Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ezuf כתב:

עזוב,בוא לא נבלבל את החברים כאן בעובדות,העיקר שהלמ"ס היא ידידתו הקרובה של פיקה 007

אותה סטטיסטיקה שמפרסמת שכר ממוצע חודשי 8-9 אש"ח (או סכום קרוב כלשהו),כל מי שרואה ומסתכל על התלוש לא מבין איך הוא מרוויח אותו הדבר.

אבל זה לא עובד ככה, הסטטיסטיקה מראה מגמות.
עובדות אפשר להביא מפה ועד הודעה חדשה, אבל לא מכל עובדה בודדת אפשר להצביע על מגמה.
אם אני מרוויח X וזאת עובדה, זה אומר שכל מי שעובד בעבודה כמו שלי מרוויח X? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יבגני - זו לא הנקודה.

הנקודה שאתה דבק בדעתך ולא משנה מי יכתוב לך מה.

זה שהיה עם ליאור קצין בעבודה זו רק דוגמה שלא כולם אותו הדבר.

ואני שיתפתי שיש המון חרדים שאני מכיר שכמונו בדיוק בכל היבט (חוץ מהדת)

אבל אתה עדיין בשלך מהנקודת מבט שלי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

ראית את השיר של ערוץ 12 שהוציאו לכבוד ליל הסדר הישראלי?

דגש חשוב, ליל הסדר "הישראלי", לא "היהודי".

החילונים של היום לא קרובים לחילונים של פעם מבחינת מסורת, היום המגזר החילוני מחפש לברוח ליוון שנייה לפני ליל הסדר.

ילדים שנולדו לפני שנה כבר לא ידעו מה זה ליל הסדר בחיק המשפחה, מבחינתם זה יהיה סתם עוד יום.

זה כמו ההבדל בין זה שהתקשורת אומרת "כוחות צהל הרגו פלסטיני" במקום "כוחותינו חיסלו מחבל", למגזר החילוני היום אין באמת קהילה, ואין לו שום עניין בהעברת מסורת, מבחינתו זה משהו של הדתיים החשוכים.

ו? למה שיהיה איכפת לי מזה? ערוץ 12 הוא האלוהים שלהם? בחירת המילים שלהם אמורה להשפיע עלי?

אבל נזרום איתך. כן, הישראלי. אנחנו תושבי מדינת ישראל היום, חיים כחברה ישראלית. 

"החילונים של היום לא קרובים לחילונים של פעם מבחינת מסורת"-

מאיפה הבולשיט הזה? אם כבר, החילונים של היום מכירים את המסורת הרבה יותר טוב מפעם, קבוצת אתאיסטים גמורים שמקיימים את ליל הסדר ביחד הפך לטרנד נפוץ מאוד (אפילו עם חברים! לא נוצר מצב שליל הסדר הפך למשהו של המשפחה בלבד), הפופולריות של פורים וחנוכה גדלה משנה לשנה גם בריכוזי האוכלוסיה החילוניים ביותר. תנובה קצת גנבו את חג השבועות אבל גם הוא נשאר במודעות של כולם, ובוא תגיד לי שצעירים חילונים לא מתאספים עם החבר'ה ללג בעומר.

המסורת היהודית ממשיכה לעבור אבולוציה פה בארץ, היא לא נחלשת בדבר. אם כבר, בדיוק להיפך- היא חוזרת למודעות כחלק מזהות לאומית, וזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו.

לפני שעתיים, - XM - כתב:

@Pika007

לפני 300 שנה לא היה זרם אותודוקסי כי לא היה זרם אחר, ולא היה שום צורך לבדל כלום.

רובו המוחלט של העם היהודי שמר את התורה והמצוות, לא היו זרמים שראו עצמם חופשיים מזה.

כשנולדו תנועות ההשכלה והרפורמה, אלו שנשארו נאמנים לקיום התורה והמצוות הפכו לזרם אורתודוקסי, ובנוסף נהיו מאוד שמרנים וסגורים כדי לשמור על עצמם מהיטמעות בסביבה השונה.

בכל מקרה לפני זה יחידים שלא שמרו תורה ומצוות = התבוללו. קהילות שלא שמרו = התבוללו.

דוגמא חייה מעכשיו - הזרמים הלא אורתודוכסים בארה’’ב.

קיום התורה והמצוות היה המכנה המשותף היחיד לעם, שבניגוד לכל הסיכויים, ובניגוד להיגיון, ולמרות שהיה במשך רוב זמנו בגלות, ללא מטבע, שפה, מדינה, תרבות, וכו’ משותפים, ולמרות שלמשך תקופות נרחבות היה מעבדת הניסויים של צוררים שונים, לשרוד.

שמר את התורה והמצוות- כן, ברמה יומיומית בדומה ליהודים המסורתיים של היום+לימודי תורה בערבים ובשבתות.

