Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

בהקשר ביבי בנט הבתים וההוצאות, הנה הסבר פוטנציאלי, מסתבר שבזמן שביבי כיהן, מימנו לו את אחזקת כל הבתים שלו, לא רק הוילה בקיסריה, אלא גם הפנטהאוז ברחוב עזה (ירושלים) והבית בקטמון (שלמיטב זכרוני ירש כשאביו נפטר).

יש מם לזה ברוסית:

ספוילר

"אה מה, היה אפשר לעשות ככה??????"

אולי שראש ממשלה מכהן יקנה את הבית של ההורים שלי, יממנו להם אחזקה של הכול, חצי מהכסף שישמרו לעצמם, חצי שישלחו לי?

אפשר ככה?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

תשמע, רק לאחרונה היה לנו נשיא שמכר את ביתו קצת לפני סוף הקדנציה, כיוון שאם אין לו בית בבעלותו - הוא זכאי לשכר דירה כל חייו...

אז כן, זה לא יהיה מפתיע בכלל.

תציע לבנט שיקנה את הבית של ההורים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

הפוך, אני טוען שסלואי לא מנסה להסביר אלא לתרץ (גם אם הוא בעצמו לא מודע לזה).

מכיוון שאני מכיר את הכתיבה שלו מהפורום כבר קרוב לעשור, אני נותן לו את הקרדיט שהוא לא מפגר. תן גם אתה.

לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

כי אתה לא מבין שהשטח בוער עם ובלי בן גביר, ולכן הסיכוי שיירו בך בדיזינגוף הוא ביחס הפוך לסיכוי שיעצרו את המחבל בדרכו.

לדעתך זה בינארי לדעתי לא. וגם במציאות זה לא. ואני לא צריך שהשטח יבער כדי להיות נגד בן גביר.

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה ברצינות טוען שאם הייתי עושה פוף ובן גביר היה נעלם, לא היה טרור?!

לא, זה שוב אתה מפרש אחרים. אני לא מדבר במונחים של ״היה טרור״ בכלל כי זה לא בינארי. ונראה לי שכתבתי שגם אם בן גביר יעלם זה לא יפתור את הסכסוך מחר. לצד השני די בטוח שככל שהוא יתחזק, הסיכוי לפתור הסכסוך, נמוך ככל שלא יהיה עכשיו, יקטן.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

1. האם אתה בעד חופש ביטוי לבן גביר במסגרת החוק (זהה בתמונת מראה למה שמתאפשר לחברי בל"ד לצורך העניין)

1. כן בוודאי

2. אני לא יודע מה זה אומר ולמה אתה מתכוון. אני חושב שהאוננות סביר הר הבית חורג מזה ללא קשר לבן גביר. חוץ מזה כן.

3. לא. אני תולה בו אשמה שהוא מחסל כל סיכוי לאופטימיות לחיים משותפים וסבירים כאן משני הצדדים, ובגלל שהוא דתי ובטוח שאלוקים דואג לו, גם לא איכפת לו מהמחיר. ואני בהחלט בטוח שההתרסה שלו גם אם היא חוקית לא תורמת שום דבר לאף אחד. וגם לא הפעולות המתמשכות של החברים שלו שדואגים ליהוד מזרח ירושלים וכו׳ וכבר דיברנו על זה בעבר. ואני חושב שמה שהוא מייצג הוא חרא ויהיה כזה גם אם הפלסטינים יכנעו ללא תנאי ויעברו לירדן מחר. 

שוב, אתה משחק במשחק מאוד קטן שבו אין מורכבויות לשום דבר. ערבים רעים. יהודים טובים. יש טרור. תמיד היה. לכן אנחנו יכולים להיות רק המתגוננים ולא להחמיר את המצב. העובדה היא שדי כולם מבינים שאפילו בעולם הימני יש ימין יותר קיצוני. לדעתך זה כנראה מסתכם בזה שבן גביר הוא סוג של the punisher או בטמן או בחר גבר גבר על מלא אחר שאתה מעריץ. לדעתי הוא חלק מהבעיה.

• רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

מכיוון שאני מכיר את הכתיבה שלו מהפורום כבר קרוב לעשור, אני נותן לו את הקרדיט שהוא לא מפגר. תן גם אתה.

הוא בהחלט לא מפגר, ולא רק מפגרים מתרצים טרור בלי לדעת שזה מה שהם עושים.

