניר,

המטרה של השיפור ברכב שלו זה לא להפוך אותה לטוחנת איבו ומפרקת STI אלא בסה"כ להפוך את הרכב לנעים יותר ביומיום. זה שפעם הסתדרו עם מנוע 900 סמ"ק זה נכון אבל- א: לא היו כריות אוויר, מזגן, הכל חשמלי, קורות מגן ועוד אלף ואחד דברים שיש היום. ב: פעם גרו באוהלים חיו בלי אנטיביוטיקה והתגלחו עם צדפים או אבנים חדות. זה אומר שככה אנחנו צרייכם להישאר? ממש לא!

אמרץי לרחמים ששיפור תוכנה יעזור לה]וך את הרכב לנעים יותר ביומיום ואם הוא רוצה ממש להתעמק- שישלח הודעה פרטית לאחד החברה מהתחום פה בפורום והוא יקבל את כל התשובות (ולפי מה שאני יודע- החברה כאן כנים ואמיתיים להגיד את האמת ולא רק לייפות את המצב).

פורסם

זה רכב גרמני, עוד לא יצא לי לנהוג על רכב גרמני שהוא לא נוח לנהיגה, מהבחינה שהנהג באמת סובל. על אחת כמה וכמה מנוע חלש. (הדיעה שלי שהמנועים שלהם מצויינים מבחינת התנהגות, וזה לא כי יש לי אחד כזה, זה כי נהגתי על רכבים גרמניים שונים, מהמנועים הישנים ועד החדשים TSI).

אתה צריך גם לראות את המצב הקיים, זה בסך הכל נהג חדש, רכב חדש, תן לו להתמודד.

אני מאמין שהמהנדסים של VW לא טיפשים במה שקשור לנוחות ואיכות נהיגה.

סך הכל יש בעולם אלפי טרנספורטרים, אם תחפש תגלה שאולי כמה אחוזים בודדים מהם נגעו בתוכנה\שיפרו משהו.

לגבי רמזורים.

קח את זה ככה, צהוב=אדום, אולי מצלמה לא תתפוס אותך (לגבי שוטר אני לא יודע), אבל פשוט אל תגיע למצב של צהוב.

ניקח דוגמא אתה ב80 קמש מתקדם לקראת רמזור שאתה לא מכיר.

פשוט תעזוב את הגז, קודם כל, ואז תתחיל להאט בצורה חלשה, מה שנקרא להניח רגל על הברקס.

אני מתחיל את התהליך שאני לפחות 100-150 מטר מהרמזור, כאשר במידה ונשאר ירוק אני על 40-50 כמה מטרים לפני הרמזור (אלה מהירויות שהרכב בולם בהם מהר).

עוד דבר, לרמזורים בבינעירוני ובעירוני (מעל 60 קמש) חובה עליהם להבהב בירוק לפני התחלפות לצהוב.

עכשיו נעשה קצת חשבון:

רמזור מהבהב 3 פעמים, כל פעם שניה אחת.

אתה ב90 קמש, עובר 25 מטר בשניה.

משמע אם אתה רחוק ב75 מטר מהרמזור או פחות, אתה עובר בטוח בתנאי שאתה שומר על 90 קמש.

(יש פה גם מרווח ביטחון של הצהוב, שהוא עוד שניה=25 מטר, אבל אני מעדיף לא להחשיב אותו).

לגבי האנשים מאחור, שיקפצו! (חוץ ממשאית\אוטובוס).

אני מניח שאתה שומר על הימני, ככה שלא צריך ליהיות אכפת לך, זה לא שאתה נוסע בכביש 6 על 120 קמש ואין רמזורים.

(קח את זה ככלל ברזל לבינעירוני- כאשר אתה רואה מלפניך אורות ברקס, ישר תאט ותיהיה מוכן לבלימה פתאומית)

בכביש עם רמזורים כל אחד ואחד צריך לתכנן נסיעה.

פורסם

שלום חברים, הרגע התפנה לי זמן לגלוש בפורום, אודה לכם בשמחה.

phpclub -

תודה חבר.

קראתי את התגובה שלך.

צריך ליישם את הדברים שכתבת. תודה רבה.

nir100 -

כל הכבוד על הבקיעות, הידע.

אני אפילו לא ידעתי את הדברים שכתבת.

אולי הייתי אמור לזכור אותם.

אם אני לא טועה, לומדים זאת בתיאוריה, אבל כבר הספקתי לשכוח. הזיכרון שלי לא משהו.

