Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הויכוח אינו סתמי ואינו מייגע (לפחות אותי). מה אני חושב, אני יודע. מעניין אותי לדעת מה אחרים חושבים, בגלל זה מתווכחים.

לשאלתך, בוודאי שכן, לכל תפקיד נדרשות יכולות מסוימות. לשאלה שלא כתבת, כן, אני חושב שהוא יכול למלא תפקיד של ראש ממשלה כי מה שאני שומע ממנו תואם להלך המחשבה שלי.

למען הסר ספק, אני לא נעלב בשמו ולא מנסה להגן עליו, אני רק מבקש שהטיעונים יהיו לעניין ולא לאדם.

למען הסר ספק, לא הצבעתי לכחול לבן בבחירות האחרונות וטרם החלטתי למי להצביע בבחירות הקרובות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אבל האדם הוא העניין כאן :)

כלומר, ברור שאני לא חייב להזכיר את הגניחות משוודיה בכל פעם.

אבל אני חושב שזו דוגמא שמייצגת נהדר את גישתו לעולם ודרך הפעולה שלו.

לא אוהבים אותנו בשוודיה? מה הבעה? הוא יטוס לשם, ינאם איזה נאום קיטשי להחריד, יסביר להם שאנחנו הטובים, והנה - הכל נפתר. יש בעיה של יוקר מחייה בארץ? מה הבעיה? יאיר יגיד ליועצים שלו לחשוב על רבקה מחדרה, יכתוב איזה פוסט סנטימנטלי על אהבת הארץ והנה - כולם מרוצים, והמילקי הופך לזול מזה בברלין.

שמע, באמת, קראתי גם את הטקסטים הפוליטים היותר ארוכים שלו, ואני מכיר את רוב הפדיחות הקטנות והחביבות שלו, כמו זה שהוא לא מבין כלום בכלכלה, אבל זה בסדר כי שר אוצר לא צריך להיות כלכלן. אני לחלוטין מבין את סוד הקסם שלו עבור ישראלים רבים: הוא מיצב את עצמו כלוחם בחרדים ומלך הלא פראיירים, שזה משהו שמדבר להמון אנשים שמשלמים אחוזי מס גבוהים ולא רוצים לממן סקטורים אחרים. הוא סנטימנטלי וקיטשי ברמה שגורמת לי אישית לרצות להקיא, אבל זה בהחלט מדבר להמון אנשים אחרים (בדיוק כמו הבולשיט שאישתו היתה מפרסמת).

העניין הוא שמאחורי זה אין כלום, חוץ מחוסר יכולת בסיסית להבין שחיוך כובש ויכולת לכתוב שטויות סנטימנטליות זה לא באמת מספיק כדי לפתור שום בעיה אמיתית בעולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רק אני מרגיש שמדובר במערכת בחירות מאוד יבשה ומשעממת? באפריל הפגיזו אותנו בתעמולת בחירות מהבוקר עד הערב.

אנחנו נמצאים שבועיים לפני בחירות ואין כלום. ש-ק-ט.

לא מוזר?

נראה לי שזה מתוכנן. רוצים ציבור אדיש ואחוזי הצבעה נמוכים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב מאד, חבל על הכסף של הקמפיינים המגעילים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זאת פשוט העונה.

אין טעם להשקיע אפילו שקל בתעמולה כשיש לך 200000 בוחרים מטיילים בחו"ל.

לגבי הציבור - אותה רמת אדישות בערך, פחות או יותר. יש סיבה לא להיות אדיש, תכל'ס?

עריכה:

אה, וחוץ מזה למפלגות די נגמר הכסף. באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אמיר,

אנחנו אכן יודעים שביבי לא מוטט את שלטון החמאס. אולי זה לא אפשרי, אולי נתניהו פחדן ואולי זה סתם לא משיג שום דבר טוב לישראל.

הנקודה היא שנתניהו דווקא נזהר באיומי המלחמה שלו, ולא ממהר גם להוציא אותנו למלחמות וזו תכונה טובה. בעייני.

לצערי השיח הפוליטי בארץ הוא כזה שמחייב כל מועמד כמעט לצעוק שהוא יעשה יותר בפן הצבאי.

מה לפיד באמת יעשה אם חו"ח יבחר? לא יודע. לא רוצה לדעת. אם שומרי הסף מימלא ימנעו ממנו להיות המטומטם שהוא, אז למה לבחור בו? עדיף מישהו פחות מטומטם, לא? לא מישהו שממציא לעצמו עבר צבאי, או חושב שהלצטלם על רקע בתי צהלה עם אפוד צהוב זה חכם, או טס כל יומיים לחול, כי הגויים לא יראו את האור בלי הגניחות (סליחה).

קל מאוד לדבר, בפועל במדינה שבה יש גיוס חובה, וכל חייל שמגיע לספוטלייט הופך להיות הבן של כולנו, אף פוליטיקאי לא שש לצאת למלחמה.

