Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Potato כתב:

הרסת לאנשים את הבתים והחיים, קשה לי להאמין שהלקח שהם ילמדו מזה יהיה חיובי.

כשאין לך כלום ולא צפוי להיות להוציא תסכול על האויב שחי יותר טוב ממך בפער זו הברירת מחדל.

ממשלתֶישראל דואגת לצמצום פערים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא. העסקה שמונחת על השולחן כבר שלושה חודשים היא הפסקת אש לשישה שבועות, עם התחייבות אמריקאית שישראל תוכל לחזור ללחימה אחריה.

אף אחד בישראל, לא בממשלה ולא במערכת הבטחון, לא מתכוון או אי פעם התכוון לנסיגה מוחלטת וסופית מרצועת עזה. לא בכדי צה"ל בונה בסיסים ברחבי הרצועה. 

כל יום וכל אתר רושם משהו אחר.

כבר לא יודע למי או למה להאמין...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

ממשלתֶישראל דואגת לצמצום פערים.

ודווקא עכשיו השר היחיד שיכול היה להציל אותנו נפגע משני גרגרי חול. או שלושה, העניין בחקירה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, ch28566 כתב:

צריך לעשות עסקה כדי להציל כמה שיותר אזרחים שהפקרנו, אזרחים שקמו בבוקר למחבלים מעל המיטות שלהם, שהיו סגורים בממ"ד מתחננים על חייהם במשך שעות רבות ואנחנו לא באנו לחלץ אותם... 

עכשיו מה הקשר למדינה פלסטינית? מה הקשר להפסקת הלחימה? את חמאס צריך לחסל, הבעיה שבימין וביבי רוצים חמאס קטן וחלש אבל עדיין רוצים את חמאס, זה נוח וטוב להם. 

לא כתבת שום דבר. 

כרגע, אין לך עסקה על הפרק שגם תאפשר לך החזרה של החטופים וגם לחסל את חמאס. 

ברור שצריך שכל הטוב שבעולם יקרה וכל הרע יעלם. אבל זה לא אפשרי, כרגע. 

כרגע אם אתה רוצה חטופים בעסקה, זה אומר הפסקה של הלחימה, שיקום הרצועה וערבויות מארה"ב ומדינות אחרות (כלומר אתה לא יכול לעשות הסכם ואז ללכת לחסל את חמאס בתחבולות). חמאס לא זז מהתנאי הזה, מתחילת הלחימה אגב. 

אז כרגע, לא בתאוריה, אלא במציאות - יש רק עסקה אחת על הפרק מבחינת חמאס. 

זה הקשר להפסקת הלחימה וזה הקשר למדינה פלשתינית. 

לפני שעתיים, David32 כתב:

מה השאלות האלה קשורות? באמת אבל?

מה האלטרנטיבה ניקו?

מה אתה חושב שצריך לעשות?

אפשר להבין שאתה מתנגד לעסקה. הכול בסדר.

גם לפני חצי שנה התווכחנו פה על העסקה, ובזמן שעבר, מעבר לכמה מבצעים מאוד יפים של כוחות הביטחון לשחרור כמה חטופים - אין כלום.

השאלה קשורה כי ברור שכולם רוצים את החטופים בבית. גם אני. אני לא מתנגד לעסקה. אלו הנחות שלך, כי אם אני שואל שאלות נמקשות על צד אחד זה אומר בהכרח שאני בצד האחר? 

אתה רוצה לדעת מה אני חושב? 

אני חושב שנכון לשלם כל מחיר, כולל החזרת כל המחבלים עד האחרון שבהם, כדי להחזיר את החטופים. אני חושב שנכון לשלם גם נסיגה מעזה, כל עוד היא זמנית ואחר כך יהיה ניתן לחזור. אני באמת באמת חושב שלהחזיר את החטופים זה הדבר הכי חשוב עכשיו, אבל, יש שני דברים שלדעתי אסור שיקרו.

1. חמאס יחזור לשלוט בעזה (כלומר הפסקת הלחימה).

2. הקמת איזו שהיא מדינה פלשתינית, כי אז זה פרס לטרור. 

לדעתי שני הסעיפים האלו בסופו של דבר יעלו בהרבה יותר חיי אדם משל החטופים, ובעיניי זה יהווה הפקרות של ישראלים רבים בעתיד. 

עכשיו מה השאלות האלו קשורות? 

