Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש סיכוי שאני אוכל להגיע לאיזור שלך בסופ"ש הבא, אתה מעוניין בעוד עזרה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי דור.

אני אשמח לכל עזרה שאוכל לקבל.

מה שאני לא מרגיש בנוח זה להמשיך לבקש עזרה. לכן כתבתי בעמוד קודם או כמה עמודים אחורה, שאני אפסיק לבקש.

כי זה לא נעים לי. נפגשתי כבר עם כמה חברי פורום יקרים שהגיעו לעזור לי - אני מרגיש שזו חוצפה לבקש עוד.

אם יש מי שמציע וזו לא טרחה עבורו - אני מודה לו מאוד.

מכל אדם אני יכול ללמוד דבר חדש. כל אחד נוהג בצורה אחרת. שיטת נהיגה אחרת.

האחד יכול לתת לי טיפ שישנה לי את צורת הנהיגה עם תפעול ההילוכים, השני יכול לתת לי טיפ לתכנון הנסיעה, להסתכל תמיד לרוחק. מכל אחד אני יכול ללמוד. אני רק מקווה שלא יוצא שאני מבזבז את זמנם של האנשים היקרים כאן לחינם.

אני מקווה שבימים הקרובים (מקווה שאני לא סתם אופטימי) כבר אוכל לכתוב שאני נוהג טוב. נוהג כפי שצריך.

שלקחתי את משפחתי לנסיעה באוטו. שהנסיעה עברה בשלום. שאני מרגיש שבזכותכם אני כבר יכול לנהוג בחופשיות ובביטחון.

תודה רבה לכולם.

פורסם

אני לא מתכוון להשתמש עם הידע שהעבירו לי פה, הידע בנהיגה, הטיפים, כל מה שלימדתם אותי, אני לא מתכוון

להשתמש בזה בכדי לצאת, ליהנות. אני מתכוון להסיע את אמי ואת אחי.

הארכתי כמו שאתה רואה.

אני מתנצל. כנראה ערב יום שישי, הלב נפתח, המילים זרמו ישר מהלב. מתנצל על אריכות ההודעה.

רחמים היקר.

כמה דברים:

בכל תחום שאתה חושב שאתה צריך עזרה, אתה מוזמן לנסות פה, או בפרטי.

יש בפורום אנשים מתחומים שונים, אולי אחד מהם הוא זה שאתה צריך. אל תתבייש לבקש.

כיף לקרוא את הכנות והחיוב בדבריך, וכיף לקרוא על העזרה שאתה מקבל.

שים לב כמה צפיות וכמה תגובות, וכמה אנשים ממש הגיעו אליך.

ענין שני - מותר לך גם לבלות ולהנות. לא יקרה כלום אם תשתמש בידע ובעזרה גם לצרכים אחרים, ולאו דווקא להסיע את אחיך ואמך.

אל תרגיש רע עם זה. אנשים פה עוזרים לך כי הרצון שלך לעזור לקרוביך נגע לליבם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רחמים,

אנסה לתרום מהנסיון שלי עם רכבי דיזל וטורבו דיזל.

נהגתי הרבה על רכבי דיזל (בעצם, 95% מהנסיון שלי על הכביש היה עם מנועי דיזל) מבית פולקסווגן.

אני מניח שהמנוע שנמצא אצלך הוא מנוע טורבו דיזל עם 84 כ"ס (המנוע הבסיסי שיש בטרנספורטר).

לגבי מצבי כיבוי המנוע: כאחד עם נסיון של מעל 100 אלף ק"מ על שילובי דיזל+ גיר ידני, זה בסדר ואפילו הגיוני שנכבה לך המנוע בתחילת צבירת הנסיון עם הרכב. ותאמין לי שחודש זה עדיין בשלב ה"חלב על השפתיים" אצלך. אז תהיה רגוע, אצלי המצב לא היה יותר טוב מאצלך בכל הקשור לתגובות מנוע- גיר. כמובן ממה שהבנתי מדבריך ומדבריהם של אלה שנסעו ועזרו לך.

אני לא יודע אם האנשים פה מודעים לעניין, אבל משום מה בחלק ממנועי הTDI של VW, הורדה והעלאה להילוך שני בשלב מוקדם מדי, גורמת לכיבוי המנוע, ודי בפתאומיות וכמעט ללא רעידות שמתריאות על כך (בדומה למה שקורה בבנזין). כמובן שאני מדבר באופן יחסי.

