Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 58 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור, בתפיסה שלך אין אחריות לאף אחד על שום דבר.

בשלך יש אם זה מישהו שאתה לא מסכים איתו.

לפני 58 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל אתם אלה שלקחתם אנלוגיה וריכזתם את התגובות שלכם סביבה.

ברור. זה מה ששימוש באמצעים רטורים מוקצנים משיג.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

והאחריות הזו נפסקה ברגע שאני מיניתי מישהו שיבצע את האקט של ההצבעה עבורי?

בטח, אין לך שליטה על מה שהוא יעשה.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם הצבעה בקלפי היא מעשה, שלך

אז? ההחלטות של הנבחרים לא שלי. 

זה לא דומה בכלל למעסיק ששולח עובד. אין לי כח להתפלסף איתך על אנלוגיות עכשיו כי זה לא מוביל לשום מקום.

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וזה לא עזר / אפשר לו שהחליטו לא להטיל סגר על יו"ש? זה לא עזר / אפשר לו שהחליטו לא לסגור את הפרצה בגדר? סתם כדוגמאות.

גם הסביח שהוא אכל לפני הפיגוע שנתן לו אנרגיה עזר. אז? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

בשלך יש אם זה מישהו שאתה לא מסכים איתו.

מסקנה קלוקלת שצפיתי שתגיע ולכן הכינותי מראש:  

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לצורך העניין, נניח ובחרתי בבן גביר בגלל הבטחות לספח את יו"ש, הוא מגיע לקואליציה ואכן מצליח לדחוף לסיפוח יו"ש.

נניח ובגלל זה יש תופעות לא רצויה שקורית - חלוקת ת.ז. כחולה ותושבות לבערך 2 מיליון פלשתינים.

אז זה אשמתי שהם מקבלים ת.ז. כחולה ותושבות? באבו-אבוה-אמא-של-אבוה אשמתי!

בשלי יש לי אחריות כל עוד נציג הציבור שבחרתי בו, עושה את תפקידו ומבצע את הדברים שהציע לפני שנבחר, ועל סמך אותם דברים נבחר.

מפסיקה האחריות שלי ברגע שנציג הציבור עושה סיבוב ומבצע בדיוק את הדברים שהתחייב לא לבצע לפני הבחירות.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

ברור. זה מה ששימוש באמצעים רטורים מוקצנים משיג.

אנלוגיה זה אמצעי רטורי מוקצן?

סירייסלי?

לשיטתכם כל דבר שיוצא ממני זה מוקצן, בלי קשר לתוכן עצמו.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

בטח, אין לך שליטה על מה שהוא יעשה.

אני מדבר על מצב תקין שבו הוא עושה בדיוק מה שאמר שיעשה.

אז נבחר ציבור אמר שיעשה X, בחרתי בו, הוא עשה X, אותו X גרם לבעיות / נזקים / מוות, ואני פטור מכל אחריות - כי נבחר הציבור עשה את הפעולה כנציג נבחר שלי בדמוקרטיה ייצוגית...

הזייה מוחלטת, ניתוק מוחלט בין הבוחרים לנבחרים, וזה לא מפתיע שזה מגיע כשיש ממשלה שקמה אך ורק בגלל מפלגה אחת שהפרה את כל הבטחות הבחירות שלה חוץ מאחת.

ובמקרה כזה אני שואל - למה לך דמוקרטיה ייצוגית? השיטה הסובייטית / CCP טובה בהרבה להגשמת הצורך הזה.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אז? ההחלטות של הנבחרים לא שלי. 

זה לא דומה בכלל למעסיק ששולח עובד. אין לי כח להתפלסף איתך על אנלוגיות עכשיו כי זה לא מוביל לשום מקום.

זו הייתה אנלוגיה שלך.

ההחלטה היא של הנבחר, בהתאם למנדט שהוא קיבל, על סמך הבטחה.

שוב שואל - למה לך דמוקרטיה ייצוגית? ה-CCP עושה את זה בצורה הרבה יותר יעילה.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

גם הסביח שהוא אכל לפני הפיגוע שנתן לו אנרגיה עזר. אז? 

אם הוא לא היה אוכל סביח - הוא עדיין היה מבצע את הפיגוע.

