Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום טבעוני בשבוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חשבתי אולי להחליט על איזה יום, או אפילו יומיים בשבוע, בהם אני אוכל אוכל טבעוני בלבד. פשוט כדי לשפר את הבריאות טיפה ולהקטין את הסיכוי לבעיות רפואיות בגיל 60+ (ועל הדרך לתת ג'סטה לכדוה"א). פשוט שמעתי שביל קלינטון נעשה טבעוני וזה הציל לו את הלב, אז חשבתי שאולי זה יכול להיות רעיון טוב.

אבל האם זה ישנה משהו?

אף אחד עוד לא הוכיח שלהיות טבעוני זה יותר בריא. לאכול נכון זה כן יותר בריא אבל זה לאו דווקא לאכול טבעוני.

אם כבר טבעוני אז עד לאן אתה מוכן ללכת? אם הכוונה היא לאוכל טבעי אז למה לבשל בכלל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אף אחד עוד לא הוכיח שלהיות טבעוני זה יותר בריא. לאכול נכון זה כן יותר בריא אבל זה לאו דווקא לאכול טבעוני.

אם כבר טבעוני אז עד לאן אתה מוכן ללכת? אם הכוונה היא לאוכל טבעי אז למה לבשל בכלל?

סליחה, אתה טועה בהחלט אדוני. מחקר ענק שנערך באנגליה עם מעל ל 40 אלף משתתפים הראה חד משמעית שצמחונות מפחיתה ב 17-20 אחוזים את התחלואה. הכל טוב ויפה אבל אם אני צמחוני אבל רוכב על אופנוע, זה מוריד לי את האחוזים לא?

בכל מקרה אני לא נגעתי בבשר 20 שנים ואין לי שום תשוקה לזה. תשים לפני המבורגר עסיסי וזה לא יזיז לי בגרוש. ברגע שמבינים מאיפה זה מגיע פשוט נגעלים. מי לכל הרוחות מסוגל לאכול מוח של פרה? שלא נדבר על אשכי פר או הודו. ג'ייזס קרייסט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כל המחקרים האלה לא שווים הרבה כי זה ממש לא מחקר אובייקטיבי כשקבוצה אחת היא קבוצה שוחרת בריאות ומקפידה מאוד על תזונה והשנייה היא של אנשים רגילים.

אם מוח של פרה זה מגעיל או עשב זה מגעיל זו כבר שאלה תרבותית ולא שאלה של בריאות. זכותך לאכול מה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה ואני מאחל לך באמת שתרגיש טוב עם דרך חייך אבל היא מתאימה לך ולא לי. לי טוב עם מוח של פרה ושומן של כבש בידיעה שלמה שזה מקצר לי את החיים ואני חי עם זה בשלום ובשלווה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סליחה, אתה טועה בהחלט אדוני. מחקר ענק שנערך באנגליה עם מעל ל 40 אלף משתתפים הראה חד משמעית שצמחונות מפחיתה ב 17-20 אחוזים את התחלואה.

את התחלואה ב?

בטח שלא בשפעת, אני מניח? או בפטריה ברגל?

המחקר שאתה מדבר עליו מצהיר על אחוזי תחלואה נמוכים יותר במחלות לב ובסרטן.

רק ששכחת להזכיר פרט קטן- באותו המחקר מוזכר בהערות שבקבוצת הצמחונים הרבה פחות מעשנים והרבה יותר העוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע

אז לא לעשן ולעשות קצת ספורט עושה אותך בריא? יש לי חשד ששמענו על זה כבר בעבר.

פורסם
מי לכל הרוחות מסוגל לאכול מוח של פרה? שלא נדבר על אשכי פר או הודו. ג'ייזס קרייסט.

מוח של פרה זה מעדן שצריך לדעת איך להכין אותו (ואני לא - או שאמא שלי מכינה או שאני קונה מקייטרינג).

