Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

תלוי אם טראמפ נכנס למשחק

והאם טראמפ רוצה להפיל אותם

לא כל כך פשוט להפיל

כי אצל חלק גדול מהאוכלוסייה זה החינוך שקיבלו מבית. בבית ספר וכו'

לא בטוח שירצו להחליף משהו מוכר (גם אם גרוע. לא בטוח שהם חושבים שהוא גרוע) במשהו לא נודע.

השאה היה דיקטטור די אכזר. 

זה שהיה ביחסי ידידות עם ישראל אז אנחנו זוכרים אותו בסוג של גואל של העם האיראני. לא בטוח שהאיראנים (לפחות חלקם) מעדיפים את השיטה הזאת.

כמובן שאפשר לעשות בחירות וכו'

אבל מדינה שרגילה לעבוד בדיקטטורה. בדרך כלל מתפרקת שהדיקטטור עוזב.

מתחילות מלחמות אזרחים. כלכלה קורסת וכו'

יש לא מעט מדינות שזה קרה להן 

יש היום כתבה ב YNET. המצב לא פשוט כלל.

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14412042

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אפשר שאלה של ממש שמאלני?

בסוף יוצא, שאחרי שישראל מתקשה 20 חודשים ליד הבית בעזה, היא יוצאת למבצע כנגד הגרעין האיראני - לבד. עכשיו מסתבר שצריך את ארה"ב לזה, כי לבד אי אפשר. מוסיפים למטרות גם את האיום של הטילים הבליסטיים [פה עוד לא ברור לי מה אפשר ומה לא ומה ריאלי, מלבד זה שעדיין יש להם]. ומחליפים את המטרה ממבצע הגרעין לשינוי המשטר שם, גם לזה צריך את ארה"ב. 

מה.. מה? שארה"ב תצא ותעשה את זה בעצמה.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

מוסיפים ומחליפים

למיטב זכרוני היו 2 מטרות מלכתחילה, שהן הגרעין והטילים הבליסטיים (אפשר גם לטעון שטילים בליסטיים כלולים בגרעין כי בלעדיהם קצת קשה "לדלוור" נשק גרעיני). 

בנוגע להחלפת המשטר, להבנתי זה לא חלק מהמטרות הרשמיות, לכל היותר nice to have, למרות אמירות כאלו ואחרות של בכירים מישראל.

כך או כך, לא ברור מה התמיהה לגבי ארה"ב. לא סתם יש גישה לנשק וטכנולוגיה כמעט הכי-הכי והרבה מאוד מימון. לפעמים אוהבים לכנות את זה מדינת חסות, או בסיס קדמי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

למרות אמירות כאלו ואחרות של בכירים מישראל.

זה wishful thinking שלך. זה מה שבכירים מכריזים. לכן זה שלך זה לא נראה [מסיבות מובנות לי, זה לא שיש לי כבוד לכץ או לביבי] - זה לא מה שקורה לבחוץ.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, David32 כתב:

שארה"ב תצא ותעשה את זה בעצמה

למה? מה מטרת התמיכה שלה בישראל אם לא זה? מגיעים לפה מטוסים עמוסים בנשק ותחמושת נון סטופ. עלויות מטורפות. ארה"ב כנראה רוצה להפיל את המשטר אחרי שהשיחות נכשלו רק שאסור לה לומר את זה בפירוש. אפשר למכור לציבור האמריקאי שפצצת אטום איראנית זה רע להם, הפיכת משטר זה כבר יותר מדי התערבות במזרח התיכון אז יש אותנו בשביל זה. 

לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

אם סמדר פרי אמרה אז היא יודעת

בדיוק כמו כל שאר הפרשנים שאמרו שישראל לא תתקוף

כבר בתחילת 2024 הבנתי שכל הפרשנים האלה מבלבלים במח אחד לשני בדיוק כמו שאנחנו עושים פה, רק שהם עשו מזה קריירה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, ay115 כתב:

Image

מה שעצוב בזה זזה שאני (ואני מניח שעוד הרבה מאוד פה) לא מסוגלים לענות על זה נכון.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

ארה"ב כנראה רוצה להפיל את המשטר אחרי שהשיחות נכשלו רק שאסור לה לומר את זה בפירוש.

למה אסור לה, אבל לנו מותר?