כל הכבוד לך שאתה זוכר. תודה שטרחת והסברת לי.

תודה רבה גם שכתבת לי איך את נוהג לפני רמזורים, זה עוזר לי כשנותנים לי דוגמאות כאלה, ממש עוזר. תודה.

_____

היום נסענו עם המשפחה לאשדוד.

היה נחמד מאוד. הנסיעה הייתה בסדר גמור.

רמזורים היו בסדר.

קרה לי מקרה, שהיה רמזור קצר מאוד, החמצתי אותו פעמיים, אז מה שעשיתי זה התכוננתי אליו מאוד,

ברגע שהוא התחלף, נתתי גז חזק בהילוך ראשון, שמענו רעש חזק מאוד ופשוט טסנו קדימה.

אני חושב שזה אולי הטורבו שהופעל, או שאני סתם מדבר שטויות.

אני יודע שזה לא טוב. שזה נקראת משיכת הילוכים. שאולי אפילו הגעתי לסל"ד יותר מדי גבוה.

זה היה בלי כוונה כמובן.

מהלחץ, שאין סיכוי שאני מפספס את הרמזור בפעם השלישית, שוב שומע צפירות, שוב מבטים, שוב מעכב אנשים.

חוץ מזה, הכל בסדר.

צריך יותר להשתפר ברמזורים.

צריך פשוט ללמוד איך לזנק מרמזור במהירות. ממש מהר, לסיים עם זה, שיהיה הרמזור מאחורינו, בלי לחץ.

למרות שיצא לי לחשוב על זה - אולי פשוט האוטו שלנו איטי? אולי לוקח לו הרבה זמן להאיץ?

למרות שמה שקרה היום, הילוך ראשון, הרבה גז, רעש חזק, עפנו קדימה כאילו זה טורבו - זה דווקא היה ממש זינוק בטיל מהרמזור.

אבל זה קרה לי חד פעמי, בלי שידעתי אפילו מה אני עושה.

אני לאט לאט משתפר.

אני רק אשפר את עניין הרמזורים. רוורס - נסיעה לאחור. זה משום מה משהו שלא נקלט אצלי. אין לי מושג למה.

פורסם
שלום חברים, הרגע התפנה לי זמן לגלוש בפורום, אודה לכם בשמחה.

היום נסענו עם המשפחה לאשדוד.

היה נחמד מאוד. הנסיעה הייתה בסדר גמור.

רמזורים היו בסדר.

קרה לי מקרה, שהיה רמזור קצר מאוד, החמצתי אותו פעמיים, אז מה שעשיתי זה התכוננתי אליו מאוד,

ברגע שהוא התחלף, נתתי גז חזק בהילוך ראשון, שמענו רעש חזק מאוד ופשוט טסנו קדימה.

אני חושב שזה אולי הטורבו שהופעל, או שאני סתם מדבר שטויות.

אני יודע שזה לא טוב. שזה נקראת משיכת הילוכים. שאולי אפילו הגעתי לסל"ד יותר מדי גבוה.

זה היה בלי כוונה כמובן.

מהלחץ, שאין סיכוי שאני מפספס את הרמזור בפעם השלישית, שוב שומע צפירות, שוב מבטים, שוב מעכב אנשים.

אני מתאר לעצמי שמה שקרה זה שפשוט לא שחררת את הקלאץ' בזמן, נתת גז חזק מאוד כשהקלאץ' היה עדיין לחוץ, כתוצאה מכך הטורים של המנוע עלו כאילו אתה נותן גז בניוטרל, בגלל זה נשמע הרעש וכאשר שחררת את הקלאץ' המנוע היה כבר על סל"ד גבוה ולכן האצת מהר יותר, אני לא יודע אם זה קשור לטורבו או לא כי את המנוע שלך אני לא מכיר אבל זה בכללי מה שקורה כשנותנים הרבה גז ואחר כך משחררים את הקלאץ' במכה.

הדרך הנכונה להתחיל נסיעה במישור (כלומר בלי זינוק בעליה) היא לשחרר את הקלאץ' ולתת גז בצורה של מספריים בין הרגליים- הרגל של הקלאץ' עולה והרגל של הגז יורדת בבת אחת.

כמובן שזה דורש תרגול ודורש להכיר טוב את הרכב כדי לצאת מהמקום בצורה "חלקה"- מצד אחד בלי גמגומים ומצד שני בלי שהטורים יעלו על ריק.

