Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

והפילים יאכלו את תושבי הכפר

נעלבתי בשם הפילים

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אתה ממשיך להיות לא קוהרנטי. לא מתאים לך. אז אתה בעד דילול אוכלוסיה? כי זה נשמע שאתה רוצה להגשים את החלום של פרקש. בוא תתחיל קודם בלהגיד מה היעד שלך כי אני עדיין לא מבין. באמת.

אני לא בעד דילול אוכלוסיה, כי זה לא מטרה, זה לא יעזור לי בחיים בשום דבר.

אני בעד שטרוריסטים לא יסתובבו בתוך מרכזי אוכלוסיה ישראליים, ושגם המשפחות שלהם לא.

ואת הרכוש של המשפחה יחלטו לטובת פיצויים לקורבנות של אותו טרוריסט.

אני לא רוצה להגשים את החלום של פרקש, אני רק מצביע על כך שיש לו חלום, אבל הוא מצפה שמישהו אחר יגשים את החלום עבורו, אני אומר ידידי - אם זה החלום שלך - תפעל להגשים אותו.

אמרתי כבר כמה פעמים מה היעד שלי, כולל בפסקה הזו, טרוריסטים לא יישארו אזרחי / תושבי ישראל, וגם משפחותיהם לא.

הם גם לא יוכלו להיכנס פיזית לישראל.

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

חוץ מזה, ואט דה פאק? מה ישראל מנסה במשך 70 שנה אם לא לייצר הרתעה או נצחון באמצעים צבאיים? מה זה פעולות התגמול או חומת מגן או עופרת יצוקה?

פעולות התגמול ניסו לייצר מחיר (לא הרתעה, לא נצחון) לפדאיון, כדי להפוך את ההסתננויות ללא משתלמות, וזה גם עבד לצורך הזה.

ואכן הניסיון שלנו לייצר הרתעה בזמן שאנחנו מגבילים את עצמנו - נועד לכישלון.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אני לא צריך שמישהו ישאל אותי כדי לומר מה דעתי, יש חופש הביטוי :)
בשבילי עליית יהודים להר הבית (אפילו עם צעקות הר הבית בידנו) זו לא הסתה, בשביל הערבי כן.
בשביל הערבי הדיבורים של איזה שייח שונא ישראל זה לא הסתה, ובשבילי כן.
בשביל החרדי לשמוע את הרב אומר שהחילונים הם רשעים שוסופם גיהנום זה לא הסתה, בשביל חלק מהחילונים כן.
בשביל החילונים לשמוע איזה פוליטיקאי שקורא לחרדים טפילים ועלוקות זה לא הסתה, בשביל חלק מהחרדים כן.
להמשיך?
לכל אמירה כזו יש השלכות.

להסתה יש הגדרה, אם בשביל הערבי עליית יהודים להר הבית זה הסתה - אז התקלה היא אצל הערבי.

אם בשביל הערבי שייח שונא ישראל שאומר שצריך ללכת ולהרוג יהודים זה לא הסתה - אז התקלה היא אצל הערבי.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

בוא, עם ההיגיון שלך אפשר לטעון שפיתון בורמזי הוא בעצם אבוקדו מקולקל כי לשניהם אותו צבע, שניהם קיימים רק בכדור הארץ ושניהם מורכבים מאטומים.

לא, אתה פשוט לא אוהב את זה שנפלתי עליך ולא החלקתי לך את האמירה שעליית בן גביר להר הבית גרמה לפיגועים.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

ממה שראיתי אם פורסים את כמות ההרוגים לתקופת השלטון של הממשלה הקודמת, היו יותר הרוגים בממוצע בשנה מאשר בשנה האחרונה תחת הממשלה הנוכחית. אבל שוב, זה מפוסט בפייסבוק שלא טרחתי לבדוק את אמינותו.

גם זה היה נכון לפני הפיגוע בתל אביב, אחריו - לממשלה הנוכחית יש יותר הרוגים במשמרת שלה ב-10 חודשים למול שנה.

אפשר גם להסתכל לפי ממשלות, ונזכור שהטבלה למעלה לא כוללת עוד 3 הרוגים בתל אביב (ו-10 חודשים במקום 9.5).

