Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם נהג מסויים בולם באמצע הכביש בגלל חתול/כלב שעובר את הכביש או סתם בולם ברמזור ירוק לפתע. ואוטו נכנס בו מאחורה.

מי יהיה אשם במצב כזה? ואיך מוכיחים זאת?

פורסם

מי שלא שמר מספיק מרחק.

מה זה משנה אם הוא בלם בגלל בעל חיים (חתוך, כלב) או בגלל בעל חיים אחר (ילד, ילדה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין בכלל שאלה בנוגע למי אשם.

אם משהוא נכנס ברכב מאחורה(וזה לא משנה בגלל מה הוא עצר) הוא האשם היחידי בגלל שהוא לא שמר מרחק.

רק במצב שמשהוא פתאום מתפרץ לך לנתיב ואתה נכנס בו מאחורה, אז הוא אשם, אבל במקרה כזה אם אין לך עדים או הוכחה מצולמת לפי החוק אתה אשם.

פורסם

אוסיף ואומר, שבאופן כללי לא תמיד מי שנכנס מאחור אשם. אלא שכדי להוכיח זאת, עליו לגרום לשופט להאמין שהעצירה הייתה לא מוצדקת, ואף להביא הוכחה לכך (בדוגמת צילום, עדים וכדומה).

באופן כללי, שמירת מרחק נכונה , זו שמירה שבה אתה תספיק לבלום גם אם הרכב שלפניך בלם ללא סיבה נראית לעין (קפץ לו ילד מתוך האדמה). אין כל חשיבות למה קפץ לו, במידה ושמרת מרחק מספיק, לא תפגע בו. אם באיזו שהיא דרך כן פגעת בו, זה כי לא שמרת מרחק מספיק/היית לא עירני מספיק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני יומיים כמעט ונתקלתי במצב כזה - נסעתי בכביש עירוני ופתאום קפץ לי כלב (דיי גדול) לכביש , בנתניב הימני חנו מכוניות אז בלמתי (מהירות 40 קמ"ש) למזלי הרב לא היה רכב קרוב מאחורי.

מה עושים במקרה כזה? פגיעה בכלב תגרום נזק רב , וחשוב לשים לב שלא נסעתי במהירות גבוהה .

פורסם
לפני יומיים כמעט ונתקלתי במצב כזה - נסעתי בכביש עירוני ופתאום קפץ לי כלב (דיי גדול) לכביש , בנתניב הימני חנו מכוניות אז בלמתי (מהירות 40 קמ"ש) למזלי הרב לא היה רכב קרוב מאחורי.

מה עושים במקרה כזה? פגיעה בכלב תגרום נזק רב , וחשוב לשים לב שלא נסעתי במהירות גבוהה .

מה עושים? בולמים...

אם רכב שנוסע מאחוריך יכנס בך זה בגלל שהוא לא שמר מרחק, ובאופן כללי עדיף שמשהוא יכנס בך מאחורה במהירות נמוכה מאשר שאתה תדרוס כלב ב40 קמ"ש, גם מבחינת התביעה והביטוח וגם מבחינת נזק אפשרי לרכב.

פורסם
מה עושים? בולמים...

אם רכב שנוסע מאחוריך יכנס בך זה בגלל שהוא לא שמר מרחק, ובאופן כללי עדיף שמשהוא יכנס בך מאחורה במהירות נמוכה מאשר שאתה תדרוס כלב ב40 קמ"ש, גם מבחינת התביעה והביטוח וגם מבחינת נזק אפשרי לרכב.

כמובן שאם זה ילד אני יבלום..

אבל אם מדובר על בעל חיים (ואל תבין אותי לא נכון אני מאוד אוהב בעלי חיים) , אם מישהו יכנס בי מאחורה במהירות 40 קמ"ש אנחנו מדברים כבר על תאונה רצינית , מה ההבדל מבחינת הביטוח אם הנזק הוא מדריסת בע"ח או בלימה פתאומית.

פורסם
כמובן שאם זה ילד אני יבלום..

אבל אם מדובר על בעל חיים (ואל תבין אותי לא נכון אני מאוד אוהב בעלי חיים) , אם מישהו יכנס בי מאחורה במהירות 40 קמ"ש אנחנו מדברים כבר על תאונה רצינית , מה ההבדל מבחינת הביטוח אם הנזק הוא מדריסת בע"ח או בלימה פתאומית.

קשה לי להאמין שרכב יכנס בך ב40 קמ"ש, אני די בטוח שאם יקרה מצב כזה יכנסו בך במהירות של 10-20 קמ"ש בכל זאת בלימה במהירויות כאלו מאוד מהירה.

תחשוב שניה על הנזק שיכול להיגרם מלדרוס כלב ב40 קמ"ש ותחשוב על הנזק שיגרם אם משהוא נכנס בך מאחורה במהירות של 10 קמ"ש.

עכשיו בנוגע לביטוח(אני לא יודע איזה ביטוח יש לך), לי למשל יש רק צד ג' וחובה אז אם אני דורס כלב ב40 קמ"ש אני יהיה מסכן, לעומת זאת אם משהוא יכנס בי אני יכול לתבוע אותו.

ובו נגיד גם אם יש לך ביטוח מקיף, אתה סתם תצטרך לשלם השתתפות עצמית וסתם יעלו לך המחירים של הביטוח אחרי זה, לא משנה איך אתה מסתכל על זה מבחינה כלכלית עדיף לך לבלום.

פורסם
אם נהג מסויים בולם באמצע הכביש בגלל חתול/כלב שעובר את הכביש או סתם בולם ברמזור ירוק לפתע. ואוטו נכנס בו מאחורה.

מי יהיה אשם במצב כזה? ואיך מוכיחים זאת?

מי שהשופט ייקבע, לפי למי הוא מאמין ולנסיבות.

אין תשובה כללית יותר טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...