Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

הם פחות קיצוניים במשהו מליצמן ודרעי

(זה הרי השירשור הפוליטי) אז אני רוצה להזכיר שהדבר היחיד שליצמן ודרעי קיצוניים בו זה לקחת כסף לא שלהם ולשים אותו בכיס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

אצלי בעבודה (ובעבודה שלפניה,ולפניה),יש סדר גודל של 120 איש חרדים מלא מעט מקומות,שעובדים מכל בכל,בעבודה משרדית וכלה בעבודה מלכלכת ידיים.

זה שאתה אוהב (ועוד אחרים בפורום) להתמקד בתמונה של חרדי לבוש שחורים שכל היום בכולל ומשם להסיק ולהכליל שככה כל מאות אלפי החרדים בארץ - זו כבר בעיה שלך.

image.png.234567c4592f1f8179f0d1480958f05c.png

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, - XM - כתב:

תבדקו מה היו אחוזי ההתבוללות בקרב הזרם הלא אורתודוכסי לאורך ההיסטוריה, הממוצע בדור רביעי עומד על למעלה מ 90%, אז נכון שלאורך ההיסטוריה היו רבים לא אורתודוקסים, אבל אתה לא יכול להחזיק ככה עם.

לגבי שאר הדברים, בגדול ענו לך כבר, בכל מקרה אין שינוי משמעותי מבחינת קיום המצוות, פרטי הדינים, ההלכות, וכו’, לא נוספו ולא נגרעו.

תלמוד תורה תמיד היה המצווה החשובה ביותר שיהודים השתדלו לעסוק בה ככל והיה להם זמן פנוי, אחרי השואה הקימו מסגרות של כוללים כדי לשקם את עולם התורה שנפגע, וזה אכן תופעה חדשה שנוצרה בעקבות צורך ספציפי.

לגבי צורת הלבוש, אני לא כ’’כ בטוח שיהודים אורתודוכסים התלבשו תמיד כמו הסביבה, אני חושב שלא, אבל לא בדקתי את זה מספיק.

אבל בכל מקרה זה לא מהותי מספיק כדי לומר שזו דת חדשה. זה פרט שולי שאם הוא התווסף זה רק בגלל שהחרדים בגדול הפכו לשמרנים יותר כאקט הגנתי בגלל תנועות הרפורמה וההשכלה שהתפתחו בשנים אלו, אם תרצה זה סוג של נשק שרק במלחמה הזו היה צורך לשלוף אותו.

לפני המאה ה 18 לא היה "זרם אורתודוכסי", ההתבדלות מתוך שלל הזרמים ביהדות (שהיו פשוט הבדלים מבוססי קהילה) נעשתה בסוף המאה ה 18-אמצע ה 19. כאשר מדברים על כל 2000 השנים האחרונות, הם כלל לא רלוונטיים ולא הגורם לשימור המסורת. מי בדיוק קדח לך את המיתוס הזה שהם עמוד התווך של המסורת היהודית לאורך הדורות?

אז רגע, נתתי לך תשובה מפורטת ומבוססת על זה שאתה טועה לחלוטין, אתה פשוט מתעלם מזה ופותר את זה ב "לשאר כבר ענו לך"?

לא, אף אחד לא ענה לי. ואתה לוקח את המידע שלך אך ורק מתוך הכתובים, בהתעלמות מוחלטת ממה שקרה בהיסטוריה.

צורת הלבוש- לשמחתנו, כאמור, היהדות של פעם הייתה פעילה ויצרנית. הם גם תיעדו את מעלליהם, ותוכל למצוא שלל יצירות אומנות המתעדות את התקופה. 

%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%A0%D7%91%D7%A8%D7%92-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%A1%D7%A4%D7%A8-1716.jpg

אפיית מצות בנירנברג במאה ה 17. מוזמן לשים לב ללבוש ולכובעים. אם לא הייתי אומר לך שזו אפיית מצות- לא היית יודע שהמצוירים בתמונה הינם יהודים כשרים לכל דבר ועניין.

לא, לבוש הוא לא מהותי מספיק כדי להגיד שזו דת חדשה. שינוי קיצוני באורח החיים היומיומי ובאופי הקהילה עצמה (לא בטקסטים בהם היא הוגה!) זו כבר בהחלט סיבה מהותית מספיק. הדגשתי קודם את ההבדלים התהומיים בין יהודי של פעם לחרדי של היום, בחרת פשוט להתעלם מהם.