אז לממשלה ה-36 יש 17 הרוגים ב-9.5 חודשים, לממשלה ה-35 יש 18 הרוגים ב-13 חודשים, וכו'.

בממוצע לממשלה ה-36 יש 1.7 הרוגים בחודש, לממשלה ה-35 יש 1.38, ל-34 יש 1.4, ל-33 יש 1, ל-32 יש 1.29.

אפשר לחלק את זה כרונולוגית לפי שנים כמו בגרף למעלה, אבל זה לא כזה הגיוני כיוון ש-2021 היא חצי בנט וחצי ביבי.

אפשר לקוות שלא יהיו עוד הרוגים ב-3 חודשים הקרובים ושהממשלה תחזיק עד אז וכו'.

לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

בסדר, אבל את המחבל לא מעניין למי אתה מצביע.

אז למה אבו מאזן קרא למפלגות הערביות כדי שיתמכו בממשלה הנוכחית?!

לפני 16 דקות, David32 כתב:

אגב כלבים ואגרות.

אתם מודעים לעובדה שאתם כבר משלמים אגרה על הכלב שלכם נכון?

פשוט זה רק מאה-מאתיים בשנה + חד פעמי צ'יפ וכול השיט הזה + אקסטרא חיסונים (איף, לא חשבתי שתצא רשימה), ולא אלפים בשנה.

מסורסים / מעוקרים / גזעי עם תעודות משלמים בערך 52 שקל שנתי (כולל הכלבת)

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

חביבי אתה חי בזכותי .

תפנים!

בעולם שיש בו קשר בין רוח לחומר. אני מביא את הרוחניות לא אתה.

אמר העכבר לפיל, תראה כמה אבק אנחנו עושים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 42 דקות, יבגניפ כתב:
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

בזה אתה דווקא צודק, אבל מי אמר שחייבים להביא כלב גזעי?

דווקא גזעי עם תעודות זו הדרך הכי פחות ״רעה״ לקנות כלב. 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

חביבי אתה חי בזכותי .

תפנים!

בעולם שיש בו קשר בין רוח לחומר. אני מביא את הרוחניות לא אתה.

אני יודע שלא תבין את זה אבל זו המציאות בעיניי. ובעיני כל מי שמאמין בדת היהודית הזו.

לצערך יש כאן הרבה כאלו.

אולי תצביע למק"י שיפטרו ת'בעיה.

הבה נכיר לך אחד מפלאי השיטה המדעית: בחינה לפי חזרתיות.

לראיה, במקומות בהם אתה לא גר ו/או העם היהודי לא נפוץ בהם, עדיין חיים אנשים.

בראשית דרכה למדינת ישראל כלל לא היה גרעין חרדי (למעשה לא מעט מהם בכלל התנגדו לרעיון, להזכירך), אבל כמה עשורים אחרי, והנה אנחנו בדיוק פה. בעיקר בגלל פועלים/עובדים/חיילים/חקלאים/אקדמאים וכו' וכו'.

לטובת הטענה שטענת- 0 מקרים (אפילו אם תטען שיש אחד)

בסתירה לטענה שהצגת- 2 מקרים שגללתי פה, אחד מהם הוא בעצם אוסף של אינספור מקרים

אפילו אם נניח בצד את העובדה שמה שאתה טוען לא מתרחש כלל- נשארת זו שמה שאתה טוען שהוא אמת מוחלטת אפילו לא מתרחש בצורה חזרתית, ולכן הדבר חד וחלק לא יכול להיות נכון.

בקיצור, בולשיט. ככל שהאוכלוסיה שלכם גדלה כמות הבעיות והחיכוכים גדלה גם כן. ומשהו אומר לי שהדת היהודית עצמה היא לא הסיבה לזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, אתה פשוט לא אוהב את זה שנפלתי עליך ולא החלקתי לך את האמירה שעליית בן גביר להר הבית גרמה לפיגועים.

כן, העליה וההצהרות של בנגביר מעודדות פיגועים. למעשים שלו יש השלכות. עכשיו מפה ועד להצדיק את הטרור שהמעשים שלו מעודדים, זה כמו לומר שפיתון בורמזי זה אבוקדו מקולקל.

