Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, - XM - כתב:

ניסיתי כמה פעמים, כנראה יש לי בעייה בהסברה, אני ינסה עוד פעם..

איש אחד גר בווילה, בישוב ללא גנבים. אחרי כמה שנים התחילו גניבות ביישוב, יעצו לו לבנות חומה מסביב לבית. עובר שם מישהו ומכריז - אין שום קשר בין מה שיש פה עכשיו למה שהיה פעם, פעם היית רואה פה וילה כיום רק חומה.

פעם שמרו תורה ומצוות, כולם, בעקבות הרפורמה וההשכלה בנו חומה מסביב, קוראים לה שמרנות.

אם היו נוטשים את התורה ומתעסקים רק בחומה אתה צודק, אבל האורתודוכסים ממשיכים בקיום אותה תורה, יחד עם חומות הגנה. אבל זה שולי, זה ממש לא מהותי, ואנחנו עושים בדיוק את מה שעשה כל העם היהודי מיום היותו לעם. 

ולכן האמירה שהחרדים כיום זו דת חדשה - היא כמובן שטות מוחלטת.

על איזה אתוס ומסורת אתה מדבר?

העם היהודי בגלות לא עמד בשום קריטריון שמחזיק עמים אחרים, לאורך ההיסטוריה היו אלפי פעמים, הן ברמת הפרט והן כקולקטיב, שהיו ליהודים 2 ברירות, או להתנצר/להתאסלם/ להתבולל/למחוק את הזהות והמסורת היהודית. או לא לוותר, ולהמשיך לקיים את אותם מצוות תוך הקרבת מחירים עצומים. היו הרבה שוויתרו, הם נאבדו לנו כעם, היו כאלה שהתעקשו, ובזכותם אתה פה. 

אגב אם כל-כך מפריע לך החומה,

אני מוכן לחזור למה שהיה ולשרוף אותה,

אתה גם חוזר לשמירת מצוות, ללימוד תורה בלילות וסופ''ש...

דיל?

זו לא בעיה בהסברה, ואין פואנטה בכל מיני משלים או מה שלא יהיה משום שמה שאתה מנסה להמשיל ולהסביר פשוט לא נכון.

"פעם שמרו תורה ומצוות, כולם"- לא. כמו היום, היה מנעד של אנשים יותר ופחות דתיים. היו כאלו שעשו סדר פסח כי זו המסורת המשפחתית, היו כאלו שסיפרו ביציאת מצרים כל אותו לילה כי כל המרבה הרי זה משובח. שוקינג- היו גם כאלו שלא עשו סדר פסח.

יותר יהודים  בגדול ניהלו אורח חיים שהדת הייתה מעורבת בו- כן.

בקיצוניות של אורח חיים חרדי כיום- לא.

החרדים הם לא דת חדשה, הם זרם קיצוני בדלני חדש. זה לא שהיהודים בגדול הפכו להיות פחות יהודים או משהו והזרם החרדי "מגן על הבית" בצורה המקורית. ממש לא.

אלו השוליים, שבשלב מסוים החליטו "רק אנחנו עושים מה שנכון, כולכם לא יהודים אמיתיים" (כמו היחס שלך לרפורמים בארה"ב באחד הפוסטים הקודמים)

הכל מעוגן בהיסטוריה, וכמו הדוגמאות שנתתי פה עד עכשיו- אני יכול לשפוך פה עוד אינסוף משלל מקורות.

על איזה אתוס ומסורת אני מדבר?

לא יודע, סתם דוגמה קטנה כזו, באמת שטותית, זניחה- הרצון לחזור להיות מלוכדים כעם במקום קבוצה-קבוצה ולמצוא את מקומנו בארץ מקורנו, למשל? לחגוג את החופש בבירתנו? לציין את חגינו ומועדינו במקומות הרלוונטיים? (שים לב, זה לא חייב להיות בהקשר דתי.) וכמובן, בדיוק עקב התלאות שלנו, תחושת שותפות גורל.

מסורות- חסרות לעם היהודי מסורות? אתה בוחר להביט עליהן בעין דתית נטו, זה לא אומר שזו הדרך לעשות את זה. חלקן חלק מההיסטוריה שלנו, חלקן חלק מהמיתולוגיה שלנו. 

שרוף את החומה. אבל למה שאצטרך לחזור ללמוד תורה ולשמור מצוות? זו לא הייתה חובה אז, ואין סיבה שזו תהיה חובה היום. (מה שכן, אם תשרוף את החומה הזו ותמתן את הקיצוניות, אתה תראה שהרבה, הרבה אחרים דווקא יתקרבו לכיוון שלך מרצונם. זה קצת מצחיק, בבניית החומה הזו אתה מונע את מה שאתה בפועל רוצה שיקרה...)

אני יהודי בכל רמ"ח איבריי, בקיא בהיסטוריה של העם שלי, שותף לסיפור הדרך של העם שלי, גאה ביצירות שבהן העשיר את העולם, מזדהה עם הכאב של אנשים שאני כלל לא מכיר.

לא דרוש אל כזה או אחר כדי להיות שותף לכל זה. הבעיה הכי גדולה של דרך המחשבה שלך ושל קבוצות דתיות אחרות היא שאתם חושבים שיש לכם מונופול על ההגדרה של יהודי, ושאתם יכולים (או רשאים!) להגיד לאחרים האם הם יהודים או לא.

היהדות עברה אבולוציה מתמשכת רוב ההיסטוריה והיא ממשיכה בכך כיום, רק אצל אותו זרם בדלני קיצוני היא עברה הקצנה ונתקעה. זה מאוד אירוני, היהדות שהזרם הזה מייצג היא לא מה שהיה קיים רוב ההיסטוריה בכלל, אינה מתפתחת, אבל הם ילחמו בתקפות על השליטה במושג "יהודי".