אפילו לי, בעל ניסיון של הרבה נסועה, כשעברתי מדי פעם לנהוג ברכב כבד יחסית (קאדי) עם מנוע כמו שיש אצלך, נכבה לי המנוע לפעמים במצבים הדומים למה שאתה מתאר.

לגבי תגובות הרכב בהילוך הראשון: זה מוכר לי מאוד מעולם המסחריות שעם ההילוך הראשון הקצר להפליא. וגם בפרטיות קטנות זה כך בחלק מהדגמים וזה בסדר (אפילו שזה מעצבן). אפשר למתן את התזזיתיות של הרכב ע"י משחקי גז- קלאץ' ותוך שמירה על רגש גבוה יחסית עם הרגל (איזה נעליים אתה נועל בנהיגה?). אבל זה כבר אחרי שתצבור נסיון עם הרכב והגיר שלו, ואז תתמקד בנוחות בהילוך הראשון.

אצלי זה גם קורה, במיוחד כשלא שמים לב ועוזבים את הגז במיידי ונוצר מצב של בלימה חזקה יחסית ע"י המנוע, או שלוחצים בלי רגש על הגז והאוטו נזרק קדימה. ממה ששמתי לב, לנעליים שאני נועל בנהיגה יש השפעה בעניין.

אם יהיה לי זמן באמצע השבוע- אראה אם אוכל לבוא אליך ולנסות לתרום מנסיוני על מנועי הדיזל השונים של VW.

ולכלל הנהגים, דווקא במנוע נטול הטורבו (SDI) והחלש יותר יותר קל לנהג חדש לנהוג, מפני שמצבים אלה מורגשים הרבה יותר מוקדם והרעידות חזקות יותר, כך ששמים לב מיד למצב וכן מתקנים בזמן את ההילוך/ הלחץ על דוושת הגז (גם לגבי כיבוי המנוע וגם לגבי התזזיתיות של ההילוך הראשון).

וכמובן- ישר כוח לכל העוזרים ועל הפורום המדהים הזה!

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

razmel -

היי רז.

תודה רבה חבר.

הפורום הזה עזר לי מאוד. אפילו יותר מדי.

פשוט אנשים מדהימים. כל הכבוד לכם. אני שמח שהכרתי את הפורום הזה.

שמח גם שבזמנו עזרת לי כשרק נרשמתי לפורום. המון תודה רז היקר.

מקווה גם אני לעזור לחברי הפורום. לתרום את חלקי. הלוואי שיבוא יום וגם אני אוכל להחזיר לחברי הפורום היקרים.

תודה רבה על ההצעה לעזרה. אני מודה ומעריך מאוד.

אני אשתדל שלא להתבייש. למרות שלא נעים לי. לפעמים אני עובר את גבול הטעם הטוב לדעתי.

באמת יש המון צפיות, המון אנשים יקרים שהגיעו. גם אנשים שלא הגיעו והגיבו, עזרו לי, תרמו מהידע שלהם מזמנם - כל הכבוד

פשוט אנשים מדהימים. זה פורום נפלא. משפחת קארספורום.

כיף לי לראות את הטוב לב של האנשים, הרצון לעזור. גם כשהם לא מכירים אותי. זו גדולה.

אתם יכולים להיות גאים בעצמכם חברים יקרים.

מקווה רק שעניין הצפיות התגובות והעמודים, שלא יעצבן אנשים.

לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי זה מעצבן אנשים שהנושא שלי כבר חודש ימים כמעט בפורום. שיש כל כך הרבה תגובות.

אולי אני לוקח מקום של נושא של מישהו אחר. אולי למישהו נמאס לראות את הנושא הזה.

אתה צודק בקשר לעניין השני רז.

אבל כרגע מה שחשוב לי הוא לשמח את אמי ואת אחי. זו המטרה שעומדת לנגד עיניי.

כל חיי ניסיתי לעשות להם את הטוב ביותר. לעזור כמה שיותר, לשמח אותם. לתת להם חיים טובים.

היום כשיש לנו רכב אני מרגיש שאני אוכל לתת להם כפל כפליים. אני אוכל לקחת אותם למקומות שהם כל כך ישמחו.