ולכן כולם מדברים חזק צבאית, ובפועל לא יוזמים שום דבר צבאי, מביבי "אמוטט את החמאס" נתניהו, דרך בני "הרגתי 2000 מחבלים" גנץ, יאיר "צריך למוטט את החמאס" לפיד, אביגדור "48 שעות להנייה" ליברמן (עם כמה שאני לא סובל את ליברמן, לפחות הוא אמר במפורש שעבר ניתוח להשתלת פתיל כשהתמנה לשר הביטחון), וזה יכול להמשיך דרך כולם למעט הרשימה המשותפת ומר"צ (אבל היא לא רצה עצמאית הפעם, אז יש להם את ברק שיש לו היסטוריה ארוכה של הצהרות לוחמניות).

מירי רגב בהלם מהאסטרטגיה הסודית של כחול לבן.

xcT2QZd.png

כולם משחקים את המשחק, כאילו מה שמשפיע זה למי יש מנדט יותר, כאילו לא זוכרים את ציפי "אבל יש לי יותר מנדטים" לבני, וכאילו אם כחול לבן ייקחו 45 מנדטים אבל יישארו בלי המחנה הדמוקרטי והעבודה-גשר זה יעזור להם להקים ממשלה.

מתייחסים אלינו כמו אל אוסף מטומטמים

והמטרה ברורה - כולם רוצים לשתות את מפלגות הלווין שלהם - שזה ביטוי של תרבות אני ואפסי עוד, לאף אחד לא אכפת מהמחנה אלא רק מעצמו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

(1) יש בעיה של יוקר מחייה בארץ? מה הבעיה? יאיר יגיד ליועצים שלו לחשוב על רבקה מחדרה, יכתוב איזה פוסט סנטימנטלי על אהבת הארץ והנה - כולם מרוצים, והמילקי הופך לזול מזה בברלין.

שמע, באמת, קראתי גם את הטקסטים הפוליטים היותר ארוכים שלו, ואני מכיר את רוב הפדיחות הקטנות והחביבות שלו, כמו זה שהוא לא מבין כלום בכלכלה, אבל זה בסדר כי שר אוצר לא צריך להיות כלכלן.

(2) הוא סנטימנטלי וקיטשי ברמה שגורמת לי אישית לרצות להקיא, אבל זה בהחלט מדבר להמון אנשים אחרים (בדיוק כמו הבולשיט שאישתו היתה מפרסמת).

(3) העניין הוא שמאחורי זה אין כלום, חוץ מחוסר יכולת בסיסית להבין שחיוך כובש ויכולת לכתוב שטויות סנטימנטליות זה לא באמת מספיק כדי לפתור שום בעיה אמיתית בעולם.

(1) לעומת קודמו וכן זה שהגיע אחריו בתפקיד שר אוצר - הוא היחיד שלא השאיר אחריו גירעון גדול יותר, בפרט הוא הקטין את הגירעון (אאל"ט, הופיע בכלכליסט וגלובס). יכול להיות שהוא לא מבין בכלכלה, אבל זה "קצת" יותר מלכתוב פוסט בפייסבוק. אולי יש הסבר סביר יותר להצלחה של לפיד במדד הזה (שנחשב יחסית מרכזי כשבוחנים ביצועים של שר אוצר?) - אבל סה"כ זה מעיד עליו לא מעט.

(2) מקבל את זה שאתה לא מתחבר לסגנון. איך זה רלוונטי לתפקודו בתור שר בממשלה/ראש ממשלה?

(3) ראה סעיף 1.

אתה כותב שהאדם הוא העניין פה. כן ולא. הבחירות ממוקדות פרסונה והרבה פחות על מדדים.

אף אחד לא מתעניין בביצועים יותר. כלומר כן, בכתבות שמתפרסמות מעת לעת ולפעמים בדיונים כאן. אבל זה פחות תופס בהחלטות פוליטיות בקלפי שהרבה פעמים, מניסיוני, נוטות להיות לא רציונאליות וריגשיות.

אם היו מודדים ומשקללים ביצועים של שרים וחברי כנסת בהתאם למדדים מוסכמים ביחס ליעדים שהציבה לעצמה הממשלה למשל, שר אוצר - גירעון ותל"ג, שר תחבורה - זמן ממוצע/חציוני/מקסימלי לנסיעה קצה לקצה לעבודה וחזרה לאזרח הממוצע וכו' וכו' (אלו רק דוגמאות מהמותן), אז לפחות היה לאדם הפשוט איזשהי תפיסה האם הרשימה והעומד בראשה "עשו" משהו. למען הסר ספק החסרונות של החלטה על פי מדידה בלבד ברורים לי, אני מתכוון לכך שהשיח נכון להיום לוקה בשימת לב על מדדים באופן יחסית גורף.

יותר מזה, במקום לצעוק "רק לא ביבי" או "דווקא ביבי", הקמפיינים היו מתרכזים במה האנשים שרוצים להיבחר עשו בעבר שלהם או מתכננים לעשות (באופן מדיד, לא מילים באוויר) לעניות דעתי, השיח היה הרבה יותר ענייני.

אבל את מי זה מעניין? יותר כיף לגדף "0שמאלנים!!" או "פאשיסטים ימנים!!" (בקצוות) או להיות מעט אדישים (אצל הרוב).

