Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל ממש קטן. קצת מתחת לחצי.

מה הקשר באמת לקורוזיה? הנוזלים האלה מונעים קורוזיה בין היתר לא?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה שהצבע זרחני ויפה לא אומר שגם ככה העבודה שלו.

יש נוזלי קירור במחיר דומה טובים בהרבה יותר (כגון VALEO לדוגמא), ומעבר לכך החלפה של נוזל קירור אחת לשנתיים+- אומר שאתה נגיד משקיע מחיר של כ 80 ש"ח לנוזל קירור, אל מול 30-40 של פרסטון, תפרוש את זה לשנתיים ותגיד לי כמה שווה לך לחסוך את הכסף הזה על הרכב שלך.

אז אני אומר לך שאצלי ברכב הוא גם עושה את העבודה, והוא לא רק פרצוף יפה :lol:

חוץ מזה פרסטון זה לא נוזל קירור קומבינה שמיוצר בישראל, משתמשים בו עשרות מיליוני בעלי רכבים בעולם כולו, ואני בטוח שהם לא חושבים שהם משתמשים במי ברז מהולים בצבע ירוק כמו שאומרים חלק מהחברים פה.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

אני משתמש בנוזל קירור אדום של למופרדר +g12 גרמני בפורד קורטינה שנת 82 עם מנוע יציקת ברזל ורדיאטור מנחושת

ואני די מרוצה גם המחיר לא גבוהה בכלל 30 ₪ לליטר וחצי נוזל קירור ולאחר מהילה יוצא 3 ליטר נוזל מוכן לשימוש

אז נגיד ותיקנה עוד ליטר וחצי ותימהל אותו בעוד ליטר וחצי מים יוצא ששילמת 60 ₪ על 6 ליטר נוזל מוכן לשימוש

ואני בטוח שישאר לך לפחות עוד 2 ליטר ספייר למיקרה הצורך.

את האמת אני קצת החמרתי ומלאתי 55% נוזל קירור ו 45% מים מזוקקים ולא מי ברז.

לפני השימוש הזהירו אותי שבגלל הנוזל קירור שמלאתי יתכנו נזילות ופריצת אטמים ועד היום אין נזילות ואין איבוד של נוזל קירור.

כמובן שליפני ההחלפה החלפתי את כל הצנרת+משאבת מים ותרמוסטט.

לפני ההחלפה היה במערכת נוזל קירור של valvoline 50/50 ירוק שגם הוא נוזל מצויין.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הנה התקנים שהוא עומד בהם:

Chrysler MS9769

Ford WSS-M97B51-A1

ASTM D3306

GM 1852M

הוא מתאים לקרייזלר, פורד, כל רכבי קונצרן GM וגם מרצדס

ראיתי בפורום בחו"ל שמליצו עליו לשימוש גם בVolkswagen ומישהוא גם טען שVW שמו אותו במפעל בחלק מהרכבים, קישור:

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=58302

דרך אגב זה נוזל שנחשב סופר איכותי, אני כבר הרבה זמן מחפש מחליף לנוזל המקורי שיש לי ברכב וזה בינתיים בראש הרשימה

הוא לא זול, אבל אמור להחזיק 160,000 ק"מ או חמש שנים

הנה דף היצרן:

http://www.valvoline.co.il/ZerexG-05AntifreezeCoolant

פורסם
הנה התקנים שהוא עומד בהם:

Chrysler MS9769

Ford WSS-M97B51-A1

ASTM D3306

GM 1852M

הוא מתאים לקרייזלר, פורד, כל רכבי קונצרן GM וגם מרצדס

על הכיפאק. אלה התקנים של היצרנים שהוא מתאים לשימוש בהם, לא הייתי מכניס אותו לרכב הדורש מפרט שונה.

אגם, סתם לסיבור האוזן, יש יצרנים עם מספר תקנים לנוזלי קירור ולא תמיד כל תקן זהה ותואם לתקן האחר.

אני חוזר וטוען שבכל הנוגע לנוזלי קירור - מקורי בלבד. חבל על ניסויים, משחקים וספקולציות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון קצת הגזמתי שאמרתי שהוא מתאים לכל הרכבים, אבל בעלי VW בחו"ל משתמשים בו והרבה,

זה נוזל שנחשב ברמה מאוד גבוהה בגלל הרכב הHOAT שלו שמאוד עדין לצינורות והמתכות שאיתן הוא בא במגע

כמו כן הוא LONG LIFE ואמור למנוע קורוזיה למשך שנתיים - שלוש לפחות

פורסם

זה שבגיפ שלך הולך נוזל קירור מסוג HOAT G05 לא אומר שהוא מתאים לכל רכב.

ליצרני רכב יש דרישות שונות בנוגע לנוזלי קירור יש נוזלים עם\ללא ניטריטים פוספטים סיליקטים וכו' כל יצרן והנוזל שלו.

פורסם

G05 הוא נוזל היברידי ,שמיועד לרכבים עם בסיס נוזל היברידי כמו BMW ומרצדס או הG11 של VAG ז"ל.

אך מסוכן מאוד לערבב אותו, עם נוזלים אורגנים (G12) או נוזלים מבוססי סיליקטים "מלחים".

הוא עלול להשאיר שם משקעים ולגרום לסתימות.

בקיצור ולעניין, לא קיים נוזל שניתן לערבב אותו עם כל שאר סוגי הנוזלים.

ניתן לערבב בין נוזלים, רק אם הם מאותה משפחה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
G05 הוא נוזל היברידי ,שמיועד לרכבים עם בסיס נוזל היברידי כמו BMW ומרצדס או הG11 של VAG ז"ל.

אך מסוכן מאוד לערבב אותו, עם נוזלים אורגנים (G12) או נוזלים מבוססי סיליקטים "מלחים".

הוא עלול להשאיר שם משקעים ולגרום לסתימות.

בקיצור ולעניין, לא קיים נוזל שניתן לערבב אותו עם כל שאר סוגי הנוזלים.

ניתן לערבב בין נוזלים, רק אם הם מאותה משפחה.

בקיצור נראה לי שאמשיך להשתמש בפרסטון לא רואה כל בעיה איתו באמת.

בגולף כתוב לי שהנוזל המקורי אמור להיות באמת הG11 שכבר איננו, מה זה אומר היברידי?

במערכת יש לי כרגע פרסטון בלבד וזה מה שאני ממלא תמיד בטיפולים וכו'.

המערכת מבפנים נקייה לחלוטין ברמה של מבריק.

• תוכן חדש...