זוכר את מה שאמרתי לך אז על הנקודת שחרור של הקלאץ', זה בערך הרחבה של זה.

בתחילת נסיעה שלב טיפה גז עם הרמת הקלאץ' עד לנקודה, אחרי שאתה מרגיש שעברת את הנקודה והמנוע כבר מחובר לגלגלים אתה יכול לתת גז כאוות נפשך כדי להאיץ בצורה נכונה.

זכור- כשאתה עם קלאץ' לחוץ אתה בניוטרל- המנוע מנותק מהגלגלים. כדי שכוח מהמנוע יגיע לגלגלים הקלאץ' חייב להיות משוחרר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש לך מנוע טורבו-דיזל.

הרכב לא חלש באופן נסבל.

מה שהבנתי שעכשיו אתה מאיץ ע"י כך שאתה מרים את הקלאץ' לאט לאט בלי גז.

זו דרך נחמדה למתחילים, כשתשתפר, תתחיל לשלב גז, ואז היציאה שלך תיהיה רגילה ולא איטית, כמו רכב אוטומט.

עוד דבר, בהאצה מ0 על הילוך ראשון, שחרור הקלאץ' צריך לקחת מקסימום 3 שניות (כאשר 3 שניות זה יותר מידי זמן וזה שוחק את הקלאץ'), תתאמן על זה, קודם תרים אותו עם גז חלש ושהמנוע משלב עם הגיר תשחרר אותו (לא לזרוק!), ואחר כך תן כמה גז שבא לך עד להילוך שני.

גם יותר בריא לקלאץ' ככה.

ברמזורים איטיים, נניח ופעם אחת פספסת אותו בגלל רכבים שמלפניך.

פשוט תעריך בעוד כמה זמן הוא מתחלף, ותתחיל זינוק (להרים תקלאץ' עד לנקודה שבה הרכב רועד קצת), זה בסדר, אבל לדעתי לא בריא לקלאץ' (ככה להתאמן במטרה להשתפר, זה סבבה).

כל אופן, המטרה שלי ושלך זה שאתה תגיע למצב שאתה מאיץ והכל, אבל גם שיהיה נוח לנוסעים ברכב.

משמע בלי בלימות שמנענעות אותך, בלי זריקות קלאץ' שמדביקות אותך לכיסא. (שהנוסעים ירגישו שהם יושבים על כורסא ורואים סרט).

על אחת כמה וכמה עם כל מה שתיארת בשרשור הארוך הזה.

לפי דעתי נהג שמקיים את כל זה, הוא נהג טוב, כמובן בשביל נסיעות מנהלתיות.

פורסם
יש לך מנוע טורבו-דיזל.

הרכב לא חלש באופן נסבל.

מה שהבנתי שעכשיו אתה מאיץ ע"י כך שאתה מרים את הקלאץ' לאט לאט בלי גז.

זו דרך נחמדה למתחילים, כשתשתפר, תתחיל לשלב גז, ואז היציאה שלך תיהיה רגילה ולא איטית, כמו רכב אוטומט.

עוד דבר, בהאצה מ0 על הילוך ראשון, שחרור הקלאץ' צריך לקחת מקסימום 3 שניות (כאשר 3 שניות זה יותר מידי זמן וזה שוחק את הקלאץ'), תתאמן על זה, קודם תרים אותו עם גז חלש ושהמנוע משלב עם הגיר תשחרר אותו (לא לזרוק!), ואחר כך תן כמה גז שבא לך עד להילוך שני.

גם יותר בריא לקלאץ' ככה.

ברמזורים איטיים, נניח ופעם אחת פספסת אותו בגלל רכבים שמלפניך.

פשוט תעריך בעוד כמה זמן הוא מתחלף, ותתחיל זינוק (להרים תקלאץ' עד לנקודה שבה הרכב רועד קצת), זה בסדר, אבל לדעתי לא בריא לקלאץ' (ככה להתאמן במטרה להשתפר, זה סבבה).

כל אופן, המטרה שלי ושלך זה שאתה תגיע למצב שאתה מאיץ והכל, אבל גם שיהיה נוח לנוסעים ברכב.

משמע בלי בלימות שמנענעות אותך, בלי זריקות קלאץ' שמדביקות אותך לכיסא. (שהנוסעים ירגישו שהם יושבים על כורסא ורואים סרט).

מחזק את כל מה שאמרת!

