Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש כבר שנתיים בפרסטון כנוזל קירור לרכב

ברור שהמלצות היצרן הן לG11 בזמנו לגולף 96..

האם זה משנה?

שואל כי פשוט בזמן האחרון שמעתי הרבה טענות כלפיי הפרסטון שהוא לא באמת כזה איכותי במיוחד כל עוד הוא נמכר במחיר הזה של 30 ש"ח...

האם כדאי להחליף לנוזל מקורי ?

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

המלצות היצרן הם ל G12++, מומלץ בחום שתרוקן את הפרסטון הזול, ותרענן לG12++, פרסטון לא רק זול, הוא עלול להסב לך נזק.

הכלל הנדוש שזול עולה ביוקר, תופס גם כאן !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש הוכחה מוצדקת לזה שכדאי לעשות את ההחלפה של נוזל הקירור?

כי אני שנתיים עם הפרסטון והוא ירוק לחלוטין אין שום סימני קורוזיה או משהו כזה החלפתי גם פלאנג' לא מזמן ולא ראיתי שום סימני אכילה וכו'...

הרי אחרי בדיקה נוזל קירור של FUCHS שזה גרמני שגם להם יש G12+ מתברר שהמחיר זהה לשל הפרסטון (30 ש"ח)..

מישהו פעם נתקל בסדקים,פריצות,קורוזיות וכו' בשימוש בנוזל פרסטון?

פורסם

אם הייצרן אומר א' - לא הולכים ועושים בכוח ב'.

אתה יכול להמשיך להשתמש בפרסטון, אבל מתישהו ייתכן והוא יסב נזק למערכת.

אני אישית לא משתמש בנוזל הזה.

Opel Adam S 2017

פורסם

אם מישהו בחן השפעה של נוזל קירור פרסטון על מנועי פולקסווגן - אז כן, הוא יוכל לתת לך מענה לשאלתך פות"ש.

ועד אז, היצרן התאים במיוחד נוזל קירור למנועים שלו, מבחינת טמפרטורה והרכב כימי (שלא תווצר קורוזיה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני כבר איזה 5 או 6 שנים עם נוזל קירור פרסטון הירוק, בפאסט 93 והוא לא עשה לי שום נזק למערכת.

מה שכן, רצוי להחליף אותו כל שנתיים, כי הוא מתוסף במלחים שמתקשים לאחר שנתיים והופכים למשקעים.

במילא במכונית מהשנתון הזה, יוצא כל תקופה להחליף חלק נוזל במערכת הקירור. כך שיצא לך להחליף את הנוזל, בתדירות גבוה.

אסור לערבב בין נוזלי קירור שונים שהם לא מאותה משפחה, בקיצור אתה יכול להמשיך לנסוע עם הפרסטון.

אם אתה מחליט להחליפו בכל זאת, נקה היטב את מערכת הקירור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גם אני עם הפרסטון כבר שנה וחצי ואין תלונות, הוא עושה את העבודה ועדיין בצבע ירוק זרחני כאילו מילאתי אותו אתמול, בלי שום סימני חלודה,שמן או חלקים צפים אחרים :lol:

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

אני זוכר שלפני איזה שש שנים כשפירסטון עוד עלה בסביבות ה 60 ש״ח הבאתי את הנוזל למוסך שבו טיפלתי וביקשתי שבטיפול יחליפו לי את הנוזל לפירסטון.

אני לא זוכר למה ביקשתי בטח נורא אהבתי את הירוק הזוהר :-)

בקיצור בעל המוסך אמר שהוא לא ממליץ על הנוזל.

סיפר שבעבר סיפקו לו רק את הנוזל פירסטון ואחרי כמה חודשים של שימוש היו כמה רכבים שהגיעו עם טרמוסטט תפוס וכתוצא מכך התחממות יתר.

אני בטוח שיש רכבים שהנוזל לא מזיק כי כל דגם עובד גם בטמפרטורה שונה וזה גם משפיע על הנוזל.

בכל מיקרה אני למדתי שאם כתוב אז יש לקח סיבה.

קיה קארנס 2008 בנזין ופונטו ספייס 2005

פורסם
גם אני עם הפרסטון כבר שנה וחצי ואין תלונות, הוא עושה את העבודה ועדיין בצבע ירוק זרחני כאילו מילאתי אותו אתמול, בלי שום סימני חלודה,שמן או חלקים צפים אחרים :lol:

זה שהצבע זרחני ויפה לא אומר שגם ככה העבודה שלו.

יש נוזלי קירור במחיר דומה טובים בהרבה יותר (כגון VALEO לדוגמא), ומעבר לכך החלפה של נוזל קירור אחת לשנתיים+- אומר שאתה נגיד משקיע מחיר של כ 80 ש"ח לנוזל קירור, אל מול 30-40 של פרסטון, תפרוש את זה לשנתיים ותגיד לי כמה שווה לך לחסוך את הכסף הזה על הרכב שלך.

Opel Adam S 2017

פורסם

הצבע לא קובע כלום.

הפיגמנט הירוק שמוסיפים לפרסטון כ"כ חזק שגם אם היתה חלודה לא היו רואים אותה כ"כ טוב.

ישנן פורמולציות שונות לנוזלי קירור ולא כל נוזל מתאים לכל כלי רכב, בגדול הפורמולה של הפרסטון היא ישנה, תואמת בעיקר לכלי רכב ישנים והיא הולכת ונעלמת מהעולם.

כמעט כל כלי הרכב של השנים האחרונות מגיעים עם נוזלי קירור בעלי מרווחי החלפה גבוהים מאוד ככה ששווה להשקיע עוד כמה שקלים בנוזל מקורי ולהיות בראש שקט לתקופה ארוכה.

פורסם

אתם שוכחים שהרכב הנ"ל הוא מודל 96, שכל כמה חודשים נאלץ להחליף גם ככה איזה צינור או פלאנג' דולף.

אין שום הצדקה להכניס נוזל קירור איכותי בעל אורך חיים ארוך, ברכב מהשנתון הנ"ל.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני ברכב מודל 86 משתמש בנוזל מקורי.

אכן במסגרת תיקונים שונים נשפך די הרבה ממנו, אבל עדיין המחיר שלו לא בשמיים, ואני מעדיף להשתמש בנוזל מקורי, הסיבות כבר צוייני בשירשור.

פורסם

אני גם התחלתי להשתמש בפרסטון ומאז שמתי לב שהמדחום של הרכב מצביע טיפה יותר נמוך ממה שהיה לפני. אם זה טוב או רע אני לא יודע.

פורסם
אני גם התחלתי להשתמש בפרסטון ומאז שמתי לב שהמדחום של הרכב מצביע טיפה יותר נמוך ממה שהיה לפני. אם זה טוב או רע אני לא יודע.

לפי מה שאני יודע, זה לא טוב כי הנוזל לא מתחמם מספיק ויכולה להתפתח קורוזיה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...