לפני שעה, ezuf כתב:

נשמע כמו כמה שורות לעוסות שמדקלמים בתקשורת ואתה אוהב לדקלם אחריהם,כי הרי אם זה פורסם במדיה,בטוח שזה נכון.

פקח עיניים וצא ולמד,יש הרבה יותר חרדים שעובדים כמונו,משרתים בצבא,משלמים מיסים,ביחסים מצוינם עם שכניהם,ואנשים נהדרים הרבה יותר ממה שקבעת לעצמך במוח.

אצלי בעבודה (ובעבודה שלפניה,ולפניה),יש סדר גודל של 120 איש חרדים מלא מעט מקומות,שעובדים מכל בכל,בעבודה משרדית וכלה בעבודה מלכלכת ידיים.

זה שאתה אוהב (ועוד אחרים בפורום) להתמקד בתמונה של חרדי לבוש שחורים שכל היום בכולל ומשם להסיק ולהכליל שככה כל מאות אלפי החרדים בארץ - זו כבר בעיה שלך.

המציאות (שלא כל כך בא לך עליה) מראה אחרת למזלנו.

לשמחתי אני לא צריך את התקשורת שתיתן לי את המידע שאני צריך, יש את הלמ"ס ועוד שלל כלים אחרים.

תודה שהחלטת שאני שטוף מוח ע"י המדיה במקום לשאול אותי מאיפה לקחתי את המידע.

יצאתי, פתחתי עיניים, הייתי בכל חור בין מרכז בני ברק למאה שערים, בית שאן, ועוד. גם שכונת הדר בחיפה ועוד מקומות בהם קהילות חרדיות חיות לצד חילוניות. הנה תובנותיי:

1- ברור שלא כל חרדי מסתובב ברחוב כל יום עם שטריימל וכפותה. אבל הלבוש השחור המאפיין? אם סוכמים את הקהילות/זרמים שמתאפיינים בלבוש הזה מתוך סך האוכלוסיה החרדית בארץ, תקבל 70% או יותר, ואפילו אם נגיד שאני מגזים ובתוך הקהילות לא כולם ככה- אתה עדיין על מעל 60% בהערכה מאוד מתירנית, שזה רוב האוכלוסיה שלהם בארץ. העובדה שגם אני בטכניון למדתי לצד רב חרדי והיינו אחלה חברים לא משנה את התמונה הגדולה.

2- רוצה להתווכח עם הנתון שרוב החרדים לא משתתפים בשוק העבודה? בבקשה. גברים בגילאי 25-64, מדובר על 53% השתתפות, שמרחיבים את היריעה ל 18-67 זה צונח למתחת 47%. 

3- איכשהו בכל מצב שבו ריכוז חרדי חי ליד אוכלוסיה חילונית (או אפילו רק פחות דתית) יש חיכוכים קשים, בצורה די חד צדדית. יש נטיה של צד אחד להתערב בשגרת היומיום של הצד השני, אבל ממש לא להיפך.

המציאות היא לא הסביבה המיידית שלך. המציאות היא המספרים הגדולים.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

לא הבנתי

פונקציה F שמבטאת את מספר הפיגועים, מעשים של איתמר בן גביר הם X, לדעתך X נמצא בפונקציה F?

אני מניח שאפשר להוכיח שייהוד מזרח ירושלים מוביל לגלי אלימות בעיר. אבל אתה לא תקבל את ההוכחה כי תטען שזה נותן הצדקה לטרור.

תנסה להוכיח את זה. זה יהיה מעניין לראות.

כן זה משחק נהדר שבו לא משנה מה תעשה מימלא הם לא יכולים לשנוא אותך פחות וכנראה גם לא יותר אזי אין בעיה בשום מעשה של אף אחד. ואם אתה אומר שיש אתה מצדיק טרור.

בטח שמשנה מה אנחנו עושים - למשל שמשרד החינוך יחזור לשליטה על ספרי הלימוד שמאושרים ללימודים - במגזר הערבי בכלל, ובמזרח ירושלים בפרט.

סתם דוגמה אחת, יש עוד מלא כאלה.

ריבונות וכו'.

אבל אם תתן להם לעשות מה שהם רוצים (ולתנועה האיסלאמית / חמאס / פת"ח לקבוע תכני לימוד לילדים) אז אל תתפלא שהם עושים מה שהם רוצים, ובסוף שונאים אותך.

ראית פעם תכנים שהם לומדים בבתי הספר? (על פניו באישור של משרד החינוך הישראלי) תכנים אנטישמיים שגובלים בפרוטוקולים של זקני ציון.

