Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

גם אצל החרדים אין הפרדה במקומות האלו. חלאס עם השטויות שלכם. 

אין אבל כבר הודיעו שהם רוצים

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

שוב דמגוגיה. אין חובת הפרדה אצל החרדים, הציבור עושה את זה מרצון בלבד, ויש אפשרות לכל אחד ללכת גם בימים מעורבים. אין בארץ בריכה שפעילה רק בהפרדה, אבל לפרוניה שלכם זה לא מפריע...

יותר מכך, בחופשות המתנסים מארגנים אצל החרדים ימים מאורגנים לפארקי מים לגברים, נשים ומשפחות. 

אתה אומר שיש הפרדה וטוען שאין. זה לא החתול של שרדינגר.

אתה יכול לארגן מה שאתה רוצה ואין לי שום בעיה עם אף בריכה או פארק מים שיחליט על שעות נפרדות. אם תנסו לכפות את זה כמו עם החופים עכשיו אז בהחלט יש בעיה.

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

שוב, כי ככה הציבור רוצה, זה שבג"ץ "ביטל" את המושג הזה קווי מהדרין, לא גרמו לחרדים לרצות לשבת מעורב. זה הדת שלהם, ככה נוח להם, ובחיים לא עניין איך יושבים באוטובוסים בתל אביב. 

מי זה "הציבור"?

אני משלם מיסים וזכאי לשוויון מלא בתח"ץ גם אם הקו עובר במאה שערים או בבני ברק. מי אתה שתקבע שאסור לי בקו מסויים לשבת ליד אשתי והבת שלי?

אם אתה רוצה לנסוע בהפרדה אז קח מונית במקום להפלות אישה ולקבוע לה איפה מותר לה לשבת ואיפה לא כי איזה גבר סוטה לא יכול שלא לקבל זקפה מזה שאישה יושבת לידו.

לפני 3 דקות, לב טוב כתב:

כדי שהמדינה תוכל לשגשג חובה לכפות על החרדים מעורבות, אחרת המדינה תהיה חשוכה. 

ז"א 1. אין מושג כזה של חופש דת. 2. מזכיר קצת דיקטטורה... (לכל מי שמוחה היום על סוף הדמוקרטיה, אתם גם לא מעוניינים בדמוקרטיה אמיתית, בא לכם לפרשן אותה איך שנוח לכם. בדיוק כמו לוין ורוטמן) 

אתה כנראה לא מבין מה זה חופש דת.

חופש דת אומר שלך מותר להיות דתי אבל שגם לי מותר להיות חילוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

@לב טוב

תחב"צ זאת דוגמה טובה. 

היא לא עוברת ליד ריכוזי אוכלוסיה חרדים וגם לא מכריחים אף אחד להשתמש בה בשבת. 

למה שהרכבת לא תסע בשבת בעצם?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

הגישה שגורסת "הרוב רוצה את זה" היא בעייתית, לא רק במובן של זכויות הפרט או מיעוט אלא פגיעה בליברליזם ומכאן פגיעה בקדמה וכו' וכו'.

אתה יודע מה? אני לא מעוניין לכפות ליברליזם או קדמה או וואטאבר על אף אחד. מי שרוצה לחיות בצורה מסויימת זו בעיה שלו בלבד כל עוד הוא לא מצפה ממני להשתתף. כמו שאני לא רוצה שאדון גפני או אדון פינדוס יחליט בשבילי מה מותר ומה אסור, ככה אני לא רוצה להחליט למישהו אחר איך להעביר את החיים הקצרים וחסרי המשמעות שלו. 

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

לא יודע אם זה יקרה אבל החרדים גם לא נוסעים באופן וולונטרי בשבת אבל כופים את זה עליי

הם לא כופים עליך לנסוע, הם כופים עליך לא לנסוע בתחבורה ציבורית, שזה משהו שבחיים לא היה פה למיטב ידיעתי. (לא שזה תקין כן?) מה שאתה מתאר זה משהו אחר, שעד עכשיו היה סבבה ופתאום הולכים להפוך אותך לצדיק בכח. זה לא קורה, ולא יקרה גם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אתה אומר שיש הפרדה וטוען שאין.

