Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, oryo כתב:

אני מניח שזה לא מעניין אתכם יותר מדי - אבל בכל זאת שווה שתכירו, זווית קצת אחרת:

בזמן שטיסות ה״חילוץ״ (מחוץ לאזור מלחמה, לתוך אזור מלחמה, איך אני מת על האינדוקטרינציה של השפה העברית חחח) מקדמות השבת ״תקועים״ בחו״ל, כמובן לא ביום שבת כי בכל זאת בואו זו מדינת היהודים, ממשלת ישראל מונעת מאנשים בעלי אזרחות לצאת מישראל.

למה?

כובע.

הם יוציאו טיסות ריקות מנמל״ת, בטענה שזה בשביל למנוע התקהלות. נו שווין, אפשר עוד איכשהו לאכול את הספין הזה אני מניח.

אבל - וכאן זה נהיה מבדר על גבול הגרוטסקי - הם מונעים מבעלי אזרחות ישראלית לשוט החוצה. גם לאזרחים שאינם תושבי ישראל. 

אז אם אין לך דרכון זה אפשרי, אם יש - לא.

הדרך היחידה כרגע לצאת היא דרך ירדן, בעלי משפחות פחות מתלהבים מכך, מסיבות מובנות.

לי יצא פוקס מהחלל ועפתי יומיים לפני התקיפה, אבל יש לי מלא חברים שנתקעו בישראל - ומונעים מהם אקטיבית לצאת. אני לא מסוגל לחשוב על סיבה רציונלית אחת למנוע מהם לעלות על שיט לקפריסין/יוון, אבל לממשלה יש כנראה, בטוח מסיבות מאוד ענייניות ובטחוניות 🙄

כאמור, מניח שזה לא מעניין את רובכם/כולכם, כי למי אכפת מתושבי חוץ. אני משתף את זה מהסיבה שאני כבר אומר שנים שזה יקרה בכל הקשור למיסוי, נדל״ן, פנסיה וכו׳ - והנה קדימון לאיך מתייחסים לתושבי חוץ כזבל רק בגלל שלא ויתרו על האזרחות הישראלית שלהם.

תחשבו מה זה להיות תקוע עם ילדים שלא חוו את השיטשואו הזה, מחוץ לבית, ללא אפשרות לזוז. חופש התנועה נגזל, ללא סיבה או ידיעה לגבי העתיד. סתם ככה, כי אפשר, וממש לא אכפת. מדינה מופרעת.

בתור תושב חוץ כבר הרבה שנים, אני לא מסכים איתך בנקודה הזאת. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 דקות, PinkDolphin כתב:

שלא לוקח שעות להעלות עליהם 2000 איש ולא מהוות מטרה לטיל -- אף אחד לא יודע

רק שים לב כי זה חידוד חשוב -

האוניות האלו כן יכולות לטעון אנשים, פשוט לא אנשים עם אזרחות ישראלית. ז״א שהטיעון של ״אנחנו לא מוכנים שתהיה התקהלות״ (למי שמנסה להצדיק עמדת הריבון) לא מחזיק מים (pun intended).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 22 דקות, פריג'י כתב:

בכלל לא הבנת למה התכוונתי במשפט הזה.

התכוונתי שיש פה קבוצה אחת שמשרתת ועושה מעבר. חשוב לה לשמור על הצביון הדמוקרטי של המדינה.

יש גם קבוצה אחרת. גם היא עושה מעבר. גם לה זכויות רבות. פחות חשוב לה שנישאר דמוקרטיה.

הקבוצה הראשונה נאבקת על דמוקרטיה שבהגדרה מאפשרת את קיומה של הקבוצה השנייה.

הקבוצה השניה, לא איכפת לה שלא תהיה דמוקרטיה, מה שיביא לפירוק/חיסול של הקבוצה הראשונה.

יש קבוצה שלישית שאותה אתה לא מזכיר 

קבוצה שחושבת שהמצב מורכב. יש דברים טובים, יש דברים רעים אבל לא באים בדרישות 

והקבוצה הזאת היא הרוב

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, garicho כתב:

נימוק משכנע מאוד 🤯

• אהבתי 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
Just now, oryo כתב:

נימוק משכנע מאוד 🤯

אתה רוצה נימוק? העדיפות להוציא אנשים מחוץ לישראל היא של אזרחי חוץ. אם יאשרו גם לישראלים תושבי חוץ הם יתחרו על כמות המקומות המזערית שיש גם ככה. לא מדובר פה בקו הרכבת בין לבוב לפשמישץ. סך הכל כמה עשרות עד מאות מקומות (למדינה של 10 מיליון תושבים). 

אני בטוח שעוד יומיים-שלושה יתחילו לאפשר את זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, oryo כתב:

מדינה מופרעת.

אמת.

אותה הנהגה חלולה דפוקה ולא מתפקדת מימי הקורונה. 

אותן טעויות.

אותה רמיסת זכויות אדם בסיסיות.