בנוסף, טיפ לגבי רמזורים: אם בצומת שאתה נמצא בא יש מעבר חציה עם רמזור להולכי רגל, תסתכל עליו וכשהוא מתחלף לאדום תדע שאחרי כמה שניות הרמזור שלך יתחלף לירוק. ככה תדע להכין את עצמך ליציאה מהמקום ולא להיות מופתע מהרמזור.

פורסם

אני נוהג כבר כמעט 3 שנים רצוף על ידני ואני עדיין לא כל כך משופשף כמו שרשמת, עדיין מרגישים לפעמים זריקות קלא'ץ או רעידות (ייתכן מאוד שזה ברכב שלי ספציפי כי הקלא'ץ מפריד גבוה מאוד ואין לי כמעט משחק).

בנוסף, בידני לפעמים מרגישים קפיצה כשאתה רק מוריד את הרגל מהגז כשהילוך הוא בתחום הסלד הנמוך שלו.

צריך שנים רבות של נסיון/ק"מ רבים כדי להגיע למצב שבו מעבר ההילוכים תהיה חלקה באופן מוחלט וההרגשה תהיה כמו אוטומט, והאמת כל החיים נתקלתי רק באדם אחד שהצליח להגיע לרמת מיומנות כזאת - נהג מונית באילת.

את כל זה אני מדגיש לרחמים כדי שלא יצפה להגיע למצב שהוא נוהג כמו אוטומט תוך, נאמר שנה, ואז יתבאס.

בנוסף - נסיעה חלקה אינה מעניקה את תואר ה"נהג הטוב", יש כל כך הרבה פרמטרים נוספים. אם כי אני מאמין שעם נסיון (הרבה) ועזרת חברי הפורום רחמים יגיע בקצרה לתואר הזה.

פורסם
אני נוהג כבר כמעט 3 שנים רצוף על ידני ואני עדיין לא כל כך משופשף כמו שרשמת, עדיין מרגישים לפעמים זריקות קלא'ץ או רעידות (ייתכן מאוד שזה ברכב שלי ספציפי כי הקלא'ץ מפריד גבוה מאוד ואין לי כמעט משחק).

בנוסף, בידני לפעמים מרגישים קפיצה כשאתה רק מוריד את הרגל מהגז כשהילוך הוא בתחום הסלד הנמוך שלו.

צריך שנים רבות של נסיון/ק"מ רבים כדי להגיע למצב שבו מעבר ההילוכים תהיה חלקה באופן מוחלט וההרגשה תהיה כמו אוטומט, והאמת כל החיים נתקלתי רק באדם אחד שהצליח להגיע לרמת מיומנות כזאת - נהג מונית באילת.

את כל זה אני מדגיש לרחמים כדי שלא יצפה להגיע למצב שהוא נוהג כמו אוטומט תוך, נאמר שנה, ואז יתבאס.

בנוסף - נסיעה חלקה אינה מעניקה את תואר ה"נהג הטוב", יש כל כך הרבה פרמטרים נוספים. אם כי אני מאמין שעם נסיון (הרבה) ועזרת חברי הפורום רחמים יגיע בקצרה לתואר הזה.

"נהג טוב" מתחלק לשתי סעיפים שבתוכם תתי קבוצות:

"נהג טכני טוב"- נהג שיודע לנהוג ברכב שלו בצורה טובה, להעביר את ההילוכים בצורה נכונה ולגרום לנסיעה להרגיש כמה שיותר חלקה.

נהג שלא מכיר את גבולות הרכב שלו ויקח סיבוב מהר מדי בכוונה ויתהפך הוא נהג טכני לא טוב.

"נהג כביש טוב"- נהג זהיר בדרכים/ נהג שיודע לנהוג כמו שצריך, תמיד צופה ומתכנן כמה מהלכים קדימה על הכביש, תוך כדי התחשבות במשתמשי הדרך האחרים ובתנאי הדרך.

נהג שמכיר את גבולות הרכב שלו ולוקח בכל זאת סיבוב מהר מדי כנראה שלא שם לב לתנאי הדרך ולא נהג חכם על הכביש.

כל זה כמובן מדבר על נסיעות מנהלתיות ונסיעות כלליות בכבישים ציבוריים.

אני מאמין שזו החלוקה הכללית לנושא "נהג טוב", אפשר בתוך כל אחד מהנושאים הללו להכניס תתי נושאים כדוגמת "נהג שמתחזק את רכבו בצורה טובה ובטוחה" בתוך הכטגוריה של הטכני.

