Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב צח

האם יש הבדלים בין בורה לגולף? כמובן שמדבר על דור 4.

ממה שאני יודע זה שבורה זה גולף עם בגאז'.

זכור לי שמישהו רשם שמבחינת התנהגות הבורה יותר מתנהגת.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

בורה זה גולף סדאן עם עיצוב מאט שונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש הבדלים קלים ברמת האבזור. בד"כ הבורה קבלה יותר ע"מ לקדם מכירות.

מעבר לעיצוב, לדעתי ומהתרשמותי לאחר נסיעה בבורה ובגולף - הגולף מתנהגת טוב יותר בגלל היותה 5 דלתות וסרח אחורי עודף קטן משל הבורה.

פורסם
הגולף - יוצרה בגרמניה. הבורה - אאל"ט במקסיקו.

היתה לי בורה שנת 2000, דווקא יוצרה בגרמניה.

כמו שציינו כאן - מדובר באמת בגולף + בגאז' עם שינויי עיצוב מינוריים (פנסים קדמיים וגריל, למשל).

אי לכך, התנהגות הגולף עדיפה.

מכיוון שמימדי הפנים זהים, תיקח בורה רק אם אתה באמת זקוק לנפח הטענה גדול (עגלות ילדים וכד').

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

jetta היה השם האמריקאי לגרסת הסדאן של הגולף.

bora היה השם האירופאי לגרסת הסדאן של הגולף.

אותו רכב.

עכשיו גם בארץ השם חזר להיות jetta

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם
jetta היה השם האמריקאי לגרסת הסדאן של הגולף.

bora היה השם האירופאי לגרסת הסדאן של הגולף.

אותו רכב.

עכשיו גם בארץ השם חזר להיות jetta

אז הבורה עדיין משווקת במדינות אחרות בעולם? (הכוונה בדגמים חדשים)

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אל תיקח את דברי כתורה מסיני, ויכול להיות שזה גם מקרי.

אבל בזמנו לפני כמה וכמה שנים טובות, מנהלי דרג ביניים בחברה של אבי קיבלו בורות 2.0 ל' כרכב צמוד.

לפי דבריו סבלו מהרבה תקלות חיישנים מעצבנות , והאופן כללי יצא לרכב שם פחות מוצלח בחברות הליס, אם זה מהווה מדד כלשהוא לאמינות.

סתם לידיעה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
יש הבדלים קלים ברמת האבזור. בד"כ הבורה קבלה יותר ע"מ לקדם מכירות.

אמת - בכל רמת גימור נתונה למעט הבסיס (טרנדליין), בורה אכן מאובזרת יותר מגולף. יוצאת דופן היא רמת הגימור ג'נריישן לגולף, שכלל לא היתה קיימת עבור בורה.

הגולף - יוצרה בגרמניה. הבורה - אאל"ט במקסיקו.

טעות בידיך - שתיהן יוצרו בגרמניה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמו שכבר נאמר, מדובר בתאומות למרות שמבחינת עיצוב הן לא דומות כ"כ.

הן חולקות את אותן המרכיבים, אותם המנועים ויושבות על אותה פלטפורמה. מה ששונה ביניהן הוא בעיקר התצורה - באירופה אוהבים יותר רכבים בעלי מרכב סטיישן/האצ'בק 5 או 3 דלתות (גולף) ובאמריקה/ישראל/רוסיה מעדיפים מכוניות סדאן. לשם כך נוצרה הבורה-ג'טה.

מבחינת אמינות, נוחות, אחזקה, מחירי חלפים, ביצועים ובעצם כמעט הכל - הגולף והבורה די זהות. מה ששונה זה רק הצורה והאבזור. הג'טה בדגמים הבסיסיים הגיעה יותר מאובזרת מהגולף בגרסאות הבסיסיות, אבל לגולף יש יותר רמות אבזור וגם ההיצע גדול יותר כך שאפשר להשיג גולף מאובזרת במחיר שפוי יחסית. מבחינת התנהגות, שתיהן מציעות פחות או יותר נוחות נסיעה זהה. המתלים בבורה מרגישים קצת פחות טובים מבגולף 4 ומדי פעם גם משמיעים רעשים כאשר עוברים על בורות ושיבושים גדולים. הבורה גם משמיעה יותר רעשי רוח במהירויות גבוהות לעומת הגולף. במצבי קיצון ונהיגה במגבלות שתיהן לא מהנות במיוחד, אבל הן עושות פחות או יותר מה שצריך. הבורה מתאפיינת בתת היגוי חריף יותר שמתחלף בהיגוי יתר פתאומי בעזיבת הרגל מהגז עקב תא מטען נפרד שנותן יותר אורך ומשקל מאחורה. הגולף מתנהגת בצורה צפויה יותר (למרות שגם היא נכנסת לתת היגוי די מהר) ולשתיהן יש אחיזה טובה.