בצורה שאפילו מזכירה טיפה את החרדים של היום? לא.

קיום תורה ומצוות ממש לא היה מכנה משותף יחיד לעם. להזכיר לך שוב? אתוס ומסורת עממית משותפת?

תמשיכו לנסות למחוק את העובדה הזו שוב ושוב וליצור משוואה בודדת שהיהדות היא קודם כל דת והשאר לא חשוב.

זה לא יצליח לכם, לעולם.

בעיקר כי ההיסטוריה עומדת בסתירה מוחלטת להנפצה הזו.

אגב, הזרם האורתודוכסי היה תגובת knee jerk ויצר קבוצה מתבדלת די קיצונית. האם זה אומר ששאר העם לא המשיך לשמור תורה ומצוות? לא. פשוט פה התחיל הקשקוש שאנחנו רואים גם היום: הקבוצה החליטה "אנחנו יהודים, אתם לא ממש"

כאמור, המצאה של 200 השנים האחרונות. בין אם ככה או ככה, הטענה המקורית שלי לגבי חרדים של היום VS יהודים של פעם מחזיקה מים, וההצהרה שלך שמה שכתבתי הוא "קשקוש שנכתב שוב ושוב" הופרכה בנקודה זו. אפילו אתה כרגע מדבר על זה שהזרם האורתודוכסי הוא תופעה חדשה בלבד.

לפני 48 דקות, ezuf כתב:

עזוב,בוא לא נבלבל את החברים כאן בעובדות,העיקר שהלמ"ס היא ידידתו הקרובה של פיקה 007

אותה סטטיסטיקה שמפרסמת שכר ממוצע חודשי 8-9 אש"ח (או סכום קרוב כלשהו),כל מי שרואה ומסתכל על התלוש לא מבין איך הוא מרוויח אותו הדבר.

אותה סטטיסטיקה ששוכחת שיש ליאור בטבריה שמרוויח באיזו תחנת דלק שכר מינימום,ליאור במרכז שמתכנת ובאמת מרוויח את השכר האמור (ויותר,אולי),וליאור באילת שבמלונאות בשביל המועדפת ומרוויח כמה שקלים מעל המינימום וגם זה רק בזכות טיפים.

אבל העיקר שלפי הסטטיסטיקה המשובחת,כולם מרוויחים כמעט 5 ספרות...מוי כיף!

זה שאתה לא יודע איך לקרוא ולהשתמש בסטטיסטיקה לא אומר שהיא לא נכונה.

ה 5-6 אנשים שאתה רואה סביבך אלו לא "עובדות", זו אנקדוטה. 

(וסתם כדי שיהיה לך נתון שתוכל להתחבר אליו קצת יותר, חפש "שכר חציוני". גם את זה הלמ"ס מפרסמים 😉)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

וכמובן כל אלה חייבים להיות שמאלנים מובהקים כי הם גרים בתל אביב. 

לא, אבל בסבירות גבוהה יותר אלה שגרים בתל אביב הם יותר שמאלנים מובהקים, תעשה פרצוף מופתע:

image.thumb.png.8b85bdfd62dd3421630c2b5f52a59328.png

image.thumb.png.d7310520a3c86353cf6d8a9dbb31850b.png

בלי שמירה על סדר וביטחון אין לך לא חופש ביטוי, לא חופש תנועה ולא חופש פולחן.
הזכויות האלה הן לא איזה חוק פיזיקלי שקיים משחר היקום אלא צריך להקים ולתחזק סביבה שתקיים אותן.

לא נכון בעליל.

הזכויות שלך מתקיימות גם בלי שמירה על סדר וביטחון.

הן שלך, הן Non-Transferable ולא תלויות בשום דבר.

אתה אולי לא תוכל לממש אותן, אבל הן הזכויות שלך.

ובכל מקרה, לא ניתן להצדיק פגיעה בזכויות לשם שמירה על הסדר, אפילו לשיטתך, כי לשיטתך שמירה על סדר וביטחון נועדו להבטיח את הזכויות שלך.

אתה לא יכול לפגוע בזכויות לשם השגת סדר ובטחון - שנועדו להבטיח את אותן זכויות שבהן אתה פוגע. זה לא עובד ככה.

גם להיות גזען זה תירוץ. בהעדר זה ימציאו משהו אחר, כמו קונספירציות שהיהודים שולטים בסתר בעולם.

עכשיו אנחנו מתקדמים לאנשהו

אה, אז אם אני רק טוען שהוא נחות, מתייחס אליו כמו לתולעת אבל לא רוצח אותו זה בסדר. 

לא, אבל אתה מוזמן לחפש דוגמא אחרת, שלא כוללת את תורת הגזע.

אני לא מבין, אתה רוצה הוכחה שתדלוק השנאה גורם לפיגועים? 

יש לך פה שני שלבים.

אחד זה להוכיח שמעשים של בן גביר גורמים ליותר שנאה.

