Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

בערך כמו מישהו שמחליט לרוץ לרוחב כביש מהיר הלוך וחזור.

עוד פעם לא הבנתי. הצביע למפלגות שמאל זה לרוץ לרוחב כביש מהיר?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מה הקשר לחיות בביטחון? נראה לי שאיבדת את הקו.

מערכת הביטחון טוענת שפעולות של בנגביר מסכנות את ביטחון המדינה. גם הם איבדו את הקו?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא אני לא, אתה עדיין צריך להוכיח שבן גביר מעודד טרוריסט לנקוט בטרור.

אבל כבר הוכחת את זה בעצמך. 

כתבת שהמסיתים יסיתו עם או בלי הפרובוקציות של בנגביר, כלומר הם משתמשים גם בפרובוקציות שלו בשביל להסית.

אבל הדיון הוא לא רק על בנגביר, הוא על פרובוקציות והסתה באופן כללי.

אז כן מותר לעודד מישהו לעשות משהו רע גם אם יש לו תירוצים משלו או לא?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

איך אומרים בעגה המשפטית? זו שאלה תיאורטית

אבל כל הדיון הזה תיאורטי.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

זה מה שהפלסטינים בעצמם אומרים, שוב ושוב

אז למה הם מקימים עסקים, מנסים לקיים כלכלה מתפקדת, מבקשים לעבוד בבניין אצלנו? אחרי הצהרה כזו היו צריכים לעזוב את כל זה מזמן ולהפוך לאומה של חיילים-טרוריסטים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

כול האנלוגיות שלכם בילבלו אותי, חומות, כבישים, נשים מוכות. בלאגן שלם.

אני מתעצבן מהרעיון של "אני חי צנוע ולא עובד (או עובד מעט) בשביל עיקר החיים, שהוא לא עבודה"

אבל "עיקר החיים" היחיד שתופס לגישה הזאת זה דת.

תוסיפו כול תחביב למשוואה הזאת, ומסתבר שצריך להשקיע בשבילו לא מעט כסף באופן קבוע. כול תחביב אפילו בסיסי. לא מדבר על רכב שזה הון.

רוצה לרוץ?

תוציא כסף באופן קבוע על נעליים וביגוד. 

אופניים?

תוציא עוד יותר כסף על ציוד וביגוד.

שחיה?

מנוי לבריכה + בטח גם ביגוד.

שחיה בים? 

כדאי שתחיה ליד הים, אחרת...

הליכות?

בגדים ונעליים מתבלים יפה יפה.

רוצה לצייר?

ציוד וחומרים

רוצה לסרוג? לתפור?

ציוד וחומרים

אוהב קריאה?

כול הזמן לקנות ספרים

זה אשכרה תופס רק אם אתה מוכן לקרוא ולהתפלסף על אותו הספר במשך עשורים. אחרת? חייב להוציא כסף כדרך קבע.

כמובן שאני טמבל כי אצלי העבודה היא עיקר החיים נכון? 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מה שבאמת מעניין זה איך העניין הזה של אין קמח אין תורה התגלגל לזה שמישהו אחר צריך לשלם על הקמח, כי (זה לאותם אלה שקפצו להזכיר לי שיש מחצית שניה למשפט) אם אין תורה, אין קמח. אתם שומרים על גחלת התורה? תדאגו בעצמכם לקמח השלוב בה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, David32 כתב:

אני מתעצבן מהרעיון של "אני חי צנוע ולא עובד (או עובד מעט) בשביל עיקר החיים, שהוא לא עבודה"

אבל "עיקר החיים" היחיד שתופס לגישה הזאת זה דת.

שמע, גם ספרי דת וכל מיני דברים שקשורים לזה עולים כסף.
העניין פה אחר. כל הקטע של מדינת רווחה מבוסס על זה שלאנשים יש רצון בסיסי לחיים כמה שיותר טובים, אז הם יעבדו יותר, ירוויחו יותר ויהיה אפשר למסות את ההכנסות שלהם יותר כדי לממן שירותים ציבוריים. ואז יש קבוצה מסויימת שהבינה איך לשבור את המערכת, לנצל את מדיניות הרווחה בצורה מקסימלית ובמקביל למזער בצורה הכי יעילה את החובה בהשתתפות במימון שלה, באמצעות אידאולוגיה של כאילו חיי צניעות.
בגלל זה אי אפשר שתהיה פה מדינת רווחה.