כי זה לא חוכמה להיות בעד העסקה ובעד החזרת החטופים ובעד חיסול החמאס. ברור שכולם רוצים את זה אבל נכון לנקודת הזמן הזו אין היתכנות כזו. בכלל. 

לפני חצי שנה התווכחנו על זה שאתה אמרת לי שאין עסקה בגלל מפתח כזה או אחר של אסירים ואני אמרתי לך אז שזה הכל שקרים, כי המטרה האחת והיחידה של חמאס היא הישרדות ולכם הם לא יתפשרו על סעיף הפסקת הלחימה, שאגב עד היום לא התפשרו עליו. 

לכן אני שואל אותך, אתה בעד העסקה במתכונת בנוכחית? עם הפסקת הלחימה בעזה? (בלי שתוכל לחדש אותה שנים רבות כנראה). 

זה לגיטימי להגיד גם כן. אני לא חושב שאני צודק. אהי יש לי דעה. היא עשויה להשתנות מחר. כרגע אני חושב שזו תהיה טעות מרה, בטווח הארוך. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, רוןS כתב:

כך ש"השמדת החמס" או ה"נצחון המוחלט" הן סיסמאות ריקות מתוכן.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

"כניעה לחמאס"? זה כאילו בדיחה, כמו "הנצחון המוחלט" רק הפוך?

בוא ניתן משהו מדיד.

שאנשי עזה יעשו לסינואר בסגנון מה שעשו לקדאפי או לפחות כמו לסדאם אפשר לקרוא לזה ניצחון 

פורסם

קדאפי וסדאם לא החזיקו בני ערובה שנחטפו בפיגמה.

השמדת חמאס ושחרור בני הערובה זה לא הולך ביחד.

שראש הממשלה יגיד במה הוא הוא ולא ינסה לשווק אשליות.

לפני שעה, ch28566 כתב:

ונמצא במסע נקמה אישי נגד מערכת שלא קיבלה אותו,

אני לא מת על הסולידית אבל היום היא סיכמה את המצב במדויק. כל הממשלה הזו מורכבת מאנשים שנוקמים במערכת ובמדינה.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 14 דקות, ניקו פ. כתב:

כרגע, אין לך עסקה על הפרק שגם תאפשר לך החזרה של החטופים וגם לחסל את חמאס. 

מייצרים תנאים כדי תהיה עסקה! יש מיליון דרכים לקדם עסקה, הממשלה שלנו פשוט לא מסוגלת לייצר את זה. זה מה שאתה מתעקש לא להבין. 

פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

בוא ניתן משהו מדיד.

שאנשי עזה יעשו לסינואר בסגנון מה שעשו לקדאפי או לפחות כמו לסדאם אפשר לקרוא לזה ניצחון 

אין להם נשק. 

ישראל ניצחה צבאית את חמאס אי שם בסוף ינואר כשהושלם כיבוש חאן יונס. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, ch28566 כתב:

מייצרים תנאים כדי תהיה עסקה! יש מיליון דרכים לקדם עסקה, הממשלה שלנו פשוט לא מסוגלת לייצר את זה. זה מה שאתה מתעקש לא להבין. 

איזה תנאים מייצרים?

התנאים היחידים זה התנאים שחמאס דורשים.

הממשלה שלנו לא מסוגלת להודות בהחלטות שלה בפני הציבור, או שיותר גרוע, לא מסוגלת להחליט.

ולחשוב שלפני כמה חודשים דיברנו שצריך להחליף אותם רק בסוף המלחמה. כל יום שהם מנהלים את המדינה זה נזק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בטעות לחצתי על הכפתור שהביא אותי לעמוד הראשון של השרשור הזה. הייתי חייב לצטט.

ההדגשה באדום שלי.

בתאריך 5.2.2013 בשעה 00:01, איתמר כתב:

אני מבסוט מדבר אחד: יותר גרוע מהממשלה הקודמת לא יכול להיות.

אני מאוד כועס על עם ישראל ששוב הצביע לביבי ושכח את ההפגנות בתל אביב ומיסים הזויים כמו הדלק או "מס מצלמות". אני שמח שמפלגות השמאל והמרכז מדגישות את האג'נדה החברתית ולפחות תהיה אופוזיצייה מכובדת שאני מקווה שתמזער את הנזקים שעוד צפויים לבוא עלינו.