מזל שיש פה שכבת מצוינות, דקיקה אך קיימת. בינתיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 49 דקות, עדי-אל כתב:

יש קבוצה שלישית שאותה אתה לא מזכיר 

קבוצה שחושבת שהמצב מורכב. יש דברים טובים, יש דברים רעים אבל לא באים בדרישות 

והקבוצה הזאת היא הרוב

זכותו של אזרח להגיד בתנאים האלה אני לא מתנדב. אלה לא "דרישות" אלא חופש בחירה בסיסי.

עוד מעט תגיד שאם ביקשת פיצה עם זיתים ואין אז מותר לחייס אותך לקנות פיצה עם אננס.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 24 דקות, om2 כתב:

בעל אזרחות ישראלית שמעוניין לעלות על יאכטה לצאת מישראל. לא יאשרו לו?

לא יודע לגבי יאכטה פרטית, מאמין ששם אין מספיק רגולציה בשביל למנוע אקטיבית (ומנגד - לא כולם יכולים להרשות לעצמם), אבל בספינות נוסעים יש הגבלה והם לא יכולים למכור כרטיסים לבעלי אזרחות ישראלית.

מיותר לציין(?) שלטעון שאנשים אמורים להגיע לפתרונות כ״כ יקרים/פרטניים איננה טענה סבירה, חופש התנועה לא אמור להיות מוגבל מטעמים שאינם קריטיים (נניח בטחון). מנגד, להשתמש בתירוץ הבטחוני נותן לריבון גושפנקא לעשות הרבה שיט, בד״כ זה מופנה כלפי חוץ, הפעם זה סוג-של כפי פנים (תלוי אם סופרים אזרחים ישראליים שאינם תושבי ישראל כ״פנים״)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

ואטורי או אחד התוחבי לשון התורניים

למישהו כאן בפורום אפשר לקרוא (גם אם זה נגד החוקים) אהבל. ואטורי הוא סגן יושב ראש הכנסת. יותר מזה ההסתה נגד טייסים ולא רק בא מביבי עצמו. אחר כך זה פשט - רוח המפקד. לא אתפלא אם הייתה הוראה מפורשת בדף המסרים.

לפני כשעה, falou כתב:

אני לא חושב שחברה שאמורה לעמוד על ערכים מסוימים כל אחד יכול להגדיר עצמו כרצונו, כי זה אנרכיזם, לא חברה ולא מדינה. 

למה כל אחד להגדיר עצמו כרצונו? הם כן טייסים במיל? לאנשי הייטק מותר? למנהלי חברות?  

לפני כשעה, falou כתב:

ומין הסתם הם לא בדיוק כמוני, הם יותר נחוצים למדינה ממני, אבל זה לא אמור לתת להם כוח פוליטי בשל שירות צבאי (לא דמוקרטי בעליל) 

הם דרשו כוח פוליטי? או אמרו שבמצב מסוים (שינוי כללי המשחק לפי טענתם) הם לא מוכנים יותר להתנדב? את האמת גם זה לא. היה ברור שבמקרה של מלחמה כולם יתייצבו,  מה שבאמת קרה.

לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

הצבא מגן על האזרחים לא על השלטון 

הצבא פועל לפי הוראות השלטון. בגרמניה קיימת אנדרטה לעריקים ממוקמת בהמבורג. לא שאני משווה את 2 המלחמות, אבל לא כל המלחמה היא בקונצנזוס. גם ברוסיה ישנם עריקים רבים כיום. חלקם פשוט מסרבים להילחם, ואחרים מתנגדים למשטר ולמלחמה.

לפני 39 דקות, יבגניפ כתב:

אני איתך. ידלין צריך להענש. ועוד יותר מי שאישר לו לטוס.

ידלין על מה?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, oryo כתב:

לא יודע לגבי יאכטה פרטית, מאמין ששם אין מספיק רגולציה בשביל למנוע אקטיבית (ומנגד - לא כולם יכולים להרשות לעצמם), אבל בספינות נוסעים יש הגבלה והם לא יכולים למכור כרטיסים לבעלי אזרחות ישראלית.

מיותר לציין(?) שלטעון שאנשים אמורים להגיע לפתרונות כ״כ יקרים/פרטניים איננה טענה סבירה, חופש התנועה לא אמור להיות מוגבל מטעמים שאינם קריטיים (נניח בטחון). מנגד, להשתמש בתירוץ הבטחוני נותן לריבון גושפנקא לעשות הרבה שיט, בד״כ זה מופנה כלפי חוץ, הפעם זה סוג-של כפי פנים (תלוי אם סופרים אזרחים ישראליים שאינם תושבי ישראל כ״פנים״)

בהחלט לא תקין 

בכללי לא מבין את סגירת השמיים באופן הרמטי.

מילא נתב"ג.

אבל מה הבעיה לעשות טיסות מרמון? הוא ממש בחור.  אם יש התרעות לטילים המטוס לא ממריא/נוחת. אבל ב99% מהזמן יש שקט. 