פורסם
לפני 42 דקות, פינדר כתב:

אני חושב שפירטתי את דעתי על האנלוגיה שלך.

לא רואה טעם להוסיף על מה שכתבתי ועל מה שיבגני כתב. נראה שהתאהבת באנלוגיה הזו, אהבת נצח.

אם היא הוציאה מכם תגובות כאלה - אז בטח התאהבתי בה.

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

הנתנונים מסתדרים מאוד. האסקלציה סביב המאבק המשפטי על פינוי ערבים משייח ג'ראח כחלק מייהוד מזרחק ירושלים היא חלק מההתקדמות שהיתה למיני אינטיפדה. כן גם התקיפות עם סרטוני הטיקטוק.

שלב אחד לפני שדחו את העתירה שלהם, קרה כמה חודשים טובים לפני כן.

לא מסתדר מבחינת זמנים עם הטענה שלך.

זה גם לא היה שום אסקלציה, מדובר על תיק שהתנהל במשך שנים, קיבל פס"ד לפני שנים עם תאריך פינוי, לפני תאריך הפינוי התחילו תקיפות יהודים, ואז לקראת תאריך הפינוי הם עתרו לעצור את הפינוי.

כל מה שאתה מתאר כ"אסקלציה" זה בעצם פס"ד שהתקבל הרבה לפני כן, עם תאריך יעד מוגדר, שהתקרב.

באותה מידה אפשר לטעון שמי שקיבל דו"ח עם קנס, ותאריך לתשלום, כשהתקרב התאריך לתשלום זו "אסקלציה".

השם יעזור לי.

ואפילו זה לא נכון. 

@avargel @- XM - החזרתי את יבגני בתשובה, הוא קורא לשם ומבקש עזרה 🤣

זה די מצחיק ואירוני כי לפי האנלוגיה הצולעת שלך, אנחנו, הסמולנים המרושעים, מציעים להפרד מהפלסטינאים עם גבול כבר די הרבה זמן. אבל לא. יותר כיף לייהד את מזרח ירושלים ולקוות שבן גביר ילבש מדי קומנדו ויעשה שם סדר. עם האנלוגיה המוצלחת הזו, שקלת פעם להיות מנטור לנשים מוכות?

מה שאתם מציעים לפי האנלוגיה זה שניקח את מה שהייתה דירת 4 חדרים והיום היא דירת 2 חדרים מפוצלת, בחדר אחד יחיה הבעל המכה, בסלון תחיה האישה המוכה.

הבעל גם צריך לעבור דרך הסלון בדרכו פנימה והחוצה מהבית (מעברי הגבול), גם המטבח לאישה בלבד (= הכלכלה, הרי לפלשתינים אין כלכלה מתפקדת משל עצמם).

ואם מדי פעם הבעל עובר דרך הסלון ודופק לאישה אגרוף לפרצוף זה בסדר.

ממש פרידה אתם מציעים.

ועכשיו הוא חובט בה  כאילו היתה אישה מוכה

יותר בכיוון של אני חובט בכם עם האנלוגיה הזו, ככל שאתם מדברים יותר אני מראה יותר קשר.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

עוד פעם לא הבנתי. הצביע למפלגות שמאל זה לרוץ לרוחב כביש מהיר?

אכן, לשמחתי כשהייתי שמאלני עוד לא הייתה לי זכות בחירה אז נמנע ממני לרוץ לרוחב כביש מהר.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

מערכת הביטחון טוטנת שפעולות של בנגביר מסכנות את ביטחון המדינה. גם הם איבדו את הקו?

אני לא מחפש טענות, אנחנו יהודים, לכל 2 יהודים יש אלף טענות. אני מחפש הוכחות.

מי זה מערכת הביטחון?

המפכ"ל? זה שצריך למצוא סיפור כיסוי למה הוא כשל בפרעות שנה שעברה? ברור שהוא מחפש שעיר לעזאזל.

אז אחלה, גילינו שבן גביר יכול להיות שעיר לעזאזל מצוין - גם לפלשתינים וגם למי שכושל בתפקידו 😂

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

אבל כבר הוכחת את זה בעצמך. 

