Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, CX25GTI כתב:

מערכת עם מעל ל 85% אחוזי הרשעה היא מערכת תקינה .

המשמעות היא שיש שכבה נוספת שמגנה על החשוד - הפרקליטות שנמנעת מהגשת כתב אישום אם לדעתה ההוכחות לאשמה אינן מבוססות דיין. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

להביע דעה תמיד אפשר, כמו שלהצביע כל אחד יכול, בלי קשר להשכלה או לידע שלו.

רק לא צריך להתיימר להיות "מומחה" אם קראת כמה כתבות וראית איזה ראיון.

אני אנסח מחדש את השאלה. באיזה תחום דעת צריך להיות מומחה כדי לנתח את הרפורמה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

להביע דעה תמיד אפשר, כמו שלהצביע כל אחד יכול, בלי קשר להשכלה או לידע שלו.

רק לא צריך להתיימר להיות "מומחה" אם קראת כמה כתבות וראית איזה ראיון.

צריך להיות מומחה למשהו כדי להבין שקיצונים דתיים לא ישפרו את הדמוקרטיה וגם לא יעבירו רפורמה שתשפר אותה כי זה מנוגד לדת שלהם?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 25 דקות, CX25GTI כתב:

לכן נדרש להיכנס למו"מ ולהגיע למתווה מוסכם.

קריאה ראשונה אינה אומרת דבר , וכניסה למו"מ בהכרחת תעצור את המשך התהליך, אבל הילדותיות של שני הצדדים היא פשוט מחפירה , יש פה מדינה לנהל.

לפיד צריך להגיע לנשיא בשעה 8 בערב , לעמוד איתו מול המצלמה ולהגיד אנו מוכנים למו"מ ללא תנאים , חודש של מרתון מלא דיונים על מנת להגיע להסכמות.

סירוב של ביבי להגיע יגרום לפירוק הקואלציה מבפנים, אני לא רואה את גאלנט , אדלשטין וביתן מצביעים בעד הרפורמה כמו שהיא וזה לדעתי רק ניצנים של הליכוד הליברלי האמיתי.

אין מה לנהל מו"מ כי הנקודות שיעזרו למערכת כלל לא בגדר המחלוקת. החוקים שמנסים להעביר משריינים שליטה מוחלטת לממשלה וכולם נועדו להחליש ולעקוף את בית המשפט. לאזרח "הקטן" לא ייצא מזה כלום.

מה שצריך לעשות זה להקטין באורח ניכר את כמות השופטים יוצאי פרקליטות המדינה (מה שאכן ישפיע על אחוזי ההרשעה, הארכות המעצר הסתמיות, התעמרות בחפים מפשע ומה לא), לבטל את רוב חלקי הרפורמה בסדר הדין האזרחי (שהעמיסו עבודה משרדית מיותרת על עורכי הדין, והעלויות שלה מגולגלות על הלקוחות בסופו של דבר, מן הסתם), לשנות את הרכב הועדה לבחירת שופטים - אבל אגב הבטחת מינויים מקצועיים באמת, לא רק פוליטיים, לקצוב זמנים לשופטים למתן פסקי דין, לקצוב כהונה לשופטים עליונים - יש 1001 דברים לעשות, ושום דבר מזה לא על סדר היום של הממשלה.

• רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

צירפתי כאן פודקאסט של שעה+ של אחד מ"הוגי" הרפורמה, בו הוא מפרט את משנתו ועונה על רוב (אם לא כל) השאלות ששאלת.

אז יש לנו את ההוגה שכמובן כן מנסה לשכנע שהרפורמה שלו פותרת הכול. ויש לנו מלא מומחים אחרים שטוענים שהיא לא טובה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

המשמעות היא שיש שכבה נוספת שמגנה על החשוד - הפרקליטות שנמנעת מהגשת כתב אישום אם לדעתה ההוכחות לאשמה אינן מבוססות דיין. 