אתה יכול להמשיך, אבל עד לנקודה זו כבר הדגמתי שההיסטוריה בפועל עומדת בסתירה לכל אחד ואחד מהדברים שטענת.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

היחידי נראה לי שקראתי עד היום שטען שהחרדים בעצם חיים יותר טוב ממה שאנחנו חושבים היה אלי ציפורי ונראה לי שהתיזה שלו היתה שהם פשוט מקיימים סוג של כלכלה נפרדת. מה שכמובן לא תורם לאף אחד מאיתנו שום דבר.

התזה הזו נכונה.

לא מעוניין להרחיב יותר מדאי בנושא.

אבל אנחנו חיים יותר טוב משנדמה לך. פשוט זה עולם מושגים שונה לחלוטין עם כללים והתנהלות שונה לגמרי ממה שאתה מכיר.

יש לי פנטזיה לערוך איתך סיור כזה. אני לא יודע אם זה יחזיר אותך לכאן עצבני יותר או מתוסכל :)

פורסם
לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

צודק, אנקדוטות על קצין חרדי בצהל שעבד עם ליאור - ככה יודעים שהחרדים השתלבו בחברה. זה יותר מדויק מסטטיסטיקה. 

חשוב לי להבהיר נקודת בסיס מסוימת. אין ערך חרדי להשתלב בציבור הכללי, וזו לא גאווה גדולה בשבילי אם תטפח לי על השכם ותגיד פשייי אתה "משתלב" ו"משלנו". אם הייתי רוצה להיות חילוני כמוך הייתי פשוט עושה את זה.

המציאות מכתיבה שינוי. יש ציבור שהיה במגננה ונתון להתקפה אנטי דתית אדירה בימי קום המדינה. לאט לאט הוא תפח והתבסס וגם גדל לא מעט. וכמו כל חברה שגודלת הצרכים והיכולת לתת ביטוי לשונה, או אפשרויות נוספות גדל יחד. ולכן יש היום הרבה מאוד שמפרנסים בכבוד את משפחתם. גם בתחומי ההיטק הקדוש. ואפילו אני דוס גמור הייתי בשוק ששתי ידידים חסידיים שהכרתי (אלו עם השטריימל) בכירים בחברות הייטק כלליות. הם לא עושים את זה כייעוד עצמי- נטו פרנסה. 

וכן יש גם הרבה מאוד שסתם בא להם להינות מהחיים בלי לקשקש על אידיאולוגיה וחיים כמו חילוני ממוצע רק עם כיפה. 

הכל סבבה.

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

שמע, לא יודע איך לספר לך את זה, יהודים התערבבו עם הגויים בכל מקום שהם חיו בו.

תעמיד אחד ליד השני יהודים יוצאי רוסיה, פולין, מרוקו, תימן, אתיופיה, עיראק. תגלה שכל אחד מהם דומה לגויים בארץ המקור הרבה יותר ממה שהוא דומה לאחיו היהודי.

פיקה תסביר לו על סטטיסטיקה....

לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

"החילונים של היום לא קרובים לחילונים של פעם מבחינת מסורת"-

מאיפה הבולשיט הזה? אם כבר, החילונים של היום מכירים את המסורת הרבה יותר טוב מפעם, קבוצת אתאיסטים גמורים שמקיימים את ליל הסדר ביחד הפך לטרנד נפוץ מאוד (אפילו עם חברים! לא נוצר מצב שליל הסדר הפך למשהו של המשפחה בלבד), הפופולריות של פורים וחנוכה גדלה משנה לשנה גם בריכוזי האוכלוסיה החילוניים ביותר. תנובה קצת גנבו את חג השבועות אבל גם הוא נשאר במודעות של כולם, ובוא תגיד לי שצעירים חילונים לא מתאספים עם החבר'ה ללג בעומר.

גם הפופולריות של הכריסמס  והסליבסטר עלתה מאוד בקרב צעירים יהודים חילונים בעיקר באזור המרכז, מה זה אומר שהם נוצרים או שזה חג יהודי?

היחס שלהם לזה ולליל הסדר הוא אותו יחס. פולקלור, מורשת ובכללית סיבה למסיבה עם מאפיינים של מצה וסופגניה.

ביהדות המקורים  החגים הם דתיים וזה ממש לא קשור ל"פופלאריות" של הנוער.

(וזה היה גם לפני 700 שנה)

המסורת היהודית ממשיכה לעבור אבולוציה פה בארץ, היא לא נחלשת בדבר. אם כבר, בדיוק להיפך- היא חוזרת למודעות כחלק מזהות לאומית, וזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו.

שמר את התורה והמצוות- כן, ברמה יומיומית בדומה ליהודים המסורתיים של היום+לימודי תורה בערבים ובשבתות.

בצורה שאפילו מזכירה טיפה את החרדים של היום? לא.

קיום תורה ומצוות ממש לא היה מכנה משותף יחיד לעם. להזכיר לך שוב? אתוס ומסורת עממית משותפת?

תמשיכו לנסות למחוק את העובדה הזו שוב ושוב וליצור משוואה בודדת שהיהדות היא קודם כל דת והשאר לא חשוב.

זה לא יצליח לכם, לעולם.

בעיקר כי ההיסטוריה עומדת בסתירה מוחלטת להנפצה הזו.