הרוב בארץ לא יודעים איך להכין אותו נכון וטעים.

האשכים למיניהם זה Off limits לחלוטין, אפילו כשהם מוכנים במסעדות מתמחות זה עדיין משהו מוזר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

pika 007 צודק. המחקר הזה היה כזה לא מדויק, וזה בלשון המעטה. כשאתה עושה מחקר, ואתה רוצה שהוא יהיה מהימן כמה שיותר, אתה צריך להגיע למצב שהגורם שאתה בודק הוא המשתנה היחיד ששונה בין כל הנבדקים. ברגע שחצי מהם מעשנים ועושים ספורט, ואחרים לא, כל המחקר יכול ללכת לפח.

באופן כללי, בגלל שאין בקרה על מי תומך כלכלית במחקרים, הרבה פעמים ברשימות התומכים אתה תמצא חברות שיש להן אינטרס כזה או אחר בתוצאות המחקר. בגלל זה אי אפשר להאמין לכל מה שאתם קוראם באינטרנט, גם אם הצמידו לזה את מילת הקסם "מחקר". למעשה, "מחקר" זה תרגיל שיווקי מעולה. כבר כתבתי על זה, אבל אעלה נקודה זו שוב: כחברה סלולרית מבצעת 1000 מחקרים ומתוכם 999 מראים שהאינטרנט שלה הכי איטי, ומחקר 1 מראה שהוא הכי מהיר, אז מבחינתה היא יכולה לזרוק את כולם לפח, ולהציג בפרסומת בטלוויזיה את המחקר האחד הרלוונטי. בנוסף, אין שום חוק שמחייב אותה להציג את האחרים, ולכן בכל פרסומת שנייה אנחנו שומעים ש"מחקר" קובע ככה וככה.

בקשר לבשר, כמו שGSI16V כתב, אם תעשו ספורט לא תסבלו משומנים בדם. לא משנה אם מזון משפיע או לא, על שומנים בדם, ספורט הוא הפתרון הפשוט והטוב. מה שכן, משומן כן אפשר להשמין, פשוט יותר קשה להשמין. זאת אומרת את השומן הגוף שלכם יינצל לרוב במלואו לאנרגיה (אלא אם באמת תאכלו המון). פחמימות לעומת זאת הגוף אוגר מהר מאוד לשומן. אין בעיה עם לצרוך קצת יותר שומן, על חשבון פחמימות, זה באופן כללי יעשה אותכם למעט יותר בריאים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מוח של פרה זה מעדן שצריך לדעת איך להכין אותו (ואני לא - או שאמא שלי מכינה או שאני קונה מקייטרינג).

האשכים למיניהם זה Off limits לחלוטין, אפילו כשהם מוכנים במסעדות מתמחות זה עדיין משהו מוזר

זה עניין של הרגל מגיל צעיר. אותי הרגילו מילדות לנסות כל דבר לפני שפוסלים.

אי אפשר לשפוט אוכל לפי המראה שלו. למשל בשר ראש של כבש לא נראה משהו על הצלחת, אבל זה ממש טעים.

כנ"ל עטינים, ריאות, מעי ממולא, קורקבנים של עוף וכל מיני דברים שנשמעים כמו דברים שמכשפות זורקות לסיר.

מי שלא מנסה לא יודע מה הוא מפסיד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
את התחלואה ב?

בטח שלא בשפעת, אני מניח? או בפטריה ברגל?

המחקר שאתה מדבר עליו מצהיר על אחוזי תחלואה נמוכים יותר במחלות לב ובסרטן.

רק ששכחת להזכיר פרט קטן- באותו המחקר מוזכר בהערות שבקבוצת הצמחונים הרבה פחות מעשנים והרבה יותר העוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע

אז לא לעשן ולעשות קצת ספורט עושה אותך בריא? יש לי חשד ששמענו על זה כבר בעבר.