אני שמח שיאיר לפיד נכנס לכנסת הזו ויש לו כוח בידיים. התחושה שלי היא שהוא יעשה טוב ויוכיח את עצמו.

אני שמח שמרצ קיבלו קצת יותר כוח ובעיקר שהחרדים חטפו מכה.

אני גם שמח על בנט, אחד שמדבר בגובה העיניים, לפחות בינתיים.

אני בעיקר שמח שיש כנסת עם הרבה חבר'ה צעירים ולא מושחתים (או לפחות אני רוצה להאמין בזה) שבאו מלמטה וראו את החיים במדינת ישראל מנקודת המבט הזו ולא כל המושחתים המאופסים שחיים במגדל השן שלהם ומנותקים מהעם.

אולי זה אוטופי וכנראה שאתבדה בשנים הקרובות, אבל זה בטוח יותר טוב מהמצב בבחירות הקודמות.

בערב המדגם של ערוץ 2 עמית סגל אמר משפט שנחרט לי בזכרון: "עוד לא היו בחירות בהן 50 חברי כנסת פינו את מקומם ונכנסו 60 חדשים. אני חושב שזה אומר משהו". וכל מילה נוספת מיותרת.

איתמר.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

(1)כרגע, אין לך עסקה על הפרק שגם תאפשר לך החזרה של החטופים וגם לחסל את חמאס.  (...) זה לא חוכמה להיות בעד העסקה ובעד החזרת החטופים ובעד חיסול החמאס. ברור שכולם רוצים את זה אבל נכון לנקודת הזמן הזו אין היתכנות כזו. בכלל. 

(2)אני חושב שנכון לשלם כל מחיר, כולל החזרת כל המחבלים עד האחרון שבהם, כדי להחזיר את החטופים. אני חושב שנכון לשלם גם נסיגה מעזה, כל עוד היא זמנית ואחר כך יהיה ניתן לחזור. אני באמת באמת חושב שלהחזיר את החטופים זה הדבר הכי חשוב עכשיו, אבל, יש שני דברים שלדעתי אסור שיקרו.

1. חמאס יחזור לשלוט בעזה (כלומר הפסקת הלחימה).

2. הקמת איזו שהיא מדינה פלשתינית, כי אז זה פרס לטרור. 

(3)לכן אני שואל אותך, אתה בעד העסקה במתכונת בנוכחית? עם הפסקת הלחימה בעזה? (בלי שתוכל לחדש אותה שנים רבות כנראה). 

1. אתה רושם ״כרגע״ ו״נק׳ הזמן הזו״ - לדעתי חשוב להיות מדויקים (לא בקטע של ניטפיקינג, כי זה מהותי): זה לא כרגע וזה לא נק׳ זמן, אין התכנות ל״חיסול חמאס״ בלי חיסול החטופים, כי החטופים בידי חמאס וכבר ראינו שהם מיישמים טקטיקת ״רצח אם ישנה התכנות לשחרור״. כולנו מכירים את הסטטיסטיקה של כמה הוצלו לעומת כמה מתו.

פלוני יכול להיות בעד חיסול חמאס במחיר חיי החטופים, אבל הקטע הזה של לרצות לחסל את חמאס ואת החטופים בבית זה ליטרלי לאכול עוגה ולהשאיר שלמה. נדמה לי שאני ואתה רואים עין בעין אבל חשוב להבין ולהפנים את זה אם מנסים לנהל שיח ענייני בין אלטרנטיבות גרועות.

2. יש סתירה מובנית, אתה אומר ״נכון לשלם כל מחיר״ ובד בבד אומר שאסור להפסיק להלחם. זה המשך ישיר של הגישה מ(1) מבחינת הרצון לאכול עוגה שלמה. אין קונסטלציה שהם משחררים לנו את קלף המיקוח היחיד שלהם בזמן שאנחנו כותשים את עזה, ולא ברור לי מניין הציפיה שהם יקבלו עסקה שליטרלי לא ניתן לקבל. זה מחזיר אותנו לסעיף 1 ולכך שבאלטרנטיבה בין להלחם בעזה ובין לראות חטופים בבית, נדמה (ע״י פרשנות מילולית של דבריך) שאתה בוחר באופציה 1 - תקן אותי אם אני מפספס פה משהו.