אגב, הזרם האורתודוכסי היה תגובת knee jerk ויצר קבוצה מתבדלת די קיצונית. האם זה אומר ששאר העם לא המשיך לשמור תורה ומצוות? לא. פשוט פה התחיל הקשקוש שאנחנו רואים גם היום: הקבוצה החליטה "אנחנו יהודים, אתם לא ממש"

כאמור, המצאה של 200 השנים האחרונות. בין אם ככה או ככה, הטענה המקורית שלי לגבי חרדים של היום VS יהודים של פעם מחזיקה מים, וההצהרה שלך שמה שכתבתי הוא "קשקוש שנכתב שוב ושוב" הופרכה בנקודה זו. אפילו אתה כרגע מדבר על זה שהזרם האורתודוכסי הוא תופעה חדשה בלבד.

אתה כותב נהדר רק שאתה שם את עצמך במעמד של ידען על בתחום שאתה במקסימום צופה ממשבצת סטטיסטיקה ומאמרים. זה בערך כמו שאני ירצה לך על  הווי צבאי מספרים שקראתי (וקראתי בנושא הרבה יותר מהממוצע) זה נידון לכישלון מראש "כי לא היית/י שם"

אתה מנסה להסביר לנו מה זה חרדיות שאנחנו חווים את זה מגיל 0.

וכן מדי פעם מקשקש שטויות מחוסר ידע.

מטרת החרדיות היא נטו לשמור על קיום תורה ומצוות. כן כן אותה תורה ואותם מצוות שהיו במאה ה18. פשוט העולם השתנה. ואתו גם חברת שומרי התורה והמצוות ושאינם.

את המילים הבאות אשמח שתקרא בתשומת לב.

המציאות מוכיחה מעבר לכל ספק וברורה כשמש.

שמירה על תורה ומצוות ולו רק בדרגה הבסיסית ביותר של שולחן ערוך בלי שום חומרות תוספות והידורים. מתקיימת  אך ורק בחברה החרדית, בחברה הדתית שסמוכה על החברה החרדית, ובחברה הדתית לאומית בזרמים מסוימים מאוד.

שום משפחה מסורתית שאני מכיר לא יודעת ושומרת על דיני בורר בשבת. בקושי יודעים הלכות כשרות בסיסית של בשר וחלב ואני עוד עדין.........

אז כן הולך לנו מאוד- לשמור תורה ומצוות בדור שלנו זה קשה מאוד.ועל אף זאת לי זה חשוב, וכרגע הסיכוי המרבי שאני יבצע את זה זה בחברה החרדית.

עוד קשקוש שכתבת זה שאם החומה תרד (ציונות דתית אוהבת ומגשרת למשל) הקרבה אלינו תעלה. 

הציונות הדתית ניסתה את זה תברר מה התוצאות- עגומות. מאוווודדד!!! אפילו כתבו על זה כמה ספרים...

זה שאתה לא יודע איך לקרוא ולהשתמש בסטטיסטיקה לא אומר שהיא לא נכונה.

ה 5-6 אנשים שאתה רואה סביבך אלו לא "עובדות", זו אנקדוטה. 

(וסתם כדי שיהיה לך נתון שתוכל להתחבר אליו קצת יותר, חפש "שכר חציוני". גם את זה הלמ"ס מפרסמים 😉)

הוא לא התכוון לומר שרוב החרדים בהייטק.

רק יבגני חושב שזה נדיר עד לא קיים לראות מתכנתת חרדית. הוא פשוט לא יודע שהוא עובר לידה ברחוב היא נראית כמו 10 מסביבה שהן מורות או גננות.

זה לא נדיר בשום צורה בשום מקצוע או מקום עבודה. עם זאת ברור שאחוז העובדים אצל הגברים נמוך יותר. ואצל הנשים זהה עם פריון נמוך יותר שנגזר מניהול משפחה ברוכת ילדים.

ובלי קשר בחברה שבה עבודה היא הכרח ולא עיקר החיים. אין שום טעם בעבודה מתגמלת ככל שתהיה שתתפוס לנו את כל היממה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

שמירה על תורה ומצוות ולו רק בדרגה הבסיסית ביותר של שולחן ערוך בלי שום חומרות תוספות והידורים. מתקיימת  אך ורק בחברה החרדית, בחברה הדתית שסמוכה על החברה החרדית, ובחברה הדתית לאומית בזרמים מסוימים מאוד.

שום משפחה מסורתית שאני מכיר לא יודעת ושומרת על דיני בורר בשבת. בקושי יודעים הלכות כשרות בסיסית של בשר וחלב ואני עוד עדין.........

אז כן הולך לנו מאוד- לשמור תורה ומצוות בדור שלנו זה קשה מאוד.ועל אף זאת לי זה חשוב, וכרגע הסיכוי המרבי שאני יבצע את זה זה בחברה החרדית.

וקשה לכם לשמור על תורה ומצוות וגם לעבוד ביום יום?

לפני 16 דקות, yd b-4 כתב:

ובלי קשר בחברה שבה עבודה היא הכרח ולא עיקר החיים. אין שום טעם בעבודה מתגמלת ככל שתהיה שתתפוס לנו את כל היממה. 

מה אתה אומר?

וואלה גם אצלי העבודה היא הכרח, וגם אצל 99% ממשתתפי השירשור והפורום. תאמין לי, הייתי שמח להתעסק כול היום במה שבא לי. אבל לא בא לי להתעסק ביהדות ותורה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, yd b-4 כתב:

חשוב לי להבהיר נקודת בסיס מסוימת. אין ערך חרדי להשתלב בציבור הכללי, וזו לא גאווה גדולה בשבילי אם תטפח לי על השכם ותגיד פשייי אתה "משתלב" ו"משלנו". אם הייתי רוצה להיות חילוני כמוך הייתי פשוט עושה את זה.

גם הפופולריות של הכריסמס  והסליבסטר עלתה מאוד בקרב צעירים יהודים חילונים בעיקר באזור המרכז, מה זה אומר שהם נוצרים או שזה חג יהודי?

היחס שלהם לזה ולליל הסדר הוא אותו יחס. פולקלור, מורשת ובכללית סיבה למסיבה עם מאפיינים של מצה וסופגניה.