להסתה יש הגדרה, אם בשביל הערבי עליית יהודים להר הבית זה הסתה - אז התקלה היא אצל הערבי.

אם בשביל הערבי שייח שונא ישראל שאומר שצריך ללכת ולהרוג יהודים זה לא הסתה - אז התקלה היא אצל הערבי.

והערבי יגיד בדיוק אותו דבר רק הפוך אז? ההגדרות שלך לא מעניינות אותו.

אז למה אבו מאזן קרא למפלגות הערביות כדי שיתמכו בממשלה הנוכחית?!

אולי כי ככה יהיה לו יותר קל לשפר לאזרחים שלו את התנאים? עבודה, סחורות, כל זה? זה לא הכל רק טרור.
זה שהמפלגות של הערבים טובות יותר לפלסטינים מאשר לערבים בישראל זה סיפור אחר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

כן, העליה וההצהרות של בנגביר מעודדות פיגועים. למעשים שלו יש השלכות. עכשיו מפה ועד להצדיק את הטרור שהמעשים שלו מעודדים, זה כמו לומר שפיתון בורמזי זה אבוקדו מקולקל.

אבל זה בדיוק מה שזה, לתת תירוצים למה הטרור הזה כן מתקבל (כי הטרור הזה הוא בעיניך תוצאה של מעשי בן גביר).

בהיעדר התירוץ הזה יהיה תירוץ אחר.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

והערבי יגיד בדיוק אותו דבר רק הפוך אז? ההגדרות שלך לא מעניינות אותו.

זה הקטע המגניב - אי אפשר, אלא אם אתה ממש אונס את ההגדרה של הסתה עד שזה הופך לאבוקדו מקולקל.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אולי כי ככה יהיה לו יותר קל לשפר לאזרחים שלו את התנאים? עבודה, סחורות, כל זה?

מ.ש.ל, את המחבל מעניין מה אני מצביע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה מבין משמעות המילה להצדיק? להצדיק טרור זה לומר וואלה זה מגיע לנו הפיגועים שהם עושים כי אנחנו לא היינו בסדר. מי אמר כזה דבר? היחידים שמדברים ככה חוץ מאולטרה שמאלנים הזויים, זה רבנים שאומרים שהפיגועים הם עונשים בגלל שיהודים לא שומרים שבת ואוכלים כשר...
ההצבעה שלך לא מעניינת את המחבל בהיבט של אם לרצוח אותך בפיגוע או לא. כל השאר לא חשוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא רק, להצדיק טרור זה גם לומר שאנחנו גרמנו לו (זה גם סוג של גזלייטינג בנוסף).

ואמרת שאת המחבל לא מעניין מה אני מצביע, הראיתי שכן, עכשיו אתה משנה את הטענה שזה לא מעניין אותו בהיבט אם לרצוח אותי או לא - וזה דיי ברור, כתבתי את זה קודם - הם רוצים לרצוח יהודים כי הם יהודים, Regardless אם הם הצביעו למשותפת אפילו.

הנה דוגמה: אפילו ארוחה עם עופר כסיף בשבילם זה בגידה:

image.thumb.png.302b160398adc951e4d6dc9d1085037c.png

==================

בהקשר ביבי בנט הבתים וההוצאות, הנה הסבר פוטנציאלי, מסתבר שבזמן שביבי כיהן, מימנו לו את אחזקת כל הבתים שלו, לא רק הוילה בקיסריה, אלא גם הפנטהאוז ברחוב עזה (ירושלים) והבית בקטמון (שלמיטב זכרוני ירש כשאביו נפטר).

Image

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

בטח שמשנה, עוד לפני שבר כוכבא נולד, בית המקדש כבר נחרב, חלק מהעם הוגלה, יהודים נלקחו לקרבות גלדיאטורים, שילמו מס יהודים וכו'.