אז אם מלמדים אותך כל החיים שהפרוטוקולים של זקני ציון הם אמת לאמיתה, למה שלא תשנא יהודים?

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

בזה שאת המחבל לא עיניין למי האנשים שישבו בפאב בת"א הצביעו. לומר שהשמאל התל אביבי שילם עכשיו מחיר זו אמירה קצת תמוהה כי אתה סתם משייך דעה פוליטית לנרצחים ששילמו את המחיר.

זה לא תמוהה, זה מדויק, מתי פעם אחרונה השמאל התל אביבי שילם מחיר? בפיגוע בשרונה?

לצורך העניין, אם היו פותחים במבצע שפתחו, לא אחרי הפיגוע בתל אביב, אלא אחרי הפיגוע בבאר שבע / חדרה / בני ברק, יש סיכוי טוב מאוד שהפיגוע בתל אביב היה נמנע.

נזכור שמאז - זה לא שהפסיקו לנסות להוציא פיגועים לפועל, אלא שהכוננות והפעילות בכפרים נותנת תוצאות.

קשר בטח שיש. אבל "קשר" זה לא רק שאחמד קורא בטמקא שבנגביר צועק בהר הבית ומחליט להיות שאהיד ולבצע פיגוע. הפעולות שלו מוסיפות דלק לשינאה שכבר קיימת והוא לא שונה מיוסף אלבאז ואחרים. אתה חושב שמצעד הדגלים בשבוע שעבר היה מתקיים כפי שהתקיים אם המשטרה לא היתה מונעת ממנו לצעוד לרובע המוסלמי? באמת לדעתך אין קשר בין המעשים שלו להתפרעויות של ערבים?

אתה יכול להוכיח את הקשר הזה?

כי אני יכול להוכיח שעוד לפני שאתה שמעת על אדם בשם איתמר בן גביר, היו פיגועים, ובשנים מסוימות - הרבה יותר פיגועים מעכשיו.

התפקיד של המשטרה במדינה דמוקרטית זה לאפשר מצעד דגלים (של המדינה! אותו דגל שתפור למדים של השוטרים, אותו דגל שמונף בלשכת המפכ"ל!) בכל שטח ריבוני של המדינה, כל ס"מ וס"מ, בין אם הוא ברובע המוסלמי, ברהט, באום אל פאחם או בתל אביב.

רציתם דמוקרטיה? זה המשמעות.

הקשר היחיד בין המעשים של בן גביר להתפרעויות של ערבים, זה שכרגע הם משתמשים בזה כתירוץ.

פעם אחת משתמשים בתירוץ שפתיחת מנהרות הכותל זו תוכנית יהודית זדונית למוטט את אל אקצא ולבנות במקומות בית מקדש.

פעם אחרת משתמשים בתירוץ שיש מגנומטרים בכניסה להר הבית (אחרי שרצחו שוטרים בהר הבית, יענו מקום מקודש להם כן?).

ולכן אני אומר - אם תגביל את בן גביר (ותעקר את הדמוקרטיה מתוכן) - כל מה שאתה תרוויח - זה שהם יעברו לתירוץ אחר.

לומר שאנשים פה מצדיקים טרור, זה חתיכת הכחשת עובדות.

אתה לגמרי טועה בזה, עובדה שגם יבגני לא טוען כמוך.

לפני שעתיים, ezuf כתב:

נ.ב #3 יש לי במשפחה חרדים וכמה מחבריי הטובים הם גם,וכאמור גם במקום עבודתי וגם באיזור התעשייה שסמוך לביתי - אז אני לא מדבר באוויר (נדמה לי שגם לליאור בעבודה יש חרדים,אבל זה כבר זכרון מעורפל שהוא יצטרך לאמת או לפסול)

לא רק בעבודה, היה לי בצוות מתכנת חרדי (מבני ברק) שהגיע אחרי שהיה קצין בצה"ל. אנטיתזה למה שחושבים על חרדים. היום הוא עדיין בחברה בצוות אחר במחלקה אחרת.

עכשיו יש בצוותים המקבילים אליי 4 מתכנתות חרדיות, כולל אחת שהיא ראש צוות אוטומציה (וגדלה אצלי ב-Scrum).

לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

מצד שני, הנציגים בכנסת הם עדיין ליצמנים למיניהם ולא "הדור החדש", אולי גם זה יגיע. 

לליצמנים יש בייס יחסית יציב שלא מאבד מצביעים באותו קצב כמו שהוא מוליד אותם, ש"ס זה עולם אחר, ולכן הרבה פעמים אתה תראה אותם מנסים לפנות לקהלים אחרים, לפעמים מסורתיים ("בית של גויים" היה בדיוק ניסיון בכיוון הזה), לפעמים ימניים ("נתניהו צריך אריה חזק"), לפעמים שכבות חלשות ("ש"ס דואגת לחלשים") וכו'.