יש לך לינק למאמר? מה שאתה אומר נשמע לי לגמרי לא הגיוני. ברור שיש הבדלים בין שתי הקבוצות בפרמטרים האלה, אבל יש שיטות סטטיסטיות ידועות שמאפשרות לחוקרים לסנן את ההבדלים האלה. מחקר שלא ישתמש בשיטות הסטטיסטיות האלה ורק יציין את ההבדלים בין שתי הקבוצות הוא מחקר גרוע שהיה נפסל לפרסום.

פורסם
זה עניין של הרגל מגיל צעיר. אותי הרגילו מילדות לנסות כל דבר לפני שפוסלים.

אי אפשר לשפוט אוכל לפי המראה שלו. למשל בשר ראש של כבש לא נראה משהו על הצלחת, אבל זה ממש טעים.

כנ"ל עטינים, ריאות, מעי ממולא, קורקבנים של עוף וכל מיני דברים שנשמעים כמו דברים שמכשפות זורקות לסיר.

מי שלא מנסה לא יודע מה הוא מפסיד.

גם אותי ניסה להרגיל לזה מילדות, כנראה זה גם חלקית מוטבע בגנים

בשר ראש של כבש אני אוהב, אבל את כל השאר קשה לי לטעום, אני אוכל קודם עם העיניים

(שזה מוזר לאנשים מסביב שמוח אני אוהב)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יש לך לינק למאמר? מה שאתה אומר נשמע לי לגמרי לא הגיוני. ברור שיש הבדלים בין שתי הקבוצות בפרמטרים האלה, אבל יש שיטות סטטיסטיות ידועות שמאפשרות לחוקרים לסנן את ההבדלים האלה. מחקר שלא ישתמש בשיטות הסטטיסטיות האלה ורק יציין את ההבדלים בין שתי הקבוצות הוא מחקר גרוע שהיה נפסל לפרסום.

בדיוק.

אני מחפש כרגע לינק למחקר המלא, קראתי חלק ממנו ברגע שהתפרסם אבל ברגע שאני מצליב את המילים לחיפוש כל מה שאני מוצא כרגע אלו פוסטים של צמחונים שנדחפים לכל מקום ברשת ומצטטים לכולם את התוצאה ה "פלאית" של המחקר, זה מאוד בעייתי.

אני חייב להגיד שכל פעם שאני מחפש מאמר בנושא, 3 ימים אחרי פרסום המאמר/מחקר כל מה שאני מוצא אלו פוסטים נדחפים של צמחונים/טבעונים בכל פינה. חבר'ה, בקטע הזה אתם בערך כמו מסיונרים דתיים, זה מזוויע....

פורסם

אני לא מגדיר את עצמי כאוכל בשר אלא כאוכל כל, אם זה על כדור הארץ - זה אכיל.

אבל מח וריאות באמת עושה לי בחילה הביס עצמו איכשהו אני "נושם" טעם לוואי כזה שמשפיע עלי

אשכים זה אחד הדברים הטעימים

אני שם על המנגל בו זמנית: אנטרקוט, שפק (סרעפת), אשכים, שקדים (נפיסה), לב עגל ומולארד

כשהם מוכנים במצב RERE אני מוריד אותם מהאש אל קרש חיתות וחותך הכל (מהר כדי שלא יתקררו) לערימה של רצועות "אצבע"

מה שקורה בערימה הזו שהנוזלים, הדם, והשומן (והטעמים) של כל האיברים האלו מתערבב אחד עם השני

ואז אני מחזיר את כל הערמה לאש ממש לדקה (חשוב שתהיה רשת עם מרווחים של גג 2 סמ כדי שהחלקים לא יפלו פנימה)

באותה דקה אני מפזר מלח ומוריד מהאש

בינתיים כל מי שלא אוהב את החלקים האלו אכל אותם אצלי ואפילו הסטייק והשפק מקבלים שדרוג טעמים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...