אם זו השורה התחתונה, שהמשך לחימה בעזה היא תוצאה עדיפה על חטופים בבית, אז זו דעה לגיטימית אבל ממש לא ברורה. מה פונקציית המטרה שלך? אני מניח שלראות עזתים מתים זה לא הקטע של ניקו, כנראה יותר העניין של חיסול חמאס. אם אתה מאמין שיש יותר התכנות להלחם בהם עד אחרון החמאסניקים (או לחלופין אובדן מסה קריטית עד כדי קריסה פנימית) מאשר האלטרנטיבה שמתישהו ייגמר לנו האשראי מבעלות הברית, אז זו דעה לגיטימית אבל מעט תמוהה בהינתן ההישגים המעוטים-יחסית שיש לנו אחרי 11 חודשים, ותחת ההבנה שהעצימות הגבוהה כבר מאחורינו. לי זה נראה יותר כמו משאלת לב מאשר אסטרטגיה ברת-קיימא, וכשאני מפקטר פנימה את אובדן חיי האדם (שלנו, הם לא מעניינים) אז זה נשמע לי כמו bad deal.

לחלק השני אני לא מתייחס כי החלק הראשון blocker והחלק השני הוא גם ככה נושא טעון ומורכב, וההודעה ארוכה ומשעממת מדי כמו שהיא :)

3. אני לא סגור על מה זו העסקה במתכונתה הנוכחית, אתה מתייחס להצעה האמריקאית? בכלליות אני כל הזמן רואה את התגובות סטייל (בהקצנה) ״אני נגד עסקה שתיתן לפלסטינים מדינה זכות שיבה ירושלים וטיסות חינם באלעל לכל החיים״ - כאילו זה מה שעומד על הפרק בכלל. סוג של זרימה עם ההטרלות של ביביהו.

ביבי, גדול הפוליטיקאים והאסטרטג מס׳1 בגלקסיה, לא מציג שום עסקה נורמלית בעצמו. רק בלבולי מח על נצחון מוחלט וכו׳. עוד כשלון (מיני רבים) בניהול המלחמה, הסכסוך, המדינה ובכלל.

**

ישראל אמורה להציע עסקה נורמלית, ולתת לחמאס לדחות אותה כי הם חבורה של פנאטים. ישראל לא ממש עושה אפילו את זה, כי הבייס כ״כ מורעל שדברים ״נורמליים״ כמו ״נפסיק להפוך אתכם למגרש חניה״ הם בגדר ייהרג ובל יעבור אצל רבים בציבור, ע״ע סעיף 2.1. שנכתב ע״י אדם שנמצא בבירור ברף העליון של הספקטרום ההשכלתי/רציונלי. אם הציבור הישראלי לא מוכן לשקול הפסקת לחימה בעזה, שלא יבלבל בשכל על חטופים בחיים, שיאמר שעדיף שהם ימותו מאשר שאנחנו נפסיק לכתוש את עזה ולפחות יהנה מהפירות של ״לא מבצעים מו״מ עם טרוריסטים״. הקטע הזה של עוגה שלמה לא עוזר לאף אחד, חוץ מביבי, ונראה לי שאנחנו מסכימים שלעזור לביבי זה לא באינטרס שלך ושל שארית הציבור הימני-רציונלי.

**

כבר לא מגיב לניקו - אלא תגובה כללית להמון מלל שנכתב כאן המון פעמים:

כל הדיבורים האלו על ״בואו נשקר להם, נכנס לעסקה ואז נשבור אותה 2 דק׳ אחרי שהחטופים בידינו״ מראה כמה עמוק חלחלה מנטליות zero-ownership של ביבי האפס. מדינות מערביות עולם 1 לא אמורות להתנהל כמו ארגוני טרור או מדינות עולם 3. למילים והסכמים יש משמעות. ביבי, האפס, הוא שקרן פתולוגי. לכן כולם שונאים אותו, ולכן הוא מוקף באמבות חדלות אישים ויכולות - אנשים חזקים/נורמליים לא מסוגלים לעבוד עם אדם שכאוס ושקרים הם המודוס אופרנדי שלו.

אם אני הייתי מקבל החלטות, הייתי מציע עסקה שהצד השני לא מבסוט עליה - אבל אמור להיות מסוגל לקבל. משהו סטייל הפסקת לחימה ונסיגה מדורגת בהינתן צ׳קפוינטס (כל החטופים כולם בשחרור מדורג), והידברות על פתרון קבע שהוא מדינה פלסטינית בקונסטלציה כלשהי, שוב, בתצורה מדורגת כי הם לא יקבלו שום דבר תוך חודש.