אם היה סגר ביו"ש או היו סוגרים את הפרצה בגדר - הוא לא היה יכול לבצע את הפיגוע.

הבדל קטן משהו...

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בשלי יש לי אחריות כל עוד נציג הציבור שבחרתי בו, עושה את תפקידו ומבצע את הדברים שהציע לפני שנבחר, ועל סמך אותם דברים נבחר.

אה באמת? לפני זה אמרת שזה כמו האחריות שיש למעסיק כלפי עובד גרוע. אז בשלך יש אחריות אם לא עושה את תפקידו.

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ובמקרה כזה אני שואל - למה לך דמוקרטיה ייצוגית? השיטה הסובייטית / CCP טובה בהרבה להגשמת הצורך הזה.

האמת? לא רוצה דמוקרטיה יצוגית, הייתי מעדיף דמוקרטיה ישירה. אבל זה מה שיש. 
איך החלטת שאני מעדיף את השיטה הסובייטית, אני פוחד לשאול...

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זו הייתה אנלוגיה שלך.

נכון ואתה התחלת לשנות ולעוות אותה אז חתכתי משם.

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אה באמת? לפני זה אמרת שזה כמו האחריות שיש למעסיק כלפי עובד גרוע. אז בשלך יש אחריות אם לא עושה את תפקידו.

האחריות של המעסיק היא גם כשהעובד עושה את תפקידו.

האחריות שלי כלפי מה שנבחר ציבור שלי עושה, היא כל עוד הוא עומד בהבטחות שלו מלפני הבחירות.

זה החוזה שביני ובין הנבחר ציבור, ועל סמך החוזה הזה אני בחרתי בו. כל עוד הוא עומד בחוזה הזה, אני אחראי למה שהוא עושה בשליחותי.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

האמת? לא רוצה דמוקרטיה יצוגית, הייתי מעדיף דמוקרטיה ישירה. אבל זה מה שיש. 
איך החלטת שאני מעדיף את השיטה הסובייטית, אני פוחד לשאול...

אם לבוחר אין אחריות על מה שנבחר הציבור שלו עושה בשמו, גם כשהוא עושה בדיוק מה שהבטיח (ועל סמך זה נבחר), אז דמוקרטיה ייצוגית עם הרבה מפלגות זה בזבוז משאבים אדיר.

אתה משיג בדיוק את אותו אפקט בשיטה הסובייטית / CCP, רק שאתה מבזבז הרבה פחות משאבים.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

נכון ואתה התחלת לשנות ולעוות אותה אז חתכתי משם.

אז תהרוג את האנלוגיה, Be my guest.

ובנימה זו סופ"ש נעים לכולם

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מסקנה קלוקלת שצפיתי שתגיע ולכן הכינותי מראש:  

התכוונתי לאחריות על מה שקורה עכשיו. לא על מה שיקרה אם יעשו משהו שאתה לא מסכים איתו.

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אנלוגיה זה אמצעי רטורי מוקצן?

סירייסלי?

לשיטתכם כל דבר שיוצא ממני זה מוקצן, בלי קשר לתוכן עצמו.

בגדול הדעות שלך קיצוניות. לא מחדש לך לא?

אנלוגיה זה לא אמצעי רטורי מוקצן. אנלוגיות מוקצנות זה אמצעי רטורי מוקצן. וגם דיון על רמת ההתאמה שלהן למקרה המקורי. וגם שימוש מופרז בהן, שהופך את הדיון לסוג של תסריט בfamily guy עם יותר מדי cutaways. שיט זה גם אנלוגיה. 

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

האחריות שלי כלפי מה שנבחר ציבור שלי עושה, היא כל עוד הוא עומד בהבטחות שלו מלפני הבחירות.

אבל זה פשוט לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט מתי האחריות היא עליך ומתי לא, כשלא אתה עושה את המעשה ומחליט את ההחלטות.

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם לבוחר אין אחריות על מה שנבחר הציבור שלו עושה בשמו, גם כשהוא עושה בדיוק מה שהבטיח (ועל סמך זה נבחר), אז דמוקרטיה ייצוגית עם הרבה מפלגות זה בזבוז משאבים אדיר.