כתבת שהמסיתים יסיתו עם או בלי הפרובוקציות של בנגביר, כלומר הם משתמשים גם בפרובוקציות שלו בשביל להסית.

אבל הדיון הוא לא רק על בנגביר, הוא על פרובוקציות והסתה באופן כללי.

אז כן מותר לעודד מישהו לעשות משהו רע גם אם יש לו תירוצים משלו או לא?

לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

אבל כל הדיון הזה תיאורטי.

זו לא הוכחה. הפוך אם כבר.

אם הם מסיתים עם או בלי - אז ה"פרובוקציות שלו" משקלן 0.

אבל נחליק לך את זה ונלך לשאלה שלך - מי עודד מישהו לעשות משהו רע? מישהו אמר לפלשתינים לתקוף יהודים? לבצע פיגועים? להרוג מתנחלים? אה אופס, אלו היו אנשי שמאל שאמרו לפלשתינים שיתקפו יהודים (מעבר לקו הירוק כמובן רק), שיבצעו פיגועים (רק מעבר לקו הירוק) ושיהרגו מתנחלים.

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אז למה הם מקימים עסקים, מנסים לקיים כלכלה מתפקדת, מבקשים לעבוד בבניין אצלנו? אחרי הצהרה כזו היו צריכים לעזוב את כל זה מזמן ולהפוך לאומה של חיילים-טרוריסטים.

כמה מהם מקימים עסקים? מה התוצר של החברה הפלשתינית?

עם כל התרומות שהם מקבלים מהעולם, והתלות הכלכלית בכלכלה הישראלית, הם לא סוגרים את החודש.

אז איזה כלכלה מתפקדת זו? כזו שנסמכת על שנור? כזו שנסמכת על כלכלה של מדינה אחרת? מה יקרה ביום שאנחנו באמת נחליט להיפרד מהם ונסגור את המעברים הרמטית, אין פועלים פלשתינים שנכנסים? מה הם יאכלו? קש וגבבה הם יאכלו.

מה אחוז האבטלה ברשות הפלשתינית? בשחקים.

כמה אחוז מתוך הפלשתינים בגילאי עבודה נכנסים לעבוד (חוקית ולא חוקית) בישראל?

על איזה כלכלה מתפקדת אתה מדבר? הכלכלה הפלשתינית היא טפיל על הכלכלה הישראלית, בלי הכלכלה הישראלית אין לה קיום.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

העניין פה אחר. כל הקטע של מדינת רווחה מבוסס על זה שאנשים ירצו לחיות כמה שיותר טוב, אז הם יעבדו יותר, ירוויחו יותר ויהיה אפשר למסות את ההכנסות שלהם יותר כדי לממן שירותים ציבוריים. ואז יש קבוצה מסויימת שהבינה איך לשבור את המערכת, לנצל את מדיניות הרווחה בצורה מקסימלית ובמקביל למזער בצורה הכי יעילה את ההשתתפות במימון שלה, באמצעות אידאולוגיה של כאילו חיי צניעות.

שכחת קומבינות אה-לה-ילד-חמישי-מקבל-פי-5-מהילד-הראשון.