אני לא הסטוריון ואולי טעיתי במספר המרד, אבל זה לא משנה את התמונה הכללית.
הרומאים לא קמו בבוקר וחיסלו את הישוב היהודי ובית המקדש. מבחינתם הישוב היהודי היה בן ברית שלהם.
סדר האירועים הוא כזה ואתה יכול להמשיך למספר מרידות זה לא משנה: "קיסר רומאי XYZ עושה ליהודים את המוות" -> "בואו נמרוד ברומאים הם מגזימים נשבר. אנחנו מספיק חזקים כדי להעיף אותם מפה" -> "וואללה בינתיים הולך סבבה" -> רומאים: "טוב היהודים עברו את הגבול" -> הרס הישוב היהודי, הרג המוני, הרס בית המקדש, גלות.
לגבי השואה אומנם הלכתי 1900 שנה קדימה אבל זה לא משנה, סיכוי סביר מאוד שאם לא המרידות לא הייתה גלות -> לא הייתה שואה.

לגבי ירדן, תבצע טרנספר בכוח ואז נראה כמה המלך נשאר ידידותי אליך (אם בכלל ישאר בחיים). כנראה שטרנספר כזה יכלול עימות מזויין עם ירדן ואז נראה כמה זמן יקח למלך (או מי שירש אותו) לפתוח את הגבול למשלוחי נשק ולוחמים מהמזרח.
אתה מדבר פה על מהלכים הרבה יותר גדולים מהיפרדות מהפלסטינאים עם הרבה יותר אי וודאות.
אתה מכניס הרבה יותר משתנים למשחק והרבה יותר מפסידים למשחק.
אתה מכניס הרבה יותר שחקנים שלא היו מעוניינים להיכנס למשחק הזה בכלל.
יש מצב סביר מאוד שמה שתקבל זה מלחמה כוללת עם כל השכנים מסביב+איראן+עיראק+מוג'הדין מאפגניסטן. אני לא יודע כמה ישראל הנוכחית יכולה לקבל עימות כזה, חייל חטוף אחד טירלל אותה. כן כן יש לנו פצצות אטום אבל איך זה עוזר לך אם החריבו את המדינה?

מצד שני אפשר לחלום בקטן ופשוט להיפרד מהם. להישאר עם רוב השטח ועם שליטה על הגבול, ולעשות מה שצריך אם יש הפרות (בשביל זה באמת צריך מנהיג חזק).
זה ישיג את מה שצריך כדי להבטיח את העתיד שלך (לפחות מבחינת רוב) פה בסבירות הרבה יותר גבוהה ממה שאתה מציע.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל אתה אומר בעצמך:

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

את המחבל לא מעניין מה אני מצביע

אתה לא אוהב שמוציאים את הדברים שלך מהקשרם?
Well, now you know how I feel

כל העניין הזה נבע מהאמירה שלך שעד עכשיו תל אביבים לא שילמו מחיר, לא לעניין של המחבל בפוליטיקה הישראלית.

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא רק, להצדיק טרור זה גם לומר שאנחנו גרמנו לו

לא יודע איך להגיב על זה. 

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל זה בדיוק מה שזה, לתת תירוצים למה הטרור הזה כן מתקבל (כי הטרור הזה הוא בעיניך תוצאה של מעשי בן גביר).

בהיעדר התירוץ הזה יהיה תירוץ אחר

ושוב, הסבר != תירוץ != בערך מהצדקה.

ושוב, אני יכול להסביר למה אתה מצביע בן גביר אבל לא להצדיק.

בבגרות בהיסטוריה שואלים לפעמים על סיבות לעליית הנאציזם בגרמניה. או לפחות היו פעם. לדעתך זה אומר שמשרד החינוך מצדיק או מתרץ את השואה?

אף אחד לא אמר שהטרור "מתקבל". אף אחד לא אמר שאם מחבל יטען שהוא יצא לבצע פיגוע בגלל שהתעצבן על בן גביר אז צריך לתת לו לעשות מה שבא לו ולמחול לו. אף אחד לא אמר שאם בן גביר יפרוש הטרור יפסק. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא רק, להצדיק טרור זה גם לומר שאנחנו גרמנו לו (זה גם סוג של גזלייטינג בנוסף).