אתה משיג בדיוק את אותו אפקט בשיטה הסובייטית / CCP, רק שאתה מבזבז הרבה פחות משאבים.

נכון, ובגלל זה השיטה לא מוצלחת. אתה נותן כח לאנשים והם עושים בסוף מה שבא להם. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לא להצביע להם בפעם הבאה, אבל הזיכרון הציבורי קצר והנזקים כבר נעשו. אני חושב שצריך לרצות להשיג ההפך מזה.
אבל לא על זה הדיון אלא על האמירה שלך על הפיגוע בת"א, שמצביעי השמאל משלמים בחיים שלהם על הבחירות שלהם.

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

עובדתית חמאס התחיל מערכות גם לפני שבן גביר היה בשייח' ג'ראח, משמע זה לא סיבה, אלא תירוץ.

הייתי חייב, לא מפסיק להצחיק...

image.jpeg.eb49c6c6e4c6da83b253f52bf11f975c.jpeg

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא הרבה זוכרים, אבל במפות של cs condition zero אפשר למצוא סטיקרים של פוליטיקה מקומית מהתקופה.

IMG_20220428_220433.jpg

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

זה כמעט מצחיק לקרוא בחדשות את ההמלצות של השבכ סביב בן גביר ואז לקרוא את מה שאתה כותב פה, ליאור.

שמע, אין ספק, בנית מגדל תאורטי מאוד מרשים פה לאחרונה. ובכל זאת, יכול להיות שגופי הבטחון בישראל כן יודעים על מה הם מדברים לפעמים?

פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2022 בשעה 17:48, יבגניפ כתב:

התכוונתי לאחריות על מה שקורה עכשיו. לא על מה שיקרה אם יעשו משהו שאתה לא מסכים איתו.

נו, וזה בדיוק מה שכתבתי, בלי פוזיציה, כל עוד נבחר הציבור עומד ב"חוזה" איתי - הוא משמש כשליח שלי, וככזה יש לי אחריות על מה שהוא עושה.

בתאריך 28.4.2022 בשעה 17:48, יבגניפ כתב:

בגדול הדעות שלך קיצוניות. לא מחדש לך לא?

אנלוגיה זה לא אמצעי רטורי מוקצן. אנלוגיות מוקצנות זה אמצעי רטורי מוקצן. וגם דיון על רמת ההתאמה שלהן למקרה המקורי. וגם שימוש מופרז בהן, שהופך את הדיון לסוג של תסריט בfamily guy עם יותר מדי cutaways. שיט זה גם אנלוגיה. 

תלוי את מי שואלים - בדיזינגוף אני מניח שכן, בקריית ארבע לא, בטדי לא, בכלל האוכלוסיה אולי קצת, בכלל האוכלוסיה היהודית לא.

עכשיו גם האנלוגיה שלך מוקצנת וגם פחות מתאימה 😂

אתה בסוג של תחרות איתי?

בתאריך 28.4.2022 בשעה 18:03, SlowRide כתב:

אבל זה פשוט לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט מתי האחריות היא עליך ומתי לא, כשלא אתה עושה את המעשה ומחליט את ההחלטות.

בטח שכן, בדיוק בשביל זה מועמדים לכנסת מציגים (בעולם אוטופי כולם) מצע סדור, מדברים בטלוויזיה וברדיו, מקבלים זמני שידור, מתבצעים עימותים ודיונים, ובשביל זה גם מוקצבים להם זמני שידור ייעודיים בטלוויזיה שנקראים "שידורי תעמולה".

זה החוזה - נבחר הציבור אומר לך "אם תבחר בי אני אפעל לעשות ככה וככה וככה, ובכלל תפיסת העולם שלי היא כזו וכזו וכזו".

ברגע שצד אחד מפסיק לעמוד בחוזה, הוא בטל. בעולם אוטופי באותו רגע נבחר הציבור מאבד את המנדט שלו, בעולם שלנו לא.

אז המינימום הנדרש הוא שהוא מפסיק לשמש כשליח של הציבור שבחר אותו, וככזה הוא עצמאי בדעותיו ומעשיו וחופשי מכל מה שאמר לפני הבחירות (בדיוק מה שהעו"ד של ימינה אמר בדיון ההפרשה של ח"כ שיקלי), אבל הציבור שבחר אותו כבר לא אחראי למעשיו.

