Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxx

לא יודע אם תאהב את הרעיון - אבל אין לי מושג מה כתבת הודות לסינון המעולה של נטפרי - זה כל מה שאני רואה,

בכל מקרה אני לא מאמין שחיפשת תגובה ככה שזה לא משנה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

לא יודע מה זה נטפרי, אז אני לא יכול להגיב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שאלתי אותו, זה מה שקורה כשנותנים לבוט לסנן תוכן. כנראה שיש לו בעיה עם אלוהים, מסתדר רק עם אלוקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

זה סבבה מוסר פנימי,

אבל ברור שמוסר פנימי לא מספיק לשמור על סדר, אנשים יכולים לרצוח על זה שעקפו אותם בכביש - עם מוסר פנימי או בלעדיו,

ולכן חייבים משטרה שתאיים על הרוצח מלעשות דברים כאלו.

הדת חותרת למטרה שהסיבה שלא תרצח לא תהיה בגלל המשטרה, אלא בגלל המוסר הפנימי שלך - במקרה של התורה - כי אלוקים לא מרשה לרצוח.

לא חייבים משטרה, ואלוהים זה לא מוסר פנימי- אלוהים זה לפחד מאבא'לה דמיוני עם מקל דמיוני במקום מאבאל'ה אמיתי עם מקל אמיתי.

מוסר פנימי זה להתעלות על הפחד מעונש ולא לבצע מה שרע בגלל ההבנה שזה רע.

במקרה של רצח- ההבנה שרצח עבור קיום האינטרס האישי של אדם באותו הרגע מזיק כל כך הרבה יותר מלוותר על האינטרס האישי, ולא משנה כמה זה חורה לנו.

מזיק לאדם אחר, מזיק לסביבה המיידית של הנפגע ומזיק לחברה בכלל. זה לא שאנחנו צריכים לפחד מלרצוח, אנחנו צריכים לא לרצות לרצוח. לשלול ולהוקיע את הרעיון.

אם אתה מגיע למצבים שאתה ממש חושב לעצמך "וואלה הייתי מוריד ת'בנאדם הזה עכשיו אם לא היה לי עונש מאבאל'ה בשמים" אז סלח לי, אבל מוסר זה לא הצד החזק שלך (או של האדם שחושב ככה)

יש לא מעט חברות לאורך ההיסטוריה שהתקיימו (ומתקיימות) ללא כוח שיטור די בהצלחה, רובן נכחדו למעשה בגלל גורם חיצוני.

זה נכון בהחלט שככל שחברה כלשהי תהיה גדולה יותר יהיה קשה יותר לנהל מתכונת כזו, אבל זה כבר חוק המספרים הגדולים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 20.4.2023 בשעה 10:25, mikyl כתב:

ההבדל היקרי בין בן אדם דתי לאתאיסט זאת אמונה/חוסר אמונה בקיום של ישות אלוהית ולא העדר ערכים. בהגדרה. חלק מאותם ערכים יכולים להיות חופפים וחלקם לא. גם סדר עדיפויות יכול להיות שונה.  

בתאריך 20.4.2023 בשעה 08:16, falou כתב:

אוקי. ומאיפה מגיעים הערכים הללו ואיך אתה כופה אותם כשסתם לא מתאים לזה או אחר לקיים אותם?

כלומר, מהיכן ההכרח לחיות חיים ערכיים, אפילו אם יש ערכים שנסכים עליהם?

אני לא זוכר איזה פילוסוף אמר את זה, אבל מי שלא יכול להשבע באלוהים, למה שתאמין למילה שלו?

ברור שלא. תקרא לזה כדאיות/אילוצים שנוצרים בחיים משותפים. גם אצל חיות ומניח אצל בן אדם הקדמון. מה שנקרא חיי להקה. דת הגיע אחרי זה.

אין לי ספק שהיא הגיעה אחרי זה. אבל למה אתה חושב שהדת היא מומצאת ולא ההמשך הטבעי של האבולוציה של המוסר האנושי?

לכל חברה אנושית עם הכללים/חוקים משלה.

בתאריך 20.4.2023 בשעה 08:16, falou כתב:

וכל חברה שווה וכל החוקים שווים?

כלומר, המוסר הנאצי והמוסר האסקימוסי, טובים באותה מידה?

הכל יחסי, אין טוב ורע מוחלטים?

