Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

נראה לי שאלו שאלות יותר מהותיות היום, מאשר ״הנה תראו את הסמולנים האלו בת״א״..

אז זהו שזה כן מאוד מהותי.

יש קרע בעם, כרגע כל אחד נמצא איפשהו על ימין קיצוני-ימין-מרכז-שמאל-שמאל קיצוני.

לראות מישהו ממובילי המחאה שפותח הד סטארט לתושבי חווארה, או הפגנה במרכז תל אביב שקוראת ליהודים שהשתתפו טרוריסטים בזמן שהיא מתעלמת ממה שקרה שם כמה שעות קודם לכן, יגרום למי שנמצא על ימין לעבור לימין קיצוני ואנשי מרכז אולי חלקם גם לעבור יותר ימינה. 

זה שאין קריאה מצד אנשי מרכז להלחם גם בהפגנות האלה זה מה שיגרום לעוד ועוד אנשים להגיד "כל הסמולנים בוגדים".

ואני חושב שהבהרתי כבר מה דעתי על מי שהלך לחווארה בערב, אבל זה לא משנה את זה שיש צביעות מצד אנשי המחאה.

איפה יאיא פינק היה כשלוד ושאר הערים המעורבות בערו? למה לא פתח מימון המונים עבור מור ג'נאשווילי כשהוא כמעט נרצח?

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

יובל, המעשה של יאיא פינק נכון ומתבקש כי זו אמירה חשובה שאנחנו כעם  מוקיעים את המעשה. לא מזמן אחד מחברי הכנסת של הליכוד שלצערי לא זוכר את שמו התייחס לזה ואמר שלא הציבור אלא מדינת ישראל כמדינה צריכה לשקם ולפצות שם.

אני גם לא מבין למה לא מקובל שאיש שמאל/מרכז/ימין יגנה גם את הפיגוע וגם את הפוגרום. אני נגד שניהם באותה המידה וחושב שבשני המקרים המבצאים צריכים לגמור עם הרעלת עופרת.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מאוד מקובל, בגלל זה אני אישית גיניתי את זה, וככה עוד המון אנשי ימין.

אבל אי אפשר לבצע פעולות שנתפסות בעיני חלק גדול מהעם כמתריסות ואז להגיד "אתם מובילים למלחמת אזרחים".

וכן, להתגאות בזה שגייסת מאות אלפי שקלים לאנשי חווארה בזמן שחקלאים סופגים מיליוני שקלים נזק כל שבוע בגלל טרור חקלאי זה מתריס.

זה כמו זה שאיש ימין פותח חדשות ורואה כותרת "ליל האימה", עם תיאורים מפוצצים על מאות פצועים ולא יודע מה, בזמן שהתקשורת הערבית מדווחת על הרבה פחות והרבה פחות נזק לרכוש (מוזמן להכנס לאבו עלי לראות מספרים ודיווחים מדויקים).
הוא רואה את ההתעלמות מהצד השני, ומקצין.

לגבי פיצויים - שיגישו תביעה לפיצוי לפי החוק לפיצוי על נזקי טרור ויקבלו. מוצדק. רק שיגידו שחלק גדול מהרכבים שנשרפו היו רכבים גנובים מישראל כן?

פורסם
בתאריך 26.2.2023 בשעה 16:01, SlowRide כתב:

למי אכפת ישב אתם או לא, כמה חוקים דפוקים הערבים העבירו כשהיו בממשלה וכמה שטויות החרדים והדתיים הקיצוניים מנסים עכשיו להעביר?

@יובל .מ. שים לב שאתה עדיין מתעלם (באלגנטיות?) מלענות על השאלה הזאת. התשובה שלך מעניינת, כנראה לא רק אותי.

לפני 24 דקות, יובל .מ. כתב:

איפה יאיא פינק היה כשלוד ושאר הערים המעורבות בערו? למה לא פתח מימון המונים עבור מור ג'נאשווילי כשהוא כמעט נרצח?

אם אתה העם הנבחר, אתה לא דורש חשבונאות, אתה מעמיד את עצמך במבחנים ובסטנדרטים גבוהים וחמורים יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

זה מאוד מקובל, בגלל זה אני אישית גיניתי את זה, וככה עוד המון אנשי ימין.