לעזאזל יש לנו מפכ"ל שעשה בדיוק את זה... והוא לגמרי לא מפגר.

לדעתך זה בינארי לדעתי לא. וגם במציאות זה לא. ואני לא צריך שהשטח יבער כדי להיות נגד בן גביר.

בלי קשר לבינארי, כמות הפיגועים, או כמה השטח בוער, זה ללא תלות בבן גביר.

לצורך העניין אם יש לנו פונקציה F שמתארת כמה השטח בוער או כמה פיגועים יש, בן גביר הוא לא משתנה שמבוטא בפונקציה הזו.

לא, זה שוב אתה מפרש אחרים. אני לא מדבר במונחים של ״היה טרור״ בכלל כי זה לא בינארי. ונראה לי שכתבתי שגם אם בן גביר יעלם זה לא יפתור את הסכסוך מחר. לצד השני די בטוח שככל שהוא יתחזק, הסיכוי לפתור הסכסוך, נמוך ככל שלא יהיה עכשיו, יקטן.

אז מה הטענה שלך נגד בן גביר? שהוא מרחיק את האופציה לפתרון שאולי היה יכול לקרות אם הוא לא היה קיים?

אז מה הקשר בין בן גביר - לכמות הטרור?

מזכיר שמהשאלה הזו התחלנו את הדיון הזה

1. כן בוודאי

2. אני לא יודע מה זה אומר ולמה אתה מתכוון. אני חושב שהאוננות סביר הר הבית חורג מזה ללא קשר לבן גביר. חוץ מזה כן.

אז מה הטענה נגדו בהקשר הזה? שהוא עלה להר הבית (כפי שאתה בעד לאפשר לו) ואמר מה שרצה לומר (כפי שאתה בעד לאפשר לו)...

מה אכפת לך סביב מה הוא "מאונן"? שיהיה זה הר הבית, או וואטאבר.

3. לא. אני תולה בו אשמה שהוא מחסל כל סיכוי לאופטימיות לחיים משותפים וסבירים כאן משני הצדדים, ובגלל שהוא דתי ובטוח שאלוקים דואג לו, גם לא איכפת לו מהמחיר. ואני בהחלט בטוח שההתרסה שלו גם אם היא חוקית לא תורמת שום דבר לאף אחד. וגם לא הפעולות המתמשכות של החברים שלו שדואגים ליהוד מזרח ירושלים וכו׳ וכבר דיברנו על זה בעבר. ואני חושב שמה שהוא מייצג הוא חרא ויהיה כזה גם אם הפלסטינים יכנעו ללא תנאי ויעברו לירדן מחר. 

אז אין שום קשר בין מה שבן גביר עושה לבין כמות הטרור מצד אחד.

ונשארנו עם טענה שמה שהוא עושה "לא מקדמת" את השלום (שהוא בעצמו כנראה זצ"ל), ושזה ממש לא יפה שהוא מתריס (יכול למשל לתת דוגמאות להתרסה?).

אני יכול לחיות עם זה, זה בדיוק הדברים שמתאפשרים בדמוקרטיה...

אני חושב שגם כתבתי לך פעם בהקשר הזה - שאם הייתה מפלגה אחרת - חילונית, ימנית בעד תיקון במערכת המשפט - לא הייתי מסתכל בכלל לכיוון של בן גביר.

ונראה לי שמשם הגענו לרעיון למפלגה שלנו לא?

שוב, אתה משחק במשחק מאוד קטן שבו אין מורכבויות לשום דבר. ערבים רעים. יהודים טובים. יש טרור. תמיד היה. לכן אנחנו יכולים להיות רק המתגוננים ולא להחמיר את המצב. העובדה היא שדי כולם מבינים שאפילו בעולם הימני יש ימין יותר קיצוני. לדעתך זה כנראה מסתכם בזה שבן גביר הוא סוג של the punisher או בטמן או בחר גבר גבר על מלא אחר שאתה מעריץ. לדעתי הוא חלק מהבעיה.

ולדעתי נבחרי הציבור שלך הם חלק מהבעיה.

למשל אני טוען שאם כבר משהו מעודד טרור - זה שדואגים לרווחה הכלכלית של הטרוריסט ומשפחתו (גנץ וההלוואה, הממשלה והקיזוז, גבי לסקי ותשלומי ביטוח לאומי).

