Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

באוגוסט הקרוב אני והחברה מתכננים טיול של חודשיים בדיוק במזרח( מוגבלים בעקבות חופשת סמסטר שלה).

טיילנו שנה שעברה כחודש בכפרים של דרום סין.

ממה ששמענו , מושך אותנו מאד אזורים בסגנון- לאוס, וויטאנם, קמבודיה, נפאל, תאילנד וכו׳.

בכללי, פחות מעוניינים באזורים שכל תייר שני הינו ישראלי.

אשמח לקבל הצעות וטיפים לטיול באזור עם חברה.

אשמח לשמוע על מקומות שלא חשבתי עליהם בכלל .

מיקוד ארצות בעקבות מז״א.

כמה זמן כדאי להקציב לכל מדינה.

הסכום שאנחנו מתכננים להשקיע הוא גמיש, אך כמו כל זוג בתחילת דרכו מעדיפים לא להשתגע( אזור ה40k).

יש לציין שבשבילי זה סוג של טיול שחרור לאחר פרק גדול בחיי.

תודה מראש,

לירון

פורסם

לא ברור לי איך תאילנד בתמונה באוגוסט, אבל אם כבר, אז סע לשכנתה המעניינת בורמה (מיאנמר).

מדינה מדהימה וזולה (למעט עיר הבירה) ועם אנשים נחמדים, אך השהיה מוגבלת ל28 יום. מבין מדינות המזרח שאינן יפן, היא הכי מרשימה לדעתי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בגדול, הכוונה לשלב נגיעות מהכל. לא נוכל לעשות טרקים של שבועיים תוך כדי התכלבות אינסופית אך יומיים שלושה של טרק, בכיף. תרבות, קצת בטן גב ובעיקר נופים.

בטיול בסין שילבנו את מרבית הדברים וזו הייתה חוויה מדהימה.

פורסם

אם כך, אני יכול להמליץ על גאורגיה. ישם שם גם ערים מודרניות וגם כפרים שכוחים. טיולי יום וטרקים קצרים ונופים מדהימים. חודשיים זה קצת יותר מדי, נראה לי ש-5 שבועות זה אופטימלי. מה שכן זה יצא לך הרבה הרבה הרבה יותר זול מ-40000 ש"ח שתכננת להוציא.

פורסם

הייתי בהודו, נפאל, תאילנד וגאורגיה (בטיול ג'יפים). בתאילנד לא עשיתי אף טרק אבל.

בהודו, נפאל ותאילנד יש המון ישראלים, אבל אין בעיה להימנע מהם - פשוט אל תישן איפה שהם ישנים, ואל תאכל במסעדות עם שילוט עברי שמקרינים בהן סרטים ישראלים ומגישים שניצל וסלט.

בגאורגיה גם יש ישראלים, אבל פחות. מצד שני יש שם הרבה ישראלים מבוגרים יותר.

כל המדינות האלה עונות לדרישה שלך, ואפשר גם לשלב בהן. אגב, בטרקים בכל המדינות לא מתכלבים, אלא ישנים בבתי הארחה. נכון שהם לא ממש מאובזרים ומאוד בסיסיים, אבל לדעתי זה לא התכלבות. השמועה אומרת שאפילו באראונד אנאפורנה בנפאל כבר לא מתקלחים עם דלי מים חמים...

לדעתי מבחינת נופים נטו - נפאל לוקחת את המדינות האלה בסיבוב, כאשר הודו מזנבת בה עם הרבה כבוד. מצד שני, זה לא שיש לאן לצאת שם, ואין חופים לבטן גב.

אני ארצה אבל להוסיף לך כמה הצעות שהן לא בדיוק מה שביקשת:

1. טורקיה, ובאופן ספציפי מזרח טורקיה. הנופים שם מגוונים יותר מבגאורגיה השכנה, יש טרקים יחסית קצרים (עד שלושה ימים) והאנשים מדהימים ושונים בין האזורים השונים. יש בערים הסטודנטיאליות גם מועדונים ופאבים לרוב. בחודשיים אפשר גם לבקר במרכז טורקיה ואפילו במערבה. אני עשיתי את זה ב-3 ביקורים שונים. מצד שני, היא כל כך קרובה שנדמה שזה תמיד זמין.