אתה כותב נהדר רק שאתה שם את עצמך במעמד של ידען על בתחום שאתה במקסימום צופה ממשבצת סטטיסטיקה ומאמרים. זה בערך כמו שאני ירצה לך על  הווי צבאי מספרים שקראתי (וקראתי בנושא הרבה יותר מהממוצע) זה נידון לכישלון מראש "כי לא היית/י שם"

וכן מדי פעם מקשקש שטויות מחוסר ידע.

מטרת החרדיות היא נטו לשמור על קיום תורה ומצוות. כן כן אותה תורה ואותם מצוות שהיו במאה ה18. פשוט העולם השתנה. ואתו גם חברת שומרי התורה והמצוות ושאינם.

את המילים הבאות אשמח שתקרא בתשומת לב.

המציאות מוכיחה מעבר לכל ספק וברורה כשמש.

עוד קשקוש שכתבת זה שאם החומה תרד (ציונות דתית אוהבת ומגשרת למשל) הקרבה אלינו תעלה. 

הציונות הדתית ניסתה את זה תברר מה התוצאות- עגומות. מאוווודדד!!! אפילו כתבו על זה כמה ספרים...

מודגש 1- ברור שאין, כבר אמרנו, מדובר בזרם בדלני קיצוני למדי. זה בסדר, לחברה החרדית גם יש 0 ערך בציבור הכללי. על פניו נראה ששנינו מסכימים שצריכה להיות הפרדה מוחלטת, מתי נצליח לגרום לזה לקרות?

מודגש 2- "סילבסטר" זה לא חג, זה יום השנה האזרחית החדשה. לא יודע למה דווקא המילה "סילבסטר" תפסה פה, אבל בשנים האחרונות כבר הרבה יותר פופולרי לקרוא לזה "נובי גוד". שזה.... שנה חדשה. וזה בדיוק מה שעושים. מחליפים מספר, יוצאים לחגוג, סה טו. לאף אחד לא איכפת מאיזשהו נוצרי שחי לפני תרפפ"ו שנים.

קריסמס- את מי בדיוק ראית פה חוגג קריסמס? וחשוב להדגיש: חוגג קריסמס. לא יוצא לחגוג. יש הבדל בין ה 2. למצוא סיבה למסיבה זה דבר מאוד נפוץ בכל העולם. אתה יודע שקריסמס הוא אחד החגים הכי פופולריים ביפן לדוגמה?

.......נראה לך שליפני הממוצע יש שמץ מי זה לעזאזל ישו ולמה קריסמס נקרא ככה?

ועכשיו לשורה המודגשת עם הקו התחתון-

בשרשור הזה נאמר הרבה בולשיט. רק שזה, זה פשוט ב 3% העליונים. לחגיגות השנה האזרחית החדשה בישראל אין פולקלור, ולמעט הנוצרים שחיים בישראל- לאף אחד לא איכפת מה עומד מאחורי קריסמס. בניגוד לליל הסדר שגם אצל חילונים תופס מקום מסורתי גדול מאוד. מאיפה הנפצת את השטות הזו?

ביהדות המקורית חגים היו חגים. עוד לא היו המושגים של "מקור דתי" או לא. זו הייתה המסורת ואלו היו מנהגיה. לכל קהילה הייתה תפיסה קצת שונה, וגם זו השתנתה מעט עם הזמנים. כאמור, אבולוציה.

אני לא מחשיב את עצמי לידען על בשום תחום, אבל לא מדובר על מאמרים, היסטוריה היא היסטוריה. אם יש לה סימוכין ותיעוד- היא נחשבת לכזו. אם לא- היא לא מתקבלת ככזו. כשאני מציג ציור של מה שקרה בנירנברג במאה ה 17, מאחוריו עומדים עוד מקורות בלתי תלויים שמורים על אותו דבר. אז אני לא צריך להיות שם כדי לדעת שזה אכן קרה. זה כשל לוגי נפוץ, לפי התפיסה הזו כל ההיסטוריה היא למעשה עורבא פרח.

מודגש 4- לא, לא ניסיתי לרגע להסביר לכם מה זה חרדיות. כתבתי רבות על מוצא הזרם, זה כן. כתבתי גם על הגייטקיפינג שהזרם הזה מייצג. מעבר לזה? תראה בזה מה שבא לך.

מודגש 5- סבבה, ככה אתה רואה את זה וככה סיפרו לך. למביט מהצד הפעולות של מנהיגי הזרמים האלו בשטח משאירות רושם שונה מאוד. לא הולך להתווכח על זה, לא על זה הדיון.

מודגש 6- אחלה, ו? מה אתה בא להגיד פה? כנראה המושגים שלנו ל "דתי" ו "מסורתי" שונים. ככה או ככה, זה גם לא כזה רלוונטי, זה לא העיקר.

מודגש אחרון- הציונות הדתית החליפה חומה אחת באחרת, לא שרפה אותה לקרקע. השיח על "קירוב לבבות" הוא תמיד חד צדדי, "הלב שלך יתקרב לצד שלי". בין אם מדובר על הציבור החרדי או על הדתי-לאומי.

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

מי מדבר על שילוב? כור היתוך היה אולי רלוונטי (ואולי לא) בתקופה מסוימת, היום כנראה שפחות. מצפים שיותר אנשים בחברה יקחו אחריות על מעשיהם.