אתה לא תראה את זה אצל יהדות התורה, הפנייה החוצה לקהלים לא חרדיים.

לפני כשעה, David32 כתב:

יאללה נזרום איתך.

עברו כמה עשורים, ''עולם התורה'' ''שוקם''

יאללה לקפל את כול המוסדות האלה, תשאירו אנשים בודדים שיעסקו בזה (שתממנו בעצמכם מתרומות כי חשוב לכם, לא מהממשלה)

ויאללה לעבוד להביא לחם הביתה. ולא ברגוע כמו התיאורים של אלעד פה לפני כמה עמודים. לעבוד כדי לכלכל את עצמכם.

בערב אחרי שחוזרים מהעבודה, אפשר ללמוד תורה בזמן הפנוי.

ישיבה בכוילל הפך להיות "סמל סטטוס" בחברה החרדית, שינוי כזה או יבוא במלחמה או בתהליך ארוך מאוד.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

דרעי וליצמן מביאים ביחד 16 מנדטים. מי שלוקח את קולות המצביעים מהם זה סמוטריץ' ובן גביר. אני מנחש מהתגובות שלך פה שאתה קרוב בדעותך לליאור (אלא אם היית סרקסטי כשהגבת לו). אישית לא כל כך בטוח שבן גביר וסמוטריץ' הם פחות קיצוניים במשהו מליצמן ודרעי.

הם לוקחים קולות מהם - רק כי הם ה-Next best דתי.

ליצמן ודרעי הם קיצוניים ב"פרגמטיות" שלהם - היכולת של דרעי לתמוך בהסכמי אוסלו מצד אחד, ולצייר עצמו כימני מצד שני, זה לעשות את האידיאולוגיה המדינית מסטיק.

לגבי ליצמן - מספיק לציין שאחרי ש"ס, השותפות הכי חזקה שלהם בכנסת היא לא עם הליכוד, אלא עם המפלגות הערביות. רק השבוע אחד מח"כי יהדות התורה אמר שהם ידעו לשתף פעולה עם המפלגות הערביות (שזה אנדרסטייטמנט השנה כנראה).

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

והיחידי נראה לי שקראתי עד היום שטען שהחרדים בעצם חיים יותר טוב ממה שאנחנו חושבים היה אלי ציפורי ונראה לי שהתיזה שלו היתה שהם פשוט מקיימים סוג של כלכלה נפרדת. מה שכמובן לא תורם לאף אחד מאיתנו שום דבר.

זה לא תיזה, יש חסידויות שבהן הכל במזומן בלבד, אין קבלות, אין חשבוניות, מוצרים נמכרים מתוך בתים, אין עסקים (לא בע"מ ולא התאגדויות ולא שום דבר), התשלום על הסחורה במזומן בשחור, התשלום לעובדים במזומן בשחור (אין תלוש כמובן).

זה כמובן לא כל החסידויות, ואפילו לא המיינסטרים (ברמת בית שמש לשכונותיה לא חסר עסקים ומרכזי קניות, יש תקופות שבהן לא תמצא חנות פנויה להשכרה).

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כמה החרדים "לא מקשיבים על אוטומט" ראינו מספיק בזמן הקורונה, במירון, בבית כנסת שקרס כמה חודשים אחר כך בירושלים. בטח נראה עוד אירועים כאלו.

הקטע הוא שבשביל שיקרו דברים כאלה - אפילו לא צריך שרוב החרדים יקשיבו על אוטומט, אלא רק מספיק בשביל אסון.

במירון אאל"ט דובר שמספיק משהו כמו 30 אלף כדי שיוכל להתרחש אסון, בבית כנסת בירושלים כמה מאות בלבד.

וזה בלי קשר לטענה עצמה שהיא נכונה, פשוט הדוגמאות לא מוכיחות אותה. תמיד יהיו מספיק עיוורים כדי שדברים כאלה יקרו (היי, ללפיד יש 17 מנדטים כאלה, להבדיל, לליכוד כנראה אפילו יותר).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

יאללה נזרום איתך.

עברו כמה עשורים, ''עולם התורה'' ''שוקם''

יאללה לקפל את כול המוסדות האלה, תשאירו אנשים בודדים שיעסקו בזה (שתממנו בעצמכם מתרומות כי חשוב לכם, לא מהממשלה)

ויאללה לעבוד להביא לחם הביתה. ולא ברגוע כמו התיאורים של אלעד פה לפני כמה עמודים. לעבוד כדי לכלכל את עצמכם.