אני מתרגש רק מלחשוב על זה.

לכן אני רוצה להשתמש בידע שאני צובר בעזרת חברי הפורום, על הנהיגה, בכדי לשמח אותם.

לא בכדי לשמח את עצמי. לא בכדי שאני אצא ואבלה. כי אני לא מעוניין. יש לי את כל החיים לפני.

אם אני אדע שהם שמחים, שהם מחייכים, שהם מאושרים - זה יעשה לי טוב בלב. זה כאילו אני שמח ומאושר.

אני כל כל הולך לעשות להם טוב כשאדע לשלוט ברכב היטב. שיגיע היום. הלוואי. הכל בזכותכם חברים יקרים.

תודה רז.

שבוע טוב ומבורך חבר.

ya_pl -

היי חבר.

אתה צודק חבר. המנוע שנמצא ברכב שלנו הוא 84 כ"ס. המנוע הבסיסי ביותר.

הרגעת אותי מעט עם הכיבוי מנוע. שאתה אומר שזה בסדר. אני לא מבין למה הרכב לא אוהב אותי.

אנחנו עוד מעט מתקרבים ל 1,000 קילומטרים שהרכב עבר.

הבנתי מקריאה באינטרנט שאחרי האלף קילומטרים הראשונים הרכב אמור לעבוד טוב יותר. להתנהג אחרת.

אחרי שכל המכלולים הכירו אחד את השני. אחרי שמנוע, הגיר, כל שאר הדברים כבר למדו להכיר זה את זה לעבוד ביחד.

בקשר למה שכתבת על מנועי TDI שזה נפוץ כיבוי מנוע בהילוך שני - אז מדוע פולקסווגן לא עושה דבר?

צריך לטפל בזה. כי זה לא נעים לאנשים לנהוג ברכב ככה.

בקשר להילוך ראשון חבר - כשאתה אומר הילוך קצר, הכוונה היא שאסור למשוך אותו הרבה?

כי ברמזורים יוצא שאני מושך אותו המון. יש רעש לא נעים. אבל אתה בטח מבין אותי שקשה לי אם אני לא אמשוך.

אם אני אתחיל נסיעה ברמזור ואעביר להילוך 2 רוב הסיכויים שיכבה לי הרכב. הכי מפחיד אם יכבה לי באמצע הצומת.

לכן אני תמיד מושך גם אם זה להגיע למהירות גבוהה, גם אם אני בטורים מאוד גבוהים - רק שלא יכבה לי. רק שלא יכבה.

לשאלתך איזה נעליים אני נועל - נעליים פשוטות עם סוליה דקה. לא נעלי מותג. נעליים מהשוק.

אולי נעלי מותג מתוכננים אחרת. פעם קראתי שיש כל מיני מהנדסים ודברים כאלה.

למה זה משנה לדעתך? כי הם במצב טוב, אני לא יודע אם כדאי לי להחליף במיוחד לנהיגה. מעדיף שבינתיים לא כל עוד הן במצב בסדר. יצא לי לקרוא נושא שיש נעליים מיוחדות לנהיגה, אבל זה המון כסף. אני לא חושב שאני אוכל וגם חושב שאין צורך, נכון?

אם יהיה לך זמן, אני אשמח מאוד.

בקשר למנוע טורבו - מדבריך אני מבין שאם לא היה לנו מנוע טורבו ברכב, אז הנהיגה הייתה קלה לי יותר?

אני באמת לא מבין למה שמו לנו טורבו. הוא לא באמת עוזר לי.

הייתי בטוח שטורבו יעזור לי להתחיל נסיעה מהירה ברמזור, כשאני על הילוך 1, בכדי לא לעכב את התנועה מאחורי.

אבל זה לא באמת ככה.

תודה רבה חבר.

שבוע טוב ומבורך.

פורסם

שלום רחמים,

לשאלתך בעניין שלמה פולקסווגן מתכננים כך את הרכב, זה משהו שקצת קשה לענות עליו. אבל היה בטוח שהמהנדסים שלהם יודעים מה הם עושים, ואל תשכח שהייעוד העיקרי של הטרנספורטר הוא מסחרי ולא פרטי, כך שהשיקולים שונים.