אני מודה שיש, אבל לא מחובה, אף אחד לא מכריח. 

אם תנסו לכפות את זה כמו עם החופים עכשיו אז בהחלט יש בעיה.

למה? ניסית פעם למצוא חוף שתוכל לבלות בו עם חברה שלך ולא מצאת? 

לא מבין מה באת להגיד פה. 

מי זה "הציבור"?

אני משלם מיסים וזכאי לשוויון מלא בתח"ץ גם אם הקו עובר במאה שערים או בבני ברק. מי אתה שתקבע שאסור לי בקו מסויים לשבת ליד אשתי והבת שלי?

הציבור זה ציבור הנוסעים באוטובוס, 

ניסית פעם לנסוע בקו שעובר בבני ברק וכפו עליך לשבת בהפרדה? 

למעט חולי הנפש ממאה שערים ומשכונה אחת בבית שמש אף אחד לא כופה כלום על אף אחד. 

אתה מוזמן לנסות, אני בטוח שתופתע.

אם אתה רוצה לנסוע בהפרדה אז קח מונית במקום להפלות אישה ולקבוע לה איפה מותר לה לשבת ואיפה לא כי איזה גבר סוטה לא יכול שלא לקבל זקפה מזה שאישה יושבת לידו.

לא. פשוט לא! 

אם אני ואשתי רוצים לנסוע באוטובוס, ושאני ישב מקדימה והיא מאחורה אנחנו נעשה את זה באוטובוס, אני לא צריך לקחת מונית בשביל זה, זכותנו לשבת איפה שבא לנו. 

חופש דת אומר שלך מותר להיות דתי אבל שגם לי מותר להיות חילוני.

את זה הבנתי יפה. 

היה שם אחד שכתב שהפרדה אצל החרדים היא לא טובה, הוא כנראה לא הבין את זה.

לפני 8 דקות, SurfHigh כתב:

היא לא עוברת ליד ריכוזי אוכלוסיה חרדים וגם לא מכריחים אף אחד להשתמש בה בשבת. 

מסכים איתך, אין שום סיבה לכפות אותה, חבל שהממשלה הקודמת במקום להיות ממשלת כל אזרחיה בחרה בלהחרים ולהתעלם מהצד השני ולכן היא נפלה מהר, היא יכלה לשנות את זה. 

ממשלת ביבי-חרדים לא יכולה לעשות את זה מסיבות פוליטיות צרות.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

הם לא כופים עליך לנסוע, הם כופים עליך לא לנסוע בתחבורה ציבורית, שזה משהו שבחיים לא היה פה למיטב ידיעתי. (לא שזה תקין כן?) מה שאתה מתאר זה משהו אחר, שעד עכשיו היה סבבה ופתאום הולכים להפוך אותך לצדיק בכח. זה לא קורה, ולא יקרה גם.

זה לא לנסוע בתח"ץ בשבת, זה שכונות סגורות בשבת (שאין לי בעיה עם זה אבל כשהבת שלי במשמרת במד""א בשבת היא לא צריכה לחטוף אבנים באשדוד כי היא נוסעת בשבת).

זה מונופול הכשרות, זה מונופול הנישואין ועוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

זה לא לנסוע בתח"ץ בשבת, זה שכונות סגורות בשבת (שאין לי בעיה עם זה אבל כשהבת שלי במשמרת במד""א בשבת היא לא צריכה לחטוף אבנים באשדוד כי היא נוסעת בשבת).

זה מונופול הכשרות, זה מונופול הנישואין ועוד.

