Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצביעי זהות הם אנשים שקראו רעיון מסוים והחליטו ללכת איתו. הם או שישר האמינו, או שעל הדרך מצאו סיבות מדוע כדאי ללכת עם הרעיונות האלה. משום שאף מפלגה לא הצהירה בצורה פורמלית מהם הצעדים שהיא מוכנה לקדם למען האזרח. רק זהות עשתה זאת, ואיתם המחלוקות.

בנוסף, מי שמאמין בדרכו של פיגלין (לרגע נעזוב את הסטלנים השמלאנים, ונדבר על האכלוסיה היותר ימנית, כי יש כזו), הצביע לפיגלין כי הוא רואה בו מישהו שיקדם. עכשיו כשוא חבר לנתניהו, ואותם אנשים שרואים את הצעדים של נתניהו, אותו מצביע יגיד "אה, שוב פעם להצביע לבן אדם שרק רוצה להיות ראש ממשלה ולא רוצה לקדם את הזכויות שלי? באמת אני אקום מהספה שלי ואלך להצביע?"

עם זאת, אני מאמין שהמהלך הזה רק עושה טוב לנתניהו: הוא מצד אחד רוצה לקדם דברים שיותר מדברים על הצעירים (קנאביס רפואי, טבעונות) ויחד עם זאת מפלגת הליכוד (לא רק נתניהו) טוענים שהם מפלגה שדוגלת בשוק החופשי. והישראלים? עפים על זה!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
הבעיה היא שאם הולכים לפי ההיגיון הזה לאף מקצוע אחר בארץ אין זכות קיום.

מה הקשר? יש זכות קיום לכל מקצוע שיש לו דרישה. מקצוע ההוראה פשוט לא אטרקטיבי - את השכר הנמוך אפשר היה לספוג אם היו למקצוע הזה יתרונות מובהקים אחרים, אבל אין לו.

פורסם
דרך אגב - לא הרחבתי לגבי נושא הפסיכומטרי שהוזכר קודם, אבל זו שאלה מעניינת: עד כמה רלוונטי הפסיכומטרי למקצועות בכלל ולהוראה וחינוך בפרט. הרי בעצם מדובר במדד לחיזוי הצלחה בלימודים אקדמיים. לא פחות ולא יותר. כנראה שום מידע, למשל, על היחס שיתן המורה בכיתות הגיל הרך.

אתה צודק שאין שום קשר בין הפסיכומטרי לבין יחס שייתן מורה ולכן לדעתי, לא ראוי שפסיכומטרי כשלעצמו יהיה מדד סינון לתואר בחינוך. יחד עם זאת, כן הייתי רוצה שהמורים שלי ושל דור העתיד יהיו בעלי כישורים קוגניטיביים טובים מן הממוצע בחלק מן היכולות שהבחינה הפסיכומטרית בודקת: זיהוי ופתרון בעיות, אובייקטיביות, חשיבה ביקורתית ובאופן כללי גישה קצת יותר "מדעית" לחיים, גם בפן מנטלי. אם היו רוצים סינון נוסף, היו יוצרים מבחני סינון אישיותיים גם כן, שיבדקו כישורים שאינם קוגניטיביים, כמו: אמפתיה, בגרות, בשלות, כנות ופתיחות וכדומה. זה נעשה אצל מועמדים ללימודי רפואה, לא רואה סיבה שזה לא יהיה רלוונטי גם למועמדים ללימודי הוראה.

גברים צעירים לא מחזיקים מעמד - הייטקיסטים או בעלי מקצועות אחרים. עוזבים את ההורא והולכים לעסוק במצקוע שלמדו.

הניסיון שלי משמעותית דל משל אשתך, אבל דומה. מכיר אנשים שלמדו את כל מקצועות הייטק כדי ללכת להוראה עם מקצוע ורק מתי מעט נותרו בהוראה. רוב אלו שהיה להם מקצוע "הייטקי" חזרו לעסוק בו. לא כולם, אבל הרוב.

אני לא מסוגל לדמיין את חיי בלי שאני מלמד פסיכומטרי (או דברים אחרים), אז ייתכן ויש איזה אלמנט גנטי/תכונתי שמקושר לאנשים שהולכים לחינוך/הוראה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

איך קנאביס רפואי מדבר אל הצעירים (שלא זקוקים לו, אלא רוצים אותו)?

הליכוד רחוקים מלקדם שוק חופשי אמיתי.

משהו שלזהות היה סיכוי לעשות.

מי שהצביע לזהות, הצביע לרעיון כללי.

רעיון של שוק חופשי ופתוח כמעט בכל תחום, הלגיליזציה של הקנאביס היא רק תוצאה של הרעיון הזה. לא עיקרו.

הליכוד מחוייב מדי לוועדי העובדים ולקבוצות גדולות שמצביעות לו בעיקר ע"מ לקדם את האינטרסים הצרים שלהם.

בינתיים הליכוד קידם בכל 2-3 הממשלות האחרונות שהרכיב (ואולי גם לפני - לא עקבתי), מדיניות כלכלית סוציאליסטית למדי.