אני חושב שהסיבה שההילוך השני שלך גורם לכיבוי המנוע הוא בגלל הזמן שלוקח לך להעלות מראשון לשני, ובזמן הזה הרכב מאט למהירות בעייתית עבור ההילוך השני. אני צודק?

אם כך, תנסה לשלב גז תוך הרמת קלאץ' מהירה יחסית בהילוך השני (הגז בשביל למנוע מכה/ טלטול כתוצאה מהרמה מהירה יחסית של הקלאץ, הרעיון הוא לקצר את זמן העברת ההילוך). צריך להראות לך איך עושים זאת טוב, וייתכן וכבר הראו לך איך עושים זאת, אבל בפירוש זה עוזר בעניין.

אני לא אוהב להסביר איך נוהגים בהתכתבות, כי כל מקרה לגופו, ואני לא רוצה לסתור את מה שלימדו אותך, בהנחה וזה עוזר מה שלימדו אותך. לכן אראה מתי אוכל לבוא אליך ונטפל בעניין.

לגבי הטורבו- דווקא ברכב כמו שלך הטורבו כן נדרש מאוד. הרכב כבד יותר, וצריך בסופו של דבר יותר "סחיבה". נכון שהטורבו גורם לרגישות מסויימת בתחילת נסיעה, אבל אם היה לך מנוע SDI (בלי טורבו) ברכב כמו שלך, סביר להניח שהיית מסיע איתך ברכב עוד 6-7 אנשים כדי שכאשר ותגיע לעליות תלולות, שיהיה מי שיעזור לך לדחוף את האוטו בעליה.

אז היה רגוע, דווקא מנוע מצויין וחסכוני למדי, ואמין מאוד.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ואוו אני משעה 2 בערך ועכשיו כבר 3 (וצריך לקום ב 4 וחצי) קורא את השרשור ואת רוב התגובות.

פשוט מרגש ומחמם את הלב מה שהולך כאן !!

פשוט אדיר !!

ורחמים תתחיל להאמין בעצמך, לא רק בנהיגה גם בכל תחום בחיים, וכל בן אדם עובר התחלה של חוסר ביטחון ולאט לאט צוברים את הביטחון הזה - מתחילים עם משהו אחד ורצים לעוד תחומים וכמה שיותר :-P (זה תהליך ארוך ומייגע, אבל שווה הכל) .!!!

פורסם

אהלן.

יש מישהו מאיזור קרית גת והסביבה שצריך טרמפ לאיזור המרכז, נגיד פתח תקווה תל אביב הוד השרון רמת השרון וכו?

מישהו שרק ישב עם רחמים באוטו, ואם צריך אולי גם ינהג בחצי מהדרך עד למרכז? ומשם ילך לדרכו לשלום, יסיים את עיסוקיו ויחזור עם רחמים לביתו?

כאמור מדובר רק על נסיעה של הלוך חזור מבחינת "המתנדב" שכן אני רוצה לבלות מעט " שעות טיסה" עם רחמים במגרש סגור.

הבעיה היא המרחק. אם יש מישהו שירים את הדגל.

ג'ובני

פורסם
אהלן.

יש מישהו מאיזור קרית גת והסביבה שצריך טרמפ לאיזור המרכז, נגיד פתח תקווה תל אביב הוד השרון רמת השרון וכו?

מישהו שרק ישב עם רחמים באוטו, ואם צריך אולי גם ינהג בחצי מהדרך עד למרכז? ומשם ילך לדרכו לשלום, יסיים את עיסוקיו ויחזור עם רחמים לביתו?

כאמור מדובר רק על נסיעה של הלוך חזור מבחינת "המתנדב" שכן אני רוצה לבלות מעט " שעות טיסה" עם רחמים במגרש סגור.

הבעיה היא המרחק. אם יש מישהו שירים את הדגל.

רעיון בסדר, אבל אני חושב שזה עוד מוקדם מדי להכנס לכל הג'ונגל הזה שנקרא איילון.

בשישי או שבת זה אולי יותר טוב, בימי חול הכביש הזה יכול להיות סיוט לנהג חדש ולא מנוסה עם רכב גדול, בטח לא אחד מתחיל (לא בקטע רע או מעליב, גם אני בהתחלה לא נכנסתי לאיילון)

אם כבר הוא רוצה לעשות נסיעה בינעירונית ארוכה, שייסע לבאר שבע או משהו. הכבישים לפה יותר רגועים, מהירות יותר סבירה ומתאימה למה שהוא רגיל ובנוסף יש כמה חברי פורום באר שבעיים בהם הוא יוכל להעזר (אני מוכן לעזור כמובן).

