Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הפלסטלינה של מגווירס (quick clay) עשיתי את הגג (זה לוקח שעות והיד שלי נושרת עוד שניה) והגעתי לפגוש מפלסטיק וזה מרגיש שונה, האם לעשות גם שם ? או שזה לא עובד על הפלסטיק.

אני עוצר את העבודה עכשיו כי אני צריך לצאת לאיפשהו (עם אוטו אחר) האם אחרי זה אני יאלץ לעשות את כל הגג מחדש או שזה ישאר נקי ? האוטו נמצא בחניון מקורה קטן אבל בכול זאת זה די פתוח (אין שמש על האוטו אבל האם הרוח יכולה להביא לכלוכים שיהרסו את הפלסטלינה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לפי מה שזה נראה יש פה שתי שאלות: הראשונה היא האם הפלסטלינה יעילה על פלסטיק?

התשובה היא כן, כל חלק ברכב שצבוע בצבע רכב, הפלסטלינה יעילה עליו.

השנייה היא האם יש צורך "לחדש" את הפלסטלינה אחרי שעושים אותה על הגג (או כל חלק אחר ברכב)?

והתשובה היא - תלוי.

אם כמו שאמרת הרכב חונה במקום מקורה אז לא צריכה להיות בעיה. הרוח כן יכולה לשאת עימה מזיקים לצבע, אבל במקום מקורה זה יקרה לאורך זמן. אם הרכב חונה במקום שבו יש יותר סיכוי למזיקים בצבע, אז התדירות שימוש בפלסטלינה תהיה כנרה גבוהה יותר.

פורסם

אם הפגוש צבוע בצבע הרכב, אין בעיה. אם מגובר על פגוש שחןר מפלסטיק, ללא צבע עליו, אל תעשה פלסטלינה עליו.

בעיקרון גווקא לא אמור להיות קשה כ״כ לעבוד עם הפלסטלינה. עבדת עם חומר סיכוך כלשהו/מים?

פורסם

למה הגג לקח שעות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

אני אתן הסבר קצר, לכבוד הניקויים לפסח (זה לא עוד מלא זמן) סבא וסבתא שלי שאלו אותי אם אני יכול לנקות להם את המכוניות (יותר אני הצעתי כי רציתי אוטו שיהיה שפן ניסויים שלי), היה לי את כל החומרים (חוץ מפוליש ופלסטלינה) החלטתי שפוליש אני מפחד לעשות (שיהיה גס מידי ויהרוס את הצבע) אז קמתי בבוקר והחלטתי שאני רוצה לעשות גם ווקס אבל לא הייתה לי פלסטלינה אז החלטתי שאני קונה היום, קניתי את זה: http://gymshop.co.il/products/2362.html (אושרי בפלסטלינה הזאת יש חומר סיכוך) האמת שיש לי פלסטלינה זולה של M3 שצריכה להגיע בימים הקרובים (אני ממש חסר סבלנות) אז הלכתי וקניתי פלסטלינה.

לענייננו, אני לא השתמשתי או ראיתי שימוש בפלסטלינה (מלבד בYOUTUBE) אז לא ממש ידעתי מה לעשות ורוב הזמן בהתחלה (הגג) די למדתי מה לעשות אז לקח לי הכי הרבה זמן.

בגלל שאני לא ממש יודע איך פלסטלינה צריכה להרגיש אז אני לא יודע כמה היא טובה, היא הייתה די קשה (אח שלי שעזר לי אמר שהיא קשה כמו אבן) גם אחרי שלשתי אותה.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תלוי בסוג, אבל פלסטלינה היא דיי קשה.

אתה צריך להתיז מעט חומר סיכוך, ישירות על הפלסטלינה, או על המקום עליו אתה עובד.

לא יותר מידי, כי אז היא מחליקה ללא טעם, ומנקה פחות טוב, אבל גם לא מעט מידי, כי אז

היא נתקעת על הפח, ולא ניתן להזיז אותה. אחרי כמה נסיונות לומדים כמה חומר סיכוך דרוש.

בעיקרון זה ממש לא אמור להיות קשה, ולעשות גג של רכב לוקח בסביבות רבע שעה להערכתי.

שאתה רואה שצד אחד מלוכלך תהפוך אותה, ותעבוד עם הצד השני, ואחרי שגם הוא מלוכלך

אתה צריך לקפל וללוש אותה כמה פעמים, עד שתקבל שוב מראה נקי של החומר.

פורסם

בדיוק. רבע שעה בהרבה יותר הגיוני...