עיקרה הוא הזרמת כספים והדבקת פלסטרים על נושא בוער, (למשל הדיור, עם מע"מ 0 ו/או מחיר למשתכן).

שתיהן רחוקות מאוד ממשוק חופשי ובפועל מהוות התערבות גסה בשוק החופשי.

שתי תוכניות שעיקרן להראות כאילו משהו קורה, כשבפועל המצב נשאר על כנו.

ומעל לכל, הליכוד דוגל בהשארת המצב כמו שהוא.

תכל'ס - משתלם לו.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
מצביעי זהות הם אנשים שקראו רעיון מסוים והחליטו ללכת איתו. הם או שישר האמינו, או שעל הדרך מצאו סיבות מדוע כדאי ללכת עם הרעיונות האלה. משום שאף מפלגה לא הצהירה בצורה פורמלית מהם הצעדים שהיא מוכנה לקדם למען האזרח. רק זהות עשתה זאת, ואיתם המחלוקות.

בנוסף, מי שמאמין בדרכו של פיגלין (לרגע נעזוב את הסטלנים השמלאנים, ונדבר על האכלוסיה היותר ימנית, כי יש כזו), הצביע לפיגלין כי הוא רואה בו מישהו שיקדם. עכשיו כשוא חבר לנתניהו, ואותם אנשים שרואים את הצעדים של נתניהו, אותו מצביע יגיד "אה, שוב פעם להצביע לבן אדם שרק רוצה להיות ראש ממשלה ולא רוצה לקדם את הזכויות שלי? באמת אני אקום מהספה שלי ואלך להצביע?"

עם זאת, אני מאמין שהמהלך הזה רק עושה טוב לנתניהו: הוא מצד אחד רוצה לקדם דברים שיותר מדברים על הצעירים (קנאביס רפואי, טבעונות) ויחד עם זאת מפלגת הליכוד (לא רק נתניהו) טוענים שהם מפלגה שדוגלת בשוק החופשי. והישראלים? עפים על זה!

אני חושב שרוב מי שהצביע לפייגלין בסיבוב הקודם זה יותר בגלל הליברליזם וכלכלה קפיטליסטית ופחות בגלל הקנאביס.

עכשיו שהוא חוזר לליכוד וזורק לפח את המפלגה שלו, עם מס'2 שם - גלעד אלפר, לדעתי הוא יביא לביבי רק קולות של אנשי ימין שיותר בקטע של התנחלויות שיחלקו בהן קנאביס חוקי בחינם. כמה כאלה כבר יש?

ואיזה סיבה יש לכל מי שתמכו בו קודם להצביע עכשיו למפלגה שתומכת במונופולים, בהון שלטון, בוועדים הגדולים ובחרדים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין שום סיבה.

לדעתי פייגלין פשוט מכר לביבי את השני מנדטים שהיו מצביעים לזהות תמורת כיסוי החובות של מפלגת זהות לספקים, משהו כמו 3 מיליון ש"ח.

אני חושב שגם פייגלין ובוודאי ביבי יודעים טוב מאוד שהליכוד לא יקדם אף אחת מההבטחות של ההסכם גם אם ירכיב את הממשלה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקיצור נדפקנו. או להצביע למושחתים שכל מה שמעניין אותם זה להישאר בעמדות כח, או להצביע לסוציאליסטים שרוצים שכולנו נהיה עובדי מדינה בשכר מינימום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אלא אם כן אתה מכליל את "כחול לבן" במושחתים, אני לא חושב שהם כ"כ סוציאליסטים. כלומר, כן. ניסנקורן. אבל הוא זה לא כל המפלגה, ולא בטוח שגם יעשה יותר נזק מכחלון ונתניהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
מה הקשר? יש זכות קיום לכל מקצוע שיש לו דרישה. מקצוע ההוראה פשוט לא אטרקטיבי - את השכר הנמוך אפשר היה לספוג אם היו למקצוע הזה יתרונות מובהקים אחרים, אבל אין לו.

בוודאי שיש לו. יציבות תעסוקתית, קביעות, מסלול מובנה, עלייה עקבית בשכר, כמות מטורפת של חופשות, ימי עבודה יחסית קצרים, הגנה של ועד עובדים מאוד חזק ומקום עבודה מובטח כמעט בכל חור בארץ.

בוא, אין אף מקצוע שמשלם שכר כל כך טוב בטווח הקצר כמו מדעי המחשב. גם אם מחר תשלם למורה מתחיל 12 אלף ברוטו יהיה אפשר להגיד למה להרוויח 12 אלף ברוטו בתור מורה כאשר אפשר להרוויח 30 אלף בתור מתכנת.

לדעתי הקושי במקצוע הוא לא השכר אלא התלמיד הישראלי והיעדר מוחלט של תמיכה מצד ההורים ומצד המערכת שכולאים את העוסקים בתחום בין הפטיש לסדן.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בוא, אין אף מקצוע שמשלם שכר כל כך טוב בטווח הקצר כמו מדעי המחשב. גם אם מחר תשלם למורה מתחיל 12 אלף ברוטו יהיה אפשר להגיד למה להרוויח 12 אלף ברוטו בתור מורה כאשר אפשר להרוויח 30 אלף בתור מתכנת.