הצד השני הוא ארגון טרור, רוב הסיכויים שלא היה מסכים לעסקה שכזו - וזה היה נותן לנו עוד יותר רוח גבית להתנהל כפי שצריך להתנהל. מקל וגזר.

אבל רוב הישראלים מאמינים בשיטת המקל והמקל, מתפלאים שזה לא עובד, ומאשימים את העולם באנטישמיות ואנשים כמוני ב״חוסר הבנה״ או משהו בסגנון.

והזמן עובר, החטופים מתים, ישראל נשרפת והלב נשבר.

איזה בזבוז.

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הביביסטים וחלולי המוח לא קולטים בכלל את מידת הנזק הקולוסלי ששלטון ביבי עשה למדינה, אם לאחר ה-7 באוקטובר הם לא קלטו, גם כאשר תיפול כאן פצצת גרעין איראנית הם יאשימו מישהו אחר. המדינה התנהלה כי הדרג המדיני לא הפריעה לה, בערך, להתנהל והמגזר האזרחי והעסקי עשו את שלהם, ברגע שהחלק של המדינה היה אמור לבוא לביטוי, ב-7 באוקטובר והלאה, הכל קרס כמו מגדל קלפים "והמלך "שלנו התגלה כעירום. 

מספיק להסתכל על העבודה ששר המשפטים החלאה חושב שלא למלא פסיקה של בית המשפט העליון, אומרת דבר אחד, שכל אזרח יכול עכשיו שלא למלא שום פסיקה, לא להקשיב לאף שוטר ויאללה, כאוס מוחלט. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

לפני חצי שנה התווכחנו על זה שאתה אמרת לי שאין עסקה בגלל מפתח כזה או אחר של אסירים ואני אמרתי לך אז שזה הכל שקרים, כי המטרה האחת והיחידה של חמאס היא הישרדות ולכם הם לא יתפשרו על סעיף הפסקת הלחימה, שאגב עד היום לא התפשרו עליו. 

רגע, התמקחו על זה הרבה. אני עדיין אומר שלדעתי היינו צריכים פשוט להסכים. הפסקת הלחימה הזמנית, בתנאים שלהם, מה שזה לא יהיה, היה מחזיר לנו עוד אנשים חיים. 

ואנחנו כמובן לא יודעים על מה זה נופל היום. הסיבה שאתה לא יודע את התנאים, זה כי אם היית יודע את התנאים ועל מה זה נופל, אני חושב שהמחאות של עכשיו היו נראות קטנות. 

אבל, לאור זה שעברה חצי שנה ולא הרווחנו *כלום* בזמן הזה - היה צריך לקחת את העסקה עוד אז. כול עסקה. 

לפני שעה, ניקו פ. כתב:

כי אם אני שואל שאלות נמקשות על צד אחד זה אומר בהכרח שאני בצד האחר? 

לא, אני גם לא רואה את השאלות האלה כמקשות. פשוט זה מאוד מוזר לי שזה הופך לכך שאני רוצה להיכנע לחמאס. 

אני מסכים עם רוב מה אור כתב, ובאמת לא חושב שיש לי הרבה מה להוסיף, מה שכן השורות האחרונות של אור זה בדיוק "לעשות עסקה בתנאים של חמאס" - לפחות לפי מה שאתה כתבת.

שזה כאילו נשמע כסוג של בגידה כשכותבים את זה ככה. [אגב, אם זה מקל עליך, אין לי בעיה להיות הבוגד (כמו שאין לי בעיה להיות הקונספירטור)]

אבל לאור זה שאין לך פתרון, ולא הצעת שום דבר ריאלי (כפי שאור כבר פירט ותכלס גם אתה ציינת) - אתה סתם רוצה להשאיר את ישראל בלימבו הזה, שבו ברור שהחמאס מרוויח. 

בייסיקלי החמאס פלוס מדיניות של ה 15+ שנים האחרונות + חוסר החלטיות ויצרתיות וחוסר יצירת הזדמנויות של הממשלה הנוכחית יצרה מצב שהוא כולו win win לחמאס. 

אז אם כבר אנחנו מפסידים, היינו צריכים להיכנע לפני מלא זמן ולהציל כמה שיותר חטופים.