ציטוט

בשלהי ממשלת ברק, בנובמבר 2000, אושרה בכנסת הצעת חוק משפחות ברוכות ילדים[6] (הידועה בכינוי "חוק הלפרט", על שם יוזמה, חבר הכנסת שמואל הלפרט מיהדות התורה), שלפיה הוגדלה מאוד הקצבה לכל ילד במשפחה החל מן הילד החמישי ל-855 ש"ח לחודש (לעומת 171 ש"ח לילד הראשון)[7]. התיקון עבר למרות התנגדות הממשלה, בתמיכת חברי הכנסת מהמפלגות הדתיות, הערביות ומרבית חברי הכנסת של הליכוד[8]. הדיונים בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שדנה בחוק, היו סוערים ונתגלעו בהם חילוקי דעות חריפים בין חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות לחברי כנסת אחרים. חבר הכנסת יוסף לפיד התבטא כי זוגות חילוניים לא יוכלו להביא ילד שני, "הם יצטרכו לממן ילד שמיני במשפחה חרדית". ח"כ דוד טל הגיב: "אנשים שנולדו עם כפית של זהב בפה לא מבינים מהו מחסור. הם חסרי רגישות והבנה חברתית ומפגינים אטימות בלתי מובנת. החוק יעודד את הילודה ויעזור בפתרון הבעיות הדמוגרפיות של ישראל. דוד בן-גוריון יהיה עליז ושמח על משכבו בעקבות החוק"[9]. החוק קבע כי קצבת הילדים תעלה לסך של 850 ש"ח לילד החמישי ולכל ילד נוסף (כן הוגדל מענק הלידה בגין ילדים אלה ל-2,400 ש"ח). עלות יישומו של החוק הוערכה על ידי משרד האוצר בסך של 450 מיליון ש"ח בשנה, ואולם בדיעבד נמצא שעלות יישומו הייתה כ-600 מיליון ש"ח בשנה. על פי מחקרם של יורם מישר וצ'ארלס מנסקי ערכן של קצבאות הילדים הגיע ב-1999 ל-6.7 מילארד ש"ח בשנה[10].

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 19 דקות, David32 כתב:

כול האנלוגיות שלכם בילבלו אותי, חומות, כבישים, נשים מוכות. בלאגן שלם.

תראה, זה עובד גם בנושא שאתה מעלה.

גם החרדים בטוחים שהם מיעוט נרדף, אישה מוכה וחבוטה. וזה למרות שמאז קום המדינה, למעט כמה תקופות קצרות, הנציגים שלהם יושבים בעמדות כח כמו ועדת הכספים, והם דואגים לעצמם להטבות על חשבון כלל הציבור, רק מעצם היותם לשון המאזניים.

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יותר בכיוון של אני חובט בכם עם האנלוגיה הזו, ככל שאתם מדברים יותר אני מראה יותר קשר.

טוב אחי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

זה מתבלה באופן קבוע? יקר? לא מספקים בכולל? שואל ברצינות.

אני לא רץ כזה הרבה, וצריך להחליף נעליים 3-4 פעמים בשנה. הטייץ חורף הכי טוב שלי שרד קצת פחות מ 2 עונות... ואם רצים - צריך יותר מ 1. 

אופניים... אפשר לתת פה לגוסר לפרט, עזוב, שלא תדע... אם כי שם זה בעיקר עלות התחלתית די גבוהה

לא מזמן חשבתי על אולי להתחיל לתפור לי כמה דברים... וואי וואי. זה גם לא תחביב זול בכלל.

לפחות ספרים אני שומע, ומוריד אותם פיראטית. יעני גונב. אז בזה אני חוסך 😄

הזכרתי לעצמי את המערכון של החמישייה הקאמרית - "בדת אני לא חוסך":

ספוילר

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא מסתדר מבחינת זמנים עם הטענה שלך.

הטענה היא לא שלי. 

לפני שנים עם תאריך פינוי, לפני תאריך הפינוי התחילו תקיפות יהודים, ואז לקראת תאריך הפינוי הם עתרו לעצור את הפינוי.

כל מה שאתה מתאר כ"אסקלציה" זה בעצם פס"ד שהתקבל הרבה לפני כן, עם תאריך יעד מוגדר, שהתקרב.

עזרתי לך. נראה לי שהיה דיון על הפינוי בתחילת מאי 2021 או כמה מהם. אתה יכול לחפש לבד ולהגיע למסקנה למה מדובר בתהליך מתגלגל ולמה יכול להיות שהיה אסקלציה כשיש החלטה על פינוי בערך 15 משפחות בפרק זמן די קצר ומגיע גם הימני היחידי בישראל חוץ ממך להקים שם לשכה או משהו - זה לא בדיוק עוזר. כמובן, אזכיר שוב בשבילך שלא אמרתי שזו הסיבה היחידה והבלעדית. 

כן, הקושי המוכר שלך להפנים שמשהו שאתה משכנע את עצמך בו לא משכנע אחרים הוא לא חדש. הפעם בלי אנלוגיה.

לפני 19 דקות, פינדר כתב:

טוב אחי.

בהחלט

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

הטענה היא לא שלי. 