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

המציאות מכתיבה שינוי. יש ציבור שהיה במגננה ונתון להתקפה אנטי דתית אדירה בימי קום המדינה. לאט לאט הוא תפח והתבסס וגם גדל לא מעט. וכמו כל חברה שגודלת הצרכים והיכולת לתת ביטוי לשונה, או אפשרויות נוספות גדל יחד. ולכן יש היום הרבה מאוד שמפרנסים בכבוד את משפחתם. גם בתחומי ההיטק הקדוש. ואפילו אני דוס גמור הייתי בשוק ששתי ידידים חסידיים שהכרתי (אלו עם השטריימל) בכירים בחברות הייטק כלליות. הם לא עושים את זה כייעוד עצמי- נטו פרנסה. 

היציאה לעבודה בחברה החרדית היא בעיקר תולדה של פעולות של ממשלת ישראל (ע"ע למשל ביבי והקבצאות בתחילת שנות ה-2000).

הרבה מאוד אנשים לא דתיים עובדים נטו לפרנסה. כנראה רוב מוחלט מהמשק עובד נטו לפרנסתו. מה זה משנה?

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אני אשתמש באותו כשל לוגי: אולי אתה לא מכיר את הציבור החילוני?

לא יודע מאיפה הבאת את עניין הפולקלור, ובטח את עניין המסיבה. את חגי ישראל יהודים חגגו בגלות בלי קשר לפופלאריות של הנוער.

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אף אחד לא מנסה להסביר לך מהי. ובגדול? לרוב האנשים בשרשור זה לא באמת משנה. מדברים על רבדים אחרים לגמרי.

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אין שום בעיה. אבל זה לא אומר למשל שאי אפשר לכלכל את כל הילדים שמאן דהו מחליט להביא לעולם מבלי להיות מעמסה על שאר הציבור.

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אין שום בעיה. זה עדיין לא סותר רכישת השכלה מתאימה המאפשרת קיום (מלא) מיגע כפיים (ע"ע הרמב"ם).

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

זה לא נדיר בשום צורה בשום מקצוע או מקום עבודה. עם זאת ברור שאחוז העובדים אצל הגברים נמוך יותר

ואצל הנשים זהה עם פריון נמוך יותר שנגזר מניהול משפחה ברוכת ילדים.

לא, זה לא ברור שאחוז העובדים אצל הגברים נמוך יותר. אפשר לעבוד ביום וללמד בערב, או להיפך.

עובדה, בתחילת שנות ה-80 אחוז התעסוקה היה 63% אבל בשנת 2002 הוא היה 36%, נכון ל-2019 אחוז המועסקים עומד על 52.6%. אם הממשלה תוריד את החסמים: חוק דחיית שירות, תמריצים כלכליים שליליים לאי יצאה לעבודה וחסם מקצועי (חוסר בלימודי ליב"ה), נקבל בהדרגה את האחוזים הנותרים (מאז שנות ה-80) ואף ייתכן כי האחוז יעלה עוד יותר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אבל אנחנו חיים יותר טוב משנדמה לך. פשוט זה עולם מושגים שונה לחלוטין עם כללים והתנהלות שונה לגמרי ממה שאתה מכיר.

כן, בוא לא נפריז. אתם עדיין עניים מרודים שנדחסים עם 8 ילדים בשלושה חדרים בממוצע. זה שבמקביל לזה שאתם שולחים את היד לארנק שלי, אתם גם עושים כל מה שביכולתכם כדי לא לשלם מס בחזרה למדינה הופך אותכם לאנשים פחות מוסריים, אבל זה די זה.

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

אם הייתי רוצה להיות חילוני כמוך הייתי פשוט עושה את זה.

אין לי צורך או רצון שתהייה כמוני. יש לי רצון שתפסיק ללכת עם ולהרגיש בלי. אין לי גם איזה רצון מיוחד שזה יגיע בהשתלבות. מבחינתי אם תממשו את האיום ותעברו לברוקלין זה גם יעבוד. ואני לא כל כך בטוח שזה כזה קל לחזור בשאלה. אם היית בוחר להיות חילוני היית צריך להתפרנס רק מעבודה בשכר מינימום במקרה הטוב, בלי המסביב. ברור שיותר כיף לא לעשות את זה. כמו שברור שיותר כיף לקרוא ספרים על הצבא מאשר.. אתה יודע.. לבלות שם כמה שנים ולהסתכן במציאות.

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

רק יבגני חושב שזה נדיר עד לא קיים לראות מתכנתת חרדית. הוא פשוט לא יודע שהוא עובר לידה ברחוב היא נראית כמו 10 מסביבה שהן מורות או גננות.

עבדתי עם חרדים וחרדיות, שירתו איתי כמה בצבא. יצא לי אפילו להגיע כמה פעמים לפח האשפה שנקרא "מודיעין עלית" ולהזדעזע מ"עיר" חדשה כביכול, שיש בה בערך שני בנייני משרדים, הביוב והזבל די זורמים ברחובות והבנייניים כבר נראים כמו projects מברונקס.

יש אנשים שונים בעולם. יש. כמובן זה שהמדינה דוחפת אותכם לצאת לעבוד זה עוזר. ואני מאוד מקווה שאחרי שביבי יפרוש סוף סוף, גם אם יהיה כאן שלטון ימני, הוא לפחות באמת ילך לכיוון של כלכלה ליברלית יותר - כלומר ידאג סופית לנתק אותכם מהארנק שלי.

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

1. לא מכיר אף שכיר שעובד כל היממה. אנחנו לא בלונדון ב-1880.

2. אצל רוב האנשים בעולם העבודה היא הכרח. הפתרון שלך לזה הוא שיתגיירו ויבואו איתך לכוילל?

3. יש פער בין להתייחס לעבודה כהכרח ולא עיקר החיים לבין להיות בטלן, לשקר לעצמך שאתה עושה משהו חשוב אחר. 

4. כמו שכבר כתבתי, את ה100 עילויים בתורה שבאמת יש אני בכיף מוכן לסבסד, כמו שאני מוכן לסבסד חוקרי ספרות או פילוסופים. רובכם כמובן לא טובים במה שאתם עושים.