אין שום מכנה משותף נדרש?

אין היררכה?

אפשר לבחור בכל ערך או סט של ערכים ולעשות מה שרוצים? להרכיב אותו בעצמך, כמו שניטשה אמר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

לסינון המעולה של נטפרי

זה מדגים בדיוק למה אנחנו בדו שיח של חרשים.

הוא לא כתב שום דבר שהיה אמור לפגוע בבן אדם בוגר, אבל אתם מסתגרים מאחורי חומות. יוצאים מהחומות רק כשצריך לסחוט מאיתנו כסף.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 42 דקות, falou כתב:

אוקי. ומאיפה מגיעים הערכים הללו ואיך אתה כופה אותם כשסתם לא מתאים לזה או אחר לקיים אותם?

כלומר, מהיכן ההכרח לחיות חיים ערכיים, אפילו אם יש ערכים שנסכים עליהם?

כבר כתבתי, ערכים באים מחינוך שקיבלת במשפחה ובסביבה בה גדלת. ומאיפה באים 10 הדיברות וכל השאר?

איך אתה כופה אותם? כופים תמיד באותה דרך, לא משנה אם אתה דתי או חילוני. בכוח הזרוע, איומים ופחד. פחד מהחוק של אנשים או מהחוקי אלוהים.

לפני 42 דקות, falou כתב:

אני לא זוכר איזה פילוסוף אמר את זה, אבל מי שלא יכול להשבע באלוהים, למה שתאמין למילה שלו?

ולמה שתאמין למי שיכול להישבע באלוהים? אם אני אשבע באלוהים תאמין לי?

לפני 42 דקות, falou כתב:

אין לי ספק שהיא הגיעה אחרי זה. אבל למה אתה חושב שהדת היא מומצאת ולא ההמשך הטבעי של האבולוציה של המוסר האנושי?

אין דת בלי אלוהים/ישות אלוהית. אם אתה לא מאמין ב"אנכי ה' אלוהיך" אז מה שנשאר  זאת באמת אבולוציה של המוסר בחברה אנושית. וכדאי לכפות לקיים אותו על זה או אחר כשסתם לא מתאים להם המציאו את השוטר הווירטואלי.

לפני 42 דקות, falou כתב:

וכל חברה שווה וכל החוקים שווים?

כלומר, המוסר הנאצי והמוסר האסקימוסי, טובים באותה מידה?

הכל יחסי, אין טוב ורע מוחלטים?

אין שום מכנה משותף נדרש?

אין היררכה?

אפשר לבחור בכל ערך או סט של ערכים ולעשות מה שרוצים? להרכיב אותו בעצמך, כמו שניטשה אמר?

לא מבין למה בדיוק אתה חותר ואיך זה קשור לדיון. 

פורסם
לפני 9 דקות, mikyl כתב:

כבר כתבתי, ערכים באים מחינוך שקיבלת במשפחה ובסביבה בה גדלת.

יפה. ומאיפה הם הגיעו לשם?

מההורים שלהם, וההורים של ההורים שלהם... שהיו דתיים. כולם.

האמונות והערכים שלך הוא בסה״כ אבולוציה של רעיונות שהיו קודם. רעיונות טובים ומוצלחים, אחרת אתה (החברה שלך, אלו שחולקים איתך את הרעיונות הללו) לא תשרדו או שהצאצאים שלך לא יישרדו.

כלומר, אפשר להניח, רציונאלית, שאם תרבות/דת מסויימת קיימת, זה בגלל, לפחות בעבר, היה בה תועלת. כלומר, הסיפור שהיא סיפרה על העולם ושאותו קיבלו אנשים אפשר להם לשרוד, כפרטים וכחברה.

מכאן לא ברור לי הזלזול בדת והצמצום שלה. מדובר במערכת אמונה, ערכים ומנהגים מאוד מוצלחת, במבחן התוצאה, ואפילו הבסיס עליו עומדים האמונות והערכים שלך היום, אותם אלו שאתה לוקח כמובן מאליו.

לפני 13 דקות, mikyl כתב:

איך אתה כופה אותם? כופים תמיד באותה דרך, לא משנה אם אתה דתי או חילוני. בכוח הזרוע, איומים ופחד. פחד מהחוק של אנשים או מהחוקי אלוהים.

אתה רוצה להגיד לי שערכים קיימים רק אם הם נכפים בכוח הזרוע?

