Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שלא בנוי לזה יעזוב, אבל גם מי שבנוי לזה ולא מקבל תגמול מתאים על הכישורים שלו יעזוב. בסוף ישארו הבינוניים שמתעסקים בעיקר בלהישאר במערכת ופחות בלעשות את העבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
למה מורה צריך לעסוק בפוליטיקה ובלהתפקד למפלגה? המורים באים מכל הקשת של תרבויות וגעות ולא רואה באמת סיבה שיתפקדו לאיזה מפלגה. אין בזה הגיון.

לגבי לפטר אתה צודק ועם זאת מי שבכלל לא בנוי לזה לא ישרוד את זה ואף בית ספר לא יקבל מורה עם הערכות רעות וכו' כנראה שיזרק ממקום למקום ויתרחק למקומות שלא נוח לו לעבוד בהם.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

למה שעובדי הנמלים/תעשיה אוירית/חברת חשמל/כבאים יתפקדו למפלגה? יש להם איזה מכנה פוליטי משותף?

התשובה עבורם היא התשובה גם עבור המורים.

אגב, אין שום התעסקות בפוליטיקה בהתפקדות למפלגה. יש פריימריז פעם ב 4 שנים לפני הבחירות הכלליות.

גם אם כל מורה יתפקד לפי צו ליבו למפלגה שהכי מייצגת אותו ולה הוא מצביע בבחירות, עדיין תהיה מאסה מספיק גדולה של חברים שהם מורים בכל מפלגה וההשפעה שלהם תהיה אדירה, בתור התחלה, יוכלו לקבוע את זהות שר החינוך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לי נראה - ואיני מכיר גיבוי מחקרי - שמי שנולד לעסוק בחינוך בסופו של דבר יגיע לכך. לרוב המורים אין מקצוע אחר .

מכל מקום, המשכורות הירודות ישפיעו בעיקר מוקדם, בשלב בחירת הקריירה. ואם ציון הפסיכומטרי מעיד על משהו (ואני לא בטוח שזה המצב אצל מועמדים ללימודי הוראה) הרי שהמגמה לא טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב לא רואה איך זוג מורים יכול להתקיים כלכלית.

אשתי על 95 אחוזי משרה כזכור לי, מחנכת כיתה שזה תמריץ קל לשכר, 4 שנות ותק כזכור לי ומה שיוצא בבנק זה 6250 ש''ח (+-כמה שקלים) (אין מס כמובן גם בגלל שהשכר נמוך וכי יש נקודות זיכוי בגין ילדים). זוג מורים בטוח לא יכולים לשרוד כלכלית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

צעירים בודאי שלא. ואם מישהו הזכיר כאן שכר מכסימום 30 אש"ח - סביר שיש כמה מורים כאלה, מנהלים של בתי ספר ענקיים עם שלושים ומשהו שנות ותק. זוג מוריך צעירים יתקשה להתקיים ממשכורת של משרה אחת, ואחת ממטרות הרפורמות של העשור האחרון היה הפסקת הנוהג של עבודה בשתי משרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צעירים בודאי שלא. ואם מישהו הזכיר כאן שכר מכסימום 30 אש"ח - סביר שיש כמה מורים כאלה, מנהלים של בתי ספר ענקיים עם שלושים ומשהו שנות ותק. זוג מוריך צעירים יתקשה להתקיים ממשכורת של משרה אחת, ואחת ממטרות הרפורמות של העשור האחרון היה הפסקת הנוהג של עבודה בשתי משרות.
בדיוק בגלל האימרה של 30 אלף ש''ח הסתקרנתי.

אני אדבר על היסודי, עכשיו נכנסתי למחשבון אופק חדש, בבדיקה של הדרגה הכי גבוה באופק + חינוך כיתה + ריכוז של משהו כמו בטיחות בדרכים + תואר שני + 15 שנות וותק הגעתי בערך ל 15 ברוטו +-. לא רואה איך זה עולה בהרבה כאשר הפרמטר הכי חזק זה דרגה באופק. הותק אולי יוסיף עוד קצת.

שוב דיברתי על מורה ולא מנהל או משהו בסגנון ונניח בשיא ותק עם ריכוז של שני דברים וכו' ןכו' יגיע ל 18 אלף ברוטו? הרוב לא יגיעו לזה וגם זה אחרי איזה 30 שנה. תכלס לא רע אבל עדיין לא 30 אלף משכורת.

בתיכון מה שתואר עם 30 אלף ש''ח שכר אולי כן אפשרי אבל גם בוותק גבוהה מאוד כנראה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ותק גבוה ותפקיד ניהולי. והרבה גמולי השתלמות (כל אחד זה 2%, אבל הם נצברים עד איה גבול, ועם קבלת התואר השני הם מתאפסים ומתחילים צבירה חדשה). ובתיכון המשכורות קצת יותר גבוהות מאשר ביסודיים.

דרך אגב - לא הרחבתי לגבי נושא הפסיכומטרי שהוזכר קודם, אבל זו שאלה מעניינת: עד כמה רלוונטי הפסיכומטרי למקצועות בכלל ולהוראה וחינוך בפרט. הרי בעצם מדובר במדד לחיזוי הצלחה בלימודים אקדמיים. לא פחות ולא יותר. כנראה שום מידע, למשל, על היחס שיתן המורה בכיתות הגיל הרך.

פורסם

שאלתי את אשתי - שנמצאת בהליכי פרישה ממערכת החינוך.

הניסיון שלה:

גברים צעירים לא מחזיקים מעמד - הייטקיסטים או בעלי מקצועות אחרים. עוזבים את ההורא והולכים לעסוק במצקוע שלמדו.

מקבוצת ההיטקיסטים (והמקצועות הדומים) מי שמחזיק מעמד הוא או נשים צעירות שרוצות תנאים לגידול הילדים, או גברים מבוגרים בשלהי הקריירה שלהם, שמאסו בטירוף העבודה בהייטק וכבר מבוססים היטב כלכלית, וגם להם המעבר קשה מאד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין מה ביבי הבטיח לו

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה היה צפוי, אחרי ההייפ בסיבוב הקודם ובסוף לא עבר אחוז חסימה, לקבל תפקיד + רפורמות כאלה ואחרות זה הרבה יותר מאשר יקבל אם ימשיך במירוץ ושוב לא יעבור אחוז חסימה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בחור בן 30 שסיים תואר במדעי המחשב לפני שנתיים מרוויח יותר מ-30 אש"ח היום, ברור למה אף אחד לא נוהר למקצועות ההוראה...

הבעיה היא שאם הולכים לפי ההיגיון הזה לאף מקצוע אחר בארץ אין זכות קיום.

פורסם

רק אני חושב שרוב ה"סטלנים" הם מצביעי שמאל ושהליכוד יפסיד קולות ממהלך כזה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...