מצד אחד אני מסכים מצד שני לא.

קודם כול, [האמת אני לא יודע מה קורה בת"א בעיניין הזה] זה לא שכול מתכנת עם יומיים ניסיון מקבל 30.

שנית, זה לא כזה קל לתכנת ברמה שבה מקבלים 30.

וכמו שרשמת מעל, יש ייתרונות מובהקים למקצוע ההוראה.

למה ללכת למשהו שאתה פחות אוהב אם אפשר לסבול עם 30 ילדים צווחנים בכיתה שממררים לך את החיים תמורת 12 אלף ומלא חופשים.

לא רוצה להיות מורה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
איך קנאביס רפואי מדבר אל הצעירים (שלא זקוקים לו, אלא רוצים אותו)?

לא חסר צעירים שלא מאמינים בתרופות המקובלות ומאמינים שיש צמח פלא שנקרא קאנביס.

אני חושב (ואולי אני טועה), שישנם צעירים שסבלו מתרופות שונות (כמו רטלין), והשליכו את זה לכלל התרופות ומאמינים לספיקולציות.

הרי בסופו של דבר הבחירות האלה הם שפע של התחייבויות שלאחר יום הדין, הבטחות לא יתממשו.

בנוסף למהלך הזה, אני חושב שנתניהו חושש שאין לו גוש חוסם ללא ליברמן והוא מחפש "פירורים" של קולות. לכן נתניהו חתם עם פיגלין על ההסכם, למעשה פיגלין הוא פרילנסר של הליכוד.

פורסם (נערך)
...ומלא חופשים.

לא רוצה להיות מורה.

דרך אגב - גם מבחינת החופשות - תקתו ב-70% את מה שאתם חושבים עליהן. במציאות החופשות של המורים הרבה יותר קצרות ממה שהקהל רואה (הם עובדים חלק ניכר מהזמן שבו אין הוראה פרונטלית), אין שום גמישות וכתוצאה מכך החופשות תמיד בעונת שיא המחירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוודאי שיש לו. יציבות תעסוקתית, קביעות, מסלול מובנה, עלייה עקבית בשכר, כמות מטורפת של חופשות, ימי עבודה יחסית קצרים, הגנה של ועד עובדים מאוד חזק ומקום עבודה מובטח כמעט בכל חור בארץ.

יציבות תעסוקתית - נכון. ועד עובדים - נכון.

קביעות - או שקיבלת תוך 4 שנים, או שאתה הולך הביתה. תלוי בעיקר ביחסים שלך עם המנהל/ת, לא בכישורים.

מסלול מובנה זה לא יתרון. עליה עקבית בשכר יש בהרבה תחומים. כמות מטורפת של חופשות מצד אחד, מצד שאני אין אפשרות לקחת חופש כשרוצים/צריך.

מקום עבודה מובטח בכל מקום בארץ - ממש לא, כמו בצבא - צרכי המערכת.

סתם בחרתי מדמח, וגם מתכנתים יכולים רק לחלום על שכר שרופא יכול להגיע אליו למשל. עם שכר של 12 ברוטו לפחות אפשר להתקיים ולפרנס משפחה איכשהו, אבל השכר שמורה מתחיל מקבל הוא פשוט מעליב וזה עוד בלי להתייחס למהות העבודה עצמה.

לדעתי הקושי במקצוע הוא לא השכר אלא התלמיד הישראלי והיעדר מוחלט של תמיכה מצד ההורים ומצד המערכת שכולאים את העוסקים בתחום בין הפטיש לסדן.

מסכים. יש הורים שהמורה הוא כמו סמרטוט לדרוך עליו עבורם, וזה מקרין גם לילדים שלהם. מצד אחד מפמפמים שזה שליחות, מצד שני מתייחסים אליך כמו זבל ומשלמים לך בשווה ערך לקילוגרם בוטנים קלויים.

קודם כול, [האמת אני לא יודע מה קורה בת"א בעיניין הזה] זה לא שכול מתכנת עם יומיים ניסיון מקבל 30.

שנית, זה לא כזה קל לתכנת ברמה שבה מקבלים 30.

שנתיים, לא יומיים. ובתל אביב השכר גבוה יותר. אגב שיאני השכר בהייטק היום למיטב ידיעתי הם בכלל אנשי DevOps ולא מהנדסי תוכנה.

פורסם
דרך אגב - גם מבחינת החופשות - תקתו ב-70% את מה שאתם חושבים עליהן. במציאות החופשות של המורים הרבה יותר קצרות ממה שהקהל רואה (הם עובדים חלק ניכר מהזמן שבו אין הוראה פרונטלית), אין שום גמישות וכתוצאה מכך החופשות תמיד בעונת שיא המחירים.
ושגם העבודה "עד אחת בצהריים" זה פייק ניוז...

אבל את זה רק מי שבקרבתו עובד הוראה רואה.

כל השאר רואים את "האמהות שרוצות עבודה קלה כדי להיות עם הילדים".

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...