או מערכת של פרקליטים ושופטים יוצאי פרקליטות שדוחפת להסדרי טיעון באמצעי לחץ ועינוי דין (רוב ההרשעות הן בהסדר). המצב לא תקין. הפרקליטות לא משחקת בצד של החשוד, אף פעם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

אני, לעומת זאת, לא חושב שזה שאני "מומחה" בתחום העבודה שלי הופך אותי למומחה בנושאי הרפורמה, ואני לא חושב שאני צריך לענות על השאלות הללו בעצמי, אלא יכול לאמץ את דעותיהם של אנשים יותר חכמים ויותר בקיאים ממני בנושא.

אף אחד לא מבקש ממך נייר עמדה מקצועי.

עקרונות הדמוקרטיה והפרדת רשויות, זה משהו שלומדים בתיכון ומי שרוצה מרחיב את הידע גם מעבר לנלמד בתיכון.

זה מספיק בשביל להבדיל בין רפורמה שמקדמת הפרדת רשויות לבין רפורמה שמקדמת ביטול רשויות והכפפתן לרשות אחת.

לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

יש אחד, גלעד משהו שמו, הייטקיסט, בעל תואר שני בכלכלה, שאוהב לדבר על הנושאים הללו. מוזמן לקרוא.

התחלתי לקרוא ונתקלתי בזה

ציטוט

מרץ 1992: הכנסת מחוקקת את חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. מתי בדיוק, אתם שואלים? בשלוש-וחצי לפנות בוקר. 32 תומכים ו-21 מתנגדים. שומעים את זה? 32 תומכים. זהו. רבע מהכנסת. רבע. החוק שהולך להיות הכי דרמטי בספר החוקים של ישראל - 32 תומכים. זהו.

זה קשקוש דמגוגי.

לא מוצא עכשיו את המקור, אבל כבר ראיתי התייחסות לשעה 3:30. לא נכון. מי שביסס את השקר הזה טעה בקריאת הפרוטוקול.

אבל זה פרט שולי, בוא נסתכל בעיקר:

מה זה אומר ״רק״ 32 תומכים? איפה המתנגדים? למה האופוזיציה לא הפילה את ההצעה?

הסיבה היא שהיתה הסכמה רחבה, בין הקואליציה של הליכוד בראשות שמיר לבין האופוזיציה של העבודה, על נחיצות החוק.

ההסכמה היתה כל כך מובנת, שהאופוזיציה בכלל לא טרחה להגיע, כי זו לא היתה שום ״דרמה״ בהצבעה.

ועד כמה היתה הסכמה רחבה? עד כדי כך שב94 הכנסת, הפעם בראשות ממשלת רבין אישררה את החוק מחדש, בתמיכה מלאה של הליכוד ברוב גדול.

מביא שוב את מה שאמר מרידור באותה הצבעה, בקשר לזכות של בית המשפט לפסול חוקים:

image.thumb.png.716b5183b7c3318560fc4b1e0b32e4e2.png

אז תסלח לי, אבל הגלעד הזה הוא לא מקור טוב ללמוד ממנו על דמוקרטיה ומשפטים.

ממליץ לך למצוא מקור יותר טוב.

• אהבתי 7

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

הקשר הוא שמהפכה משפטית המועברת על ידי גפניז ודרעיז יכולה להביא את זה גם לתא.

זה למשל לא נכון. 

כאילו, זה יכול להיות במידה ותל אביב היתה ריכוז חרדי. אבל היא לא, וכדי שהיא תהפוך להיות צריכים לקרות הרבה הרבה הרבה שינויים דרסטיים בציבור שלא אדון גפני ולא אדון פינדוס ואפילו לא אדון דרעי מסוגלים לבצע, כי פשוט חוץ מהם אף אחד לא רוצה את זה.