אגב, לגבי ההילוך השני, אני נזכר עכשיו שגם בטרנספורטר TDI של קרובת משפחה שלי (גם רכב נכה, אבל TDI עם 102 כ"ס), הרכב נוטה להכבות בהילוך שני.

וכן, אחריי 1000 ק"מ הרכב עובר הרצה ומגיב יותר טוב. כשתצבור עוד ק"מ תבדוק שמן ומים (מציע שחבר פורום יעזור).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אפשר לסדר שמישהו ינהג במקומו, ופשוט ינצל את המומנט ויש לו הסעה למרכז. על הדרך יסביר קצת על הג'ונגל שבדרך, ואחרי זה אני נכנס לתמונה. פשוט יש לי בזמן הקרוב יומיים בשבוע שחצי מהיום אוכל להתפנות מהעבודה. אין לחץ אז למה לא?

כאמור ההצעה שלי עדיין עומדת. מי שיכול וחסרה לו תחבורה, מוזמן.

ג'ובני

פורסם
אפשר לסדר שמישהו ינהג במקומו, ופשוט ינצל את המומנט ויש לו הסעה למרכז. על הדרך יסביר קצת על הג'ונגל שבדרך, ואחרי זה אני נכנס לתמונה. פשוט יש לי בזמן הקרוב יומיים בשבוע שחצי מהיום אוכל להתפנות מהעבודה. אין לחץ אז למה לא?

כאמור ההצעה שלי עדיין עומדת. מי שיכול וחסרה לו תחבורה, מוזמן.

זה לא קצת מסוכן לנהוג ברכב שאתה לא מבוטח בו ?

פורסם

ערב טוב חברים.

ya_pl -

אני מבין חבר.

אתה צודק. אם זו באמת הייתה בעיה ברכב, אז כבר היו מודיעים ללקוחות אני מאמין. הכל בסדר.

זה פשוט כמו שאמרת - הרכב הזה מיועד לשוק המסחרי. יותר לעבודות, לא להסעות בני אדם. לא לשוק הפרטי.

ככה גם היה כתוב בגוגל בנושא הרכבים שבדרך כלל מאשר הביטוח לאומי.

שהרכבים שם מגיעים עם שכחתי את המילה שזה נקרא, אבל אפשר גם לכתוב בולמי זעזועים אני חושב.

הרכב מגיע עם בולמי זעזועים להסעת סחורה. לא בולמים שבדרך כלל יש ברכבים שייעודם הוא הסעת אנשים.

מה שכתבת שצריך להראות לי איך עושים את זה - ניסו להסביר לי.

אני מאמין גם שאנשים נוהגים ככה. רק אני לא למדתי ככה.

הבנתי גם שיש לזה שם מקצועי "התאמת סל"ד". זה מה שמונע את המכות, המשיכות, הגמגומים, נותן תחושה של

העברת הילוכים חלקה. נסיעה נעימה יותר. נהיגה ברמה כמו שאני רוצה לדעת לנהוג.

אני חייב ללמוד את זה. אולי זה יעזור לי גם עם הכיבוי מנוע. שהרכב יכבה לי פחות ככה. אם אלמד את השיטה.

עד לא מזמן לא ידעתי שבכלל צריך לשלב גז עם הקלאץ' כשאתה מעלה הילוך. בכלל לא ידעתי את זה.

הצלחת להעלות לי חיוך על פני עם מה שכתבת על הטורבו. כנראה שזה באמת טוב שיש אותו. רק שילמד להסתדר איתי.

תודה רבה חבר.

Hitman581 -

שעה שלמה קראת את השרשור? לא נעים לי. מקווה שאחרים לא קוראים את כל השרשור הארוך הזה.

זה סתם מבזבז להם את הזמן. במיוחד עם התגובות הארוכות שאני מגיב.

אם מישהו באמת קרא, אז הוא יכול לראות כמה הקהילה הזאת מיוחדת. איזה אנשים נפלאים ויקרים יש לנו פה.

אנשים טובים עם לב טוב, עם המון נתינה ואהבת האחר.

