Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

אבל המחבל שם, בפוטנציאל עם עוד מחבלים. לא תהרוג אותו עכשיו הוא יתקוף עוד חיילים. 

תן לנו פינג כשאתה מבין שמה שאתה אומר זה שלחמאס יש כל זכות לטווח את עזריאלי בגלל הקרייה

מציאות בינארית, הלוואי עלי, נשמע כ"כ יותר פשוט

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

בפועל הבעיה תהיה גדולה יותר אם לא יעשו את זה כי אין סיכוי אמיתי לגייס אותם. 

יש פה טעות שנגררת מקום המדינה ואי אפשר לתקן אותה בזבנג. אם רוצים לשלם אותם בחברה, עדיף לנו שיעשו משהו במקום להיות חסרי תועלת בישיבה עד גיל 26.

עקרונית כבר יש פה אזרחים ששווים יותר ופחות, כולם יודעים את זה והחיים ממשיכים. זה המצב הנתון. להכיר בזה רשמית זאת התחלה של הפיתרון.

@flytomarsזה גם אינטרס של החילונים שהחרדים יעבדו. 

מה הבעיה לגייס אותם בגיל 18 לשירות לאומי? כנל ערבים. 

לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

זה כבר קורה יותר מעשור שפשוט משחררים חצי מהמלשבים החילוניים

אז די להתייפף

אתה לא מבין את ההבדל בין פטור ממסדי גורף לבין אנשים פרטנים, או שאתה המתייפיף פה?

אני לא הייתי מגייס את הילד שלי במצב הנוכחי..

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

עדיף לנו שיעשו משהו במקום להיות חסרי תועלת בישיבה עד גיל 26.

מהצד המעשי זה נכון.

אבל בא נחשוב מכיוון אחר. נגיד שהחלום שלי ושל יבגני ועוד רבים יתגשם, ו90% מהחרדים שמגיעים לגיל 18 יצאו לעבודה או ללימודים.

זו התגשמות חלקית, כי אנחנו מוותרים להם על השירות, אבל נגיד שמוכנים לבלוע את זה, תמורת זה שיהפכו למגזר מועיל שמפרנס את עצמו.

נקפוץ עשר שנים קדימה: בחור חילוני מסיים שירות צבאי בגיל 21, אולי 22 אם גם עשה שנת קבע. רוצה להיכנס לשוק העבודה ומגלה שהוא מתחרה בחרדים בגילו, עם 3 שנות נסיון.

כנ״ל מי שמסיים אוניברסיטה בגיל 26 ומתחרה בחרדי אקדמאי בן 22.

מה לדעתך זה יעשה למוטיבציה לשרת בצבא? ועוד לאלו שנחשבים ל״איכותיים״ (בעלי יכולות אישיות גבוהות)?

אז אומרים לנו נפצה את המשרתים בשכר של כמה אלפי שקלים בחודש. אז:

1. זה לא באמת שווה ערך לאובדן שנים בשוק העבודה

2. זה יבוא מכספי המיסים, שאותם מי משלם?

אין לי תשובה ברורה מה עדיף. רק מצביע על הבעיתיות של המתווה הזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

על זה שרבע מתקציב התשתיות הולך לטובת 5% מהאזרחים (יו"ש)?

כן, נגיד.

נגיד זה מול התוספת לתחבורה הציבורית.

אגב מאוד מעניין אותי איך מירי -פנקס כחול- רגב לא דואגת לציבור הנהגים ועובדי התחצ בישראל. איך זה עובד?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, MZN כתב:

מה הבעיה לגייס אותם בגיל 18 לשירות לאומי? כנל ערבים

יש לך כלא מספיק גדול בשביל כל הסרבנים שתקבל? ומה זה שירות לאומי בכלל? מה הגדרת התפקיד ולמה צריך את זה אם אפשר להעסיק אנשים בשכר שיעשו את זה?

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אומרים לנו נפצה את המשרתים בשכר של כמה אלפי שקלים בחודש. אז:

1. זה לא באמת שווה ערך לאובדן שנים בשוק העבודה

2. זה יבוא מכספי המיסים, שאותם מי משלם?

אין לי תשובה ברורה מה עדיף. רק מצביע על הבעיתיות של המתווה הזה.

הפיצוי צריך להיות שווה את זה. 

וזה לא שכל חרדי שמתחיל לעבוד בגיל 21 יצבור ניסיון בשוק העבודה שחייל משוחרר לא, כי שניהם צריכים ללמוד. לחייל יהיה יתרון משמעותי כי הלימודים שלו מסובסדים בזכות השירות.

ברור שזה לא חד קרן שמחרבן קשת בענן אבל זה עדיף ממה שיש היום לדעתי.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, MZN כתב:

אתה לא מבין את ההבדל בין פטור ממסדי גורף לבין אנשים פרטנים, או שאתה המתייפיף פה?

אני לא הייתי מגייס את הילד שלי במצב הנוכחי..

התייפיפות זה לרצות להמשיך את התוכנית שפשוט מקדמת אותם לעוני ואותנו למימון אוטומטי של חרדים ועל הדרך להתאבד על משהו שלא עבד, עובד ויעבוד.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

רוצה להיכנס לשוק העבודה ומגלה שהוא מתחרה בחרדים בגילו, עם 3 שנות נסיון.

כנ״ל מי שמסיים אוניברסיטה בגיל 26 ומתחרה בחרדי אקדמאי בן 22.

מה לדעתך זה יעשה למוטיבציה לשרת בצבא? ועוד לאלו שנחשבים ל״איכותיים״ (בעלי יכולות אישיות גבוהות)?

מצד אחד אני מבין ומסכים.