זה לא כמו תחבורה ציבורית בשבת, דבר שבחיים לא היה פה. תאר לך שעד היום התחבורה הציבורית בישראל עבדה בשבת ופתאום הממשלה הנוכחית מדברת על להפסיק אותה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כאילו, זה יכול להיות במידה ותל אביב היתה ריכוז חרדי. אבל היא לא, וכדי שהיא תהפוך להיות צריכים לקרות הרבה הרבה הרבה שינויים דרסטיים בציבור שלא אדון גפני ולא אדון פינדוס ואפילו לא אדון דרעי מסוגלים לבצע, כי פשוט חוץ מהם אף אחד לא רוצה את זה.

זה לא כמו תחבורה ציבורית בשבת, דבר שבחיים לא היה פה. תאר לך שעד היום התחבורה הציבורית בישראל עבדה בשבת ופתאום הממשלה הנוכחית מדברת על להפסיק אותה. 

למה לא?

הפרדה מגדרית בתח"ץ, הפרדה מגדרית בקופ"ח, הפרדה מגדרים בשירותיעם חיוניים, חובת הפרדה מגדרית בבריכות שחייה, הפרדה מגדרית באירועים ועוד.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

זה למשל לא נכון. 

כאילו... כן, בגדול אתה צודק, המרחק בין הרצון לעשות את זה לפרקטיקה הוא רב על שדרות רוטשילד. אם המרחק בין מה שיש היום ל"נשים לכו לשבת מאחורה" בקווים שחוצים את ת"א וגוש דן בכלליות? ואללה, לא יודע. לא כזה בטוח

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

למה לא?

הפרדה מגדרית בתח"ץ, הפרדה מגדרית בקופ"ח, הפרדה מגדרים בשירותיעם חיוניים, חובת הפרדה מגדרית בבריכות שחייה, הפרדה מגדרית באירועים ועוד.

אתה באמת חושב שזה הולך לקרות? 

בוא נראה. לי קשה להאמין.

אצל החרדים זה כבר קורה באופן וולנטרי הם לא צריכים חוק לזה. אבל באוכלוסייה מעורבת?

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

"נשים לכו לשבת מאחורה" בקווים שחוצים את ת"א וגוש דן בכלליות

לא רואה איך זה קורה. במקסימום יעשו להם ספציפית אוטובוס נפרד. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

כאילו, זה יכול להיות במידה ותל אביב היתה ריכוז חרדי.

תחת ההנחה שליברליזם מוביל לקדמה שמובילה לרווחה במובן המערבי, ותחת ההנחה שאנחנו מעוניינים בכך, הפרדה מגדרית היא בעיה. לא משנה אם מתרחשת בריכוז חרדי כזה או אחר.

הגישה שגורסת "הרוב רוצה את זה" היא בעייתית, לא רק במובן של זכויות הפרט או מיעוט אלא פגיעה בליברליזם ומכאן פגיעה בקדמה וכו' וכו'.

עכשיו, ברור לי שאתה לא בעד הפרדה מגדרית. אבל אני מדבר באופן כללי, על ריכוזי אוכלוסיות בהם זה קורה היום בפועל וכאלה שהיו רוצים להחיל זאת.

וזה מתחבר מצויין לאותו טיעון של "מהו הבסיס שמגדיר את החברה בישראל"/"מהם ההסכמות הבסיסיות בחברה". אמנם אנחנו מדברים הרבה על הנושא החרדי/דתי אבל זה אפילו לא מתקרב לקיטוב/נפיצות בנושא הערבי/פלסטיני. אפילו כאן בשרשור הכי רחוק שמגיעים זה היפרדות ועוצרים שם. כמעט ולא מדברים (באותו האופן כמו על החרדים) על זה שיש אחוז נכבד מהאוכלוסיה שמעוניין בארץ ישראל השלמה וההשלכות של זה על החברה, או על ערבים-ישראליים שרואים עצמם חלק מהחברה הפלסטינית, או על הבדואים והניכור שלהם/מהם וכו'.