אז אם כבר - לי יש טענות קצת יותר כבדות משקל לנבחרי הציבור שלך מאשר הטענות שלך לנבחרי הציבור שלי, לפחות בהקשר הטרור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

זה עדיין נכון - את המחבל מעניין מה אני מצביע, לא לצורך השאלה אם לרצוח אותי או לא, בשביל זה מספיק לו שאני כנראה יהודי.

אבל אתה אומר שעד עכשיו היהודי השמאלני בתל אביב לא שילם את המחיר. תחליט.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

לקרוא מה זה גזלייטינג, להבין איך זה מתלבש על הדברים שכתבת, וללמוד להבא.

התכוונתי שאני לא יודע איך להגיב על ההגדרות שלך לתירוץ והצדקה. אף פעם לא הייתי בדיון שתוך כדי ממציאים למילים משמעויות חדשות.

לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפוך, אני טוען שסלואי לא מנסה להסביר אלא לתרץ (גם אם הוא בעצמו לא מודע לזה).

זה קצת כמו גזלייטינג לא? אני אומר A ואתה כל הזמן מנסה לשכנע אותי שאני בעצם אומר B ולא מודע לזה 🤣

לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

אני נותן לו את הקרדיט שהוא לא מפגר.

למפגרים יש עזרה וקצבאות. לצערי אני סתם סתום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אבל אתה אומר שעד עכשיו היהודי השמאלני בתל אביב לא שילם את המחיר. תחליט.

לא הבנתי איפה אתה רואה סתירה...

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

התכוונתי שאני לא יודע איך להגיב על ההגדרות שלך לתירוץ והצדקה. אף פעם לא הייתי בדיון שתוך כדי ממציאים למילים משמעויות חדשות.

נשים את זה על השולחן - או שאין קשר בין כמות הטרור לבין מה שעושה איתמר בן גביר, או שהתירוץ מבחינתך לפחות לחלק ממעשי הטרור - זה מה שעושה איתמר בן גביר.

אין כאן משמעויות חדשות.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

זה קצת כמו גזלייטינג לא? אני אומר A ואתה כל הזמן מנסה לשכנע אותי שאני בעצם אומר B ולא מודע לזה 🤣

בשביל זה חסר הכחשת עובדות.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

למפגרים יש עזרה וקצבאות. לצערי אני סתם סתום.

אולי לבנת פורן תצליח להוציא משהו בשבילך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לצורך העניין אם יש לנו פונקציה F שמתארת כמה השטח בוער או כמה פיגועים יש, בן גביר הוא לא משתנה שמבוטא בפונקציה הזו.

לדעתך. וזה גם לא רק בן גביר כאדם בודד.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז מה הטענה שלך נגד בן גביר? שהוא מרחיק את האופציה לפתרון שאולי היה יכול לקרות אם הוא לא היה קיים?

כן. בדיוק זו. הוא משמיד כל סיכוי לפתרון של הסכסוך כאן, שלא עובר בהמשכה של מלחמת לאומים. ושוב, גם אם הערבים היו נכנעים ולא היו מרימים יותר גרגר חול לזרוק הייתי מתנגד לו.

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז אין שום קשר בין מה שבן גביר עושה לבין כמות הטרור מצד אחד.

זה לא מה שאני אומר. שוב, זו לולאה אינסופית. אבל כל המאבק המיותר על ייהוד מזרח ירושלים, למשל, שאני זוכר משום מה שבן גביר לוקח בו איזה חלק פעיל, לחלוטין מתסיס את השטח. אני לא יכול להוכיח לך שאמחד המתכנת הפסיק להיות מתכנת והפך להיות מחבל בגלל זה. אני די בטוח שפעולות אקטיביות לייהוד מזרח העיר (בבקשה, בשם כל מה שקדוש לך, חסוך את ההסברים שזה מוצדק משפטית. זה לא מעניין אותי) עוזרות בכלליות בהתססה ושימור הקונפליקט כאן לנצח ועוזרות אקטיבית לייצר עוד דורות של ערבים שישנאו אותך ואותי, גם אם הם לא פנטים מוסלמים קיצוניים, אלא סתם זרקו אותם או מישהו קרוב אליהם מהבית

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני חושב שגם כתבתי לך פעם בהקשר הזה - שאם הייתה מפלגה אחרת - חילונית, ימנית בעד תיקון במערכת המשפט - לא הייתי מסתכל בכלל לכיוון של בן גביר.