בערב אחרי שחוזרים מהעבודה, אפשר ללמוד תורה בזמן הפנוי.

שינויים בטח בכזה סדר גודל לא קורים ביום אחד, זה תהליכים שמתרחשים לאורך זמן.

@Pika007

לפני 300 שנה לא היה זרם אותודוקסי כי לא היה זרם אחר, ולא היה שום צורך לבדל כלום.

רובו המוחלט של העם היהודי שמר את התורה והמצוות, לא היו זרמים שראו עצמם חופשיים מזה.

כשנולדו תנועות ההשכלה והרפורמה, אלו שנשארו נאמנים לקיום התורה והמצוות הפכו לזרם אורתודוקסי, ובנוסף נהיו מאוד שמרנים וסגורים כדי לשמור על עצמם מהיטמעות בסביבה השונה.

בכל מקרה לפני זה יחידים שלא שמרו תורה ומצוות = התבוללו. קהילות שלא שמרו = התבוללו.

דוגמא חייה מעכשיו - הזרמים הלא אורתודוכסים בארה’’ב.

קיום התורה והמצוות היה המכנה המשותף היחיד לעם, שבניגוד לכל הסיכויים, ובניגוד להיגיון, ולמרות שהיה במשך רוב זמנו בגלות, ללא מטבע, שפה, מדינה, תרבות, וכו’ משותפים, ולמרות שלמשך תקופות נרחבות היה מעבדת הניסויים של צוררים שונים, לשרוד.

• אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מתי פעם אחרונה השמאל התל אביבי שילם מחיר? בפיגוע בשרונה?

אתה יודע שבפיגוע הזה נהרגו אנשים גם מכפר סבא וגבעת שמואל, כן? אם אנחנו מסכימים שהמחבל בא לרצוח יהודים ולא אנשי ימין/שמאל אז למה צריך את המחנאות המיותרת הזאת?

התפקיד של המשטרה במדינה דמוקרטית זה

לשמור על הסדר והביטחון של כל האזרחים. שזה אומר לא רק לרסן התפרעויות אלא גם למנוע אותן. הגבלת את בנגביר - מנעת אלימות. הגבלת איזה שייח מסית - מנעת אלימות. זה מתנגש עם הדמוקרטיה, נכון, אבל דמוקרטיה היא שיטת ממשל ולא ערך קדוש יותר מהחיים. וכדי שתהיה דמוקרטיה צריך להיות ביטחון וסדר.
אם לא היה בנגביר היה מישהו אחר, אל תעשה ממנו איזה משהו מיוחד כאילו מישהו פה טוען שלפניו הכל היה תותים. 

הקשר היחיד בין המעשים של בן גביר להתפרעויות של ערבים, זה שכרגע הם משתמשים בזה כתירוץ.

זה לא הקשר היחיד אבל נזרום איתך. תורת הגזע זה סתם תירוץ לרצוח מלא אנשים בשיטתיות, אז זה בסדר בעצם להיות גזען ואנטישמי כי מי שרוצה לרצוח ימצא תרוצים גם בלי זה. לא אוהב לעשות הקבלות לשואה ונאצים אבל אין לי כרגע דוגמא אחרת בראש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, - XM - כתב:

בכל מקרה לפני זה יחידים שלא שמרו תורה ומצוות = התבוללו. קהילות שלא שמרו = התבוללו.

שמע, לא יודע איך לספר לך את זה, יהודים התערבבו עם הגויים בכל מקום שהם חיו בו.

תעמיד אחד ליד השני יהודים יוצאי רוסיה, פולין, מרוקו, תימן, אתיופיה, עיראק. תגלה שכל אחד מהם דומה לגויים בארץ המקור הרבה יותר ממה שהוא דומה לאחיו היהודי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 56 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תנסה להוכיח את זה. זה יהיה מעניין לראות.

לך? אני לא אצליח. אבל אחד מהדברים שקרו ברקע לפני שומר חומות לפני שנה זה המאבק המשפטי במזרח ירושלים, שהוא חלק מתהליך יהוד מזרח העיר בחסות עמותות של צדיקים שונים. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אבל אם תתן להם לעשות מה שהם רוצים (ולתנועה האיסלאמית / חמאס / פת"ח לקבוע תכני לימוד לילדים) אז אל תתפלא שהם עושים מה שהם רוצים, ובסוף שונאים אותך.