אחרי זה להוכיח שיותר שנאה גורם לפיגועים, כלומר מישהו שלא היה יוצא לפיגוע אלמלא המעשים של בן גביר.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני בטוח שאם תרצה להשקיע מהזמן היקר שלך תמצא קשר. כולל התייחסות למה שהיה או לא היה לפני 3 עשורים, מה השתנה מאז, מה קרה בדיוק לפני שנה ועוד.

הטענה היא שלך, אני טוען שזה שאתה שולח אותי להוכיח את הטענה הזו שלך שקולה שאני אלך להוכיח שאין לי אחות

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

הקשר הוא שבעולם שלך טרור נובע רק מזה שיש מוסלמים רעים ובמציאות הסיבות לטרור, לא רק בישראל, כמו סיבות למלחמות, הן מגוונות.

*אובייקטיבית* (כלומר בלי לדבר על מי צודק ומי מצדיק טרור)  - למה כל כך מפתיע אותך הרעיון הזה, שאם מתנהל *מאבק* על ייהוד ירושלים, אז אלימות ברמה של טרור זו אחת התגובות של אחד מהצדדים הנאבקים?

כי אם לא היה מאבק על ייהוד ירושלים אז לא היה טרור? ההיסטוריה חולקת עליך.

אני טוען שנקיטה בטרור היא דומה (ובעלת שורשים משותפים) לבן זוג מתעלל.

כלומר לפי מה שכתבת + הטענה שלי, יוצא שכאילו אמור להיות מתקבל על הדעת שאם מתנהל מאבק זוגי, צד אחד נוקט בהתעללות, ואז יבוא סלואי ויגיד שבמסגרת המאבק הצד שנפגע מההתעללות גרם לתדלוק השנאה ולכן גרם לצד המתעלל לנקוט בהתעללות.

אז זהו, שלא. כלומר לפחות אצלי בעולם.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני לגמרי מבין את הרצון למציאות שבה מותר לנו לעשות הכל והם שותקים ומוכרים לנו חומוס בלי יותר מדי שתן בשוק ברמאללה. נתקל בלא מעט פוסטים של מתנחלים בפייסבוק שאשכרה מתארים את גן העדן הזה מפעם שנעלם. יכול להיות בכל זאת שיש נקודה שבה אנחנו אומרים ״טוב, אנחנו מבינים שלא יהיה כאן שלום, חיים לנצח עם נוכחות צבאית וללא אוטונומיה מלאה לפלסטינאים ובכל זאת לא מתעקשים להקים עוד מאחז ולהשתלט על עוד בניין בעיר העתיקה ולא מארגנים צעדות שם עם שירים על כמה שאנחנו שמחים שערבים מתים״? יכול להיות? אצלך נראה שלא. אצלי דווקא כן.

איפה אמרתי שמותר לנו לעשות הכל? בינתיים יש צד אחד שנוקט בטרור, ומשלם לטרוריסטים לפי KPI של מספר הרוגים, פצועים, ושנות מאסר.

וצד אחר שאצלו טרוריסטים זוכים לחקירות "צורך" בידי השב"כ, בצורה שפוטנציאלית משמידה כל סיכוי לבירור האמת.

אז אצל מי לכאורה מותר הכל ולמי לא?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

הטענה היא שלך, אני טוען שזה שאתה שולח אותי להוכיח את הטענה הזו שלך שקולה שאני אלך להוכיח שאין לי אחות

הטענה שלך היא הפוכה. אני טוען שזה שאתה שולח אותי להוכיח את הטענה ההפוכה שלך שקול לזה שאני אלך להוכיח שאין לי אחות.

לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

כי אם לא היה מאבק על ייהוד ירושלים אז לא היה טרור? ההיסטוריה חולקת עליך.

מישהו פה אמר את זה? מישהו אי פעם ציין שייהוד ירושלים זו הסיבה היחידה, או אפילו העיקרית לטרור? 

לא נראה לי.

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני טוען שנקיטה בטרור היא דומה (ובעלת שורשים משותפים) לבן זוג מתעלל.

אתה חושב שישראל היא אישה מוכה ביחסיה עם הערבים? ליטרלי? אתה רואה בייהוד ירושלים התנהלות של אישה מוכה שמתגוננת מול בעל מכה? עד כדי כך?

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איפה אמרתי שמותר לנו לעשות הכל?

אז מפה אתה יכול לשאול את עצמך איפה תפסיק להיות אישה מוכה באנלוגיות שלך על העולם.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בינתיים יש צד אחד שנוקט בטרור

שמע זה כל כך רדוד שאין לי כח לזה, באמת. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה אולי לא תוכל לממש אותן, אבל הן הזכויות שלך.

אתה לא יכול לפגוע בזכויות לשם השגת סדר ובטחון - שנועדו להבטיח את אותן זכויות שבהן אתה פוגע. זה לא עובד ככה.

