Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרמוסטת סובארו 1800 GL 82

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוסכניק פירק טרמוסטט שהוא טוען שאין לו תפקיד בגלל שלא קר בארץ - משהו כזה.

מישהו מכיר סיפור כזה?

פורסם

למוסכניק לא בא לעבוד קשה כנראה יש במנוע בעיה מורכבת יותר שלא בא לו להתעסק איתה

נסה מוסך אחר , דרך אגב למה פורק או מה הבעיה?

פורסם

צריך לפרק את המוסכניק בגלל שהתפקיד שלו כמכונאי מיותר. סיפור כזה אני מכיר. החזר את הטרמוסטט ואם קיימת בעייה תיפתור אותה בלי מעקפים וקומבינות שרק יחמירו את המצב בעתיד הקרוב רחוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי שאלה בנושא:

ידוע לי שברכבים עם הזרקת דלק המחשב מזריק לפי טמפ' חום המנוע, אז התפקיד של התרמוסטט חשוב כדי למנוע הזרקת דלק מיותרת ובלאי.

אבל ברכבים עם קרבורטור, למיטב ידיעתי אין לטמפ' המנוע השפעה על התערובת. במה פוגעת הוצאת התרמוסטט? (הכוונה לקרבורטורים בלי צ'וק אוטומטי שעובד על חום המים)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש לי שאלה בנושא:

ידוע לי שברכבים עם הזרקת דלק המחשב מזריק לפי טמפ' חום המנוע, אז התפקיד של התרמוסטט חשוב כדי למנוע הזרקת דלק מיותרת ובלאי.

אבל ברכבים עם קרבורטור, למיטב ידיעתי אין לטמפ' המנוע השפעה על התערובת. במה פוגעת הוצאת התרמוסטט? (הכוונה לקרבורטורים בלי צ'וק אוטומטי שעובד על חום המים)

כדי שהמנוע יפעל ביעילות ויתן את מירב הביצועים הוא צריך להיות חם (התרחבות החלקים ועוד), כאשר הוא קר צריכת הדלק ופליטת המזהמים גבוהה ללא קשר לשיטת הכנסת הדלק.

פורסם

הטרמוסטט תפקידו לשמור על טמפרטורת עבודה תקינה. אין בינו לבין מערכת ההזרקה שום קשר. בזמן שנוזל הקירור במנוע מגיע לטמפרטורה גבוהה הטרמוסטט ניפתח ונוזל הקירור עובר מהמנוע לכיוון הרדיאטור שם מיצטנן לו וחוזר למנוע וכך חוזר חלילה. ללא טרמוסטט הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה נורמאלית ונישאר קר תמיד דבר המשפיע על צריכת דלק גבוהה היצטברות של פיח על השסתןמים והמצתים ובלאי גבוה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לשניכם על התשובות. אז צריכת דלק גבוהה במקרה של חוסר בתרמוסטט = מנוע שלא מתחמם ברכב מוזרק לא נובעת מזה שהמחשב מורה להזריק תערובת עשירה יותר כדי לגרום למנוע להגיע לטמפ' עבודה?

פורסם

נכון, כשהמנוע קר מחשב המנוע עובד ב- Open loop בשלב זה התערובת תהיה עשירה ואין התחשבות בחיישני החמצן, כאשר המנוע יגיע לטמפ' העבודה מחשב הרכב יעבוד ב- Close loop ויקח בחשבון נתונים מחיישני החמצן על מנת ליצור תערובת אידיאלית.

פורסם

ברגע שנוזל הקירור לא מיתחמם וטמפרטורת המנוע קרה ישנם חיישנים ברכב שבהתאם למצב זה מעבירים נתןנים למחשב הרכב שזה מעביר נתונים למערכת ההזרקה להעשיר את התערובת ועל ידי כך עולה צריכת הדלק והיצטברות הפיח וכל המישתמע מכך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רגע, אז במה מתבטא הנזק במנוע עם קרבורטור ששם התערובת קבועה כל הזמן? הרי שם הטמפ' לא משפיעה על התערובת. או שכן?

פורסם

גם במאיידים עם משנק ידני העיקרון נשאר אותו עיקרון.

ללא טרמוסטט אתה תשאיר את המשנק הידני בפעולה יותר זמן=המנוע יפעל יותר זמן בסל"ד סרק מוגבר ותערובת עשירה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה אחרי התנעה קרה, אבל נגיד שהרכב עובד כמה שעות בלי תרמוסטט והצ'וק כבר סגור, הטמפ' למשל על 70 מעלות במקום 90 שזה מה שצריך להיות, אי התרחבות החלקים זה מה שגורם לנזק?

פורסם

כן, אבל לא מדובר בנזק מיידי, אלא מצטבר לאורך זמן.

מרווחי העבודה במנוע תוכננו לטמפרטורה מסויימת, ובטמפרטורה נמוכה השחיקה גדולה יותר.

• תוכן חדש...