אבל אי אפשר לבצע פעולות שנתפסות בעיני חלק גדול מהעם כמתריסות ואז להגיד "אתם מובילים למלחמת אזרחים".

תראה מה אתה עושה. הרי אתה יודע בדיוק כמוני ש 80% מהעם נמצא בספקטרום שמגנה את שני הדברים ורוצה דברים די דומים אבל אתה בוחר לקרוא לקומץ שלא מייצג אפילו את השמאל הלא מתון כמייצג את המחנה השני ולבוא בטענות שמתריסים.

יש כאלה בשמאל, יש נוער גבעות בימין ויש גם ערבים במדינה. אפשר למחות נגד הפוגרום ועדיין לכאוב ולגנות את הרצח של שני האחים למשפחת יניב.

וכן, להתגאות בזה שגייסת מאות אלפי שקלים לאנשי חווארה בזמן שחקלאים סופגים מיליוני שקלים נזק כל שבוע בגלל טרור חקלאי זה מתריס.

צריך להתגאות בזה וחבל שמתעלמים מזה שזו לא הפעם הראשונה שהוא אוסף תרומות. בפעם הקודמת זה היה למשפחת נרצח בפיגוע.

זה כמו זה שאיש ימין פותח חדשות ורואה כותרת "ליל האימה", עם תיאורים מפוצצים על מאות פצועים ולא יודע מה, בזמן שהתקשורת הערבית מדווחת על הרבה פחות והרבה פחות נזק לרכוש (מוזמן להכנס לאבו עלי לראות מספרים ודיווחים מדויקים).
הוא רואה את ההתעלמות מהצד השני, ומקצין.

הוא לא רואה את ההתעלמות מהצד השני אלא לא רואה את הגינוי וזו כבר בחירה שלו. אני יודע שיש לא מעט אנשי ימין שמגנים את הפוגרום כי אני דואג לחלפש ולבדוק במקום ללכת להארץ ולחכות שיביא לי אותם. אותו הדבר שיפסיק לחפש אותם בערוץ 14 ולי ישראל ואז הוא ימצא. גם אני לא אמצא דגים על העצים ולא משנה כמה אתאמץ בחיפושים.

לגבי פיצויים - שיגישו תביעה לפיצוי לפי החוק לפיצוי על נזקי טרור ויקבלו. מוצדק. רק שיגידו שחלק גדול מהרכבים שנשרפו היו רכבים גנובים מישראל כן?

הם לא ישראלים ולא נמצאים תחת החוק הישראלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אין חוק שאוסר לנסוע בשבת אבל סוגרים כבישים.

אין חוק שמחייב לזרוק אבנים אבל אף אחד לא אוכף את זכותה לנסוע להגיש סיוע בלי להיפגע.

לא כתבת שאין לך בעיה עם זה שסוגרים שכונות של דתיים בשבת?

זה שלא אוכפים אלימות זו כבר בעיה אחרת. 

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אוקיי, אני יכול להבין את זה. ואני מניח שזה עובד במקומות מסויימים. הבעיה היא כמה שליטה מביאים, מה עושים בנקודות חיכוך, ומי גובר באינטרקציות בעייתיות.

כל עוד לא עברנו למודל של קנטונים, קשה לי לראות התנהלות כזו יוצאת לפועל. מצד שני, עבורי, זה יהיה אחלה פתרון.

יש חוקים בסיסיים שחייבים שתהיה הסכמה כללית עליהם. התנהגות במרחב ציבורי זה נושא מורכב, ומרחב ציבורי צריך לשרת את הקהילה שחיה בו ולא איזה מישהו שלעולם לא היה שם וגם כנראה לא יהיה.

במרחבים ציבוריים משותפים צריך לגבש כללים שמקובלים על כולם. כמו שבבניין משותף חרדי וחילוני מסתדרים יפה מאד בלי צורך בשוטר, גם פה. אפשר לחלק לשכונות ואזורים ושזה יהיה ברור שלכל מקום הכללים שלו. 