הנה דוגמה: אפילו ארוחה עם עופר כסיף בשבילם זה בגידה:

image.thumb.png.302b160398adc951e4d6dc9d1085037c.png

סלח לי אבל מה הקשר בין מחט לתחת? בפוסט אחד מדובר על סעודת איפטאר (שאגב, הייתה פתוחה לכל מי שרק רוצה, גם עוברי אורח- ואפילו דאגו לשולחן עם אוכל כשר לפסח), איפטאר זה בערב. זה אפילו כתוב בפוסט. רוב הנוכחים אגב, היו תושבים פשוטים מהשכונות בירושלים, לא אקטיביסטים ולא פוליטיקאים. סתם ערב של ירושלמים עם ירושלמים.

בפוסט השני מדובר על איזושהי ארוחת בוקר (?), ומי החליט ש "יחידות שייח ג'ראח" הם הקבוצה המייצגת?

אגב, מציע לך לבקר באיזור בהזדמנות. אפשרי שתצא עם כמה תובנות.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

אני לא הסטוריון ואולי טעיתי במספר המרד, אבל זה לא משנה את התמונה הכללית.
הרומאים לא קמו בבוקר וחיסלו את הישוב היהודי ובית המקדש. מבחינתם הישוב היהודי היה בן ברית שלהם.
סדר האירועים הוא כזה ואתה יכול להמשיך למספר מרידות זה לא משנה: "בואו נמרוד ברומאים הם מגזימים נשבר. אנחנו מספיק חזקים כדי להעיף אותם מפה" -> "וואללה בינתיים הולך סבבה" -> רומאים: "טוב היהודים עברו את הגבול" -> הרס הישוב היהודי, הרג המוני, הרס בית המקדש, גלות.

בטח שמשנה, כתבת במפורש את בר כוכבא כגורם להרס בית המקדש, שקרה "רק" 60 שנה קודם לכן.

קח, זה המרד הנכון בשבילך.

אם כבר מדברים על סיבות למרד הזה, שווה להזכיר את זה:

ציטוט

אל השסע הדתי נלווה גם שסע מעמדי עמוק, כאשר אנשי האצולה ובני המלוכה סיגלו לעצמם, בהשפעת הרומאים, אורח חיים מושחת ונהנתני, שהיה לעיתים אלים ורצחני, והתנהל על גבו של העם הפשוט, שהמשיך לשלם תרומות ומעשרות. עשירים ובעלי ממון שכרו לעצמם צבאות פרטיים, ומישרת הכהן הגדול הפכה לכלי משחק פוליטי בין משפחות יריבות, ונמכרה לכל המרבה במחיר

וגם את זה:

ציטוט

אל הקיטוב הפנימי נוסף הקרע האתני. יהודה הייתה מיושבת לא רק ביהודים, אלא גם בבני עמים נוספים - הסורים (המכונים לפעמים יוונים), השומרונים וקבוצות אתניות נוספות. ערים רבות בארץ, כדוגמת קיסריה, היו בעלות אוכלוסייה מעורבת; הרכב דמוגרפי זה הביא פעמים רבות לסכסוכים. הסכסוכים בין השומרונים והיהודים הגיעו למלחמת דמים בימי שלטונו של הנציב קומאנוס, כשעולי רגל מהגליל לירושלים הותקפו ונרצחו, ובתגובה התקיפו היהודים את השומרונים והרגו רבים מהם. לעיתים קרובות התערבו בסכסוכים הנציבים הרומיים לטובת הסורים והשומרונים.

ציטוט

משבטלה המלוכה ביהודה, שלטו הנציבים הרומיים. שלא כבתקופת הנציבות הראשונה, עד לשנת 41, שבה נקרא הנציב "פרפקט" (נציב), נקראו עכשיו הנציבים "פרוקורטור" (משגיח). השינוי לא היה סמאנטי בלבד: תקופתם של חמשת הנציבים שבין שנה זו לבין פרוץ המרד, המכונה "תקופת הנציבות השנייה", הייתה תקופה של עריצות, ממשל כושל ומתיחות בין-דתית. למשרת הנציב נבחרו אנשים ממוצא סורי, שתמכו בסורים ההלניסטים במריבותיהם עם היהודים. יתרה מזאת, חמשת הנציבים היו ברובם אנשים מושחתים ורודפי בצע, שניצלו את משרתם להתעשרות אישית על חשבון העם, וללא הבנה לרגשותיו האתניים והדתיים.[5]

אז אם כבר, ממשלה שרע"מ בתוכה, והמשותפת נותנת לה רשת ביטחון מבחוץ, הרבה יותר קרובה לסיבות שבגללן פרץ המרד הרלוונטי (זה שבסופו בשנת 70 לספירה, נהרס בית המקדש השני).