5. התכוונת "בחברה שבה אפשר לחיות על חשבון אחרים אין טעם בעבודה מתגמלמת, כי מישהו אחר יממן אותנו". שזה שוב מחזיר אותי להתחלה. כהנים שמשקרים שבזכותם העולם קיים זה הטריק הכי ישן והכי דוחה בספר. 

אחרון: נראה לי שכולנו מבינים דרך התיווך שלך איך אתם תופסים את עצמכם. לא על זה הדיון בכלל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Gosser1860 כתב:

ממתי דת == לאום?

אין לי כוח לפתוח פה עוד דיון..

בגדול הדת והלאום היהודי אחד הם, בניגוד לדתות/עמים אחרים.

(העם היהודי בכלל לא נולד בארץ).

אבל בכל מקרה, אני דיברתי על צעירים אמריקאים רפורמים, הם כמובן מעולם לא היו דתיים או משהו דומה לזה, ואצלם יש מגמה גדלה והולכת של איבוד מרצון של ’’הזהות היהודית’’.

את הדת הם עזבו מזמן, כרגע זה נטו איבוד לאום. ולכן זה אסון לאומי, לנו כעם.

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

יש לי פנטזיה לערוך איתך סיור כזה. אני לא יודע אם זה יחזיר אותך לכאן עצבני יותר או מתוסכל :)

גם לי עלה רעיון כזה..

אבל היום אפשר להתחיל פה.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 10 דקות, - XM - כתב:

אין לי כוח לפתוח פה עוד דיון..

בגדול הדת והלאום היהודי אחד הם, בניגוד לדתות/עמים אחרים.

(העם היהודי בכלל לא נולד בארץ).

לא ממש, זהות יהודית לא חייבת להיות זהות דתית (וזה לא דבר חדש- זה היה נכון גם לאורך ההיסטוריה)

מתבצע מאמץ לא קטן מצד הקהילות החרדיות והמפלגות החרדיות לפמפם שאין כך הדבר, וזהות יהודית היא דתית גרידא.

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

למה אתה צריך את פיקה שידבר בשמך?

מרגיש שאין לך מספיק רקע בסטטיסטיקה בשביל להסביר לי בעצמך?

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

אבל לא אמרתי שום דבר על חוסר ברירה

עיסוק בטרור הוא גם לא כי הצד השני הכריח אותך.

ליטרלי כתבת 3-4 משפטים על כלום. כתבת על סיבות לטרור. אתה מצדיק טרור?

הפוך, אם היית מבין את ה-3-4 משפטים, היית מבין שטרור אף פעם לא מוצדק, יש סיבה אחת לטרור והיא שאתה מחפש את הדרך הכי קלה להגיע להישגים, וגם הסיבה הזו לא מוצדקת.

לא לא הבנתי את הדוגמא. ייהוד ירושלים זה כמו לקחת 50 שקל מהארנק בלילה? מאיזה צד? מה?

כן ייהוד ירושלים ביחסינו עם הפלשתינים זה כמו שאישה בקשר מתעלל שהבעל המתעלל מחזיק אצלו את כל הכסף שלהם, והיא לוקחת 50 שקל מהארנק בלילה.

ובוא, זה לא שהצד הפלשתיני לא עושה פעולות כדי "לערב" את ירושלים כמה שיותר, ולא רק את מזרחה...

זה עזר להבין?

אז תן להם להקים צבא. גו פור איט.

למה אתה חושב שהם לא עושים את זה? בגלל מה שכתוב בהסכמי אוסלו? הם הרי מפרים כמעט כל סעיף בהסכמים הללו, למה את זה הם לא מפרים?

כי הפלשתינים - כמו תמיד, רוצים ללכת עם ולהרגיש בלי, צבא מחייב אותם לסטנדרטים של צבא, עם מטכ"ל, עם יחידות צבאיות, היררכיה, בסיסים, פתאום כל הדברים האלה הם מטרות כשרות לפי כל דין.

ופתאום תקיפה מכוונת של אזרחים ישראלים (שזה בדיוק מה שקרה בפיגוע בחדרה, בבני ברק, בתל אביב), זה פשע מלחמה, ומכיוון שצה"ל הרבה יותר חזק מהם, הוא ייכנס לשטחי A, יגרור מהמיטה את פושעי המלחמה מהאוזניים, וישפוט אותם בבתי דין צבאיים כשהם מתייצבים בבית הדין על מדי צבא פלשתין מלאים עם דרגות.

אבל המצב הנוכחי מאפשר להם לממן את הטרוריסטים ולעודד אותם ולהאדיר אותם מצד אחד, אבל להגיד "הוא משוגע" / "יש לו בעיות משפחתיות" / "הוא החליט על דעת עצמו" בגלגול עיניים.

תוכל להזכיר לי בבקשה מתי פעם אחרונה התקיימה מלחמה שבה לא היתה פגיעה המונית באזרחים, גם אם ללא כוונה מראש? יכול להיות שבימי הביניים אבל גם בזה אני לא בטוח. 

הכוונה מראש היא ההבדל בין פשע מלחמה ובין פועל יוצא של מלחמה.

אתה כאילו מנסה להפחיד אותי שתהיה פגיעה באזרחים ישראלים במקרה כזה? כאילו היום אין פגיעה באזרחים ישראלים?

בוא, זה לא שאם הפלשתינים מחר מחליטים להקים צבא הם עם יכולות דומות לצבא רוסיה, מדובר על אולי, אולי, סדר גודל של אוגדה, בכושר קרבי נמוך יותר משל בערך כל יחידת חי"ר (כולל מעורב) ישראלי, ועם נשק שרובו זה קלאצ'ניקובים או M16 שקיבלו מאיתנו.