אין סמכות בלי אחריות ואין אחריות בלי סמכות, נבחר ציבור שמבטיח X ועושה באופן אקטיבי ההפך, רוצה שתהיה לו סמכות בלי אחריות, ושלציבור שבחר בו תהיה אחריות בלי סמכות.

נכון, ובגלל זה השיטה לא מוצלחת. אתה נותן כח לאנשים והם עושים בסוף מה שבא להם. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לא להצביע להם בפעם הבאה, אבל הזיכרון הציבורי קצר והנזקים כבר נעשו. אני חושב שצריך לרצות להשיג ההפך מזה.

כאמור, עד שנגיע לדמוקרטיה ישירה, אז לשיטתך דמוקרטיה ייצוגית היא שוות ערך ל-CCP.

ויש עוד דבר שאתה יכול לעשות - להפגין נגד נבחרי הציבור שהפרו את החוזה איתך, לתאר אותם במילים כאלה ואחרות (בלי הסתה), להפעיל עליהם לחץ ציבורי, וכן, גם להוריד אחריות ממך למעשים שלהם.

אבל לא על זה הדיון אלא על האמירה שלך על הפיגוע בת"א, שמצביעי השמאל משלמים בחיים שלהם על הבחירות שלהם.

שוב, זה מקרה פרטי, כולנו משלמים בחיים שלנו על הבחירות שלנו.

30 מנדטים בחרו בביבי, נכון שהוא קצת פחות גרוע, אבל גם אצלו שילמנו בחיים שלנו על מה שהוא הבטיח מול מה שהוא עשה ("ימוטט את שלטון החמאס" - זוכר? יספח את בקעת הירדן זוכר? יפנה את חאן אל אחמר זוכר?).

אז נבכה שמצביעי השמאל משלמים בחיים שלהם על הבחירות שלהם? לא, גם הימניים (שמשום מה בוחרים בביבי, שלא הבנתי עד היום מה ימין בו) משלמים בחיים שלהם על הבחירות שלהם, ולא רק זה, גם הימניים ביותר שבוחרים בעוצמה יהודית משלמים בחיים שלהם על הבחירות שלהם, במיוחד כשהם הצביעו ועוצמה לא עברה את אחוז החסימה.

בתאריך 28.4.2022 בשעה 21:28, farkash7 כתב:

הייתי חייב, לא מפסיק להצחיק...

image.jpeg.eb49c6c6e4c6da83b253f52bf11f975c.jpeg

בכלל שיחקת CS? שמת אותו במקום הלא נכון, זה ליד הבסיס של ה-CT (שוטרים), היית צריך לשים אותו ליד הבסיס של הטרוריסטים.

קח, היית צריך לשים אותו ליד T Spawn:

Why is de_dust2's level design so popular?

בתאריך 29.4.2022 בשעה 18:56, יבגניפ כתב:

זה כמעט מצחיק לקרוא בחדשות את ההמלצות של השבכ סביב בן גביר ואז לקרוא את מה שאתה כותב פה, ליאור.

שמע, אין ספק, בנית מגדל תאורטי מאוד מרשים פה לאחרונה. ובכל זאת, יכול להיות שגופי הבטחון בישראל כן יודעים על מה הם מדברים לפעמים?

עזוב תיאוריה - לא צריך מידע מודיעיני, הערבים אומרים במפורש שאם יגיעו יהודים לשער שכם הם יפרצו במהומות.

ואז הגיעו יהודים, והערבים פרצו במהומות. לא צריך את ה"אמצעים המיוחדים" בשביל לדעת את זה.

אממה, אל תשכח שגם לפיד ביקר בשער שכם, גם אז הערבים איימו (וגם פה), גם השותפים שלו לממשלה עקצו, גם אז הערבים אמרו שזו פרובוקציה, וגם אז התוצאה הייתה שהערבים עמדו במילה שלהם, ופרצו במהומות.

את לפיד אף אחד לא עצר מביקור בשער שכם, אז - האם זה פוליטי או לא? האם מה שאסור לימין מותר לשמאל וכו'?