מצד שני, אנשים יעדיפו אנשים כמוהם. מנהלים חרדים יעדיפו חרדי כמוהם (בטח אם ניקח בחשבון את כול עיניין ה "עקרונות והערכים" שלהם). 

וחילונים שחשוב להם בצבא יעדיפו מישהו ששירת.

נכון, אסור להפלות. אבל אני לא ילד.

בסופו של דבר, גם התוצאה הזאת לא רצויה. ואז אנחנו נכנסים שוב לרחוב ללא מוצא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

איזה חרא זה לחזור לגיל הטיפעשרה רק כשזה מדובר במדינה שלא יודעת מהי ומה הדרך שלה.

מעניין מתי מגיעים לחלק הזה בגיל של צביעה של השיער לסגול, ללכת לסנטר, לשמוע מטאל ולעשן וויד במגרש משחקים.

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

התייפיפות זה לרצות להמשיך את התוכנית שפשוט מקדמת אותם לעוני ואותנו למימון אוטומטי של חרדים ועל הדרך להתאבד על משהו שלא עבד, עובד ויעבוד.

רק חייב לציין שאני דווקא מעדיף לשחרר אותם אוטומטית ישר בגיל 18, לבטל את כל התוכנית אומנותו תורתו או כל תוכנית שקשורה לשילוב חרדים/דתיים/סמי-דתיים בצבא, לבטל קצבאות ילדים גם מהילד הראשון, לבטל תוכנית השיניים החינמית עד גיל 7, לבטל את ההעברה החודשית של 50 שקל לקופ"ג/קה"ש, לבטל נקודות זיכוי על ילדים, לבטל חוק חינוך חובה חינם עד לגיל 6 ובשביל סיום מתוק לשרוף את ההסתדרות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 51 דקות, SlowRide כתב:

@flytomarsזה גם אינטרס של החילונים שהחרדים יעבדו. 

זה ברור לי, (שיעבדו לא בשחור בכל מקרה, ובעבודות נורמליות שלא יכולות לחפף עם התלוש)

השאלה הייתה מה האינטרס של החרדים להעביר את זה עכשיו, או לפחות להנהגה החרדית-

זה לא אינטרס שלהם שילמדו כמה שיותר? עכשיו ילמדו עד 23 במקום 26, בעצם הם מודים שמטרת הפטור זה רק להתחמק מהצבא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

מצד אחד אני מבין ומסכים.

מצד שני, אנשים יעדיפו אנשים כמוהם. מנהלים חרדים יעדיפו חרדי כמוהם (בטח אם ניקח בחשבון את כול עיניין ה "עקרונות והערכים" שלהם). 

וחילונים שחשוב להם בצבא יעדיפו מישהו ששירת.

נכון, אסור להפלות. אבל אני לא ילד.

בסופו של דבר, גם התוצאה הזאת לא רצויה. ואז אנחנו נכנסים שוב לרחוב ללא מוצא.

אז מה עם יעדיפו אנשים כמוהם? 

התוצאה הזאת יותר רצויה ממה שיש עכשיו כי יהיו לך יותר משלמי מיסים. 

פורסם
לפני 5 דקות, flytomars כתב:

זה ברור לי, (שיעבדו לא בשחור בכל מקרה, ובעבודות נורמליות שלא יכולות לחפף עם התלוש)

השאלה הייתה מה האינטרס של החרדים להעביר את זה עכשיו, או לפחות להנהגה החרדית-

זה לא אינטרס שלהם שילמדו כמה שיותר? עכשיו ילמדו עד 23 במקום 26, בעצם הם מודים שמטרת הפטור זה רק להתחמק מהצבא?

זו חתיכת שעת כושר לשנות את החוק ושהם יהיו מרוצים ממנו.

אני מודע ומודה שיש סיכונים בכך שהם יסנדלו עוד יותר תקציבים בעקבות הורדת הגיל.

אני גם מודה שבעבר רציתי שהם יגויסו אבל אז הבנתי שכמות המיסים/תקציבים עכשווים ועתידיים שנחסוך בכך שנשחרר אותם, יעשה רק טוב.

אסור לשכוח שחייבים לייעל את השירות הצבאי, לייעל את הצבא ונכין אותו למערכה הבאה - יעשה רק טוב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

תן לנו פינג כשאתה מבין שמה שאתה אומר זה שלחמאס יש כל זכות לטווח את עזריאלי בגלל הקרייה

מציאות בינארית, הלוואי עלי, נשמע כ"כ יותר פשוט

זה לא מה שהוא אומר ואתה משחק פה בלצייר סימטריה עקומה.

כשצה"ל תוקף מטרות צבאיות הוא תוקף מטרות צבאיות ולפעמים בטעות או לצערנו יש אזרחים בלטי מעורבים שנהרגים.
כשחמאס תוקף הוא תוקף אזרחים בלטי מעורבים בכוונת תחילה ולפעמים בטעות הוא אולי יפגע במטרות צבאיות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה היתה שחמאס יכולים לתרץ ירי על עזריאלי בטענה שכיוונו על מטרה צבאית. 

• אהבתי 2

פורסם

https://hm-news.co.il/354290/

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, יותר מביך מערוץ 14.

https://www.ynet.co.il/news/article/sjnahttm2#autoplay

מאות אנשים ברחובות! מפגינים כנגד המהפכה המשפטית.

עשרות אנשים(50,60 ואני מפרגן פה)הולכים להפגין מול הבית של אהרן ברק, בנאדם שכבר לא בבג"ץ 17 שנה.

כן, קראתי מה שהוא אמר בעד ההפגנות. אח"כ הם ילכו להפגין מול הבית של רון חולדאי גם?

מביך.

• תוכן חדש...