אנחנו מדברים על צבא עם יכולות שמתאימות יותר למרכז אפריקה.

התשובה הפשוטה שהם בוחרים בטרור - כי ברור להם שבמאבק ישיר אין להם סיכוי, הם גם אומרים את זה במפורש.

כתבתי לך כבר לפני כמה ימים שגם בלי סקרים רוב היהודים בארץ מצביעים למפלגות מרכז עד ימין. אז?

אה אני יודע.. "אבל הם התחילו!111"

בוא, אני אפילו לא אתווכח איתך אם הליכוד הוא ימין או לא, אבל לצורך הויכוח נניח שכן, איפה האידיאולוגיה של הליכוד לעומת האידיאולוגיה של הפת"ח (לכאורה המפלגה הכי מתונה בפרלמנט הפלשתיני)?

הפת"ח הוא הרבה הרבה יותר קיצוני מ"כך" שהוצאה כאן מחוץ לחוק.

זה אומר שכל הרחבה הפוליטית הישראלית, הרבה פחות קיצונית מהמפלגה הכי מתונה של הפלשתינים.

אז עזוב הם התחילו - זה לא שווה ערך בכלל.

לפני 11 שעות, Gosser1860 כתב:

ממתי דת == לאום?

יהדות היא גם וגם.

המדינה הוקמה לצורך בית לאומי לעם היהודי, לאום, לא דת, המדינה לא מקבלת רק יהודים חרדים, או רק יהודים חילוניים, אלא את מי ששייך ללאום היהודי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עיסוק בטרור הוא גם לא כי הצד השני הכריח אותך.

אני עוסק בטרור עכשיו?

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וגם הסיבה הזו לא מוצדקת.

בדיוק כמו סיבות אחרות שנתנו כאן ואתה התעקשת לייחס להן הצדקה. 

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה עזר להבין?

כן, שהפער בינינו גדול משחשבתי. סורי, רמת הניתוק מהמציאות כדי להתייחס לעצמך כאישה מוכה ביחסך עם הערבים גדולה מדי בשבילי. ביי פאר. גם אם אתה נאחז ב"הם התחילו!1111" אני חושש שאת קצת מפספס את עניין "יחסי הכוחות" והתוצאה. זה מאוד רדוד ואני חושש שזה יגרור 20 עמודי פרשנות, אבל בכל זאת, גם בלי להכנס לאנלוגיות עצובות שמבזות נשים שעוברות התעללות יומיומית בלי יכולת להגיב: אם אתה אלוף העולם באיגרוף וכל יום ערס קטן בשכונה מנסה להביא לך כאפה ואתה מפוצץ אותו (ואני מאווווווווד מקצין כאן) - אתה לא נהפך ל"מוכה" כי הוא התחיל. 

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה אתה חושב שהם לא עושים את זה?

אני לא חושב שום דבר

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה כאילו מנסה להפחיד אותי שתהיה פגיעה באזרחים ישראלים במקרה כזה? כאילו היום אין פגיעה באזרחים ישראלים?

לא. אני אומר שבגלל שאתה חושב שאתה אישה מוכה אתה לא מבין שיש סיכוי שאתה אקטיבית או חצי אקטיבית מחמיר את המצב. ואם נהייה רגע יותר פילוסופיים, אז חלק מאוד גדול מהתרבות במדינה שלנו מושתת בדיוק על זה; על תחושת ההתקרבנות בכל סיטואציה. כשפעם הבאה מישהו חותך אותך בפקק ואתה מתעצבן, אם אתה עדיין מתעצבן, זכור זה. 

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בוא, אני אפילו לא אתווכח איתך אם הליכוד הוא ימין או לא, אבל לצורך הויכוח נניח שכן, איפה האידיאולוגיה של הליכוד לעומת האידיאולוגיה של הפת"ח (לכאורה המפלגה הכי מתונה בפרלמנט הפלשתיני)?

כן, כי פשוט כשבליכוד מדברים על זה שלא יוותרו על חלקי מולדת, אבל לא מדברים על מתן אזרחות לערבים ביוש או סיפוח בכלל - זה סופר הומני. בחייאת. וכל הכבוד לך שאתה נמצא בצד המוסרי שרק רוצה לשמר כמה מיליוני בני אדם ללא זכויות פוליטיות אבל בלי לזרוק אותם לים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

היית מבין שטרור אף פעם לא מוצדק

מה דעתך על האצ"ל והלח"י ופעולות הטרור שלהם נגד הבריטים?

מוצדק או לא?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 שעות, - XM - כתב:

פעם שמרו תורה ומצוות, כולם, בעקבות הרפורמה וההשכלה בנו חומה מסביב, קוראים לה שמרנות.

אם היו נוטשים את התורה ומתעסקים רק בחומה אתה צודק, אבל האורתודוכסים ממשיכים בקיום אותה תורה, יחד עם חומות הגנה. אבל זה שולי, זה ממש לא מהותי, ואנחנו עושים בדיוק את מה שעשה כל העם היהודי מיום היותו לעם. 

ולכן האמירה שהחרדים כיום זו דת חדשה - היא כמובן שטות מוחלטת.

אני טוען שהכת החרדית מזמן נטשה את התורה ועוסקת אך ורק בחומה.
אין פוסק הלכה משמעותי בכ 200 שנה האחרונות שיתאים את ההלכה היהודית (שהיא דבר מאוד דינאמי ומשתנה, למשל דיני פרוזבול, חרם דרבנו גרשום, איסור עוף בחלב ועוד ועוד) למודרנה ולכן נוצר נתק חריף שגורם לדת להיות לא רלוונטית, ומתוך ייאוש כל מה שנשאר הוא להגן על המחנה בשמרנות קיצונית. כשזה אצל אחרים (איימיש כדוגמה) זה משעשע - כשזה אצלנו, פחות.