אגב שים לב, שהשב"כ התנער מההדלפה ש"בן גביר הוא נפץ שצריך לנטרל":

ציטוט

גורמי ביטחון:"הציטוט המדובר ("נפץ שצריך לנטרל") כלל לא נכתב בחוות הדעת של השב"כ".

אז מאיפה בא הטקסט הזה? משהו שנאמר בעל פה? אם כן ע"י מי?

זו דעה אישית של מישהו? אם כן של מי?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה החוזה - נבחר הציבור אומר לך "אם תבחר בי אני אפעל לעשות ככה וככה וככה, ובכלל תפיסת העולם שלי היא כזו וכזו וכזו".

ברגע שצד אחד מפסיק לעמוד בחוזה, הוא בטל. בעולם אוטופי באותו רגע נבחר הציבור מאבד את המנדט שלו, בעולם שלנו לא.

אתה הולך לקלפי ושם פתק לרשימה ולאנשים שרשומים בה. לא למצע ולא לחוזה.

חוזה ומצע זה יפה, אבל התפקיד שלך כבוחר הוא לבחור אנשים שאתה מאמין שיש להם את היכולת והרצון לעמוד מאחורי המצע שלהם.

אם אני מתלהב מהמצע המושקע של מועמד שכל הנתונים מראים שהוא בן אדם הזוי, או לא אמין, אז אני אחראי לזה שבחרתי בו, גם כשהוא לא ילך בעקבות המצע של עצמו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נו, וזה בדיוק מה שכתבתי, בלי פוזיציה, כל עוד נבחר הציבור עומד ב"חוזה" איתי - הוא משמש כשליח שלי, וככזה יש לי אחריות על מה שהוא עושה.

שוב, הטענה שלי לי היא לא על זה. הטענה שלי שבמקרה לגמרי אתה מתייחס לנבחר הציבור שלך כמישהו שלא ממש יכול לדרדר את המצב כאן כי ״הערבים״.

לפני 45 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עזוב תיאוריה - לא צריך מידע מודיעיני, הערבים אומרים במפורש שאם יגיעו יהודים לשער שכם הם יפרצו במהומות.

גם מידע גלוי כלשהו שאתה קורא בתקשורת יכול להחשב כמודיעיני אני מניח. 

השבכ רואה בבן גביר פרובוקטור. ויאיר לפיד הוא לא איש שמאל. הוא פשוט לא ימני קיצוני כמוך (ע״ע התמונה הנהדרת שפורסמה כאן והתעלמת ממנה). כמובן גם לפיד יכול לעשות משהו שיבעיר את השטח. נראה לי שפשוט לבן גביר אין משהו אחר להציע למדינת ישראל. ללפיד אולי יש, עם כל חוסר החיבה. והפואנטה פה היא שניגוד לדעתך, גופי המודיעין בישראל ועוד איך חושבים שגם יהודים במעשיהם יכולים לתרום לאירועים בטחוניים כאן. וכן אני מכיר את הדעות שלך. ובכל זאת. מעדיף את המציאות הפחות סהרהורית, בה מתייחסים לגופי הבטחון פה כמי ש״עושה קולות של שטיח״ או משהו, כשמולם ניצבים פטריוטים לוחמניים כל כך, עד שהעדיפו לא לגייס אותם לצבא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תעמולה זה לא חוזה. זה אפילו לא ברמה של פרסומת, כי בפרסומת יש איסור הטעיה.

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כאמור, עד שנגיע לדמוקרטיה ישירה, אז לשיטתך דמוקרטיה ייצוגית היא שוות ערך ל-CCP

לא הבנתי איך לשיטתי שתי הגישות שוות ערך. אולי זה לשיטתך כי אתה כתבת את זה.

לפני 53 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה מקרה פרטי, כולנו משלמים בחיים שלנו על הבחירות שלנו.

אם מישהו קם בבוקר ומחליט לרצוח אותך זאת בחירה שלו ולא שלך.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

קח, היית צריך לשים אותו ליד T Spawn

כדי שהוא יחטוף head shot על ההתחלה על ידי איזה AWP?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...