Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

בנוגע ללפיד- נכנס וראה שהמצב חרבנה. הצהיר שיעלה מיסים מחוסר ברירה, ואחרי שהמצב יתייצב יתחיל להוריד הדרגתית.

העלה מיסים, סגר גרעון עצום, אמצע קדנציה- נתניהו חטף חפפה, סוף קדנציה.

בתקופה הקצרצרה של לפיד באוצר סגרו לכל כך הרבה סחטנים את השאלטר שאני באמת סקרן לדעת מה היה קורה אם היו לו עוד שנתיים בתפקיד.

לצערנו בממשלה העוקבת כל השאלטרים נפתחו חזרה, ואת המצב הנוכחי כולנו מכירים.

לפיד היה טוב יותר משמעותית גם משטייניץ, שאחראי ביחד עם נגיד בנק ישראל על החלשה משמעותית של כח הקניה של האזרח הישראלי וניפוח בועת הנדל"ן.

לא שהייתי רוצה להחזיר את לפיד לאוצר, אני חושב שתפקיד שר החוץ תפור עליו והוא יסתדר נפלא בעיקר עם מקביליו האירופאיים.

בזמן הקדנציה של לפיד היה גל אקזיטים מטורף שמילא את קופת המדינה, המע"מ זינק ל-18% ולמיטב זכרוני היה גם נציב מס הכנסה שניהל מדיניות גבייה מאוד אגרסיבית.

מצד שני בתקופתו של שטיינמץ העולם חווה את המשבר הכלכלי הרציני ביותר מאז 1929. משבר כלכלי שלא הורגש כלל בישראל בזמן שבארצות הברית עדיין מלקקים את הפצעים שנפתחו ב-2008.

מצד שלישי מכיר לא מעט אנשים שבזכות כחלון הגיעו לדירת מגורים.

הנקודה שלי שכל אחד מפרש את המציאות באופן שתתאים לנרטיב שלו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

והנה קוץ ואלייה בו; היום התחילו להגיע הודעות ה OOO במייל עם

Bank holiday d/t ISR Parliament elections day

ואז נזכרתי שביום הזה אני הולך ב 8 להצביע, ב 9 אצל הקצב, ב 11 בירה ראשונה, ב 12 מנגל ראשון, ב 13 מדליק קריוקי (ווליום נמוך יחסית), ב15 עד 17 שנ"צ שטונדה, ב 18 מנגל שני, ב 19 פיזור חברים, מקלחות, פיפי ולישון.

תחי מדינת ישראל !

תחזקנה ידינו בקרב...

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אולי הבחירות הנוכחיות, אבל מה עם הפעמיים הקודמות?

הפעם אנחנו הולכים לבחירות בגלל שביבי לא החזיר את המנדט לנשיא.

מועד א' 20196 הלכנו לבחירות בגלל השימוע.

2015 הלכנו לבחירות בגלל חוק ישראל היום.

ביבי מתמרן את התאריך של הבחירות למתי שנוח לו. הוא האשם היחידי בהקדמת הבחירות.

בשתי מערכות הבחירות האחרונות (אפילו עוד לפני איחוד חוסן-תלם), לפיד התמקד אך ורק בביבי. כאילו הוא קם כל יום בבוקר ויש לו רצון עז לנקום בו על מה שקרה אי שם ב-2015. חבל שהוא לא הזכיר לתושבים מה המפלגה שלו עשתה כשהוא היה בממשלה.

בניגוד לליכוד המפלגה של לפיד עבדה בשביל הציבור.

ובגלל אותם מפלגות מכתירות אותו כמלך ישראל. ברגע שהאלטרנטיבה היא "רק לא ביבי", ולא מדברים על אלטרנטיבה מדינית על פני הליכוד, אז מה זה שווה הבחירות האלו?

ואז נוצר מצב שהוא הכי טוב, כי רק הוא מציג דרך כלשהי, ואז האזרח מתייאש ואומר "אז מה אכפת לי שהוא חשוד בפלילים?".

אתה לא טורח להקשיב לצד השני, רק לצד של ביבי.

לכחול לבן יש מצע, למיטב ידיעתי יש לרוב המפלגות מצע.

למי אין מצע ? למפלגות שיודעות שהקהל שלהן שבוי ויצביע להן בכל מקרה.

אתה רוצה ראש ממשלה שחשוד בפלילים ? זה המורשת שלך לדור העתיד ?

לאן הגענו?