בטח שכן. כמו שאת ההפגנות שחוסמות את איילון ופוגעות בחופש התנועה, המדינה יכולה לא לאשר. אבל היא מחליטה שכן כי יש גם חופש ההפגנה. מה לעשות שבעולם האמיתי יש סתירות וקונפליקטים בין זכויות? מה שאתה מבקש זה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, אבל אתה מוזמן לחפש דוגמא אחרת, שלא כוללת את תורת הגזע

לא הבנתי מה הבעיה עם תורת הגזע כדוגמא חוץ מזה שלא מסתדר עם התפיסה שלך כתירוץ.

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עכשיו אנחנו מתקדמים לאנשהו

אה, אז להמציא תיאוריות קונספירציה שיהודים שולטים בעולם זה סבבה, כי אם לא תעשה את זה גם ככה ימציאו משהו דפוק אחר עליהם. אוקיי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

הטענה שלך היא הפוכה. אני טוען שזה שאתה שולח אותי להוכיח את הטענה ההפוכה שלך שקול לזה שאני אלך להוכיח שאין לי אחות.

לא נכון, יש לא מעט הוכחות לכך שעיסוק בטרור הוא לא "מאין ברירה", אלא כי זו הדרך הכי קלה להשיג מה שאתה רוצה.

מספיק שנציין את זה שיש קורלציה בין מצב כלכלי טוב לעיסוק בטרור.

לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

מישהו פה אמר את זה? מישהו אי פעם ציין שייהוד ירושלים זו הסיבה היחידה, או אפילו העיקרית לטרור? 

לא נראה לי.

הסיבה לטרור היא שטרוריסטים רוצים להשיג הישגים, וטרור זו הדרך הכי קלה להשיג אותם (בהנחה שאתה מוכן לנקוט בשיטות של טרור), במיוחד אם הצד השני חזק יותר צבאית.

מפה אפשר להאשים כל מיני "סיבות".

אבל העובדה הבסיסית היא שהצד הערבי-איסלאמי נוקט בשיטות של טרור כי הוא מוכן לנקוט בשיטות של טרור כדי להשיג את ההישגים שהוא רוצה להשיג.

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

אתה חושב שישראל היא אישה מוכה ביחסיה עם הערבים? ליטרלי? אתה רואה בייהוד ירושלים התנהלות של אישה מוכה שמתגוננת מול בעל מכה? עד כדי כך?

לגמרי, וגם כזו שהולכת ומתנצלת על זה שהיא שמה את היד על הלחי ומנעה מהבעל המכה לתת לה את הסטירה.

לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

אז מפה אתה יכול לשאול את עצמך איפה תפסיק להיות אישה מוכה באנלוגיות שלך על העולם.

ביום שבו תפסיק להתנצל על זה שאתה מגן על עצמך, ותגיד "מגיע לי לחיות בבטחון", "לא מגיע לי טרור" (כל עוד לא נקטת בטרור בעצמך).

נו, כמו שאישה מוכה מפסיקה להיות אישה מוכה...

לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

שמע זה כל כך רדוד שאין לי כח לזה, באמת. 

זה שתתעלם זה לא ייעלם, אבו מאזן משלם לטרוריסטים, לפי כמות היהודים שהם הרגו, קורא כיכרות על שמם ועוד ועוד.

בוא תן לי משהו בחברה היהודית שמשתווה לזה, יודע מה לא משתווה, מדגדג לזה את הקצה של הציפורן של האצבע החודרנית.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

בטח שכן. כמו שאת ההפגנות שחוסמות את איילון ופוגעות בחופש התנועה, המדינה יכולה לא לאשר. אבל היא מחליטה שכן כי יש גם חופש ההפגנה. מה לעשות שבעולם האמיתי יש סתירות וקונפליקטים בין זכויות? מה שאתה מבקש זה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אתה מדבר על קונפליקט בין זכויות, והוא ממש לא זהה לקונפליקט בין סדר ובין זכויות. הם לא נולדו שווים.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי מה הבעיה עם תורת הגזע כדוגמא חוץ מזה שלא מסתדר עם התפיסה שלך כתירוץ.

אתה כתבת ככה:

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

זה לא הקשר היחיד אבל נזרום איתך. תורת הגזע זה סתם תירוץ לרצוח מלא אנשים בשיטתיות, אז זה בסדר בעצם להיות גזען ואנטישמי כי מי שרוצה לרצוח ימצא תרוצים גם בלי זה. לא אוהב לעשות הקבלות לשואה ונאצים אבל אין לי כרגע דוגמא אחרת בראש.

ועניתי לך ככה:

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

דוגמה לא נכונה בעליל, שהרי רציחת "גזעים נחותים" היא חלק מהותי ובלתי נפרד מתורת הגזע - הם כל כך נחותים שהם לא ראויים לחיות בכלל.