מונופול הכשרות והנישואין זה אותו הדבר כמו תחבורה ציבורית, זה היה קיים פה תמיד. לא שאני בעד זה כמובן, רק שלא נכון להתייחס למצב כאילו היה לנו גן עדן חילוני ועכשיו באים להרוס אותו. בראייה אובייקטיבית אחורה המדינה מתקדמת בתחום הזה לכיוון חיובי. 

זה שהבת שלך חוטפת אבנים באשדוד זה לא בחסות המדינה, נכון? אין חוק שאוסר לנסוע בשבת אן חוק שמחייב את הציבור הדתי לזרוק אבנים בשבת על מכוניות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

אני מודה שיש, אבל לא מחובה, אף אחד לא מכריח. 

שוב, אין לי בעיה עם הפרדה שכל עסקר מחליט עליה וולנטרית ואני בהחלט בעד להתחשב אבל אם תנסה לכפות על עסקים הפרדה אז אני אתקומם.

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

למה? ניסית פעם למצוא חוף שתוכל לבלות בו עם חברה שלך ולא מצאת? 

לא מבין מה באת להגיד פה. 

גם לך לא היתה בעיה למצוא חוף נפרד וככה צריך גם להיות. היום כל רשות מחוייבת להקצות חוף נפרד וזה טוב וצודק אבל פינדרוס רוצה לכפות הגדלת שטח החוף הזה.

לידע כללי, הרבה פעמים הולכים לחוף הנפרד כי הוא פחות עמוס.

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

הציבור זה ציבור הנוסעים באוטובוס, 

ניסית פעם לנסוע בקו שעובר בבני ברק וכפו עליך לשבת בהפרדה? 

למעט חולי הנפש ממאה שערים ומשכונה אחת בבית שמש אף אחד לא כופה כלום על אף אחד. 

אתה מוזמן לנסות, אני בטוח שתופתע.

אני לא נסעתי באוטובוס כבר יותר מ 20 שנה אבל את אימא שלי (אישה בת 77) שנסעה לבקר את אחי בבני ברק כן הקימו.

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

לא. פשוט לא! 

אם אני ואשתי רוצים לנסוע באוטובוס, ושאני ישב מקדימה והיא מאחורה אנחנו נעשה את זה באוטובוס, אני לא צריך לקחת מונית בשביל זה, זכותנו לשבת איפה שבא לנו. 

ברור שזכותכם אבל אם אני ארצה לשבת עם אשתי והבת שלי מקדימה אתה לא תקים אותן.

לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

את זה הבנתי יפה. 

היה שם אחד שכתב שהפרדה אצל החרדים היא לא טובה, הוא כנראה לא הבין את זה.

אתה תחיה איך שאתה רוצה ולפי אמונתך אבל במרחב הציבורי תצטרך להתגמש בדיוק כמו שגם אני מתגמש.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

מונופול הכשרות והנישואין זה אותו הדבר כמו תחבורה ציבורית, זה היה קיים פה תמיד. לא שאני בעד זה כמובן, רק שלא נכון להתייחס למצב כאילו היה לנו גן עדן חילוני ועכשיו באים להרוס אותו. בראייה אובייקטיבית אחורה המדינה מתקדמת בתחום הזה לכיוון חיובי. 

זה שהבת שלך חוטפת אבנים באשדוד זה לא בחסות המדינה, נכון? אין חוק שאוסר לנסוע בשבת אן חוק שמחייב את הציבור הדתי לזרוק אבנים בשבת על מכוניות.

אין חוק שאוסר לנסוע בשבת אבל סוגרים כבישים.

אין חוק שמחייב לזרוק אבנים אבל אף אחד לא אוכף את זכותה לנסוע להגיש סיוע בלי להיפגע.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אף אחד לא מבקש ממך נייר עמדה מקצועי.

עקרונות הדמוקרטיה והפרדת רשויות, זה משהו שלומדים בתיכון ומי שרוצה מרחיב את הידע גם מעבר לנלמד בתיכון.