לגבי ירדן, תבצע טרנספר בכוח ואז נראה כמה המלך נשאר ידידותי אליך (אם בכלל ישאר בחיים). כנראה שטרנספר כזה יכלול עימות מזויין עם ירדן ואז נראה כמה זמן יקח למלך (או מי שירש אותו) לפתוח את הגבול למשלוחי נשק ולוחמים מהמזרח.
אתה מדבר פה על מהלכים הרבה יותר גדולים מהיפרדות מהפלסטינאים עם הרבה יותר אי וודאות.
אתה מכניס הרבה יותר משתנים למשחק והרבה יותר מפסידים למשחק.
אתה מכניס הרבה יותר שחקנים שלא היו מעוניינים להיכנס למשחק הזה בכלל.
יש מצב סביר מאוד שמה שתקבל זה מלחמה כוללת עם כל השכנים מסביב.

כי כרגע המלך ידידותי אליך?! מקסימום נותנים לו עוד קצת מים מותפלים שיסתום 😂

אבל בשלב ראשון אמרתי לשלול אזרחות ותושבות מבעלי ת.ז. כחולה, משם שיעשו רילוקיישן לאן שבא להם - ירדן, סוריה, עזה, הרש"פ או כל מדינה אחרת שתהיה מוכנה לקבל טרוריסט מורשע.

מצד שני אפשר לחלום בקטן ופשוט להיפרד מהם. להישאר עם רוב השטח ועם שליטה על הגבול, ולעשות מה שצריך אם יש הפרות (בשביל זה באמת צריך מנהיג חזק). זה ישיג את מה שצריך כדי להבטיח את העתיד שלך פה בסבירות הרבה יותר גבוהה ממה שאתה מציע.

היי, זה היה החלום שלך, לא שלי.

אני מסתפק בחלום קטן בהרבה, תגובה הולמת לטרוריסטים ומשפחותיהם.

אגב איך אתה מצדיק שליטה על הגבול (כלומר על הבקעה) מצד אחד, ואחיזה בשטח מצד שני כדי שלא יהפוך לציר פילדלפי 2?

לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

אבל אתה אומר בעצמך:

לפני 57 דקות, m3x7r3m3 כתב:

את המחבל לא מעניין מה אני מצביע

אתה לא אוהב שמוציאים את הדברים שלך מהקשרם?
Well, now you know how I feel

כל העניין הזה נבע מהאמירה שלך שעד עכשיו תל אביבים לא שילמו מחיר, לא לעניין של המחבל בפוליטיקה הישראלית.

זה עדיין נכון - את המחבל מעניין מה אני מצביע, לא לצורך השאלה אם לרצוח אותי או לא, בשביל זה מספיק לו שאני כנראה יהודי.

לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

לא יודע איך להגיב על זה. 

לקרוא מה זה גזלייטינג, להבין איך זה מתלבש על הדברים שכתבת, וללמוד להבא.

לפני 40 דקות, יבגניפ כתב:

ושוב, הסבר != תירוץ != בערך מהצדקה.

ושוב, אני יכול להסביר למה אתה מצביע בן גביר אבל לא להצדיק.

בבגרות בהיסטוריה שואלים לפעמים על סיבות לעליית הנאציזם בגרמניה. או לפחות היו פעם. לדעתך זה אומר שמשרד החינוך מצדיק או מתרץ את השואה?

זה לא הסבר, זה תירוץ, אתה יכול לנסות להסביר כל מיני דברים, ואפילו לנסות לשרבב את בן גביר לשם.

אבל לומר שבגלל עליית בן גביר יש יותר טרור = תירוץ.

זה בדיוק כמו בעל מכה שאומר לאשתו - "את רואה מה את גורמת לי לעשות לך?" כאילו שאם הסלט היה חתוך לפי רצונו אז הוא לא היה מוצא סיבה אחרת להכות אותה.

זה בדיוק, אבל בדיוק המצב עם הטרור.