אם הייתי חייב לבחור הייתי בוחר בגולף, לי היא הרגישה קצת יותר בוגרת ומתנהגת מהבורה. לעומת זאת אם אתה צריך תא מטען עם נפח גדול - הבורה עדיפה.

אני בסך הכל אני לא הייתי ממהר לקנות אחת משתיהן. מהיכרות טובה עם הרכבים האלה - למרות שהן מספקות את הסחורה, האמינות לא בשמיים ועלויות האחזקה גבוהות יחסית.

פורסם
הג'טה בדגמים הבסיסיים הגיעה יותר מאובזרת מהגולף בגרסאות הבסיסיות, אבל לגולף יש יותר רמות אבזור וגם ההיצע גדול יותר כך שאפשר להשיג גולף מאובזרת במחיר שפוי יחסית.

זה לא נכון. קח את רמת גימור קומפורטליין.

בגולף: צמיג 195/65/15, ידיות ופסי חיכוך בצבע שחור, ידית בין שני המושבים הקדמיים, לוח שעונים רגיל, ציפוי עור להגה ולידית בלם היד.

בבורה: צמיג 205/55/16, ידיות ופסי חיכוך בצבע הרכב, חיישן מגבים, מראה פוטואלקטרית, ידית בין שני המושבים הקדמיים, לוח שעונים עם עיטורי אלומיניום, ציפוי עור להגה ולידית בלם היד ותא אכסון למשקפיים, הגה 3 צלעות כמו ברמת גימור הייליין.

הפער הזה נשמר גם ברמה הבאה בתור - הייליין. כפי שציינתי מקודם, יוצאת הדופן היא רמת הגימור ג'נריישן בגולף, שלא היתה לה מקבילה בבורה, והציעה אבזור נדיב מאוד (סאנרוף, פנסים אחוריים מושחרים, חישוקי סגסוגת ומושבים ספורטיביים).

גם בגולף וגם בבורה, בכל הדגמים שהגיעו עם מנועים בעלי הספק של מעל 100 כ"ס היו גם מערכות ESP ובקרת אקלים אלקטרונית. ברמת גימור הייליין נוספו גם מחשב דרך, פנסי ערפל, סאנרוף, חישוקי סגסוגת, הגה 3 צלעות ומושבים ספורטיביים.

לעניין האמינות: אני יכול לסרוק ולהעלות חשבוניות של כל הטיפולים שהרכב עבר במוסך, אבל באמת שאין שם משהו מעניין וגם המחירים הרבה פחות איומים ממה שתיארת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

^

אלעד, מה שכתבתי בתגובה הקודמת זה מהיכרות עם אנשים שמחזיקים ברכבים כאלו. אני לא אומר שהאמינות גרועה, ואני לא שולל שיש כאלה שהן במצב מעולה גם היום אחרי כל השנים שהן על הכביש. אבל רוב הגולף 4/בורה שאני רואה, לא שרדו יפה את השנים ומפגינים אמינות לא גבוהה במיוחד, וזה עוד בלשון המעטה. אני אישית לא הייתי רוכש כזאת, למרות שהן מכוניות די טובות אני חייב לציין שממה שהספקתי להכיר אני אישית די נרתע מהן.

מבחינת האבזור, ייתכן וטעיתי. מרוב כל הרמות גימור האלה נהיה לי בלבלה במוח :wink: . ובקשר לעלויות הטיפול, אמרתי שהן גבוהות יחסית. לא מדובר בבור בכיס אחרי כל טיפול, אבל יחסית לרכבים אחרים בקטגוריה הטיפולים לא זולים.

פורסם
זה לא נכון. קח את רמת גימור קומפורטליין.

בגולף: צמיג 195/65/15, ידיות ופסי חיכוך בצבע שחור, ידית בין שני המושבים הקדמיים, לוח שעונים רגיל, ציפוי עור להגה ולידית בלם

גם בגולף וגם בבורה, בכל הדגמים שהגיעו עם מנועים בעלי הספק של מעל 100 כ"ס היו גם מערכות ESP ובקרת אקלים אלקטרונית. .

בקומפורטליין 1.6 שהייתה לי היה צמיג רחוק מאוד מהמידה שציינת (175X80X14)

בקרת אקלים אלקטרונית, לא קיימת בקומפורטליין גם באלו שמעל 100 כ"ס

למיטב ידיעתי, ג'נריישן מוגדרת כחבילת אבזור ולא רמת גימור והיא גם כוללת

ידיות ופסי חיכוך בצבע הרכב.

• תוכן חדש...