בהמשך, אתה אומר שאין תמיכה בבית להפיכת המשטר. אז אין תמיכה. דמוקרטיה וזה. 

למה במקום זה צריך לשים את זה ככה שישראל היא זאת שדוחפת את ארהב לעשות זאת? למה אתה צריך לחטוף טילים אם זה האינטרס של ארהב ופשוט טראמפ לא יכול לקבל תמיכה לזה?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 34 דקות, David32 כתב:

עכשיו מסתבר שצריך את ארה"ב לזה, כי לבד אי אפשר.

פרשנות שלי שחלקה קצת רעוע אבל בכל זאת:

ביבי מאז ומתמיד פחד לתקוף את איראן לבד. הוא הלך לאו״ם ולקונגרס עם ציורים ושלטים, כדי לנסות ולגייס את האמריקאים שיעשו לנו את העבודה. האם זה נבע מפחד מכשלון או מידיעה ברורה שאין לישראל יכולת להשמיד את תוכנית הגרעין לבדה? לא יודע.

אז מה השתנה עכשיו? אחד, אין יותר איום של חיזבאללה. שניים, יש לכאורה עדויות לכך שהאירנים מנסים לפרוץ לגרעין (הרבה בכירים בעולם אומרים שזה לא נכון. לא יודע מי צודק). ושלוש, מתחיל להיגמר הדלק של הקואליציה, על רקע חוק הגיוס והתקרבות למועד החוקי של הבחירות. וכמובן, יש גם את תחילת החקירה של התביעה במהלך המשפט, שזה משהו שהוא מנצל כל תכסיס אפשרי כדי למרוח אותו.

לדעתי האישית (והלוואי שאתבדה) הוא ידע שלישראל אין אפשרות להשמיד לבד את הגרעין, או שהאפשרות הזו כרוכה בסיכון גבוה של מבצע קרקעי בפורדו והוא פשוט הימר שיוכל לגרור את טראמפ למלחמה.

לאור ההצלחה הגדולה עד כה, יש סיכוי שההימור יצליח וטראמפ יעלה על העגלה (אחרי שכבר לקח עליה בעלות מלאה).

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

מכריזים..שקורה לבחוץ.

בין אמירות לפעולות יש מרחק רב. לא צריך ללכת רחוק מידי, אפשר להסתכל על אמירות של טראמפ והמעשים עצמם.

אמנם יש תקיפות נגד המשטר עצמו, אבל ביחס למאמץ נגד הגרעין והטילים הבליסטיים זה על גבול הזניח. יכול להיות שזו מטרה לא מוכרזת, או כמו שמישהו אמר אתמול "עם האוכל בא התיאבון". לא ציפו לכזו הצלחה בשדה הקרב אז עושים התאמות תוך כדי. 

אני לא אזיל דמעה על האייתולות, וגם לא יפריע לי אם יחליטו לשאוף לשם, למרות ההשלכות האפשריות בעתיד (רדיפה של בכירי שלטון ישראליים). אני לחלוטין יכול להבין למה זו לא מטרה מוצהרת (כי מטרות ויעדים אפשר למדוד וכו'). 

לפני 3 דקות, David32 כתב:

לחטוף

זה בטח לא חדש. ע"ע הסקאדים מעיראק והדרישה משמיר לא להגיב מסיבות כאלו ואחרות. 

איך פרידריך אמר? עושים את העבודה המלוכלכת..

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 7 דקות, Gosser1860 כתב:

אני לא אזיל דמעה על האייתולות

זה גם לי לא, אם זה לא ברור. מפריע לי המסביב. אני בשמחה אבקר באיראן אם יהיה שם משטר ידידותי, יש המון דברים מעניינים.

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

מה שעצוב בזה זזה שאני (ואני מניח שעוד הרבה מאוד פה) לא מסוגלים לענות על זה נכון.

תחפש ספרים ברקע

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני לא יודע מה ביבי תיכנן ולמה הוא נגרר. אני כן די בטוח שהוא לא היה מצליח להוציא את זה לפועל אם היה מדובר במלחמה פוליטית נטו, ללא שום סיכוי להצלחה. ולכן אני מעדיף להיות אופטימי כרגע.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

נטו

קראתי איפשהו שביבי פתאום זורח, נראה אדם חדש, מלא במרץ. 15-20 שנה דיבורים על איראן ועכשיו הכל מתממש. הוא נראה יותר חיוני. 

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...