כאמור - מכירים את העובדים האלה שנותנים להם משימה, אז בדיוק הילד חולה, ואשתו צריכה ללכת, והסבתא מתה וכו'? מתישהו נופל לך האסימון שזה רק תירוצים.

כנ"ל עם בעל מכה, ועם טרוריסטים.

לפני 40 דקות, יבגניפ כתב:

אף אחד לא אמר שהטרור "מתקבל". אף אחד לא אמר שאם מחבל יטען שהוא יצא לבצע פיגוע בגלל שהתעצבן על בן גביר אז צריך לתת לו לעשות מה שבא לו ולמחול לו. אף אחד לא אמר שאם בן גביר יפרוש הטרור יפסק. 

יופי, אז אנחנו לא בעד Get out of jail free card (שזה בעצמו שונה מהצדקה, שאל את יונתן היילו - הצדיקו אותו ציבורית ועדיין ישב בכלא).

דרגה מתחת לזה - יש הצדקה לטרור, שזה "מגיע לנו הטרור כי X, Y, Z" או כמו שיש חברי כנסת שאומרים "מוצדק שעם כבוש יתקומם על הכובש שלו".

דרגה מתחת לזה - יש קבלה של הטרור - "צפוי שעם כבוש יתקומם על הכובש", גם מניעה של פגיעה כספית בטרוריסט ומשפחתו בקטגוריה הזו (גבי לסקי)

דרגה מתחת לזה - יש תירוצים לטרור - הם עושים טרור (או לפחות חלקם) כי בן גביר עולה להר הבית. זה בדיוק מה שאמר סלואי.

ויש דרגה שבה טרור לא מתקבל, משום סיבה, משום תירוץ, ללא הצדקה וכו'. האשם בטרור הוא הטרוריסט, לא הקורבן שלו.

עלייה של יהודי להר הבית, גם אם קוראים לו בן גביר, היא לא תירוץ לטרור.

לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

סלח לי אבל מה הקשר בין מחט לתחת? בפוסט אחד מדובר על סעודת איפטאר (שאגב, הייתה פתוחה לכל מי שרק רוצה, גם עוברי אורח- ואפילו דאגו לשולחן עם אוכל כשר לפסח), איפטאר זה בערב. זה אפילו כתוב בפוסט. רוב הנוכחים אגב, היו תושבים פשוטים מהשכונות בירושלים, לא אקטיביסטים ולא פוליטיקאים. סתם ערב של ירושלמים עם ירושלמים.

בפוסט השני מדובר על איזושהי ארוחת בוקר (?), ומי החליט ש "יחידות שייח ג'ראח" הם הקבוצה המייצגת?

אגב, מציע לך לבקר באיזור בהזדמנות. אפשרי שתצא עם כמה תובנות.

הקשר הוא שיהודים לא מתקבלים ע"י הוועדה המחוזית בשייח' ג'ראח. והיא בהחלט מייצגת.

קפצת כל כך מהר להגיב שלא ראית שיחידות שייח' ג'ראח הם רק הפלטפורמה המפרסמת את הדברים?

אם אבקר, זה יהיה את היהודים שגרים בשמעון הצדיק.

בפעם הקודמת יצאתי עם תובנה - אם ה-Squatters לא היו ערבים, מזמן היו מעיפים אותם מהבתים אליהם הם פלשו, בטח ובטח כאשר יש לבתים הוכחת בעלות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא הסבר, זה תירוץ, אתה יכול לנסות להסביר כל מיני דברים, ואפילו לנסות לשרבב את בן גביר לשם.

לא, זה חוסר הרצון הקבוע שלך לאפשר לאנשים אחרים לחשוב באופן שבו הם חושבים והמאמץ לאנוס כל דעה לתוך מה שמתאים לך.

אבל השתכנעתי. משרד החינוך מתרץ את השואה.

ברצינות, לכולם יהיה יותר נעים לבזבז את הזמן כאן אם תשאיר לעצמך מקום להניח שאנשים יודעים למה הם מתכוונים לא פחות טוב ממה שאתה יודע למה הם מתכוונים. 

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל לומר שבגלל עליית בן גביר יש יותר טרור = תירוץ.