לליכוד יש מצע. העניין הוא שבמקום לדבר עליו עיקר השיח הוא אלה שמהללים את ביבי ואלה שמקללים את ביבי.

תשלח קישור בבקשה, כי למיטב ידיעתי ולאחר חיפושים לא נמצא כזה מצע.

האזרח לא מעניין את ביבי והוא רוצה לשמור על חופש פעולה אז אין מצע.

הבטחות יש אבל כולנו יודעים כמה הבטחות הוא הפר.

בזמן הקדנציה של לפיד היה גל אקזיטים מטורף שמילא את קופת המדינה, המע"מ זינק ל-18% ולמיטב זכרוני היה גם נציב מס הכנסה שניהל מדיניות גבייה מאוד אגרסיבית.

מצד שני בתקופתו של שטיינמץ העולם חווה את המשבר הכלכלי הרציני ביותר מאז 1929. משבר כלכלי שלא הורגש כלל בישראל בזמן שבארצות הברית עדיין מלקקים את הפצעים שנפתחו ב-2008.

הנושא הזה נידון בעמוד 606, יש טעם לחזור על הדברים ?

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?465859-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/page606

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתה לא טורח להקשיב לצד השני, רק לצד של ביבי.

לכחול לבן יש מצע, למיטב ידיעתי יש לרוב המפלגות מצע.

למי אין מצע ? למפלגות שיודעות שהקהל שלהן שבוי ויצביע להן בכל מקרה.

אתה רוצה ראש ממשלה שחשוד בפלילים ? זה המורשת שלך לדור העתיד ?

לאן הגענו?

גם היום, אבל במיוחד בבחירות הראשונות השנה זה הפריע לי שיש מנהיג שיש כנגדו חשדות כבדים. אבל אם זאת אני לא התעניינתי ובחנתי לעומק את החשדות כנגד כלל המנהיגים, כי זה פשוט כ"כ לא מעניין אותי.

אף על פי שאתה לא מאמין לי, ששאלתי אנשים שגרים בסביבה שלי, שהצביעו מחל (בראשות בינמין נתניהו), האם הם הצביעו בלב שלם למפלגה הזו למרות החשדות. וכל מי שהצביע לו, אמר שהשחיתות הוא לא בראש בעיניו.

האם, אני בתור אזרח, אחרי שנתנה לי כביכול לתקן את הטעות, לנסות להבין בשביל מי אני מצביע, ומהם הציפיות שלי ממנהיגים ממפלגות השונות, אני יכול להגיד בלב שלם שהבחירה הקודמת שלי היא תעשה בפעם נוספת.

פורסם
תשלח קישור בבקשה, כי למיטב ידיעתי ולאחר חיפושים לא נמצא כזה מצע.

האזרח לא מעניין את ביבי והוא רוצה לשמור על חופש פעולה אז אין מצע.

הבטחות יש אבל כולנו יודעים כמה הבטחות הוא הפר.

ציטת הודעה עם קישור, התייחסתי אליו שתי הודעות מתחת הציטוט (המצע הזה מ2009, מאז מדיניות נתניהו לא לפרסם מצע. ויש לו איזשהו תירוץ לכך)

פורסם (נערך)

גל האקזיטים ממש לא מילא את קופת המדינה. קראתי את כל הלינקים ששמת בסבב הקודם של החלק הזה בדיון, שנתיים של שיא, כן, וואו, שיגעון, 15 מיליארד פה ועוד 11 מיליארד שם. רוצה לדעת אקזיטים באיזה סכום תצטרך כדי למלא בור של 40 מיליארד שקל? בסביבות ה 160-180 מיליארד, וזה בהנחה שכל מי שצריך לשלם לא עושה שום טריקים כדי להימנע מחלק מהתשלום (ויש עולם שלם של דרכים להימנע מהתשלום המלא של המס....)

אז בוא ננפח את האקזיטים למעלה ונגיד שהם כיסו רבע שלם מהבור הזה למרות שהם לא. מה לגבי השאר?

כן, המע"מ עלה ל 18 אחוז. גם אני לא הייתי הכי מרוצה מזה. אני לא מתיימר להבין אם היה מדובר בצעד החכם ביותר בלי שום חלופות, אז קצת קשה לי לקבוע אם זה היה עד כדי כך רע או הכרח בלתי נמנע.

נציב מס שניהל מדיניות גביה אגרסיבית? מצוין. כל עוד מתלבשים על מי שצריך לשלם ו/או מנסה להתחמק כמובן.