לא משנה, אתה הבאת אותה.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

עזרתי לך. נראה לי שהיה דיון על הפינוי בתחילת מאי 2021. אתה יכול לחפש לבד ולהגיע למסקנה למה מדובר בתהליך מתגלגל ולמה יכול להיות שהיה אסקלציה.

הדיון היה בג"צ לעצירת הפינוי לאחר פס"ד חלוט.

ואם אני זוכר נכון הוחלט לעצור זמנית את הפינוי עד לדיון בעתירה לגופה - מה שנקרא סעד זמני.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

כן, הקושי המוכר שלך של להפנים שמשהו שאתה משכנע את עצמך בו לא משכנע אחרים הוא לא חדש. הפעם בלי אנלוגיה.

מה שיש לי לומר זה מה שפינדר אמר:

לפני 19 דקות, פינדר כתב:

טוב אחי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אכן, לשמחתי כשהייתי שמאלני עוד לא הייתה לי זכות בחירה אז נמנע ממני לרוץ לרוחב כביש מהר.

אז לשיטתך מי שנרצח שם בעצם שילם את המחיר על מעשיו? 

מי זה מערכת הביטחון?

אנאערף, סתם כל מיני אהבלים שאחראים לשמירה על ביטחון תושבי המדינה. מי הם בכלל לעומת בנגביר וחופש הביטוי והתנועה שלו.

אם הם מסיתים עם או בלי - אז ה"פרובוקציות שלו" משקלן 0.

איך בדיוק? יש לך מערכת למדידת משקלי הסתות? 

על איזה כלכלה מתפקדת אתה מדבר? הכלכלה הפלשתינית היא טפיל על הכלכלה הישראלית, בלי הכלכלה הישראלית אין לה קיום

נכון, אבל זה בגלל המצב המחורבן שהם הכניסו את עצמם אליו. אם היו מפסיקים לעסוק בטרור הכלכלה שלהם היתה מתפקדת, לא? זה שהכלכלה מחורבנת לא סותר את זה שאנשים שם עובדים ומנסים להתקיים, ולא רק להיות שהידים.

שכחת קומבינות אה-לה-ילד-חמישי-מקבל-פי-5-מהילד-הראשון.

זה נכלל בניצול מערכת הרווחה בצורה מקסימלית.

לפני 21 דקות, David32 כתב:

זה מתבלה באופן קבוע? יקר? לא מספקים בכולל? שואל ברצינות.

הם קונים ספרי קודש גם לבית. יש תשמישי קדושה כמו מזוזות וספרי תורה שלא זולים בכלל. יש כל מיני דברים שצריך לקנות כל שנה כמו 4 המינים. יש כאלה שמוציאים מאות שקלים רק על אתרוג. אם רוצים גם את התחביב הזה אפשר להפוך ליקר. גם לזה יש מותגים.

אבל רק אתה רואה את הקשר אז מה עשית בזה?

וואו, מעכשיו אני מגביל את עצמי ל-3 ציטוטים להודעה.

פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואם אני זוכר נכון הוחלט לעצור זמנית את הפינוי עד לדיון בעתירה לגופה - מה שנקרא סעד זמני.

מידע אקוטי לדיון שלנו פה

מה שיש לי לומר זה מה שפינדר אמר:

שיחה טובה אחי

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אז לשיטתך מי שנרצח שם בעצם שילם את המחיר על מעשיו? 

לאו דווקא, שהרי המחיר על טרור הוא לא רק להירצח.

ומילא זה - דווקא שניים מהנרצחים הם מכפר סבא (אמנם עדיין עיר מוטה שמאלה, אבל פחות), וגבעת שמואל (דווקא מוטה לכאורה ימינה, או "ימינה"):

image.thumb.png.9eb79f46076a649c08da0f6d82c5d59e.png

image.thumb.png.e19e7e148d8da4d0fa2c1e8706861761.png

אז אחד מהם בכלל שילם על מעשיהם של אחרים.

להשוואה התוצאות הכלליות:

image.thumb.png.495390510d70a1852f2e772d7b7c85a2.png

בכפר סבא יש עתיד קיבלו פי 2 מאשר בכללי, הליכוד דומה לכללי, כחול לבן כמעט פי 2, גם העבודה, מר"צ פי 1.5.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אנאערף, סתם כל מיני אהבלים שאחראים לשמירה על ביטחון תושבי המדינה. מי הם בכלל לעומת בנגביר וחופש הביטוי והתנועה שלו.