לדעתי אם היו מאפשרים את זה לחברות פרטיות הן היו קופצות על המציאה. יש לך קרטל על השוק. אבל לפחות לאנשים יש איך לצאת ולהכנס

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

רק שים לב כי זה חידוד חשוב -

האוניות האלו כן יכולות לטעון אנשים, פשוט לא אנשים עם אזרחות ישראלית. ז״א שהטיעון של ״אנחנו לא מוכנים שתהיה התקהלות״ (למי שמנסה להצדיק עמדת הריבון) לא מחזיק מים (pun intended).

היאכטות? מכיר אנשים עם אזרחות ישראלית בלבד שעלו עליהן.
וברור שהטיעון קישקוש גמור. אם ממילא מגבילים למספר נמוך של נחיתות בשעה, אפשר מספר דומה של המראות עם נוסעים. אפשר לעשות את הצ׳ק-אין מחוץ לשדה התעופה, כפי שהיו עושים פעם בי-ם ותל-אביב.
והכי חשוב, יש עוד 2 נמלי תעופה שמוגדרים בינלאומיים: רמון וחיפה. אפשר לתת לטיסות לנחות ולצאת משם. עדיין בתדירות נמוכה יותר, אבל זה כבר מוריד את האטרקטיביות של נתב״ג בתור מטרה מרכזית.
אני מעריך שהאיסור הזה יבוטל. אולי ע״י בג״ץ.
הנה המכתב שהופנה ליועמ״שית בנושא:

זכות לצאת מישראל.png

לפני שעתיים, garicho כתב:

אם היו עושים הערכת מצב מסודרת (כמה יש שצריכים לצאת, מה הקריטריונים), היו יכולים להגיד ״עוד כ-X ימים נאפשר יציאה גם של אזרחים״. אבל לא עשו שום הערכות ושום תיכנון, כי אין אף אדם כשיר בממשלה הזו בדרגים בכירים (גם לא משרדי הממשלה, שכולם לא מתפקדים כבר שנתיים וחצי).
כרגע פשוט אמרו ״אי אפשר, נקודה, אין לנו מושג מתי אפשר יהיה. אה, המלחמה תימשך כ-30 יום״. ובמשרד החוץ יש אזהרת מסע חמורה לא להיכנס לירדן ומצרים.
לאזרחים שכבר לא גרים כאן שנתיים אין ביטוח לאומי, ואין ביטוח בריאות. אם הם יהיו זקוקים לטיפול רפואי יקר שהיה מתוכנן -- שיש להם ביטוח עבורו בחו״ל -- הם בצרות. וגם אם עשו ביטוח נסיעות -- לא יעזור להם. יש מי שיפטרו אותו מהעבודה על היעדרות מעבר למתוכנן.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

מסתבר שאנחנו גם כלב התקיפה של גרמניה:

(מקור)

@יבגניפ @SlowRide we've gone full circle 

אנחנו נלחמים אך ורק כי זה אינטרס שלנו. ואם גרמנים אומרים לנו תודה, אז סבבה.

לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

תמיד היה משגע אותי הפערים איך היו מסתכלים על ביבי מבחוץ (כגאון כאסטרטג) לאיך אנחנו מסתכלים עליו מבפנים (לחיץ ושקרן) 

זאת תעלומה מבחינתי

מי מסתכל על ביבי מבחוץ כגאון כאסטרטג? געון שהביא אותנו לדקה ה-90? או אפילו עבר אותה? יותר דומה לכלב ששמו אותו בפינה ואין לו לאן לברוח. אלא שהצבא וכוחות הביטחון נלחמים במקומו, דווקא אלה שלטענתו וטענת רעייתו האהובה רק אתמול נלחמו נגדו. כולל אנרכיסטים ופריבילגים שמובילים רביעיות מעל איראן.

לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

מה שהם עשו זה בדיוק להראות שהם מעמד על ויש מעמד תחתון 

אכלו לי, שתו לי? מוכן להסביר איך בדיוק?

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

אם בעוד חודש אני אחיה במדינת ישראל בלי איום מאיראן מבחינתי שישים דגל ארצות הברית בכותל.

שיביא לי אחד אני אשים גם בחלון.

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל בדיוק זה מה שקרה אחרי מלחמת המפרץ. אנשים נסעו במכוניות עם דגלים אמריקאים מתנוססים עליהן, ביום העצמאות דגל ישראל מצד אחד ודגל ארה"ב מצד שני. והאמר נבחר כרכב השנה.  

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

קבוצה שחושבת שהמצב מורכב.

כמו קטאר?

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

עכשיו, אחרי שביבי ניצח את אירן, נראה מי יעז לפרק את הממשלה או להפגין כנגד חוק הגיוס הלא שוויוני.

מבחינת הנתינים ביבי הוא המלך ואם הוא ניצח את אירן והוא מעוניין לפטור את החרדים אז אפשר לפטור את החרדים מגיוס לצבא.

תם הטקס של שיוויון בנטל.

image.thumb.png.c74eae597f59777d1a08021c7c77d063.png

• תוכן חדש...