2. קצת רחוק, אבל הנופים הכי יפים שראיתי אי פעם - אלאסקה. יש שם טרקים באיזה אורך שתרצו, חיות בר בלי סוף ונופים מדהימים. לים לא הייתי נכנס שם גם בקיץ :)

3. השכנה של אלאסקה, קנדה - קצת פחות מרשים אבל יותר מגוון. שוב, יש שם טרקים בלי סוף, ופאבים ומועדונים יש הרבה מאוד אפילו. יש גם הרבה חופים ואזורי נופש, אבל אלה חופים של אגמים ולא בים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לגביי טורקיה- בדיוק היום חשבתי על זה. השאלה היחידה היא מבחינה ביטחונית . בשניות יכולים לקבל עלינו ״ סיבוב״ ולשנוא ישראלים( ר״ע מרמרה). פרט לזה זו באמת אופצייה מדהימה.

לגביי אלסקה וקנדה- האם לדעתך יתכנס טיול חודשיים לזוג בסכום הנ״ל? מה לגביי עונות מומלצות?

נפאל הבנתי גם אפשרית בספטמבר. צריך להתמקד לדעתי בשתיים - שלוש מדינות בחודשיים.

אשמח כמובן לעוד המלצות.

לירון

פורסם

אני אגיד לך את האמת, מאז פרשת המאבי מרמרה לא יצא לי לבקר בה מעבר לאיסטנבול. אני יכול להגיד שאני לא נתקלתי בגילויי שנאה על זה שאני יהודי או ישראלי. פשוט לא נכנסתי בכלל לדיונים פוליטיים, ובפעם היחידה שטורקי שאל אותי לגבי הנושא אמרתי שזה חבל שנהרגו אנשים ושהמנהיגים שלנו ושלהם מתנהגים כמו ילדים קטנים בנושא. הוא הסכים איתי.

מצד שני באחד הביקורים שם חוויתי רעידת אדמה דיי חזקה, ושני פיגועים של ה-PKK (לא מקרוב, זה היה נגד מטרות ממשלתיות). הבנתי שבשנה האחרונה הם הגיעו לסוג של שביתת נשק.

לבקר במזרח טורקיה זה כמו לחזור כמה מאות שנים אחורה - אנשים חיים בבקתות אבן ובוץ בלי חשמל או מים זורמים. גם אזורים מסויימים בגאורגיה זה ככה.

בדרום טורקיה יש את חרן, כפר המוצא של אברהם לפי הטענה - ואנשים חיים שם כמו בתקופת התנ"ך ;)

עוד משהו, לא כולם מדברים שם אנגלית. מצד שני טיילתם בדרום סין אז אני לא יודע עד כמה זה יפריע לכם.

לגבי אלאסקה וקנדה - מדובר על טיול שהוא משמעותית יותר יקר. הטיסה יקרה יחסית, והתחבורה יקרה יחסית (גם האוטובוסים), וגם הלינה.

אלאסקה יקרה יותר מקנדה אגב.

לגבי קנדה - יש המון אכסניות נוער ומקומות אחרים לישון בהם. אם זה לא אכפת לכם (מקלחות משותפות למשל) אז הטיול לא מאוד יקר. לא יודע אם זה מדבר אליכם אבל בד"כ בתקופת הקיץ יש המון פסטיבלי מוזיקה (רוק, רוק כבד, אלקטרוני וכו') בקנדה. מצד שני, אני חושב שב-33K לזוג (פחות הטיסות מישראל לשם) יהיה לכם קשה להתקיים שם חודשיים, אלא אם תעבירו חלק מהזמן באוהל וקמפינג, שזה דבר מאוד מקובל. (בפסטיבלים ישנים באוהל, בטרקים ישנים באוהל וכו').