אני חושב שבן גביר ודומיו לחלוטין מבעירים את השטח, לא רק בעליה להר הבית. בעולם שלך זה אומר שאם היו יורים בי בדיזנגוף לפני שבועיים הייתי מקבל את זה בהבנה. אבל זה העולם שלך. לא שלי. כי בעולם שלך זה אידיאולוגיה מוסלמית ומלחמות לאום ומגננה מהצד השני. ואני חושב שבן גביר הוא חלק מהבעיה כאן. בגישה שלך אנחנו אף פעם לא יכולים לעשות משהו שיחמיר את המצב, כי הרי מה? יש כבר טרור, אז מה זה משנה מה אנחנו עושים. בגישה שלי זה משנה. ושוב, הפער שאתה מתעקש לא להתייחס אליו הוא בזה שזה לא משמש כהצדקה לטרור. תן לי לעזור לך עוד קצת: אני לא בעד בןגביריזם גם אם לא יהיה טרור בכלל. הוא מייצג משהו רע לחלוטין מבחינתי ללא שום קשר למה שעושים הערבים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

לא, זה חוסר הרצון הקבוע שלך לאפשר לאנשים אחרים לחשוב באופן שבו הם חושבים והמאמץ לאנוס כל דעה לתוך מה שמתאים לך.

אבל השתכנעתי. משרד החינוך מתרץ את השואה.

ברצינות, לכולם יהיה יותר נעים לבזבז את הזמן כאן אם תשאיר לעצמך מקום להניח שאנשים יודעים למה הם מתכוונים לא פחות טוב ממה שאתה יודע למה הם מתכוונים. 

הפוך, אני טוען שסלואי לא מנסה להסביר אלא לתרץ (גם אם הוא בעצמו לא מודע לזה).

אני חושב שבן גביר ודומיו לחלוטין מבעירים את השטח, לא רק בעליה להר הבית. בעולם שלך זה אומר שאם היו יורים בי בדיזנגוף לפני שבועיים הייתי מקבל את זה בהבנה. אבל זה העולם שלך. לא שלי.

כי אתה לא מבין שהשטח בוער עם ובלי בן גביר, ולכן הסיכוי שיירו בך בדיזינגוף הוא ביחס הפוך לסיכוי שיעצרו את המחבל בדרכו.

בוא, אף מחבל לא מחליט לירות בדיזינגוף כי בן גביר עלה להר הבית... או כי בן גביר...

כי בעולם שלך זה אידיאולוגיה מוסלמית ומלחמות לאום ומגננה מהצד השני.

וזה בדיוק למה מחבל כן מחליט לירות בדיזינגוף, בגלל האידיאולוגיה המוסלמית הרצחנית.

ואני חושב שבן גביר הוא חלק מהבעיה כאן. בגישה שלך אנחנו אף פעם לא יכולים לעשות משהו שיחמיר את המצב, כי הרי מה? יש כבר טרור, אז מה זה משנה מה אנחנו עושים. בגישה שלי זה משנה.

אתה ברצינות טוען שאם הייתי עושה פוף ובן גביר היה נעלם, לא היה טרור?!

ובטח שאנחנו יכולים לעשות משהו שיחמיר את המצב - לפנות בעצמנו לטרור.

אבל כל תגובה לטרור, שאיננה טרור בעצמה, היא קבילה.

ושוב, הפער שאתה מתעקש לא להתייחס אליו הוא בזה שזה לא משמש כהצדקה לטרור. תן לי לעזור לך עוד קצת: אני לא בעד בןגביריזם גם אם לא יהיה טרור בכלל. הוא מייצג משהו רע לחלוטין מבחינתי ללא שום קשר למה שעושים הערבים.

זו לא השאלה, אין לי ספק שאתה לא בעד בן גביר והתפיסה שלו, (ניסית לעשות Bait and Switch) השאלות הנכונות הן:

1. האם אתה בעד חופש ביטוי לבן גביר במסגרת החוק (זהה בתמונת מראה למה שמתאפשר לחברי בל"ד לצורך העניין)

2. האם אתה בעד חופש תנועה לבן גביר (זהה לחלוטין למה שמתאפשר לחברי המשותפת)

3. האם אתה תולה אשמה במעשה טרור כלשהו למעשה כלשהו של בן גביר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...