אז הבעיה היא שרצית להראות הקבלה, ובה תורת הגזע זה תירוץ לרצוח מלא אנשים בשיטתיות.

אבל מה לא נכון פה? שרציחת מלא אנשים בשיטתיות זה חלק מהותי ובלתי נפרד מתורת הגזע (יחס הכלה חזק אנחנו קוראים לזה בהנדסת תוכנה).

אז משהו לא יכול להיות גם תירוץ למשהו אחר, אבל גם מוכל בתוכו בצורה חזקה.

או שהוא תירוץ (ולכן הוא לא מוכל בו ולמעשה נפרד ממנו), או שהוא כן מוכל בו (ואז הוא לא תירוץ, הוא פשוט חלק מובנה ממנו).

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אה, אז להמציא תיאוריות קונספירציה שיהודים שולטים בעולם זה סבבה, כי אם לא תעשה את זה גם ככה ימציאו משהו דפוק אחר עליהם. אוקיי.

זה לא מה שאמרתי, מה שאמרתי זה שאם תצא מגדרך להוכיח שתיאוריית הקונספירציה הזו היא המצאה זדונית מרושעת ושקרית, אז האנטישמים (והפלשתינים בתוכם) ימציאו משהו דפוק אחר עליהם. כי המטרה היא לא להפיץ את האמת (שהיהודים שולטים בעולם), אלא המטרה שלהם היא מלחמת לאומים שבמסגרתה מותר להרוג אותך, אבל מאז מלחמת העולם השנייה זה קצת פחות באופנה להגיד שצריך לרצוח יהודים כי הם יהודים, אז צריך לעטוף את זה במשהו אחר, ובהיעדר משהו אחר אמיתי, זה יהיה משהו אחר שקרי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא נכון, יש לא מעט הוכחות לכך שעיסוק בטרור הוא לא "מאין ברירה", אלא כי זו הדרך הכי קלה להשיג מה שאתה רוצה.

סותר משהו ממה שאני אמרתי? או סתם מפרט?

הסיבה לטרור היא שטרוריסטים רוצים להשיג הישגים, וטרור זו הדרך הכי קלה להשיג אותם (בהנחה שאתה מוכן לנקוט בשיטות של טרור), במיוחד אם הצד השני חזק יותר צבאית.

רגע יש סיבות לטרור? אתה מתרץ ומצדיק עכשיו? הלכתי לאיבוד. 

לגמרי, וגם כזו שהולכת ומתנצלת על זה שהיא שמה את היד על הלחי ומנעה מהבעל המכה לתת לה את הסטירה.

ייהוד ירושלים זה לשים את היד את הלחי כדי לא לקבל סטירה?

צ'יזס.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ביום שבו תפסיק להתנצל על זה שאתה מגן על עצמך, ותגיד "מגיע לי לחיות בבטחון", "לא מגיע לי טרור" (כל עוד לא נקטת בטרור בעצמך).

יהוד ירושלים לא תורם לבטחון שלי. מאחזים ביהודה ושומרון לא תרומים לבטחון שלי. התנחלויות בעזה לא תרמו לבטחון שלי. אפשר להמשיך. 

בחיים לא  התנצלתי על זה שאני מגן על עצמי. חוסר היכולת להבדיל בין הגנה להתקפה היא שלך. לא שלי. 

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה שתתעלם זה לא ייעלם

אתה? אני יודע, בגלל זה הפסתקי להתעלם ממך :)

באמת אין לי כח לדיון הרדוד הזה, סורי. זה בערך כמו להתווכח עם טרנספורטר שדוגמניות שאוכלות וואגיו מפליצות בושם של לואי ביטון. 

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אלא המטרה שלהם היא מלחמת לאומים שבמסגרתה מותר להרוג אותך

אבל המורה, הם התחילו!11

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

סותר משהו ממה שאני אמרתי? או סתם מפרט?

סותר את זה ששלחתי אותך להוכיח שאין לך אחות :D

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

רגע יש סיבות לטרור? אתה מתרץ ומצדיק עכשיו? הלכתי לאיבוד. 

זה לא לתרץ ולא מצדיק, הפוך לגמרי, הטרור זה מפלטו של העצלן ו/או החלש שרוצה להשיג הישגים שלא יכל לולא נקט בטרור.

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

ייהוד ירושלים זה לשים את היד את הלחי כדי לא לקבל סטירה?

צ'יזס.

לא, לשים את היד על הלחי זה למשל לקזז כספי טרור. ואז ללכת ולתת את אותם כספים כהלוואה / מענק זה להתנצל שגרמת לצד המתעלל לתת לך סטירה.

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

יהוד ירושלים לא תורם לבטחון שלי. מאחזים ביהודה ושומרון לא תרומים לבטחון שלי. התנחלויות בעזה לא תרמו לבטחון שלי. אפשר להמשיך. 