או

להכריז בזה הרגע שחטופים זה מגניב וזה, אבל החלטנו שלטובת הכלל אנחנו מוותרים על 101 אזרחים בעזה, ואז באמת עוברים מילימטר מילימטר, ואם מוצאים גופות - אלה החיים, אבל באמת מנקים, יוצרים וואקום ושמים מישהו שהעם הפלסטיני בעזה יקבל.

אבל בשביל זה צריך לדעת שזה ריאלי, ולהיות עם קוהונס. 

התנאי הראשון - לא יודע אם קיים

התנאי השני - יודע שלא קיים. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

אם הציבור הישראלי לא מוכן לשקול הפסקת לחימה בעזה, שלא יבלבל בשכל על חטופים בחיים, שיאמר שעדיף שהם ימותו מאשר שאנחנו נפסיק לכתוש את עזה ולפחות יהנה מהפירות של ״לא מבצעים מו״מ עם טרוריסטים״. הקטע הזה של עוגה שלמה לא עוזר לאף אחד, חוץ מביבי, ונראה לי שאנחנו מסכימים שלעזור לביבי זה לא באינטרס שלך ושל שארית הציבור הימני-רציונלי.

מסכים עם הרוב מלבד זה - אני לא חושב שתראה אנשים שאומרים להמשיך למגרש(LEMAGRESH, יענו חנייה) את עזה בהפגנות לשחרור החטופים. אני חושב שהעם עצמו מפוצל, בערך כמו שרואים בכנסת..

פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

1. אתה רושם ״כרגע״ ו״נק׳ הזמן הזו״ - לדעתי חשוב להיות מדויקים (לא בקטע של ניטפיקינג, כי זה מהותי): זה לא כרגע וזה לא נק׳ זמן, אין התכנות ל״חיסול חמאס״ בלי חיסול החטופים, כי החטופים בידי חמאס וכבר ראינו שהם מיישמים טקטיקת ״רצח אם ישנה התכנות לשחרור״. כולנו מכירים את הסטטיסטיקה של כמה הוצלו לעומת כמה מתו.

פלוני יכול להיות בעד חיסול חמאס במחיר חיי החטופים, אבל הקטע הזה של לרצות לחסל את חמאס ואת החטופים בבית זה ליטרלי לאכול עוגה ולהשאיר שלמה. נדמה לי שאני ואתה רואים עין בעין אבל חשוב להבין ולהפנים את זה אם מנסים לנהל שיח ענייני בין אלטרנטיבות גרועות.

2. יש סתירה מובנית, אתה אומר ״נכון לשלם כל מחיר״ ובד בבד אומר שאסור להפסיק להלחם. זה המשך ישיר של הגישה מ(1) מבחינת הרצון לאכול עוגה שלמה. אין קונסטלציה שהם משחררים לנו את קלף המיקוח היחיד שלהם בזמן שאנחנו כותשים את עזה, ולא ברור לי מניין הציפיה שהם יקבלו עסקה שליטרלי לא ניתן לקבל. זה מחזיר אותנו לסעיף 1 ולכך שבאלטרנטיבה בין להלחם בעזה ובין לראות חטופים בבית, נדמה (ע״י פרשנות מילולית של דבריך) שאתה בוחר באופציה 1 - תקן אותי אם אני מפספס פה משהו.

אם זו השורה התחתונה, שהמשך לחימה בעזה היא תוצאה עדיפה על חטופים בבית, אז זו דעה לגיטימית אבל ממש לא ברורה. מה פונקציית המטרה שלך? אני מניח שלראות עזתים מתים זה לא הקטע של ניקו, כנראה יותר העניין של חיסול חמאס. אם אתה מאמין שיש יותר התכנות להלחם בהם עד אחרון החמאסניקים (או לחלופין אובדן מסה קריטית עד כדי קריסה פנימית) מאשר האלטרנטיבה שמתישהו ייגמר לנו האשראי מבעלות הברית, אז זו דעה לגיטימית אבל מעט תמוהה בהינתן ההישגים המעוטים-יחסית שיש לנו אחרי 11 חודשים, ותחת ההבנה שהעצימות הגבוהה כבר מאחורינו. לי זה נראה יותר כמו משאלת לב מאשר אסטרטגיה ברת-קיימא, וכשאני מפקטר פנימה את אובדן חיי האדם (שלנו, הם לא מעניינים) אז זה נשמע לי כמו bad deal.