ספציפית חוק על הפרדה/איסור הפרדה זה מיותר. למה? כי בחברה חילונית אין הפרדה אז למה צריך חוק נגד זה, ובחברה החרדית זה בהסכמה ומרצון, אז למה לאסור עליהם? חוקים זה כפיה. אתה לא יכול לכפות על מישהו את האמונות שלך ואז להתפלא שהוא מנסה לכפות עליך את שלו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

לא כתבת שאין לך בעיה עם זה שסוגרים שכונות של דתיים בשבת?

לי אין בעיה עם זה ואני גם לא אעבור עם הרכב ליד בית כנסת בשבת עם מוזיקה אבל זו סגירת כבישים שטענו שלא קיימת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא טענתי שזה לא קיים. אין לי בעיה עם זה.

לדעתי דברים כאלה צריכים להיות כמו וועד בית. אם יש הסכמה של כל הדיירים בשכונה, ויש דרכים עוקפות, שיסגרו את הכביש. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

אתה לא יכול ביד אחת לטעון לדמוקרטיה מערבית מתקדמת ולהנות מכל מה שמגיע עם זה וביד השניה לתמוך בהפרדה מגדרית. זה לא כל כך הולך ביחד. 

אני מבין שככה אתה מבין, רק שלא הבנתי למה. 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

איפה יאיא פינק היה כשלוד ושאר הערים המעורבות בערו?

ואיפה הוא היה בהתנתקות?!

סתם, אל תתעצבן. סליחה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אני חושב שהבהרתי כבר מה דעתי על מי שהלך לחווארה בערב, אבל זה לא משנה את זה שיש צביעות מצד אנשי המחאה.

אני לא חושב שיש כזה דבר "אנשי המחאה" כקבוצה אחת. לא חושב שאלשייך או סער או יעלון פחות ימניים ממך.

אין צביעות, לפחות לא בהקשר הזה, כי חסימה של איילון לא שקולה לשריפה של בתים.

אציין אני אישית לא מתחבר לחלק ממה שאומרים מתנגדי  הרפורמה וגם לא תמיד לטונים, ולבחירת המילים וגם לא תמיד למעשים. אבל, וזה אבל שמאוד חשוב להבין, לאנשים פה נמאס להיות המשרתים של הימין הדתי והחרדים - גם צבאית, גם כלכלית. וזה מתפרץ. 

לפני 6 דקות, לב טוב כתב:

כי הפרדה מגדרית בהכרח מובילה לפגיעה בשוויון הזדמנויות. וזה, מה לעשות, ערך די טרוויאלי בדמוקרטיות מערביות

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, לב טוב כתב:

אז בצורה קצת יותר חדה מכפי שכתב יבגני - זה פוגע בשוויון, שהוא ערך בסיסי בדמוקרטיה מערבית.

הפרדה מגדרית בהכרח גורמת אי שוויון. ומשום מה, תמיד האישה היא זו שתסבול.

דרך אגב, קוריוז: לפני מספר שנים ביקרתי בפרובאנס. אותו חבל ארץ משגע בדרום צרפת. ושמתי לב לתופעה מעניינת: אם בישראל אישה שבנה הצעיר, נניח בן 3-4, צריך לשירותים היא תיקח אותו לשירותי הנשים. בפרובאנס היא תכנס עם הילד לשירותי הגברים ותעבור מאחורי שורת הגברים העומדים מול המשתנות. אתה יודע מה קורה שם? כלום. אף אחד לא מתרגש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

https://www.ynet.co.il/news/article/rjw0txbas

מאמר חשוב של יובל נח הררי. 