צר לי שאתה לא מצליח להבין שהמעשים של היהודים שיכולים לתרום לשנאה לא מסתכמים רק באיסוף או אי אסוף ספרי לימוד. בעייני, כמו שכבר כתבתי לך כמה פעמים בעבר, המאבק על יהוד מזרח ירושלים הוא דוחה. הוא ישאר כזה גם אם לא יהיה טרור בכלל. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

פונקציה F שמבטאת את מספר הפיגועים, מעשים של איתמר בן גביר הם X, לדעתך X נמצא בפונקציה F?

בתור זה שאוהב לדקלם x=>y לא אומר ש y=>x, אתה אמור להבין שבן גביר יכול להוות גורם ישיר או עקיף לפיגועים, אבל יכולים להתקיים פיגועים גם אם בן גביר יתנדף באויר.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

בנוגע לשורה במודגש- לא. לא חרדים העבירו את המסורת, יהודים בקהילות העבירו את המסורת. בדיוק כמו שמשפחות חילוניות כבר 100+ שנה חוגגות כיום את חגי ישראל, זה עבר בתוך המשפחה. לא צריך להיות דתי כדי להיות שותף ואפילו מחובר מאוד לאתוס והמנהגים העממיים שלנו. זה משהו שהזרמים הדתיים יותר לא מסוגלים (או לא רוצים) להבין.

ראית את השיר של ערוץ 12 שהוציאו לכבוד ליל הסדר הישראלי?

דגש חשוב, ליל הסדר "הישראלי", לא "היהודי".

החילונים של היום לא קרובים לחילונים של פעם מבחינת מסורת, היום המגזר החילוני מחפש לברוח ליוון שנייה לפני ליל הסדר.

ילדים שנולדו לפני שנה כבר לא ידעו מה זה ליל הסדר בחיק המשפחה, מבחינתם זה יהיה סתם עוד יום.

זה כמו ההבדל בין זה שהתקשורת אומרת "כוחות צהל הרגו פלסטיני" במקום "כוחותינו חיסלו מחבל", למגזר החילוני היום אין באמת קהילה, ואין לו שום עניין בהעברת מסורת, מבחינתו זה משהו של הדתיים החשוכים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא יגיד לך זה לא משנה כי בין כה וכה יהיו פיגועים, ויש חופש הביטוי אז זה בסדר.
זה כמו להיכנס למעלית עמוסה ולשחרר פלוץ רעיל כי גם ככה צפוף ומסריח.

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

אתה יודע שבפיגוע הזה נהרגו אנשים גם מכפר סבא וגבעת שמואל, כן? אם אנחנו מסכימים שהמחבל בא לרצוח יהודים ולא אנשי ימין/שמאל אז למה צריך את המחנאות המיותרת הזאת?

מחיר זה לא רק אנשים שנהרגו, זה האנשים שגרים מסביב ושמעו את היריות, זה האנשים שפעם בחודש יושבים בבר הזה, כל המעגלים השני והשלישי והרביעי.

ובאופן מובהק כשיש פיגוע בת"א, המעגל הראשון, שני, שלישי ורביעי יכול לכלול גם אנשים לא תל אביביים, אבל הפוך זה נדיר (פיגוע בבאר שבע שבמעגל הראשון-שני-שלישי-רביעי של הנפגעים נמצא תל אביבי).

לפני 55 דקות, SlowRide כתב:

לשמור על הסדר והביטחון של כל האזרחים. שזה אומר לא רק לרסן התפרעויות אלא גם למנוע אותן. הגבלת את בנגביר - מנעת אלימות. הגבלת איזה שייח מסית - מנעת אלימות. זה מתנגש עם הדמוקרטיה, נכון, אבל דמוקרטיה היא שיטת ממשל ולא ערך קדוש יותר מהחיים. וכדי שתהיה דמוקרטיה צריך להיות ביטחון וסדר.
אם לא היה בנגביר היה מישהו אחר, אל תעשה ממנו איזה משהו מיוחד כאילו מישהו פה טוען שלפניו הכל היה תותים. 

תלך רגע, תקרא על נושאים כמו "חופש תנועה", "חופש פולחן", "חופש ביטוי" וכו', ואז תחזור.

אם לא היה בנגביר היה מישהו אחר = אתה מודע לעובדה שזה בסה"כ תירוץ, ובהיעדרו היה תירוץ אחר.