זה מספיק בשביל להבדיל בין רפורמה שמקדמת הפרדת רשויות לבין רפורמה שמקדמת ביטול רשויות והכפפתן לרשות אחת.

התחלתי לקרוא ונתקלתי בזה

זה קשקוש דמגוגי.

לא מוצא עכשיו את המקור, אבל כבר ראיתי התייחסות לשעה 3:30. לא נכון. מי שביסס את השקר הזה טעה בקריאת הפרוטוקול.

אבל זה פרט שולי, בוא נסתכל בעיקר:

מה זה אומר ״רק״ 32 תומכים? איפה המתנגדים? למה האופוזיציה לא הפילה את ההצעה?

הסיבה היא שהיתה הסכמה רחבה, בין הקואליציה של הליכוד בראשות שמיר לבין האופוזיציה של העבודה, על נחיצות החוק.

ההסכמה היתה כל כך מובנת, שהאופוזיציה בכלל לא טרחה להגיע, כי זו לא היתה שום ״דרמה״ בהצבעה.

ועד כמה היתה הסכמה רחבה? עד כדי כך שב94 הכנסת, הפעם בראשות ממשלת רבין אישררה את החוק מחדש, בתמיכה מלאה של הליכוד ברוב גדול.

מביא שוב את מה שאמר מרידור באותה הצבעה, בקשר לזכות של בית המשפט לפסול חוקים:

image.thumb.png.716b5183b7c3318560fc4b1e0b32e4e2.png

אז תסלח לי, אבל הגלעד הזה הוא לא מקור טוב ללמוד ממנו על דמוקרטיה ומשפטים.

ממליץ לך למצוא מקור יותר טוב.

אתה מומחה בלסלף דברים ולהציג רק מה שמתאים לאג'נדה.

מוזמן לקרוא את הפרוטוקול המלא, ולראות שממש לא הייתה הסכמה רחבה באותה הצבעה (17 למרץ 1992), גם לא בתוך הליכוד עצמו.

דבר שני, איפה האופוזיציה אתה שואל?   החוק הזה עבר בזכות האופוזיציה - 20 תומכים מהאופוזיציה ורק 12 מהקואליציה (11 מהליכוד, שזה פחות משליש מהסיעה באותה תקופה).

לגבי הדברים שהבאת - יפה שהבאת רק חלק קטן מהפרוטוקול. מה עם ההמשך?

"אני מבקש לומר, שבחוק הזה לא הכול רע. חלק גדול ממנו הוא טוב. נכון שנסיבות הולדתו אינן כשרות, וחוק-יסוד לא נועד להשתנות בשביל הסכמים קואליציוניים, כמו שתקנון ראוי לו שיישמר גם כאשר דנים בעניינים חשובים כאלה."

ומעניין שאתה לא מזכיר את סעיף 8 בחוק היסוד ההוא, את "עוקף בג"ץ" כדי לצרף את ש"ס ועוד ועוד.

בקיצור, למרות החשיבה שהאמת שלכם היא מוחלטת או שכל המומחים אומרים שהמהפכה זה רע, כדאי להיות קצת יותר גמישים מחשבתית ופחות מקובעים, ולהבין שפוליטיקה זה לא מדע מדויק, ועל כל טענה מצד אחד אפשר להביא טענה נגדית וכך הלאה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 52 דקות, לב טוב כתב:

כלומר? 

ז"א 1. אין מושג כזה של חופש דת. 2. מזכיר קצת דיקטטורה... (לכל מי שמוחה היום על סוף הדמוקרטיה, אתם גם לא מעוניינים בדמוקרטיה אמיתית, בא לכם לפרשן אותה איך שנוח לכם. בדיוק כמו לוין ורוטמן) 

הכוונה היא למצוא הסכמות רחבות. יש כאלה שיקראו לזה חוקה. אתה לא יכול ביד אחת לטעון לדמוקרטיה מערבית מתקדמת ולהנות מכל מה שמגיע עם זה וביד השניה לתמוך בהפרדה מגדרית. זה לא כל כך הולך ביחד. 