ונראה לי שמשם הגענו לרעיון למפלגה שלנו לא?

כן חבל שזה לא הצליח לנו

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ולדעתי נבחרי הציבור שלך הם חלק מהבעיה.

לגיטימי לגמרי. לא יודע מי זה גבי לסקי למען האמת.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נשים את זה על השולחן - או שאין קשר בין כמות הטרור לבין מה שעושה איתמר בן גביר, או שהתירוץ מבחינתך לפחות לחלק ממעשי הטרור - זה מה שעושה איתמר בן גביר.

קשר הוא לא תרוץ. שוב, המשבר הכלכלי הגדול לא מצדיק את השואה.

פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

לדעתך. וזה גם לא רק בן גביר כאדם בודד.

דעתך שונה?

ואפשר ללכת מהפרט אל הכלל (עד גבול מסוים) - נניח נכלול את כל רכיבי "הציונות הדתית" (האיחוד הלאומי-תקומה, עוצמה יהודית ונעם).

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

כן. בדיוק זו. הוא משמיד כל סיכוי לפתרון של הסכסוך כאן, שלא עובר בהמשכה של מלחמת לאומים. ושוב, גם אם הערבים היו נכנעים ולא היו מרימים יותר גרגר חול לזרוק הייתי מתנגד לו.

סבבה, אז יש לך טענות אידיאולוגיות נגדו, שזה לגמרי הגיוני.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא מה שאני אומר. שוב, זו לולאה אינסופית. אבל כל המאבק המיותר על ייהוד מזרח ירושלים, למשל, שאני זוכר משום מה שבן גביר לוקח בו איזה חלק פעיל, לחלוטין מתסיס את השטח. אני לא יכול להוכיח לך שאמחד המתכנת הפסיק להיות מתכנת והפך להיות מחבל בגלל זה. אני די בטוח שפעולות אקטיביות לייהוד מזרח העיר (בבקשה, בשם כל מה שקדוש לך, חסוך את ההסברים שזה מוצדק משפטית. זה לא מעניין אותי) עוזרות בכלליות בהתססה ושימור הקונפליקט כאן לנצח ועוזרות אקטיבית לייצר עוד דורות של ערבים שישנאו אותך ואותי, גם אם הם לא פנטים מוסלמים קיצוניים, אלא סתם זרקו אותם או מישהו קרוב אליהם מהבית

מה זה אומר מתסיס? גורם למישהו להפוך למחבל או לא? או שמעצבן עוד יותר את מי שהחליט כבר להפוך למחבל?

כן אפשר להוכיח למשל שהריסת בתים גרמה להורים להסגיר את הילדים שלהם (שיצאו לעשות פיגועים) - לפני שהם יצליחו.

כן אפשר להוכיח למשל שתגמולים כספיים ע"י הרש"פ גרמו למחבלים להחליט להוציא לפועל פיגועים (וגם החמירו את חומרתם).

אני בכלל טוען שדורות של ערבים ששונאים אותך ואותי זה בכלל תוצר של מערכת החינוך והחברה הערבית, והם לגמרי לא תלויים בייהוד מזרח ירושלים.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

כן חבל שזה לא הצליח לנו

חכה, תן לביבי, לפיד, גנץ ובנט להשמיד אחד לשני את האלקטורט עד הסוף.

ואז ניכנס בסערה ונגרוף את המנדטים.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

לגיטימי לגמרי. לא יודע מי זה גבי לסקי למען האמת.

זו, חברת כנסת של מר"צ, נכנסה במסגרת החוק הנורווגי, עו"ד בהכשרתה, מפורסמת בכך שייצגה גם מחבלים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

דעתך שונה?

לא הבנתי

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

סבבה, אז יש לך טענות אידיאולוגיות נגדו, שזה לגמרי הגיוני.

בוודאי.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

כן אפשר להוכיח

אני מניח שאפשר להוכיח שייהוד מזרח ירושלים מוביל לגלי אלימות בעיר. אבל אתה לא תקבל את ההוכחה כי תטען שזה נותן הצדקה לטרור.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אני בכלל טוען שדורות של ערבים ששונאים אותך ואותי זה בכלל תוצר של מערכת החינוך והחברה הערבית, והם לגמרי לא תלויים בייהוד מזרח ירושלים.