לפיד לא תפקד באופן מושלם. יש לי ביקורת גם עליו, ואני לא מעט מקווה שהוא יפסיק להתבטא בתקשורת כמו אידיוט. אבל דבר אחד בתקופה שלו היה נכון- הוא הגיע עם השאלה "איפה הכסף", ומצא לא מעט ממנו כאשר שם סוף לסחטנות של לא מעט גופים שחגגו על הקופה. שאין לך חורים בבריכה, הרבה יותר קל למלא אותה.

עכשיו בנוגע לחלק שהדגשתי בציטוט- מכעיס אותי איך אנשים עוד נדבקים למיתוס הזה.

בדוק מה קורס עם הפנסיה שלך ועם מחירי הדיור. ובאופן כללי מה קונה הכסף שלך לעומת מה שהוא קנה טרם שטייניץ. (למעט אלקטרוניקה- אבל פה קיימת סיבה אחרת)

ישראל אימצה מדיניות ריבית 0 ורכישת מט"ח כדי להחליש את השקל, ורכישת אג"ח ממשלתי ע"י בנק ישראל. בייסיקלי, לחזק מאוד את התעשיה והיצוא- ולהחליש את כח הקניה של האזרח הקטן, גם באופן מקומי וגם לרכישות מחו"ל. מדינה חזקה, אזרח חלש.

את המכות מהשוט הזה אנחנו חוטפים עד היום ונמשיך לחטוף עוד פרק זמן לא קצר.

לגבי כחלון ואנשים ש "הגיעו לדירה"..... אחסוך את דעתי על "מחיר למשתכן" שכן היא מכילה מילים שלא ראוי שיופיעו בפורום מכובד זה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

מסתבר שכן.

גל האקזיטים ממש לא מילא את קופת המדינה. קראתי את כל הלינקים ששמת בסבב הקודם של החלק הזה בדיון, שנתיים של שיא, כן, וואו, שיגעון, 15 מיליארד פה ועוד 11 מיליארד שם. רוצה לדעת אקזיטים באיזה סכום תצטרך כדי למלא בור של 40 מיליארד שקל? בסביבות ה 160-180 מיליארד, וזה בהנחה שכל מי שצריך לשלם לא עושה שום טריקים כדי להימנע מחלק מהתשלום (ויש עולם שלם של דרכים להימנע מהתשלום המלא של המס....)

אז בוא ננפח את האקזיטים למעלה ונגיד שהם כיסו רבע שלם מהבור הזה למרות שהם לא. מה לגבי השאר?

כן, המע"מ עלה ל 18 אחוז. גם אני לא הייתי הכי מרוצה מזה. אני לא מתיימר להבין אם היה מדובר בצעד החכם ביותר בלי שום חלופות, אז קצת קשה לי לקבוע אם זה היה עד כדי כך רע או הכרח בלתי נמנע.

נציב מס שניהל מדיניות גביה אגרסיבית? מצוין. כל עוד מתלבשים על מי שצריך לשלם ו/או מנסה להתחמק כמובן.

לפיד לא תפקד באופן מושלם. יש לי ביקורת גם עליו, ואני לא מעט מקווה שהוא יפסיק להתבטא בתקשורת כמו אידיוט. אבל דבר אחד בתקופה שלו היה נכון- הוא הגיע עם השאלה "איפה הכסף", ומצא לא מעט ממנו כאשר שם סוף לסחטנות של לא מעט גופים שחגגו על הקופה. שאין לך חורים בבריכה, הרבה יותר קל למלא אותה.

אין לנו באמת יכולת לדעת אם הבור התקציבי נסגר בזכות הגאונות הפיננסית של לפיד או בזכות אירועי מתת שמיים שהתרחשו בזמן הקדנציה או שילוב של שניהם.

כל אחד עושה cherry picking להתרחשויות בצורה שתתאים לנרטיב שלו.

https://www.thewhistle.co.il/feed/Xr0mzbvWpv

לגבי כחלון ואנשים ש "הגיעו לדירה"..... אחסוך את דעתי על "מחיר למשתכן" שכן היא מכילה מילים שלא ראוי שיופיעו בפורום מכובד זה.

למה לא? מתבאס שאתה לא מהמרוויחים מהתוכנית? לא נורא.

עכשיו בנוגע לחלק שהדגשתי בציטוט- מכעיס אותי איך אנשים עוד נדבקים למיתוס הזה.