פורסם

תמיד עדיף יותר חומר ריכוך מאשר מעט-חיכוך יתר על הצבע יכול לעשות פעולה הפוכה.(נזק)

לפי זמן הישום נראה לי שלא בצעת את הפלסטלינה בצורה נכונה.

אין בעיה ליישם על פגוש צבוע מפלסטיק,אני עובר אפילו על חלונות.

פורסם

יוגב שאתה עובר עם הפלסטלינה על החלונות,אתה משתמש בחומר סיכוך?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אין בעיה ליישם על פגוש צבוע מפלסטיק,אני עובר אפילו על חלונות.

אמנם אני לא מוצא בכך שום נזק. אבל לא ברורה לי התועלת.

הרי אחרי ניקוי שוטף של החלון הוא צלול/שקוף לחלוטין...מה הפלסטלינה נותנת?

פורסם

טוב אחרי שעברתי על התגובות חשבתי שוב על אתמול הבנתי כמה טעויות שלי.

א. לא ידעתי מה לעשות והרבה מהזמן היה למידה.

ב. הריסוס של החומר סיכוך היה יותר מידי (הרבה מהמזמן זה היה רק לפזר אותו ולהתחיל לשפשף על ניוטרל).

ג. אחרי שלמדתי כמה לרסס ריססתי קרוב מידי (לא רציתי להתפרס על שטח רחב מידי) ובעצם נוצר מצב ששוב עם יש הרבה חומר על שטח קטן מידי (כמו בסעיף הקודם).

ד. בהתחלה שיפשתי את הפלסטלינה עד שהחומר יסכוך התייבש, אחרי שקראתי את ההוראות כי חשבתי שעשיתי משהו לא בסדר הבנתי שאפשר לנגב את החומר באמצע וזה עדיין בסדר (כמובן לפני בדיקה שהמקום באמת חלק).

את הפלסטלינה עשיתי על טיוטה יאריס (אוטו קטן לכול הדעות) אם יהיה לי את הסבלנות לעשות את זה על האוטו שלי (cx-5) (איך יוצא שכול פעם אני מזכיר את האוטו שלי לעזאזל ?!?) שהוא אוטו די יותר גדול אני יעשה שוב ואעדכן. (הפעם יהיו אולי תמונות).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

היו כמה כתמים שהצלחתי להוריד עם פלסטלינה. רכב שלא מנקים אותו תדיר

במשך השנים,(לא אצלי כמובן)החלונות מקבלים שכבת לכלוך/הובך שקשה לנקות אותם. ניסיתי גם עם פלסטלינה

עדיין לא קיבלתי מראה/נקיון כפי שאני אוהב. ( כשמישהו מכניס בחבטה את הראש ישר לתוך החלון,סימן שזה נקי...)

rupni

אין צורך לייבש את חומר הריכוך,מרססים ומעבירים פלסטלינה ומיבשים במיקרופייבר-אפשר אפילו ליישם את זה בשלמות על כל הרכב

זה קוויק פלסטלינה למי שלחוץ.

פורסם
היו כמה כתמים שהצלחתי להוריד עם פלסטלינה. רכב שלא מנקים אותו תדיר

במשך השנים,(לא אצלי כמובן)החלונות מקבלים שכבת לכלוך/הובך שקשה לנקות אותם. ניסיתי גם עם פלסטלינה

עדיין לא קיבלתי מראה/נקיון כפי שאני אוהב. ( כשמישהו מכניס בחבטה את הראש ישר לתוך החלון,סימן שזה נקי...)

rupni

אין צורך לייבש את חומר הריכוך,מרססים ומעבירים פלסטלינה ומיבשים במיקרופייבר-אפשר אפילו ליישם את זה בשלמות על כל הרכב

זה קוויק פלסטלינה למי שלחוץ.

השיטה הקלאסית עם עיתון לא עבדה?

פורסם

בדרך כלל עובדת,במקרה זה, לא. ניסיתי את הקרם של קארפלן לניקוי חלונות

לא אפקטיבי ומשאיר מריחות על החלון. דווקא ULTIMATE QUIK DETAILER

התגלה כיעיל לניקוי חלונות יותר מאשר הייעוד שלו.

כשיתפנה לי זמן,הקרצף את החלונות עם סבון כלים (יעיל ומוכח) והרבה מים

אולי אז אקבל חלונות מבריקים/צלולים ונקיים.

פורסם

הבעיה היא בעיקר מבפנים או בחוץ?

• תוכן חדש...