מ.ש.ל

לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

זה לא הקשר היחיד אבל נזרום איתך. תורת הגזע זה סתם תירוץ לרצוח מלא אנשים בשיטתיות, אז זה בסדר בעצם להיות גזען ואנטישמי כי מי שרוצה לרצוח ימצא תרוצים גם בלי זה. לא אוהב לעשות הקבלות לשואה ונאצים אבל אין לי כרגע דוגמא אחרת בראש.

דוגמה לא נכונה בעליל, שהרי רציחת "גזעים נחותים" היא חלק מהותי ובלתי נפרד מתורת הגזע - הם כל כך נחותים שהם לא ראויים לחיות בכלל.

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

לך? אני לא אצליח. אבל אחד מהדברים שקרו ברקע לפני שומר חומות לפני שנה זה המאבק המשפטי במזרח ירושלים, שהוא חלק מתהליך יהוד מזרח העיר בחסות עמותות של צדיקים שונים. 

אבל המאבק המשפטי הזה מתנהל כבר 3 עשורים, והתיק הספציפי שנחלט אז התנהל במשך כ-5 שנים (או יותר אפילו).

החלק היפה בהוכחה, זה שהיא לא תלויה בדעות שלי או שלך.

אז אתה רוצה להגיד שלדעתך ייהוד מזרח ירושלים גורם לגלי אלימות.

לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

צר לי שאתה לא מצליח להבין שהמעשים של היהודים שיכולים לתרום לשנאה לא מסתכמים רק באיסוף או אי אסוף ספרי לימוד. בעייני, כמו שכבר כתבתי לך כמה פעמים בעבר, המאבק על יהוד מזרח ירושלים הוא דוחה. הוא ישאר כזה גם אם לא יהיה טרור בכלל. 

ברור שלא, זו הייתה דוגמה אחת מיני רבות.

אני מבין שאתה לא מסכים עם המאבק על ייהוד מזרח ירושלים מסיבות אידיאולוגיות, אבל מה הקשר שלו לטרור? על זה אתה צריך לענות בצורה כמה שיותר אובייקטיבית במנותק לחלוטין מהאידיאולוגיה שלך בנושא.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

בתור זה שאוהב לדקלם x=>y לא אומר ש y=>x, אתה אמור להבין שבן גביר יכול להוות גורם ישיר או עקיף לפיגועים, אבל יכולים להתקיים פיגועים גם אם בן גביר יתנדף באויר.

השאלה פשוטה, האם X נמצא בפונקציה F או לא.

לתת לך דוגמאות לפונקציות שייתנו ערך חיובי גם אם אחד המשתנים בהם הוא אפס? (כלומר לא קיים)

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

אבל הוא יגיד לך זה לא משנה כי בין כה וכה יהיו פיגועים, ויש חופש הביטוי אז זה בסדר.
זה כמו להיכנס למעלית עמוסה ולשחרר פלוץ רעיל כי גם ככה צפוף ומסריח.

אתה מסוגל להוכיח שזה משנה? או שזה דעתך? כי בינתיים הבאתי הוכחות שהיו פיגועים, והיו יותר פיגועים, גם כשבן גביר היה מסתובב רק ברחובות קריית ארבע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מחיר זה לא רק אנשים שנהרגו, זה האנשים שגרים מסביב ושמעו את היריות, זה האנשים שפעם בחודש יושבים בבר הזה, כל המעגלים השני והשלישי והרביעי.

וכמובן כל אלה חייבים להיות שמאלנים מובהקים כי הם גרים בתל אביב. 

תלך רגע, תקרא על נושאים כמו "חופש תנועה", "חופש פולחן", "חופש ביטוי" וכו', ואז תחזור.

בלי שמירה על סדר וביטחון אין לך לא חופש ביטוי, לא חופש תנועה ולא חופש פולחן.
הזכויות האלה הן לא איזה חוק פיזיקלי שקיים משחר היקום אלא צריך להקים ולתחזק סביבה שתקיים אותן.

אם לא היה בנגביר היה מישהו אחר = אתה מודע לעובדה שזה בסה"כ תירוץ, ובהיעדרו היה תירוץ אחר.

גם להיות גזען זה תירוץ. בהעדר זה ימציאו משהו אחר, כמו קונספירציות שהיהודים שולטים בסתר בעולם.

דוגמה לא נכונה בעליל, שהרי רציחת "גזעים נחותים" היא חלק מהותי ובלתי נפרד מתורת הגזע - הם כל כך נחותים שהם לא ראויים לחיות בכלל.

אה, אז אם אני רק טוען שהוא נחות, מתייחס אליו כמו לתולעת אבל לא רוצח אותו זה בסדר. 