בחיים לא  התנצלתי על זה שאני מגן על עצמי. חוסר היכולת להבדיל בין הגנה להתקפה היא שלך. לא שלי. 

זה לא קשור, גם זה שהצד שסופג התעללות יוצא לעבודה, או מדבר עם זרים לא תורם לבטחון שלו.

אלה שני דברים בלתי קשורים.

אתה ספציפית אולי לא התנצלת על זה שאתה מגן על עצמך, כמדינה, אנחנו עושים את זה כל הזמן.

למשל ההודעה של המשטרה שהדגישה שלא עצרו פורעים בהר הבית (אלא חיכו שהם ייצאו ואז עצרו אותם).

דוגמה נוספת זה שהתגובה לירי רקטות - זה סגירת כניסה של עזתים (כלומר אזרחים זרים) ליומיים.

ציטוט

...

כזכור אמש פורעי חוק ומפרי סדר יידו מתוך המסגד בקבוקי התבערה, שאחד מהם נפל על שטיח הכניסה למסגד וגרם לשריפה שכובתה מיד ואחר בפתח חלון המסגד מה שיכל להוביל לשריפה במקום. לאחר יציאתם משטח הר הבית עצרה המשטרה 7 חשודים תושבי מזרח ירושלים, בחשד למעורבותם בידויי בקבוקי התבערה אמש מתוך המסגד. במהלך היום המשטרה תבקש להאריך את מעצרם. 

...

זה לגמרי להתנצל שאנחנו מגנים על עצמנו.

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

אתה? אני יודע, בגלל זה הפסתקי להתעלם ממך :)

באמת אין לי כח לדיון הרדוד הזה, סורי. זה בערך כמו להתווכח עם טרנספורטר שדוגמניות שאוכלות וואגיו מפליצות בושם של לואי ביטון. 

לא זה, באמת, תנסה למצוא לי משהו שנמצא בכלל באותה אטמוספירה עם תשלומי אבו מאזן...

אז בהקשר הזה - לגמרי יש צד טוב וצד רע, מי שנותן כסף לפי מפתח של כמה יהודים הרגת / פצעת, הוא רע.

=========================

בנושא נפרד לחלוטין, היועץ המשפטי של ימינה אתמול יושב בוועדה ומסביר באופן חסר בושה שמרגע שהסתיימו הבחירות - המפלגה אינה מחויבת לשום הבטחה שנתנה במהלך הבחירות.

בתרגום חופשי - תצביעו לנו לפי המצע שלנו, אנחנו נעשה מה שבא לנו.

היו לא מעט מפלגות שעשו את זה במהלך ההיסטוריה (ליכוד, עבודה, קדימה), אבל אף אחת מהן לא מהמקפצה בצורה כזו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

סותר את זה ששלחתי אותך להוכיח שאין לך אחות :D

לא הבנתי איך אבל לא נורא

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא לתרץ ולא מצדיק, הפוך לגמרי, הטרור זה מפלטו של העצלן ו/או החלש שרוצה להשיג הישגים שלא יכל לולא נקט בטרור.

כתבת על סיבות. לפני זה כתבת במשך 4 עמודים שכשאנחנו מדברים על סיבות אנחנו בעצם מתרצים.

לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, לשים את היד על הלחי זה למשל לקזז כספי טרור. ואז ללכת ולתת את אותם כספים כהלוואה / מענק זה להתנצל שגרמת לצד המתעלל לתת לך סטירה.

איפה יהוד ירושלים באנלוגיה שלך בבקשה?

לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אלה שני דברים בלתי קשורים.

אה, הבנתי. ייהוד ירושלים זה כמו לצאת לעבודה. זה במנותק מהצד השני. אין לזה השפעה עליהם.

חסוס מריה.

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז בהקשר הזה - לגמרי יש צד טוב וצד רע,

זו תמצית הסיפור. אם תהייה לפלסטינאים מדינה וצבא רשמי והם ילחמו בצהל - תפסיק לראות בהם רעים כי זה לא יהיה טרור? 

הדיון הזה לא מעניין כי זה דיון על טוב נגד רע, והוא נתקע באותו המקום שבו הוא נתקע במאות הפעמים הקודמות שנוהל. אני לא חושב שהם טובים ואני לא חושב שאנחנו טובים. עם זאת בממוצע אני מניח שבשני הצדדים אנשים בעיקר רוצים לחיות חיים סבירים וממוצעים. וזה לא מתאפשר. כי זה מעולם לא היה הרצון של ההנהגה לא פה ולא שם. וכן, אנחנו יותר נחמדים בקטע הזה. הם בטח היו זרוקים אותנו לים, ואנחנו הצענו להם להגיש לנו חומוס בשוק ברמאללה, לפני שבן גביר הפך לחבר כנסת עם מפלגה שתכף יש לה 12 מנדטים. ואללה, לארג'ים. איך הם לא השתכנעו?

