Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני אוטוטו מסיים טירונות. ראיתי בבסיס שלי 2-3 אנשים שהם ניראלי בסדיר נוסעים על אופניים בבסיס.

המטרה שלי היא להתנייד מהר בבסיס וגם להנות מהם.

השאלה שלי היא האם צריך אישורים מיוחדים כדי להעביר אופניים בש"ג?

אבא שלי אמר לי שבזמנו היו כאלה שהכניסו אופניים אבל ניתקלתי בכתבה הבאה:

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1209374

מה אתם אומרים?

מסרב לחתום:evil:

פורסם

תלוי בבסיס, בעקרון זו שאלה שאתה אמור להפנות למפקד הישיר שלך (ומשם לקצינים הרלוונטיים).

קח בחשבון שגניבות זה עניין שכיח בצבא, לכן לא כדאי להכניס לשם ציוד איכותי ויקר ערך.

כמו כן, אם וכאשר מישהו ירצה לפגוע בך - האופניים יהיו מטרה קלה לוונדליזם.

פורסם

צחוק צחוק, אבל יש בסיסים (במיוחד ימ"חים למיניהם או בסיסי חיל האוויר גדולים), שבהם המרחקים ממקום למקום יחסית גדולים (הידעת שיש קו אוטובוס פנימי בתוך צריפין?), וצריך אוטו, קטנוע או אופניים כדי להתנייד ממקום למקום.

נ.ב. תל השומר זה גם מקום ענק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בזמני בחיל האויר זה היה מותר למיטב זיכרוני בשעות שיש בהן אור ועם חבישת קסדה.

ההנחיות משתנות כמו בכל דבר כמעט בין חיל לחיל, בין יחידה ליחידה ואפילו בין בסיס לבסיס.

אמליץ לך קודם להגיע לבסיס בו אתה אמור לשרת ושם להתעניין בנהלים בנושא.

בכל מקרה כדאי להביא את לבסיס את האופניים הכי זולות שתוכל ולא לשכוח לנעול.

פורסם

אני הכנסתי אופניים לכמה בסיסים, גם עורפיים וגם לא.

ברמת העיקרון לא אמורה להיות בעיה עם זה, הכי נכון לברר עם המפקד הישיר/ מפקד מחנה כדי לקבל תשובה בטוחה.

אבל לדעתי אם תגיע עם אופניים ותציג חוגר אף אחד לא יעשה בעיות.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

תלוי במפקד, יש כאלה שיזרמו ויש כאלה שיחייבו אותך להתנייד עם קסדה, מגני ברכיים והצהרה שאם קורה לך משהו במהלך הרכיבה זו לא אחריותו.

בכל אופן מה שבטוח שתרם הגעה לש.ג עם האופניים כדי לברר את העניין על הפיקוד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
צחוק צחוק, אבל יש בסיסים (במיוחד ימ"חים למיניהם או בסיסי חיל האוויר גדולים), שבהם המרחקים ממקום למקום יחסית גדולים.

עזוב, הקרביים האלה תמיד לומדים הכי טוב דרך הרגליים. :wink:

פורסם
תלוי בבסיס, בעקרון זו שאלה שאתה אמור להפנות למפקד הישיר שלך (ומשם לקצינים הרלוונטיים).

קח בחשבון שגניבות זה עניין שכיח בצבא, לכן לא כדאי להכניס לשם ציוד איכותי ויקר ערך.

כמו כן, אם וכאשר מישהו ירצה לפגוע בך - האופניים יהיו מטרה קלה לוונדליזם.

כן התריעו בפני והאופניים שלי הם בני 11 שנה, ניראות טוב אבל גרועות. נשתדל לקנות מנעול גדול ולפרק גלגלים

אחחח......הג'ובניקים של היום זה משהו...

מה השלב הבא, התניידות בקריה על קולנעיות של קשישים?

שירות השכרת רכב על בסיס דקות בתל השומר?

:lol:

אבא שלי שהיה בצבא לפני 30 שנה היה גם אותה תופעה. היום כבר אני מכיר אנשים בסדיר שעושים יומיות ויש להם אישור להכניס רכב פרטי לבסיס.