בדוק מה קורס עם הפנסיה שלך ועם מחירי הדיור. ובאופן כללי מה קונה הכסף שלך לעומת מה שהוא קנה טרם שטייניץ. (למעט אלקטרוניקה- אבל פה קיימת סיבה אחרת)

ישראל אימצה מדיניות ריבית 0 ורכישת מט"ח כדי להחליש את השקל, ורכישת אג"ח ממשלתי ע"י בנק ישראל. בייסיקלי, לחזק מאוד את התעשיה והיצוא- ולהחליש את כח הקניה של האזרח הקטן, גם באופן מקומי וגם לרכישות מחו"ל. מדינה חזקה, אזרח חלש.

אולי זה היה מחיר זול לשלם בתמורה לכך שלא חטפנו את המשבר של 2008. לכל דבר בחיים יש tradeoff.

תעשה גוגל ותראה מה התרחש בעולם ב-2008 ובשנים לאחר כן בזמן שהחיים בישראל נשארו בגדר "עסקים כרגיל".

פורסם (נערך)

לא הייתה שם שום גאונות פיננסית, הבן אדם פגע חזק בשחיתות, מינוי מקורבים ושינה סדרי עדיפויות. זו הסיבה העיקרית שחייבים כבר להעיף את ביבי לעד. שהממשלה תעבוד בשבילנו ולא בשיל ליכוד ומקורביו לכאורה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

אתה מדבר שטויות. ישראל לא "אימצה" את המדיניות הזאת בואקום ובוודאי לא מתוך רצון "להחליש את כח הקניה של האזרח הקטן".

ישראל נאלצה להפחית את הריבית בעקבות המשבר הכלכלי, כפי שנאלצו כל המדינות לעשות. ריבית בנק ישראל היום זהה לריבית הבנק המרכזי האירופאי.

ריבית נמוכה מעודדת צריכה וצמיחה במשק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם ממהלכים דפוקים יש מי שמרוויח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לא הייתה שם שום גאונות פיננסית, הבן אדם פגע חזק בשחיתות, מינוי מקורבים ושינה סדרי עדיפויות. זו הסיבה העיקרית שחייבים כבר להעיף את ביבי לעד. שהממשלה תעבוד בשבילנו ולא בשיל ליכוד ומקורביו לכאורה.

העובדה שהצליחו לבטל כל כך בקלות את הרפורמות שלו מראה שהוא לא עשה כמעט שום דבר. סתם הצגה.

הייתה לו הזדמנות היסטורית באמת לשנות דברים במדינה והוא פישל בענק. הוא היה צריך ללכת עד הסוף עם המצע בזכותו הוא קיבל כל כך הרבה מנדטים גם במחיר של בחירות חוזרות.

אבל לפיד קיבל רגליים קרות ונפל במלכודת של ביבי שקנה אותם עם תיק "בכיר" שגרם ללפיד להרגיש שיש לו גדול בין הרגליים. (כבר אמרתי שביבי גאון?)

פורסם

מסתבר שכן.

במקום שאקליד שוב

הרעיון שעומד מאחורי שר אוצר שמקבל גירעון ומחזיר עודפים זה התנהלות מושכלת וחוסר התפרעות.

בעיה למדינה לבזבז עוד 20 מיליארד ?

זה לא משנה כמה אקזיטים היו, מה שחשוב זה שהכסף נוהל באחריות.

כולם יודעים שלא משנה כמה כסף נכנס לך למשכורת אם אתה לא אחראי הכסף ייגמר ואתה תחיה במינוס.

לפיד היה שר אוצר בין 2013 ל-2015. לפי הטבלה שצורפה לא היו אקזיטים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הוא הגיע עם השאלה "איפה הכסף", ומצא לא מעט ממנו כאשר שם סוף לסחטנות של לא מעט גופים שחגגו על הקופה. שאין לך חורים בבריכה, הרבה יותר קל למלא אות

שואל ברצינות ולא בשביל לרדת על לפיד אישית שוב: במה מה שאתה מתאר בא לידי ביטוי?

הוא צמצם תקציבים לחרדים - זה כן. לא יודע כמה זה עזר. אבל תוכנית מע"מ 0 היא תוכנית פופוליסטית יקרה (3 מיליארד בשנה). והגרעון מן הסתם לא ירד ל0 בתקופתו אלא צומצם מ-40 מיליארד ל-28 מיליארד. אבל כן, יכול להיות שעם כל הסלידה שלי ממנו הוא פחות גרוע מכחלון.

אמיר, גם אליך: מה זה אומר שהוא החזיר עודפים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...