פורסם

.

הקפיצות מתרחשות בעיקר (ובעוצמה החזקה ביותר) בהילוך הראשון. הדבר היה זכור לי מאוד ברכב הקודם שלי..., יכול להיות שזו הייתה איזושהי בעיה בגיר, קלאץ'. הפיתרון שלי היה פשוט לא לזרוק את הגז לגמרי בהילוך הראשון, במידה ואני רוצה להאט ללא ברקס ומצוי בהילוך ראשון ,הייתי פשוט מרים את הרגל מהדוושה כמעט עד הסוף אבל לא לגמרי, כך לא הרגשתי את המכה הזו..

עדיין, לדעתי לעולם לא ניתן יהיה להגיע ברכב ידני לתחושה "החלקה" בדומה לגיר פלנטרי.

פורסם

DJI :

איני רואה צורך להפוך את השרשור לדיון בנושא הגדרות, נהג טוב זה שילוב של הרבה פרמטרים והרבה מיומנות.

נהג טכני טוב לא הופך אותך לנהג טוב אם אתה לוקח סיכונים מיותרים. ונהג כביש טוב לא הופך אותך לנהג טוב אם אתה נוסע על כל הבורות בכביש ונותן ברקסים חריפים מידי.

bakshi :

אכן ההרגשה שאתה מתאר היא נכונה ואצלי קיימת גם בהילוכים אחרים. ייתכן שזה יהיה פחות מורגש או פחות חריף ברכבים חדישים יותר.

אכן גם אני פועל כך ברוב המקרים או שפשוט לוחץ על הקלא'ץ, אבל להגיע למצב מושלם כמעט בלתי אפשרי.

למה "כמעט" ? כי כמו שציינתי, נתקלתי פעם אחת בכל חיי שנהג מונית באילת שנהג על גיר ידני כאילו זה היה תיבה פלנטרית רגילה לחלוטין, לאחר נסיעה של רבע שעה ששילמתי פתאום קלטתי שזה גיר ידני, פשוט לא האמנתי.

אז זה כן אפשרי, אבל צריך הרבה הרבה נסיון וסבלנות והכרות מדויקת להחריד של הגיר והקלא'ץ.

פורסם

שלום חברים,

קראתי את כל התגובות שלכם, מעניין מאוד, נותן לי חשק להיות גם נהג כזה.

נהג שיודע להעביר הילוכים בצורה מעולה, בלי קפיצות, מכות, טלטלות, לדעת להבין איך פועל הקלאץ', הרכב.

מקווה שעם הזמן גם אני אהיה ככה.

אני כמובן מבין שאני בסך הכל נוהג 3 חודשים, מראש השנה, עברנו 2200 ק"מ בסך הכל.

אתייחס לתגובות שלכם -

____

DJI

תודה על ההסבר.

אני הייתי בטוח שהופעל הטורבו, ידעתי שאני מדבר שטויות :oops:

אז בעצם מה שקרה, זה שנתתי המון גז, העלתי את הסיבובי מנוע, הקלאץ' היה לחוץ, ברגע ששחררתי את הקלאץ' - האוטו זינק במהירות.

כתבת שהדרך הנכונה להתחיל נסיעה, היא שיטת המספריים.

רגל שמאל עולה, רגל ימין יורדת.

אבל קשה מאוד לעשות את זה.

או בגלל שאני מנסה לעשות זאת במודע - קשה לי.

כמו שחבר פורום שהגיע אלי אמר לי, כשאתה הולך, אתה חושב איזה רגל תתרומם, איזה תיגע ברצפה? לא, אז אותו הדבר.

אבל אם לא אחשוב, לא אצליח לדעתי. זה קשה לי.

כתבת לי בתחילת נסיעה שלב טיפה גז עם הרמת הקלאץ' עד לנקודה - אני חושב שלפעמים יש לי קשיים בהבנה.

אני לא כל כך מצליח או להבין את זה, או ליישם את זה.

כוונתך היא שאני עומד ברמזור, הילוך 1, קלאץ' לחוץ.

עוד רגע יהיה ירוק, כבר יש כתום.

אני אמור להתחיל ללחוץ על הגז, לראות את הטורים עולים, לשמוע רעש, ורק אז להעלות את הקלאץ'?

הייתי בטוח שזה לא טוב. שזה נקרא "פול גז בניוטרל".