כלומר, אתה יכול, לראייה אזורים מסויימים בישראל. אבל זה כנראה לא בנוי לסקייל לטווח הארוך.

לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

אתה יודע מה? אני לא מעוניין לכפות ליברליזם או קדמה או וואטאבר על אף אחד. מי שרוצה לחיות בצורה מסויימת זו בעיה שלו בלבד כל עוד הוא לא מצפה ממני להשתתף. כמו שאני לא רוצה שאדון גפני או אדון פינדוס יחליט בשבילי מה מותר ומה אסור, ככה אני לא רוצה להחליט למישהו אחר איך להעביר את החיים הקצרים וחסרי המשמעות שלו. 

אוקיי, אני יכול להבין את זה. ואני מניח שזה עובד במקומות מסויימים. הבעיה היא כמה שליטה מביאים, מה עושים בנקודות חיכוך, ומי גובר באינטרקציות בעייתיות.

כל עוד לא עברנו למודל של קנטונים, קשה לי לראות התנהלות כזו יוצאת לפועל. מצד שני, עבורי, זה יהיה אחלה פתרון.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

מוזמן לקרוא את הפרוטוקול המלא, ולראות שממש לא הייתה הסכמה רחבה באותה הצבעה (17 למרץ 1992), גם לא בתוך הליכוד עצמו. צריך לזכור שהיה מדובר 

קראתי. היתה הסכמה רחבה בכנסת והיו כמה מהליכוד שהתנגדו.

דבר שני, איפה האופוזיציה אתה שואל?   החוק הזה עבר בזכות האופוזיציה - 20 תומכים מהאופוזיציה ורק 12 מהקואליציה (11 מהליכוד, שזה פחות משליש מהסיעה באותה תקופה).

איפה האופוזיציה לחוק?

אם אני יודע שהחלטה תעבור ברוב גדול אז אין סיבה שאבוא אבל אם אני מתנגד בטח שאני אבוא במטרה להפיל את ההחלטה.

בקיצור, למרות החשיבה שהאמת שלכם היא מוחלטת או שכל המומחים אומרים שהמהפכה זה רע, כדאי להיות קצת יותר גמישים מחשבתית ופחות מקובעים, ולהבין שפוליטיקה זה לא מדע מדויק, ועל כל טענה מצד אחד אפשר להביא טענה נגדית וכך הלאה.

האמת שלנו לא מוחלטת אבל זה שהרפורמה מבטלת את בסיס הדמוקרטיה זה כן מוחלט על ידי כמעט כל בעלי המקצוע.

פורסם
לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

אכן יש חוסר הדיוקים וחוסר בפרטים בתשובה שלי.

אני חושב שהגרסה שהצגתי, על כל מגרעותיה, הרבה יותר נאמנה למציאות, מהגרסה שהבאת, של אותו הייטקיסט גלעד, שאותו הבאת כמקור מידע אמין לכאורה.

אם מישהו משנינו מומחה בלסלף, זה הוא. ואני בסה״כ מגיב לך פה בפורום, לא מפרסם פוסטים בומבסטים בפייסבוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 49 דקות, לב טוב כתב:

גם אצל החרדים אין הפרדה במקומות האלו. חלאס עם השטויות שלכם. 

שוב דמגוגיה. אין חובת הפרדה אצל החרדים, הציבור עושה את זה מרצון בלבד, ויש אפשרות לכל אחד ללכת גם בימים מעורבים. אין בארץ בריכה שפעילה רק בהפרדה, אבל לפרוניה שלכם זה לא מפריע...

יותר מכך, בחופשות המתנסים מארגנים אצל החרדים ימים מאורגנים לפארקי מים לגברים, נשים ומשפחות. 