צחוק צחוק, אבל יש בסיסים (במיוחד ימ"חים למיניהם או בסיסי חיל האוויר גדולים), שבהם המרחקים ממקום למקום יחסית גדולים (הידעת שיש קו אוטובוס פנימי בתוך צריפין?), וצריך אוטו, קטנוע או אופניים כדי להתנייד ממקום למקום.

נ.ב. תל השומר זה גם מקום ענק.

כן אני מסיים אוטוטו מתחיל קורס בח"א ואז בסדיר זה יעזור מאוד וגם יהיה נחמד

בזמני בחיל האויר זה היה מותר למיטב זיכרוני בשעות שיש בהן אור ועם חבישת קסדה.

ההנחיות משתנות כמו בכל דבר כמעט בין חיל לחיל, בין יחידה ליחידה ואפילו בין בסיס לבסיס.

אמליץ לך קודם להגיע לבסיס בו אתה אמור לשרת ושם להתעניין בנהלים בנושא.

בכל מקרה כדאי להביא את לבסיס את האופניים הכי זולות שתוכל ולא לשכוח לנעול.

מגנים אומנם עוזר אך מסורבל. קסדה עד עכשיו התניידתי עם קסדה כך שזה לא בעיה

תלוי במפקד, יש כאלה שיזרמו ויש כאלה שיחייבו אותך להתנייד עם קסדה, מגני ברכיים והצהרה שאם קורה לך משהו במהלך הרכיבה זו לא אחריותו.

בכל אופן מה שבטוח שתרם הגעה לש.ג עם האופניים כדי לברר את העניין על הפיקוד.

נגיע לסדיר וניראה כבר מה יהיה.

בכל מקרה אני הולך לבלות הרבה ימים בבסיסים של ח"א כך שזה הופך לבית

מסרב לחתום:evil:

פורסם

יש גדודים (מכיר לפחות אחד כזה) שיש להם מכולות אופניים.

מד"ס אופניים, שמעתם נכון.

לקראת סוף הסדיר שלי הייתי יוצא יחד עם הסמג"ד לרכיבות אופנים בגזרת ניצנה/ קציעות.

כך שלדעתי אין הוראה אחידה בקשר לזה, ושווה לשאול (או שעדיף לנסות בלי לשאול).

פורסם

בסוף השירות שלי הבאתי זוג אופניים ישנות לבסיס שבו שירתתי (סיירים). הבסיס הארעי בו התאמנו היה במרחק שישה ק"מ מהמפקדה, ואני בתפקידי כמשה"ד הייתי צריך לנוע על ציר זה כמה פעמים ביום.

ברבות השנים המצב בגדוד לא היה טוב כל כך, מיעוט נהגים ורכבים תקינים הפכו את הנסיעות האלו לנדירות יותר ויותר.

בשלב הזה הבאתי את האופניים, סגן מפקד הגדוד בירך אותי על היוזמה ואחריי הגיע גל של מפל"גיסטים שנוסעים לשטח על אופניים.

אישית, ממליץ לך להיזהר מגניבות ושתמיד יהיו איתך כמה פנימיות ספייר.

פורסם
בסוף השירות שלי הבאתי זוג אופניים ישנות לבסיס שבו שירתתי (סיירים).

אופניים ישנים. ממין זכר. צורת הזוגי של "אופן".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

*מותר לצחוק. מקבל בהבנה.

אצלנו הג'ובניקים לא מדובר בעניין נדיר.

יוצא לי מדי פעם לשהות בקריה ושם למשל תראה לא מעט חיילים (ואפילו ס. המב"ס!) על קורקינט חשמלי.

Aprilia Shiver 750

פורסם

אני גם בבסיס פתוח (לא בדיוק ג'ובניקים, אבל בטח שלא קרביים) ויש פה אנשים שמסתובבים עם אופניים.

המרחקים גדולים יחסית בהליכה, אני באופן אישי מתנייד עם רכב בפנים (לרוב הרכב שלי בפנים וצמוד אליי, וכמובן לא נכנס איתו לשטח או משהו כזה), אבל אופניים או רכב ישן זה אחלה רעיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...