למיטב ידיעתי אין למערכת עצמה יכולת לדבר. ולא רק זה, אלה מערכות היררכיות שבהן בסוף הדעה הקובעת היא של ראש המערכת.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

איך בדיוק? יש לך מערכת למדידת משקלי הסתות? 

זה מתמטיקה פשוטה - אם לא היה בן גביר וה"פרובוקציות" - הרי שהם היו מבצעים את אותם הפיגועים תחת אצטלה אחרת, ולכן המשקל שלהם הוא 0.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

נכון, אבל זה בגלל המצב המחורבן שהם הכניסו את עצמם אליו. אם היו מפסיקים לעסוק בטרור הכלכלה שלהם היתה מתפקדת, לא? זה שהכלכלה מחורבנת לא סותר את זה שאנשים שם עובדים ומנסים להתקיים, ולא רק להיות שהידים.

יש שם אינדיבידואלים שבהחלט עובדים ומנסים להתקיים וממש לא להיות שהידים, אבל כחברה? כחברה הם מעדיפים את הטרור על הכלכלה.

אגב אני ממש לא כלכלן מומחה, אלא נתלה כאן באילנות גבוהים, אבל כלכלנים בינלאומיים אמרו בעבר שלחברה הפלשתינית אין יכולת לקיים כלכלת בר-קיימא. הם תלויים בישראל לכלכלתם.

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

זה נכלל בניצול מערכת הרווחה בצורה מקסימלית.

זה לא ניצול הקיים - כלומר זה לא שהייתה פרצה והשתמשו בה, אלא שינו את החוק לטובת זה.

בהקבלה - זה לא פלשתיני שעבר דרך חור בגדר, זה פלשתיני שבא עם בובקט, עקר חלק מהגדר ואז עבר עם טרקטור פנימה.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

מידע אקוטי לדיון שלנו פה

למעשה כן, אקוטי, אני אסביר.

עתירות כאלה בד"כ מתבררות בבית משפט שלום ואז יש פסק דין (אחרי שנים כמובן), ואז עותרים לבית משפט מחוזי, מה שלוקח עוד כמה שנים עד שיש פסק דין, ואז מבקשים בקשת ערעור לבית המשפט העליון (לא בשבתו כבג"צ אלא כערכאת ערעור וכיוון שהוא השלישי במדרג הוא לא חייב לקבל את הבקשה) - כל זה דיונים לעניין הבעלות בלבד.

סיימנו את עניין הבעלות (שבאופן גורף היהודים זוכים כי הם מגיעים עם הוכחות, הפלשתינים מגיעים עם טענות ובמקרה ה"טוב" עם מסמכים מזויפים, שהוכחו כמזויפים, במאמר מוסגר הנושא של "אוריינט האוס" שווה קריאה), אבל בד"כ בתי המשפט נוטים במקרים הללו לפסק דין שאומר שהבעלות היא יהודית, הדיירים הערבים הם דיירים מוגנים, וככאלה צריכים לשלם דמי מפתח נמוכים מאוד וכו'.

אחרי שהדיירים מסרבים לאורך זמן לשלם את דמי המפתח (כי למה מה קרה שהם ישלמו על שימוש בנכס לא שלהם?!) אז הבעלים היהודיים (או עמותות שקנו מהם את הנכסים) עותרים לפינוי הדיירים (כי הם דיירים מוגנים, אז זה לא הולך במסלול הקצר לפינוי), מה שלוקח עוד כמה שנים, זה גם מתברר בבית משפט שלום, ואחרי זה ערעור למחוזי, ואז בקשת ערעור לעליון שוב.

ואחרי כל זה, נקבע תאריך לפינוי. נניח 1.5.22 לדוגמא. שבוע לפני כן הדיירים עותרים לבג"צ (עליון בשבתו כבג"צ) לצו קבוע שיבטל את הפינוי ובו זמנית לצו ארעי לעצור אותו. הרבה פעמים הצו הארעי מתקבל עד לדיון בעתירה לגופה (כלומר דיון לגבי הביטול), סוג של "עצירת הזמן" כדי לא ליצור מצב של פעולה בלתי הפיכה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לאו דווקא, שהרי המחיר על טרור הוא לא רק להירצח.