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אתה מודע למושג "יחסי כוחות"?

אתה חושב שהיחס אישה מוכה-גבר אלים אנלוגי לישראלים-פלסטינאים (בסדר הזה)?

נראה שהפנמת לגמרי את המושג שמשון דער נעבעכדיקער.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

לא הבנתי איך אבל לא נורא

המושג "להוכיח שאין לך אחות" הוא ששולחים אותך להוכיח שמשהו לא קיים.

אבל יש הוכחות שעיסוק בטרור הוא לא מחוסר ברירה -> יש הוכחה -> זה לא להוכיח שמשהו לא קיים.

הרגנו את זה עד הסוף עכשיו.

כתבת על סיבות. לפני זה כתבת במשך 4 עמודים שכשאנחנו מדברים על סיבות אנחנו בעצם מתרצים.

הפוך, נקיטה בטרור זה בחירה, זה לא בגלל שעשו לך ככה או אחרת, אלא כי אתה בחרת לנקוט בטרור, ואתה בחרת לנקוט בטרור כי זו הדרך הכי קלה להשיג דברים.

במקרה של הטרור הפלשתיני - להגיע לעמדות כוח על היהודים.

המטרה היא להגיע לעמדות כוח על היהודים, הטרור הוא הכלי.

איפה יהוד ירושלים באנלוגיה שלך בבקשה?

בזה שלקחת 50 שקל מהארנק שלו כשהוא ישן.

לדוגמה.

אה, הבנתי. ייהוד ירושלים זה כמו לצאת לעבודה. זה במנותק מהצד השני. אין לזה השפעה עליהם.

חסוס מריה.

לא, ומכיוון שאני חושד שהבנת את הדוגמא - אני אוותר על לנסות שוב להסביר לך.

זו תמצית הסיפור. אם תהייה לפלסטינאים מדינה וצבא רשמי והם ילחמו בצהל - תפסיק לראות בהם רעים כי זה לא יהיה טרור? 

אם זה יהיה צבא נגד צבא? ולא טרוריסטים נגד אזרחים? לגמרי.

שיהיה ברור - אני עדיין אעדיף באופן ברור את הצד היהודי.

הדיון הזה לא מעניין כי זה דיון על טוב נגד רע, והוא נתקע באותו המקום שבו הוא נתקע במאות הפעמים הקודמות שנוהל. אני לא חושב שהם טובים ואני לא חושב שאנחנו טובים. עם זאת בממוצע אני מניח שבשני הצדדים אנשים בעיקר רוצים לחיות חיים סבירים וממוצעים. וזה לא מתאפשר. כי זה מעולם לא היה הרצון של ההנהגה לא פה ולא שם. וכן, אנחנו יותר נחמדים בקטע הזה. הם בטח היו זרוקים אותנו לים, ואנחנו הצענו להם להגיש לנו חומוס בשוק ברמאללה, לפני שבן גביר הפך לחבר כנסת עם מפלגה שתכף יש לה 12 מנדטים. ואללה, לארג'ים. איך הם לא השתכנעו?

אתה מניח לא נכון, כל סקר באוכלוסיה הפלשתינית יחשוף את ההנחה המוטעית שלך. בממוצע הפלשתיני מוכן לחיות כמו כלב העיקר שהיהודי יהיה מת או יחיה גרוע ממנו.

הם אומרים את זה באופן מאוד מפורש.

לגבי זריקה לים מול הגשת חומוס - על המוסריות הזו אנחנו משלמים עד היום בטרור.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אתה מודע למושג "יחסי כוחות"?

אתה חושב שהיחס אישה מוכה-גבר אלים אנלוגי לישראלים-פלסטינאים (בסדר הזה)?

נראה שהפנמת לגמרי את המושג שמשון דער נעבעכדיקער.

יחסי כוחות לא רלוונטיים בעליל, בטח לא בעולם שבו יש לך כלים צבאיים מתקדמים ואתה בסוף יורה פגזים על דיונות (לבנון השבוע) או בענישה כלכלית על ירי רקטות.

ואם תהיה מרוצה אפשר להפוך את התפקידים, והאישה תהיה המתעללת - כל מה שכתבתי עדיין יהיה תקף.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל יש הוכחות שעיסוק בטרור הוא לא מחוסר ברירה

אבל לא אמרתי שום דבר על חוסר ברירה

הפוך

ליטרלי כתבת 3-4 משפטים על כלום. כתבת על סיבות לטרור. אתה מצדיק טרור?

לא, ומכיוון שאני חושד שהבנת את הדוגמא - אני אוותר על לנסות שוב להסביר לך.

לא לא הבנתי את הדוגמא. ייהוד ירושלים זה כמו לקחת 50 שקל מהארנק בלילה? מאיזה צד? מה?

אם זה יהיה צבא נגד צבא? ולא טרוריסטים נגד אזרחים? לגמרי.