היסטורית, הדת היהודית היתה העסק של הכהנים והלווים. ישראל היה עולה 3 פעמים בשנה למקדש, מביא קרבנות, לא אוכל טרפות ומאכלות אסורים, שומר טהרה ושבת ולא הרבה יותר מזה. בכל הדורות (בא"י) היו גם במות ואלילים לעבודה זרה במקביל לאלוהי ישראל, והתופעה של חברת לומדים קיימת בעיקרה רק מאז החזון איש ובעיקר בישראל שמאפשרת את זה.

אמל"ק- הפסקה האחרונה פה http://www.leibowitz.co.il/leibarticles.asp?id=6

• אהבתי 5

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אני עוסק בטרור עכשיו?

למיטב ידיעתי אתה לא טרוריסט, אני ממש מקווה שאני לא מתכנן הקמת מפלגה עם טרוריסט 😂

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

בדיוק כמו סיבות אחרות שנתנו כאן ואתה התעקשת לייחס להן הצדקה. 

ההבדל הוא שאם הסיבה כורכת את הצד הנפגע, היא מייצרת הצדקה, נו, בדיוק כמו האישה בקשר המתעלל.

אם הסיבה לא כורכת את הצד הנפגע, אז היא לא מייצרת הצדקה, נו בדיוק כמו להאשים את הבעל המתעלל בהתעללות...

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

כן, שהפער בינינו גדול משחשבתי. סורי, רמת הניתוק מהמציאות כדי להתייחס לעצמך כאישה מוכה ביחסך עם הערבים גדולה מדי בשבילי. ביי פאר. גם אם אתה נאחז ב"הם התחילו!1111" אני חושש שאת קצת מפספס את עניין "יחסי הכוחות" והתוצאה. זה מאוד רדוד ואני חושש שזה יגרור 20 עמודי פרשנות, אבל בכל זאת, גם בלי להכנס לאנלוגיות עצובות שמבזות נשים שעוברות התעללות יומיומית בלי יכולת להגיב: אם אתה אלוף העולם באיגרוף וכל יום ערס קטן בשכונה מנסה להביא לך כאפה ואתה מפוצץ אותו (ואני מאווווווווד מקצין כאן) - אתה לא נהפך ל"מוכה" כי הוא התחיל. 

זה פשוט נורא נורא מפריע לך כי האנלוגיה לא רק נכונה, אלא שבצד השני של האנלוגיה (הקשר המתעלל) נורא ברור לכולם מה הסיבה, מה התוצאה, מה זה טרור, מה זה האשמת הקורבן וכו'.

אולי תלמד מזה משהו. וזה לגמרי לא מבזה נשים שעוברות התעללות.

אתה כרגע השווית פיגועים לכאפה ופעולות מעצרים ל"לפוצץ אותו"?

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שום דבר

אז תנסה לחשוב... 

לא נכנסתי אפילו לעניין שבמקרה של עימות כזה - יופסק התיאום הביטחוני, ואז אבו מאזן יישב על הגריל 🤣

(באופן עצוב, כנראה שתרתי משמע).

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

לא. אני אומר שבגלל שאתה חושב שאתה אישה מוכה אתה לא מבין שיש סיכוי שאתה אקטיבית או חצי אקטיבית מחמיר את המצב. ואם נהייה רגע יותר פילוסופיים, אז חלק מאוד גדול מהתרבות במדינה שלנו מושתת בדיוק על זה; על תחושת ההתקרבנות בכל סיטואציה. כשפעם הבאה מישהו חותך אותך בפקק ואתה מתעצבן, אם אתה עדיין מתעצבן, זכור זה. 

הבנתי, אז "עירוב" ירושלים זה תקין, האשמת היהודים בהרס אל אקצא, תוכניות למוטט אותו ומה לא, זה תקין.

אבל ייהוד ירושלים אקטיבית מחמיר את המצב? (איך בדיוק אתה יכול לפרט? זה גורם ליותר פיגועים? זה מחמיר את תוצאות הפיגועים עצמם?)

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

כן, כי פשוט כשבליכוד מדברים על זה שלא יוותרו על חלקי מולדת, אבל לא מדברים על מתן אזרחות לערבים ביוש או סיפוח בכלל - זה סופר הומני. בחייאת. וכל הכבוד לך שאתה נמצא בצד המוסרי שרק רוצה לשמר כמה מיליוני בני אדם ללא זכויות פוליטיות אבל בלי לזרוק אותם לים. 

הא בהא תליא, בלי סיפוח - למה שידברו על מתן אזרחות לערבים ביו"ש?

כן, כזה אני, מוסרי שכזה 🤣

אתה מזכיר לי מנהלי מוצר שרוצים את הכל ועכשיו.

נתחיל עם לחיות, אח"כ לחיות בבטחון, אח"כ נדבר על זכויות לאלה שרוצים להשמידנו, אולי.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

מה דעתך על האצ"ל והלח"י ופעולות הטרור שלהם נגד הבריטים?

מוצדק או לא?

תלוי איזה פעולות.

תזכור שלבריטים לא היה כאן אזרחים, אלא אנשי צבא, משטרה וממשל.

פעולות נגד אנשי צבא, משטרה וממשל אינן פעולות טרור.

חטיפת הסרג'נטים? טרור?

אפילו פיצוץ מלון המלך דוד לא (מצד אחד הוא מטרה צבאית כי שם הייתה המפקדה הצבאית של הבריטים, ומצד שני לטענת האצ"ל גם העבירו אזהרה)

אם תתן דוגמאות יהיה יותר קל מאשר שאני אצטרך לנחש מה אתה רוצה לומר...

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...