דיכאון(?)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק שעדיף שהקהל יצביע לפי רעיונות וביצועים מאשר לדמויות ולסיסמאות, אבל ככה זה אנשים. לפיד לא היה שר אוצר גרוע בתכלס, בטח לא כמו כחלון, אבל לדוגמא, מצד אחד הוא הבטיח להוריד את יוקר המחיה לשירי כהן מחדרה ומצד שני הוא רק העלה מיסים למעמד הביניים. לא שזו החלטה רעה, אבל זה מראה שמדובר במישהו שלא מבין כלום מהחיים שלו ואין לו באמת דעה עקבית. עכשיו הוא עסוק בלהראות שאפילו ביפן יותר זול מפה.

פורסם

גוסר,

1. יש הסבר. אחת הטענות שקראתי בזמנו היא, שהיה מדובר בתקופה בה הכנסות המדינה ממיסים היו גבוהות יחסית. יכול להיות שהוא גם פחות פופוליסט מכחלון, ששובר כל שיא אפשרי בתחום. ויכול להיות שהוא גם הקשיב למי שצריך, לפחות לפעמים. כל הכבוד.

2. זה לא רק עיין של סגנון. אתם חושבים שיש מהות מאחורי הסגנון. אני בטוח שלא. זה האיש. אני מזכיר שוב את ריקי מחדרה, שלפיד לא ידע אפילו כמה היא מרוויחה כי בתור זה שבא לשנות הוא לעולם לא טרח לבדוק כמה אנשים אמיתיים מרוויחים פה. זה, בכל זאת, דורש עבודה והשקעה. והוא לא רגיל לזה. הרזומה שלו לפני הפוליטיקה, שים לב, לא מכיל אף לא עדות מוכחת אחת לכך שהוא יודע לעבוד. על משהו.

3. אני עדיין לא יודע למה לפיד בפוליטיקה. הוא מסתובב באותם המעגלים כמו נתניהו. הוא עבד אצל מוזס שנים. הוא ניסה לסדר ג׳וב לחבר ביותר מהזדמנות אחת (וכתבתי על זה כאן בעבר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ביפן באמת יותר זול מפה. רציני לחלוטין.

בכל מקום חוץ מסינגפור, שווייץ, בריטניה ועוד 2-3 מקומות זול יותר מפה, זו לא חכמה אפילו לשחק על הקלף הזה. (משותף למקומות היקרים יותר מפה- משכורות גבוהות יותר משמעותית)

בנוגע ללפיד- נכנס וראה שהמצב חרבנה. הצהיר שיעלה מיסים מחוסר ברירה, ואחרי שהמצב יתייצב יתחיל להוריד הדרגתית.

העלה מיסים, סגר גרעון עצום, אמצע קדנציה- נתניהו חטף חפפה, סוף קדנציה.

בתקופה הקצרצרה של לפיד באוצר סגרו לכל כך הרבה סחטנים את השאלטר שאני באמת סקרן לדעת מה היה קורה אם היו לו עוד שנתיים בתפקיד.

לצערנו בממשלה העוקבת כל השאלטרים נפתחו חזרה, ואת המצב הנוכחי כולנו מכירים.

פורסם

אני עם פיקה.

לפיד אולי לא העיפרון הכי חד בקלמר ואני גם לא חושב שהוא יהיה ראש ממשלה מדהים.

מה שאני כן חושב שזה שהוא היה שר אוצר טוב מרוב השרים שהיו פה בעשור האחרון, למעט אולי יובל שטייניץ.

לעתים מה שטוב לעם הוא גם מקשה על העם. לפיד יותר אמיץ מחבורת חדלי האישים שהגיעו אחריו, שמנצלים את בורות העם כדי לעשות פוליטיקה.

אני חושב שהפתרון מאוד פשוט: הגבלת קדנציות. אם היית שר כל שהוא/ ראש ממשלה ששתי קדנציות, זהו, נגמר. בהצלחה בהמשך. ככה אנשים יעבדו כדי לשפר ולאכדי להיבחר שנית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאני כן חושב שזה שהוא היה שר אוצר טוב מרוב השרים שהיו פה בעשור האחרון, למעט אולי יובל שטייניץ.

במילים אחרות, הוא היה שר אוצר יותר טוב ממשה כחלון.

אני חושב שאם היו מביאים תרנגולת, היא גם היתה שר אוצר טוב יותר ממשה כחלון. לפיד גם רצה מע"מ 0 על דירה ראשונה, מזל שלא הצליח לממש את התכנית הזו.

פורסם

לפיד היה טוב יותר משמעותית גם משטייניץ, שאחראי ביחד עם נגיד בנק ישראל על החלשה משמעותית של כח הקניה של האזרח הישראלי וניפוח בועת הנדל"ן.

לא שהייתי רוצה להחזיר את לפיד לאוצר, אני חושב שתפקיד שר החוץ תפור עליו והוא יסתדר נפלא בעיקר עם מקביליו האירופאיים.

• תוכן חדש...