אתה מאמין שהם לא מכירים אותי והם פשוט הגיעו לעזור לי? אני בעצמי נדהם. אנשים נהדרים. תודה חברים יקרים.

תודה חבר.

ג'ובני -

היי ג'ובני. מה שלומך חבר.

אם מישהו יסכים - אני אשמח. אני אישית לא מכיר מישהו כזה.

אני גם לא מכיר הרבה אנשים. אם הייתי מכיר בשמחה רבה.

אני מאוד רוצה להגיע עם הרכב לאזור המרכז, אבל אני חושב שבינתיים כל עוד אני לבד, זה יהיה בגדר מטרה לעתיד.

כי כרגע זה מסוכן שאני אנהג לבד בכבישים האלה. במיוחד עם הנהגים במרכז. אני עם רכב גדול. לא עם בטחון בשמיים חבר.

עם שליטה לא הכי טובה. אני עוד לא מיומן.

אם מישהו רוצה, בשמחה רבה. אם אני יכול לעזור על הדרך בטרמפ לחבר - לכבוד הוא לי. אני אשמח.

תודה על הרצון לעזור חבר.

גם אם לא יצא לנו להיפגש בגלל המרחק - לא נורא. כל הכבוד על הרצון לעזור ג'ובני.

dorsht -

בקרוב כנראה אצטרך לנסוע לבאר שבע. זה לא בטוח, אולי.

אולי יזמנו את אחי לבאר שבע. משהו עם החברה המאבזרת. הם נמצאים בבאר שבע.

מקווה שבינתיים יצא לי להתאמן עוד כמה פעמיים בכדי לצבור ניסיון, ביטחון, מיומנות על הכביש.

כי באר שבע זה אומנם לא תל אביב, אבל זה עדיין מעט גדול עלי. נקווה שאני אצליח להסתדר חבר.

אני שמח לשמוע שהרכב כן משנה את ההתנהגות שלו אחרי 1,000 הקילומטרים הראשונים.

נקווה שזה יעזור לי לנהיגה. שהנהיגה תהיה קלה יותר. אחרי שכל המכלולים של הרכב כבר למדו להכיר אחד את השני.

בקשר לבדיקת שמן מים - שמן אני פחות או יותר זוכר איך בודקים. מים - הכוונה למים וורודים? אם כן, הבנתי שלא לגעת בזה.

כי אם הרכב חדש אז לא לגעת. במיוחד כשאני לא יודע מה אני עושה חבר.

תודה.

rsm130d -

ישנו ביטוח לכל הנהגים ידידי.

אני לא הייתי מסכן את החברים שהגיעו לעזור לי. הכל בסדר חבר.

התנאי של הביטוח הוא - שהנהג יהיה מעל גיל 21. אם הוא מעל גיל 21, אז כל נהג יכול לנהוג. זה מה שעשינו בביטוח.

הייתי צריך לציין זאת. כל הכבוד לך ששאלת על הנושא הזה.

תודה חברים.

פורסם

אם תהיה בבאר שבע צור איתי קשר ונתאם משהו.

פורסם

אזהרה:אל תתקרב למרכז,לא כרגע בכל אופן,קודם תשתפשף בכבישי הדרום,ששם גם ככה תהיה כמעט רוב זמנך.

נסיעה למרכז רק תוריד לך את הביטחון,נורא נורא צפוף,לחוץ פקוק,רמזורים בשפע,ושלל תופעות.

פורסם

+1! באמת עד שלא ממש תרגיש בטוח עם הרכב את תיכנס למרכז, רק הקטנועים המיתאבדים שנימצאים בשטח המת וכו' והולכי רגל שקופצים באדום, וכל המכוניות הנידחפות,חותכות וצופרות ללא הפסקה רק יחזירו אותך אחורה ויורידו את הביטחון.

ברגע שתרגיל נוח ובטוח עם הרכב אז כבר זה יהיה לך יותר קל במקומות הסואנים במרכז.

כרגע תילמד -תינהג-ותהנה לשמח את מישפחתך וסע בשלום :-)

ושוב- כל הכבוד לחברי הפורום היקרים כאן -פשוט מרגש!

כמו שאומרים- העולם עגול, מה שאתם תורמים עכשיו ועוזרים- יבוא יום וזה יחזור אליכם לטובה :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...