שוב, כי ככה הציבור רוצה, זה שבג"ץ "ביטל" את המושג הזה קווי מהדרין, לא גרמו לחרדים לרצות לשבת מעורב. זה הדת שלהם, ככה נוח להם, ובחיים לא עניין איך יושבים באוטובוסים בתל אביב. 

ברצינות?????????? 

אתה מוזמן לקפוץ היום! לבני ברק ותגיד לי אם אתה מוצא שם אוטובוס אחד, אחד! שיש בו הפרדה. 

בגלל שהקווים האלו עוברים בכל גוש דן ולא רק בתוככי העיר הצפופה הזאת, אף אחד לא חושב על להפוך את הקווים האלו ל"מהדרין". 

אבל למה לא לפנטז שטויות על החרדים שלכאורה אתה מכיר רק ממסכי הטלוויזיה.

אני מניח שלרוב האנשים כאן לא הכי איכפת מה קורה בדיוק ב-100 שערים, שכונות חרדיות של בני ברק או מודיעין עילית. ואף אחד לא מתכוון לפתוח שם סניף של טיב טעם, סטיקיות עם בשר לבן או מסעדות ובתי קולנוע בשבת. אבל מצד שני חרדים (וחלק מהדתיים) סוגרים בכוח את החנויות בת"א, תוקעים את הרכבת ישראל עם עבודות ואנשים בלי רכב בבית  בשבט, מכריחים את החילונים להתחתן ולהיקבר דרך פרוטקשן של רבנים/רבנות/חברת קדישה וכו'.  

פורסם
לפני 37 דקות, gadik6 כתב:

אני אוהב את זה שהצד השני מאמץ פוסט מודרניזם עכשיו, אחרי שאימץ פוליטיקת זהויות מקבילה לחלוטין ל-woke השמאלני מאמריקה. תמשיכו

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, gadik6 כתב:

החוק הזה עבר בזכות האופוזיציה - 20 תומכים מהאופוזיציה ורק 12 מהקואליציה (11 מהליכוד, שזה פחות משליש מהסיעה באותה תקופה).

זה כתוב בפרוטוקול שאתה הבאת (תודה על כך).

ח״כים מהקואליציה והאופוזיציה התקזזו בינהם.

לא משהו שעושים כשאין הסכמה.

image.png.8ba701a92fee4cc53e05f3557c8ea28f.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

כלומר? 

דמוקרטיה מצומצמת בה יש זכות בחירה רק לגברים ממעמד מסוים קיימת בקונסטלציה שונה באירופה נראה לי איזה 2500 שנה. 

כשמדברים על דמוקרטיה היום רובינו לא מתכוונים לצורת שלטון בה גברים ממעמד או מוצא מסוים יכולים לבחור אחד משלהם לשלוט בעיר או במדינה, וכל השאר מושתקים בעזרת כח (ונשים בכלל יושבות בבית ומגדלות ילדים). ומה שאתה ודומיך מציעים זו לא "דמוקרטיה אמיתית". זו נסיגה עקרונית של מאות שנים אחורה באיך שהמושג נתפס ומפורש.

ה"אם אתם לא מכבדים את הזכות שלי להשתין עליכם בקשת אז אתם לא דמוקרטים" אומנם חוזר על עצמו בניסוחים שונים המון מהימין הדתי, אבל זה טעון מביך בנאיביות שלו. רק כדוגמא, אני יכול להיות חילוני לחלוטין ולחשוב שעדיף שהילד שלי ילך בגיל 12 לעבוד בניקיון. חוקי? לא. כפיה על הפרט של ערך שהוא לא בהכרח מחזיק בו? כן. זה לא הופך את המדינה ל"דיקטטורה", מכיוון שדמוקרטיה היא גם לא חופש מוחלט לכולם ללא שום סייג. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...