אז מי שנרצח/ראה אנשים נרצחים/מכיר אנשים שנרצחו/ירו לו ליד הבית והצביע למפלגת שמאל שילם על מעשיו?

הרי שהם היו מבצעים את אותם הפיגועים תחת אצטלה אחרת

תוכיח את זה.

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא ניצול הקיים - כלומר זה לא שהייתה פרצה והשתמשו בה, אלא שינו את החוק לטובת זה.

שינוי החוקים זה ניצול המערכת של מדינת רווחה דמוקרטית, שמאפשרת להם לתעל כספי מיסים לאוכלוסיה שלהם בצורה חוקית למהדרין.

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למעשה כן, אקוטי, אני אסביר.

אני רוצה את ה-30 שניות שבזבזתי על זה בחזרה בבקשה.

לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה מתמטיקה פשוטה - אם לא היה בן גביר וה"פרובוקציות" - הרי שהם היו מבצעים את אותם הפיגועים תחת אצטלה אחרת, ולכן המשקל שלהם הוא 0.

אבל כמו שניסיתי, נראה לי, אולי הלכתי לאיבוד בין הסיפורים על נשים מוכות, להגיד לך גם בצהריים, אנחנו לא חיים במציאות, ברוך ה' 2, שבה כל הזמן יש את "אותם הפיגועים".

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

אז מי שנרצח/ראה אנשים נרצחים/מכיר אנשים שנרצחו/ירו לו ליד הבית והצביע למפלגת שמאל שילם על מעשיו?

לצערנו כן, וגם אלו שלא הצביעו למפלגת שמאל שילמו, כולנו משלמים ביחד על זה.

תוכיח את זה.

יותר פיגועים היו לפני שבן גביר היה חבר כנסת.

עוד יותר פיגועים היו כשבן גביר היה דמות אלמונית למדי.

יותר מזה, "בן גביר" כאצטלה לפיגועים זו המצאה חדשה למדי.

שינוי החוקים זה ניצול המערכת של מדינת רווחה דמוקרטית, שמאפשרת להם לתעל כספי מיסים לאוכלוסיה שלהם בצורה חוקית למהדרין.

אה, לא ממש, כלומר זה היה ניצול המערכת אם היו סתם מעלים את קצבת הילדים ב-Flat rate.

אבל שילד חמישי שווה פי 5 מהילד הראשון זה לא סתם ניצול המערכת, זה תפירת המערכת כדי שתתאים לאוכלוסיה ספציפית. קצת יותר גרוע.

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

אני רוצה את ה-30 שניות שבזבזתי על זה בחזרה בבקשה.

אם היית משלם לי על ההרצאה היית יכול לקבל החזר.

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

אבל כמו שניסיתי, נראה לי, אולי הלכתי לאיבוד בין הסיפורים על נשים מוכות, להגיד לך גם בצהריים, אנחנו לא חיים במציאות, ברוך ה' 2, שבה כל הזמן יש את "אותם הפיגועים".

אנחנו חיים במציאות ציקלית שבה כמות הפיגועים היא פונקציה של מימון טרור ושל היכולת של השב"כ וצה"ל לעצור את הטרוריסטים לפני.

כלומר אין מצב שבו איזה פלשתינאי יושב idle ומחכה שבן גביר יעשה משהו ואז הוא מנצל את היכולת הלא ממומשת שלו לבצע פיגוע.

אפילו בתקופה שבה הרסו בתים של מחבלים באמת, ובמהירות, אז זה לא שהמחבלים עצמם הפסיקו לנסות, זה המשפחות שלהם שהגיעו למתפ"ש ואמרו שהילד/ה שלהם בדרך לבצע פיגוע ושיעצרו אותו לפני, כדי שלא יהרסו להם את הבית.

==================

@farkash7 זה היית אתה עם הסיפור של ירדן לא?

מה אומר על מסמך הדרישות שלהם?

אויב או לא אויב?

כלומר הם באופן מילולי רוצים את הריבונות על הר הבית, רק בלי לפתוח במלחמה.

לדעתי זה לגמרי בקטגוריה של אויב.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...