ציטוט

כמובן שבתעמולה שלה, הממשלה לא יוצאת נגד הדמוקרטיה. אדרבא, היא טוענת שההפיכה המשטרית הזו תביא לכינונה של "דמוקרטיה אמיתית". אבל הממשלה מגדירה דמוקרטיה כדיקטטורה של הרוב, שאין בה שום הגנה על זכויות המיעוט ושום איזונים ובלמים על כוחו של השלטון. לפי גישה זו, אם 51% מהבוחרים מחליטים לשלול את זכות ההצבעה מה-49% האחרים, לשלול את זכות השביתה של העובדים, לבטל את החופש האקדמי, לדחוף להט"בים חזרה לארון, או לסגור את כל העיתונים שלא מוצאים חן בעיניהם – זוהי דמוקרטיה בפעולה

כששואלים את מובילי ההפיכה מה יגן על המיעוטים במשטר החדש, ומה יגן אפילו על הרוב מפני עריצות הממשלה, הם אומרים: "הרצון הטוב שלנו. תסמכו עלינו". זוהי תשובה מקפיאת דם המוכרת היטב לקורבנותיו של כל עריץ, מאפיונר ובן-זוג מתעלל בהיסטוריה. דיקטטורים תמיד אומרים "תסמכו עלינו, אנחנו נגן עליכם. אבל תיזהרו לא לאבד את הרצון הטוב שלנו, כן? שחס וחלילה לא יקרה לכם משהו רע". אם אתם פוגשים באנשים שתומכים בהפיכה המשטרית, השאלה החשובה ביותר לשאול היא "תסבירו לי בבקשה איזה מנגנון ירסן את כוחה של הממשלה ויגן על זכויות המיעוטים במשטר החדש? האם יש דבר אחד ויחיד שהממשלה לא תוכל לעשות, ושהרוב לא יוכל לעולל למיעוט?"

מי שחושב שלסמוך על הבטחות של פוליטיקאי (כל פוליטיקאי!) "יהיה בסדר, סמוך עלי" בתור איזון לשררה הוא או תמים, או טיפש. 

הצדק הפואטי הוא שכל הבוחרים להיות פיונים יצטרכו לאכול את הדייסה שמבשל להם הריבון, הטרגדיה היא שכל השכנים שלהם יאכלו מאותה דייסה מקולקלת גם כן. 

הררי רשם שכל אחד צריך להבין איפה התחנה שלו בנסיעה, ואני מוסיף ואומר: כל אחד צריך לוודא שיש לו גפיים לפני ההגעה לאותה תחנה.

If you don't have a contingency plan, you better get one 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד ליובל נח הררי, שאני אישית נהניתי לקרוא חלק מספריו, אני רוצה להביא "מומחה" אחר שירגיע קצת את ההיסטריה של חברנו כאן למעלה, שדואג לגבי הדייסה שלנו או לגבי זה שלא נפספס את התחנה שלנו.

פרופסור טליה איינהורן מדברת על נושא חוק יסוד השפיטה, ובין השאר מדברת על הטענות (ההזויות והלעוסות יש לציין) של מה אם מעניקים "כח מוחלט" לצד אחד/רשות אחת.

https://fb.watch/iZSsLw9-R7/

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

@יובל .מ. שים לב שאתה עדיין מתעלם (באלגנטיות?) מלענות על השאלה הזאת. התשובה שלך מעניינת, כנראה לא רק אותי.

אם אתה העם הנבחר, אתה לא דורש חשבונאות, אתה מעמיד את עצמך במבחנים ובסטנדרטים גבוהים וחמורים יותר.

1. מספיק לי אמירות שלהם, אבל אם נשתמש בשיטות שהוצגו פה - אני מפחד ממה שהם יעשו בהמשך גם.

2. גזענות של ציפיות נמוכות אמרנו כבר?

לא עם נבחר ולא עמייאת, אל תיתן לי סטנדרטים ספיישל. עם ככל העמים, לא נרצח חפים מפשע ולא נרחם על מחבלים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כלום. אף אחד לא מתרגש.

הסתכלת על כולם? זה לא יפה, במשתנות מסתכלים קדימה, זה נימוס בסיסי.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה לא אמיתי. באמת יובל אבל למה ככה? למה ככה.

הוא מגייס לנפגעים של פעולות "מהמחנה" "שלנו" שפגעו באנשים בשטחים.

טרור חקלאי? זה בתוך הארץ, בין אזרחי המדינה, שהמדינה הפקירה לגמרי. חווארה הזה זה בכלל בשטחים. חקלאים זה בתוך הבית וחלק מהכלכלה. וכמובן, אי אפשר שלא להזכיר מי דפק אותם - אדון ביבי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...