אז תן להם להקים צבא. גו פור איט.

תוכל להזכיר לי בבקשה מתי פעם אחרונה התקיימה מלחמה שבה לא היתה פגיעה המונית באזרחים, גם אם ללא כוונה מראש? יכול להיות שבימי הביניים אבל גם בזה אני לא בטוח. 

אתה מניח לא נכון, כל סקר באוכלוסיה הפלשתינית יחשוף את ההנחה המוטעית שלך

כתבתי לך כבר לפני כמה ימים שגם בלי סקרים רוב היהודים בארץ מצביעים למפלגות מרכז עד ימין. אז?

אה אני יודע.. "אבל הם התחילו!111"

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

שמר את התורה והמצוות- כן, ברמה יומיומית בדומה ליהודים המסורתיים של היום+לימודי תורה בערבים ובשבתות.

בצורה שאפילו מזכירה טיפה את החרדים של היום? לא.

קיום תורה ומצוות ממש לא היה מכנה משותף יחיד לעם. להזכיר לך שוב? אתוס ומסורת עממית משותפת?

תמשיכו לנסות למחוק את העובדה הזו שוב ושוב וליצור משוואה בודדת שהיהדות היא קודם כל דת והשאר לא חשוב.

זה לא יצליח לכם, לעולם.

בעיקר כי ההיסטוריה עומדת בסתירה מוחלטת להנפצה הזו.

אגב, הזרם האורתודוכסי היה תגובת knee jerk ויצר קבוצה מתבדלת די קיצונית. האם זה אומר ששאר העם לא המשיך לשמור תורה ומצוות? לא. פשוט פה התחיל הקשקוש שאנחנו רואים גם היום: הקבוצה החליטה "אנחנו יהודים, אתם לא ממש"

כאמור, המצאה של 200 השנים האחרונות. בין אם ככה או ככה, הטענה המקורית שלי לגבי חרדים של היום VS יהודים של פעם מחזיקה מים, וההצהרה שלך שמה שכתבתי הוא "קשקוש שנכתב שוב ושוב" הופרכה בנקודה זו.

ניסיתי כמה פעמים, כנראה יש לי בעייה בהסברה, אני ינסה עוד פעם..

איש אחד גר בווילה, בישוב ללא גנבים. אחרי כמה שנים התחילו גניבות ביישוב, יעצו לו לבנות חומה מסביב לבית. עובר שם מישהו ומכריז - אין שום קשר בין מה שיש פה עכשיו למה שהיה פעם, פעם היית רואה פה וילה כיום רק חומה.

פעם שמרו תורה ומצוות, כולם, בעקבות הרפורמה וההשכלה בנו חומה מסביב, קוראים לה שמרנות.

אם היו נוטשים את התורה ומתעסקים רק בחומה אתה צודק, אבל האורתודוכסים ממשיכים בקיום אותה תורה, יחד עם חומות הגנה. אבל זה שולי, זה ממש לא מהותי, ואנחנו עושים בדיוק את מה שעשה כל העם היהודי מיום היותו לעם. 

ולכן האמירה שהחרדים כיום זו דת חדשה - היא כמובן שטות מוחלטת.

על איזה אתוס ומסורת אתה מדבר?

העם היהודי בגלות לא עמד בשום קריטריון שמחזיק עמים אחרים, לאורך ההיסטוריה היו אלפי פעמים, הן ברמת הפרט והן כקולקטיב, שהיו ליהודים 2 ברירות, או להתנצר/להתאסלם/ להתבולל/למחוק את הזהות והמסורת היהודית. או לא לוותר, ולהמשיך לקיים את אותם מצוות תוך הקרבת מחירים עצומים. היו הרבה שוויתרו, הם נאבדו לנו כעם, היו כאלה שהתעקשו, ובזכותם אתה פה. 

אגב אם כל-כך מפריע לך החומה,

אני מוכן לחזור למה שהיה ולשרוף אותה,

אתה גם חוזר לשמירת מצוות, ללימוד תורה בלילות וסופ''ש...

דיל?

@פינדר

אנשים דומים לסביבה, או בגלל סביבה - תורשה או גיורים, או התבוללות.

ברור שיש גם התבוללות אצל היהודים האדוקים ביותר, אבל השאלה היא באיזו כמות, ומתי זה נהיה מסוכן לנו כעם.

לפי הערכות הכי מקלות למעלה מ50% מהצעירים הרפורמים בארה’’ב שעדיין מגדירים עצמם כיהודים, מתבוללים. (אצל האורתודוכסים 2%)

יש מגמה דיי גדולה (למעלה מ20%) של אותם צעירים להגדרה עצמית כחסרי דת. פשוט איבוד מוחלט של ההכרה העצמית שלהם כיהודים, זה אסון לאומי!! 

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 2

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

זה אסון לאומי

ממתי דת == לאום?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...