אם תוכל לגנוב או לאנוס בידיעה שלא ייתפסו אותך, תעשה את זה?

אם אתה רק משקר למישהו, אפילו שקר לבן, אתה לא מרגיש איזו... אי נוחות? גם אם אין מצב שייתפסו אותך?

מה אתה אומר, המוסר קיים רק ע״י מערכת חוקים חיצונית לנפש שלך?

באמת?!

לפני 15 דקות, mikyl כתב:

אין דת בלי אלוהים/ישות אלוהית.

בוודאי שיש. אם כי היישות האלוהית נחוצה במידה רבה, כי לרב דת מציגה אידיאל והאלוהים ושליחיו מציגים את האידיאל.

לפני 16 דקות, mikyl כתב:

אם אתה לא מאמין ב"אנכי ה' אלוהיך" אז מה שנשאר  זאת באמת אבולוציה של המוסר בחברה אנושית

ומה מונע ממך להתכחש אליה ולבחור בנהליזים במקום?

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

כנראה סיבה טובה מאוד שאתה לא זוכר את השם של הפילוסוף הזה, אתה פאלו מאמין למשפט הזה?

לפני שעה, falou כתב:

אבל למה אתה חושב שהדת היא מומצאת ולא ההמשך הטבעי של האבולוציה של המוסר האנושי?

לא הבנתי את המשפט- דת לא יכולה להיות גם מומצאת וגם המשך טבעי של האבולוציה של המוסר האנושי? ואם היא אכן אבולוציה של המוסר, לא נעשתה מאז עוד אבולוציה של המוסר? כמו למשל איסור על נישואי קטינות? איסור על ביגמיה שהייתה נפוצה?

למה ננעלת דווקא על הדת? כי היא תמיד הייתה קיימת כל כך הרבה שנים אז היא בטוח נכונה?

גם הרבה שנים האמינו שכדור הארץ הוא שטוח ומהווה את מרכז העולם,  בסדרי גודל יותר שנים מאשר שידעו אחרת, האם זה אומר שזה בהכרח נכון?

פורסם
לפני 18 דקות, mikyl כתב:

לא מבין למה בדיוק אתה חותר ואיך זה קשור לדיון. 

אתה מבקר חמור של אורך החיים הדתי ולא ברור לי למה אתה חושב שהאמונה שלהם פחות טובה ונכונה משלך.

Just now, flytomars כתב:

כנראה סיבה טובה מאוד שאתה לא זוכר את השם של הפילוסוף הזה, אתה פאלו מאמין למשפט הזה?

קאנט. זה היה קאנט. באמת איזה אידיוט חסר משמעות...

אם אני מאמין למשפט הזה... במידה רבה, כן.

לפני 9 דקות, flytomars כתב:

למה ננעלת דווקא על הדת? כי היא תמיד הייתה קיימת כל כך הרבה שנים אז היא בטוח נכונה?

לא השתמשתי בכלל במילה ״נכונה״. נגיד - מועילה.

בכלל, מה זה ״נכונה״?

אני לא ננעלתי על ״הדת״. אני חושב שאי אפשר לנהל דיון על ״הדת״ כי זה כמו המשל של הפיל. להגיד ״הדת הביאה מלחמות״ זה כמו להגיד ״התרבות האנושית הביאה מלחמות״. זו אמירה כללית מדי, וככזו, לא מלמדת דבר. 

אם לצמצם, אני חושב שכדי להבין את הקונפליקט בחברה הישראלית, צריך להבין את אורח החיים הדתי מהבחינה של התועלת (הרבה) שלו לפרט. כשתבין אתה זה, תכבד אותו. כשתכבד אותו, תוכל לנהל איתו מו״מ מועיל בתום לב. 

אם אתה מניח, מראש, שאין לו תום לב, כי מערכת האמונה שלו היא שגויה/מושחתת, אז אין לך בסיס למו״מ.

באמונתי אני, אני פלורליסט. מה שאומר שאני מקבל את המגוון, אפילו חושב שהוא כדאי, אפילו נהנה ממנו. וככזה, מנסה למצוא את הבסיס המשותף. אחרת חברה מתפרקת.

• אהבתי 1

פורסם

עצרת המליון. ביום חמישי.

20230421_111642.thumb.jpg.531232774fcdf716fc0519596011becd.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המליון? זה לא היה כבר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...