---

ועכשיו למשהו סמי חיובי סמי עצוב. בגלל המצב יש לא מעט דיונים פוליטיים בסביבה שלי (חברים, עבודה וכו'), כך שיוצא לי להשתמש במסקנות/טענות שעלו במהלך השרשור הזה בשנים האחרונות. מצד אחד רוב הדיונים מסתיימים[1] ב-"אתה צודק" , מצד שני כמעט תמיד שורר סוג של עצב אחרי זה. בין אם יש פער אידאולוגי/מוסרי/ערכי שלא ניתן לגישור, בין אם הצד השני מפנים (לפעמים לראשונה) את הוקטור אליו אנחנו הולכים. 

[1] לא תמיד אפשר לסיים את הדיונים כי היי, בסוף אנחנו ישראלים. אבל ברגע שעומדים מול בן אדם שמוכן לשמוע דברים פחות נעימים בד"כ מצליחים להעביר כמה נקודות.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

הפרדה מגדרית בקופ"ח, הפרדה מגדרים בשירותים חיוניים,

גם אצל החרדים אין הפרדה במקומות האלו. חלאס עם השטויות שלכם. 

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

חובת הפרדה מגדרית בבריכות שחייה,

שוב דמגוגיה. אין חובת הפרדה אצל החרדים, הציבור עושה את זה מרצון בלבד, ויש אפשרות לכל אחד ללכת גם בימים מעורבים. אין בארץ בריכה שפעילה רק בהפרדה, אבל לפרוניה שלכם זה לא מפריע...

יותר מכך, בחופשות המתנסים מארגנים אצל החרדים ימים מאורגנים לפארקי מים לגברים, נשים ומשפחות. 

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

הפרדה מגדרית בתח"ץ, הפרדה מגדרית באירועים ועוד.

שוב, כי ככה הציבור רוצה, זה שבג"ץ "ביטל" את המושג הזה קווי מהדרין, לא גרמו לחרדים לרצות לשבת מעורב. זה הדת שלהם, ככה נוח להם, ובחיים לא עניין איך יושבים באוטובוסים בתל אביב. 

לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

"נשים לכו לשבת מאחורה" בקווים שחוצים את ת"א וגוש דן בכלליות?

ברצינות?????????? 

אתה מוזמן לקפוץ היום! לבני ברק ותגיד לי אם אתה מוצא שם אוטובוס אחד, אחד! שיש בו הפרדה. 

בגלל שהקווים האלו עוברים בכל גוש דן ולא רק בתוככי העיר הצפופה הזאת, אף אחד לא חושב על להפוך את הקווים האלו ל"מהדרין". 

אבל למה לא לפנטז שטויות על החרדים שלכאורה אתה מכיר רק ממסכי הטלוויזיה.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אתה באמת חושב שזה הולך לקרות? 

בוא נראה. לי קשה להאמין.

אצל החרדים זה כבר קורה באופן וולנטרי הם לא צריכים חוק לזה. אבל באוכלוסייה מעורבת?

לא יודע אם זה יקרה אבל החרדים גם לא נוסעים באופן וולונטרי בשבת אבל כופים את זה עליי.

פורסם
לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

תחת ההנחה שליברליזם מוביל לקדמה שמובילה לרווחה במובן המערבי, ותחת ההנחה שאנחנו מעוניינים בכך, הפרדה מגדרית היא בעיה. לא משנה אם מתרחשת בריכוז חרדי כזה או אחר.

הגישה שגורסת "הרוב רוצה את זה" היא בעייתית, לא רק במובן של זכויות הפרט או מיעוט אלא פגיעה בליברליזם ומכאן פגיעה בקדמה וכו' וכו'.

כלומר? 

כדי שהמדינה תוכל לשגשג חובה לכפות על החרדים מעורבות, אחרת המדינה תהיה חשוכה. 

ז"א 1. אין מושג כזה של חופש דת. 2. מזכיר קצת דיקטטורה... (לכל מי שמוחה היום על סוף הדמוקרטיה, אתם גם לא מעוניינים בדמוקרטיה אמיתית, בא לכם לפרשן אותה איך שנוח לכם. בדיוק כמו לוין ורוטמן) 

• מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...