כן זה משחק נהדר שבו לא משנה מה תעשה מימלא הם לא יכולים לשנוא אותך פחות וכנראה גם לא יותר אזי אין בעיה בשום מעשה של אף אחד. ואם אתה אומר שיש אתה מצדיק טרור.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

יש מם לזה ברוסית:

הצג תוכן מוסתר

"אה מה, היה אפשר לעשות ככה??????"

אולי שראש ממשלה מכהן יקנה את הבית של ההורים שלי, יממנו להם אחזקה של הכול, חצי מהכסף שישמרו לעצמם, חצי שישלחו לי?

אפשר ככה?

אם תבחר בי, אני מבטיח לקנות את הבית. 

פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

אמר העכבר לפיל, תראה כמה אבק אנחנו עושים.

התכוונת לצטט את יבגני ובטעות ציטטת אותי :)

לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

הבה נכיר לך אחד מפלאי השיטה המדעית: בחינה לפי חזרתיות.

לראיה, במקומות בהם אתה לא גר ו/או העם היהודי לא נפוץ בהם, עדיין חיים אנשים.

בראשית דרכה למדינת ישראל כלל לא היה גרעין חרדי (למעשה לא מעט מהם בכלל התנגדו לרעיון, להזכירך), אבל כמה עשורים אחרי, והנה אנחנו בדיוק פה. בעיקר בגלל פועלים/עובדים/חיילים/חקלאים/אקדמאים וכו' וכו'.

איזה קטע. 

2000 שנה!!! אנחנו בגלות ונשארת יהודי נטו כי ההורים שלך התנהגו כמוני.

אם לא מזמן היית נעלם מהעולם.

ופעם יצא לך לחשוב איך בעולם שבו אימפריות התרסקו ונמחו אנחנו נשארנו?

לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

כי יש כיום מאות אלפי כלבים בארץ, אם אנשים לא יוכלו לשלם את האגרה יחרימו אותם לכלביה. ומשם להריגה כי אף אחד לא יאמץ כלבים אם זה עולה 3500 שקל בשנה.

ידידי אני ממש מבקש ממך סליחה. כי לקחת אותי ברצינות יתר...

אל תדאג אין לי שום בעיה עם כלבים/חתולים ושות'

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

היהודים ממש לא הדוגמא היחידה למצב הזה. ממש ממש לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 25 דקות, yd b-4 כתב:

קצת פחות לימודי "קודש" וקצת יותר לימודי היסטוריה, אז אולי לא היית מדקלם פה את השטויות האלו שלא מעידות אלא על בורות.

כאילו באמת, אני מנסה לחפש את חדות המחשבה שבוגרי הישיבות כל כך מתגאים בה וכל מה שיש לך להציע זה את השטויות ששמעתי מאמנון יצחק כבר לפני שלושים שנה?

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 35 דקות, yd b-4 כתב:

בולשיט.  ההורים שלי לא חרדים. אפילו הרמבם, אזכיר שוב, היה רופא.

אתם המצאה די מודרנית עצובה, שמדינת ישראל מתחזקת בכח בחיים.

די, שחרר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, yd b-4 כתב:

איזה קטע. 

בתור אדם שאשכרה טרח ללמוד היסטוריה של תרבויות מעבר לשלי (ואני מכיר את היסטוריית העם היהודי היטב), כן, יצא לי לחשוב.

וגם יצא לי לראות שלל דוגמאות לקבוצות ששרדו פרקי זמן ארוכים יותר מאיתנו מלוכדים סביב אתוס משותף, גם בארצות נכר. זה לא דורש דת, פנאטיות או כפיה.

מה שגם יהדות רבנית מודרנית זו המצאה של 300 השנים האחרונות עם קשר קלוש מאוד להיסטוריה הארוכה והענפה של העם היהודי בגלות, אז זה שהצלחנו לשמור על זהות משותפת גם בגולה לא קשור בכלל לאורח החיים שלך ולמה שאתה עושה כיום. אולי נושאים את אותו הספר, אבל מעבר לזה? eh.

אז כדי לסכם:

*אנחנו לא התרבות היחידה ששרדה פרקי זמן מופלגים בצורה מלוכדת, גם בגלות

*אנחנו לא התרבות העתיקה על פני אדמות ששרדה עד היום

*אורח החיים של יהודי אורתודוכסי כיום לא דומה במאומה לזה של יהודי אדוק מלפני 500 שנה

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...