משמע סתם לבזבז דלק, סתם לשרוף את הקלאץ', סתם לעשות רעש בשביל להתלהב - האם טעיתי?

כרגע אני פועל הפוך לגמרי ממה שכתבתי.

כרגע אני בכלל לא נוגע בגז. רגל שמאל על הקלאץ', מרים אותו לאט לאט, כשהאוטו כבר מתקדם, רק אז גז.

תודה חבר, אני אוהב כשאתם מגיבים עם דוגמאות, עם הסברים - מעריך מאוד, זה מאוד עוזר לי.

____

nir100

נכון חבר, יש לנו מנוע טורבו דיזל.

אני לא יודע כל כך מה זה אומר. אני רק יודע שטורבו זה עושה את האוטו מהיר, או לפחות אמור לעזור.

גם אתה כתבת להתחיל נסיעה עם גז.

אני לא מצליח להבין את השיטה חבר.

האם לפני הרמת הקלאץ', כבר לתת גז? זה מה ששאלתי את החבר הקודם, בתגובה שהגבתי לו, למעלה.

אם אעשה כעצתך, זה הרי רק יעשה רעש, סתם יזרים דלק אולי אפילו יגרום נזק לקלאץ' - או אני טועה?

כתבת גם לשחרר את הקלאץ' תוך 3 שניות, קשה לי, אני לא מצליח לדמיין את זה.

לוקח לי הרבה יותר זמן, זו השיטה היחידה שאני מכיר. גם משיעורי הנהיגה.

אם יש שיטה אחרת, אני אהיה אשמח ללמוד, רק אהיה צריך לראות אותה.

אהבתי מאוד מה שכתבת בשורות האחרונות.

גם אני רוצה שכך תהיה חווית הנסיעה. רק צריך להגיע לשם. מקווה שבקרוב.

אל תשכח שהכי חשוב לי שאחי ירגיש בנוח.

הוא הרי יושב מקדימה, ליד הנהג. מוחזק בסך הכל על ידי בורג אחד, שמחזיק את הכיסא גלגלים שלא יזוז.

____

phpclub

גם אני מרגיש את מה שתיארת חבר.

אם אצלך אחרי 3 שנים זה עדיין לפעמים מלווה אותך, אתה חושב שאני אוכל להיגמל מזה לגמרי?

אני חושב, אולי פשוט אתה לא נוסע הרבה, נכון?

כי חשבתי על זה, איך אותו נהג מונית באילת הגיע לרמת שליטה כל כך טובה ברכב ידני?

הוא אולי נוסע הרבה, רוב היום מבלה ברכבו, הוא מכיר אותו כל כך טוב - אולי זה הסוד, זה הפתרון.

אבל, אם אני אסע הרבה, כשאני לא יודע מה אני עושה, ואני עובד כמו רובוט - אולי חלילה אגרום נזק לרכב?

ואז לא יהיה רכב להשתמש בו.

כי אחרי התגובות פה, אני מבין שאני עושה הרבה דברים שלא הכי בריאים, שלא עושים, או מומלץ שלא לעשות.

אבל אני לא יודע שאני עושה משהו לא טוב.

אני חושב שאם הייתי יודע אנגלית ברמה טובה, הייתי יכול לקבל המון מידע מגוגל.

בלי להטריח אף אחד, בלי לבקש מכם שתגיבו.

חבל שלא השקעתי בלימודי אנגלית. כיום לשפר אנגלית אפשרי, אבל מאוד קשה. גם פה צריך לדעת איך.

תודה שהתייחסתם חברים.

אני מודה לכם מאוד. תודה רבה לכולם.

פורסם

אתה תוכל להגמל מזה, יהיה לך יותר קל כי הרכב שלך הוא חדש, העיקרון הוא פשוט : נסיון נסיון נסיון. עם הזמן זה יגיע.

להגיע למצב של "חלק" לגמרי כמו הסיפור על הנהג מונית - יקח לך כמה שנים או הרבה מאוד ק"מ על הכביש.

אבל אתה חייב להבין שאנחנו מדברים כאן על דברים קיצוניים, יש לך עוד דרך ארוכה, אתה מסתכל על זה כהגדרה של נהג טוב או לא. אני מסתכל על זה כפונקציה של נסיון על רכב ספציפי עם קלא'ץ ספציפי וגיר ספציפי.

היום אני לא נוסע הרבה ולא כל יום, אבל יש לי הרבה מאוד ק"מ על הכביש.

• תוכן חדש...