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מסוגל להוכיח שזה משנה? או שזה דעתך? כי בינתיים הבאתי הוכחות שהיו פיגועים, והיו יותר פיגועים, גם כשבן גביר היה מסתובב רק ברחובות קריית ארבע.

אני לא מבין, אתה רוצה הוכחה שתדלוק השנאה גורם לפיגועים? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לא רק בעבודה, היה לי בצוות מתכנת חרדי (מבני ברק) שהגיע אחרי שהיה קצין בצה"ל. אנטיתזה למה שחושבים על חרדים. היום הוא עדיין בחברה בצוות אחר במחלקה אחרת.

עכשיו יש בצוותים המקבילים אליי 4 מתכנתות חרדיות, כולל אחת שהיא ראש צוות אוטומציה (וגדלה אצלי ב-Scrum).

עזוב,בוא לא נבלבל את החברים כאן בעובדות,העיקר שהלמ"ס היא ידידתו הקרובה של פיקה 007

אותה סטטיסטיקה שמפרסמת שכר ממוצע חודשי 8-9 אש"ח (או סכום קרוב כלשהו),כל מי שרואה ומסתכל על התלוש לא מבין איך הוא מרוויח אותו הדבר.

אותה סטטיסטיקה ששוכחת שיש ליאור בטבריה שמרוויח באיזו תחנת דלק שכר מינימום,ליאור במרכז שמתכנת ובאמת מרוויח את השכר האמור (ויותר,אולי),וליאור באילת שבמלונאות בשביל המועדפת ומרוויח כמה שקלים מעל המינימום וגם זה רק בזכות טיפים.

אבל העיקר שלפי הסטטיסטיקה המשובחת,כולם מרוויחים כמעט 5 ספרות...מוי כיף!

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

אבל המאבק המשפטי הזה מתנהל כבר 3 עשורים, והתיק הספציפי שנחלט אז התנהל במשך כ-5 שנים (או יותר אפילו).

החלק היפה בהוכחה, זה שהיא לא תלויה בדעות שלי או שלך.

אז אתה רוצה להגיד שלדעתך ייהוד מזרח ירושלים גורם לגלי אלימות.

אני בטוח שאם תרצה להשקיע מהזמן היקר שלך תמצא קשר. כולל התייחסות למה שהיה או לא היה לפני 3 עשורים, מה השתנה מאז, מה קרה בדיוק לפני שנה ועוד.

לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

אני מבין שאתה לא מסכים עם המאבק על ייהוד מזרח ירושלים מסיבות אידיאולוגיות, אבל מה הקשר שלו לטרור? על זה אתה צריך לענות בצורה כמה שיותר אובייקטיבית במנותק לחלוטין מהאידיאולוגיה שלך בנושא

הקשר הוא שבעולם שלך טרור נובע רק מזה שיש מוסלמים רעים ובמציאות הסיבות לטרור, לא רק בישראל, כמו סיבות למלחמות, הן מגוונות.

*אובייקטיבית* (כלומר בלי לדבר על מי צודק ומי מצדיק טרור)  - למה כל כך מפתיע אותך הרעיון הזה, שאם מתנהל *מאבק* על ייהוד ירושלים, אז אלימות ברמה של טרור זו אחת התגובות של אחד מהצדדים הנאבקים?

אני לגמרי מבין את הרצון למציאות שבה מותר לנו לעשות הכל והם שותקים ומוכרים לנו חומוס בלי יותר מדי שתן בשוק ברמאללה. נתקל בלא מעט פוסטים של מתנחלים בפייסבוק שאשכרה מתארים את גן העדן הזה מפעם שנעלם. יכול להיות בכל זאת שיש נקודה שבה אנחנו אומרים ״טוב, אנחנו מבינים שלא יהיה כאן שלום, חיים לנצח עם נוכחות צבאית וללא אוטונומיה מלאה לפלסטינאים ובכל זאת לא מתעקשים להקים עוד מאחז ולהשתלט על עוד בניין בעיר העתיקה ולא מארגנים צעדות שם עם שירים על כמה שאנחנו שמחים שערבים מתים״? יכול להיות? אצלך נראה שלא. אצלי דווקא כן.

לפני 4 דקות, ezuf כתב:

עזוב,בוא לא נבלבל את החברים כאן בעובדות,העיקר שהלמ"ס היא ידידתו הקרובה של פיקה 007

צודק, אנקדוטות על קצין חרדי בצהל שעבד עם ליאור - ככה יודעים שהחרדים השתלבו בחברה. זה יותר מדויק מסטטיסטיקה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...