הנופים בקנדה מהממים (ואונטריו שונה מבריטיש קולומביה ששונה מהרוקיז ששונים מערבות הטונדרה בצפון, וכולם שונים מקוויבק), בעלי חיים בלי סוף (סנאים למיניהם, דביבונים, דובים למיניהם, שועלים, זאבים, איילים, איילי צפון, אייל קורא ועוד המון).

בגדול קנדה מיושבת יותר מאשר אלאסקה (באלאסקה רק אנקורג' היא עיר של ממש), מה שאומר שבקנדה יש יותר מועדונים ופאבים.

נפאל - נפאל הייתה המדינה שהכי אהבתי בסיבוב של הודו - נפאל - תאילנד. הנופים בנפאל מהממים, והאנשים נראים מענינים ונחמדים וסך הכל היה כיף עם המון חוויות, אבל כולם היו שם וכולם עשו פחות או יותר את אותם הדברים - ובצדק כי אלה הדברים הכי שווים ;). (טרק, ראפטינג, באנג'י, טיולים קצרים מחוץ לערים). בסוף היום אבל אין איפה להימרח ולהתפנק, אז אנחנו נסענו לתאילנד בשביל זה.

מכל הטיול ההוא, את תאילנד הכי פחות אהבנו. התאילנדים היו הכי פחות נחמדים, תיירים בלי סוף והכל הרגיש מפלסטיק.

מה לגבי עוד אזורים בסין?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מיאנמר זה מקום שלא הייתי ממליץ למי שאינו יודע לקראת מה הוא הולך מהסיבה שבמקרה הטוב תגיד על המקום שהוא מעניין, במקרה הפחות טוב תקלל את הרגע שהגעת אליו (כותב את זה בתור אחד שמבלה יותר מדי פעמים בחור הזה ולא ממש מת עליו, בלשון המעטה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם אני נהניתי הכי הרבה בנפאל. הנופים שם הם ממש עוצרי נשימה. אך קח בחשבון שהטרקים שם הם יחסית ארוכים ובגובה רב.

בקיצור אם אתם לא מטיבי לכת ואוהבי טרקים אני אישית לא רואה טעם להגיע לשם.

פורסם

על טורקיה אני עוד חושב, צריך באמת לברר עם מישהו שטייל שם לאחרונה.

קנדה ואלסקה נשמעות מעניינות בטירוף, אבל גם המז״א בתקופה שלי פחות אידיאלי וגם יוקר המחייה מלחיץ אותי.

נפאל גאורגיה ומונגוליה כרגע הכי רלוונטיות.

לדעתי, נקנח באיזה סיומת קלילה לטיול בשבוע בטן גב בתאילנד.

לגביי סין- באמת שהיה מדהים ואני כנראה אמשיך לעוד שבועיים ביקור משפחתי בשנזן, החברה רוצה (ובצדק) לראות עוד ארצות.

אשמח לקבל המלצות מאיפה להתחיל את הטיול ואיך לחלק את הזמן .

לירון

פורסם
מיאנמר זה מקום שלא הייתי ממליץ למי שאינו יודע לקראת מה הוא הולך מהסיבה שבמקרה הטוב תגיד על המקום שהוא מעניין, במקרה הפחות טוב תקלל את הרגע שהגעת אליו (כותב את זה בתור אחד שמבלה יותר מדי פעמים בחור הזה ולא ממש מת עליו, בלשון המעטה).

יצאת מיאנגון?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מחזק את ההמלצה לגבי טורקיה,

בהחלט אופציה ראויה שיכולה להכיל בתוכה מגוון רחב של אפשרויות בילוי ואטרקציות

החל מחוויה מוטורית בצפון המדינה ועד ספיגת התרבות באיסטנבול.

כמובן יש למדינה הרבה מה להציע מעבר לקלאבים

וגם בהיבט הכלכלי היא מהווה יתרון על פני יעדים אחרים שהוזכרו כאן.

Gn'f'R

• תוכן חדש...