לחלק השני אני לא מתייחס כי החלק הראשון blocker והחלק השני הוא גם ככה נושא טעון ומורכב, וההודעה ארוכה ומשעממת מדי כמו שהיא :)

3. אני לא סגור על מה זו העסקה במתכונתה הנוכחית, אתה מתייחס להצעה האמריקאית? בכלליות אני כל הזמן רואה את התגובות סטייל (בהקצנה) ״אני נגד עסקה שתיתן לפלסטינים מדינה זכות שיבה ירושלים וטיסות חינם באלעל לכל החיים״ - כאילו זה מה שעומד על הפרק בכלל. סוג של זרימה עם ההטרלות של ביביהו.

ביבי, גדול הפוליטיקאים והאסטרטג מס׳1 בגלקסיה, לא מציג שום עסקה נורמלית בעצמו. רק בלבולי מח על נצחון מוחלט וכו׳. עוד כשלון (מיני רבים) בניהול המלחמה, הסכסוך, המדינה ובכלל.

**

ישראל אמורה להציע עסקה נורמלית, ולתת לחמאס לדחות אותה כי הם חבורה של פנאטים. ישראל לא ממש עושה אפילו את זה, כי הבייס כ״כ מורעל שדברים ״נורמליים״ כמו ״נפסיק להפוך אתכם למגרש חניה״ הם בגדר ייהרג ובל יעבור אצל רבים בציבור, ע״ע סעיף 2.1. שנכתב ע״י אדם שנמצא בבירור ברף העליון של הספקטרום ההשכלתי/רציונלי. אם הציבור הישראלי לא מוכן לשקול הפסקת לחימה בעזה, שלא יבלבל בשכל על חטופים בחיים, שיאמר שעדיף שהם ימותו מאשר שאנחנו נפסיק לכתוש את עזה ולפחות יהנה מהפירות של ״לא מבצעים מו״מ עם טרוריסטים״. הקטע הזה של עוגה שלמה לא עוזר לאף אחד, חוץ מביבי, ונראה לי שאנחנו מסכימים שלעזור לביבי זה לא באינטרס שלך ושל שארית הציבור הימני-רציונלי.

**

כבר לא מגיב לניקו - אלא תגובה כללית להמון מלל שנכתב כאן המון פעמים:

כל הדיבורים האלו על ״בואו נשקר להם, נכנס לעסקה ואז נשבור אותה 2 דק׳ אחרי שהחטופים בידינו״ מראה כמה עמוק חלחלה מנטליות zero-ownership של ביבי האפס. מדינות מערביות עולם 1 לא אמורות להתנהל כמו ארגוני טרור או מדינות עולם 3. למילים והסכמים יש משמעות. ביבי, האפס, הוא שקרן פתולוגי. לכן כולם שונאים אותו, ולכן הוא מוקף באמבות חדלות אישים ויכולות - אנשים חזקים/נורמליים לא מסוגלים לעבוד עם אדם שכאוס ושקרים הם המודוס אופרנדי שלו.

אם אני הייתי מקבל החלטות, הייתי מציע עסקה שהצד השני לא מבסוט עליה - אבל אמור להיות מסוגל לקבל. משהו סטייל הפסקת לחימה ונסיגה מדורגת בהינתן צ׳קפוינטס (כל החטופים כולם בשחרור מדורג), והידברות על פתרון קבע שהוא מדינה פלסטינית בקונסטלציה כלשהי, שוב, בתצורה מדורגת כי הם לא יקבלו שום דבר תוך חודש.

הצד השני הוא ארגון טרור, רוב הסיכויים שלא היה מסכים לעסקה שכזו - וזה היה נותן לנו עוד יותר רוח גבית להתנהל כפי שצריך להתנהל. מקל וגזר.

אבל רוב הישראלים מאמינים בשיטת המקל והמקל, מתפלאים שזה לא עובד, ומאשימים את העולם באנטישמיות ואנשים כמוני ב״חוסר הבנה״ או משהו בסגנון.

והזמן עובר, החטופים מתים, ישראל נשרפת והלב נשבר.

איזה בזבוז.

אני לא רוצה לומר כרגיל אבל...

כרגיל אתה לוקח בליל דעות מכניס אותם לסיר אחד ומערבב טוב טוב עד שלא מובן מה אתה רוצה להגיד 

כמובן מוסיף את משפט המחץ שלך על מקל וגזר 

• רעיון גרוע 1
  • תוכן חדש...