Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שפישטתי תודעה להבנה שיש עצמי, יש זולת שהוא עצמי נוסף, יכולת לדמיין את העצמי על ציר זמן. יענו, היכולת לחשוב, אפילו בתמונות, על מה שיהיה.

למשל, האם יש חיה שתחליט לרעוב כדי לשמור מזון לאח"כ, בהתאם לנסיבות, ולא באופן אינסטנקטיבי, זו דוגמא.

לפני 33 דקות, ניקו פ. כתב:

יש גם פוליטיקה אצל בעלי חיים (קטלנים מסוימים למשל צריכים לבחור האם הם נצמדים למטריארכית שיודעת איפה יש מזון וחיים בצל שלה, או יוצאים לדרך עצמאית שהסיכון והתועלת בה גדולים יותר),

בו. זה לא "פוליטיקה".

ההתנהגות האנושית הכי מורכבת שאני מכיר בבע"ח אלו חבורות החיסול של שימפנזים של כאלו מקבוצות אחרות. זה דורש התארגנות ונטול כל תועלת מיידי.

מעבר לזה, יש המון דוגמאות להתנהגויות שהן בבסיס ההתנהגות האנושית גם בבע"ח, אבל זו עדיין לא תודעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אז זה קצת בעייתי כי אנחנו לא יכולים לדעת אם קטלן יושב וחושב מה יהיה בעתיד. סביר שלא נדע גם בקרוב. 

בעלי חיים לא מונעים מאינסטינקטים בלבד. חלקם משתעממים, חלקם נוקטים בפעילויות שלפעמים יש לו ערך ולפעמים הן סתם להפגת שעמום. האם בזמן הזה הם תוהים על החיים? לא יודע. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

לא בתקופת האימפריה המונגולית. המונגולים שהתיישבו באיזורים איסלמים, התאסלמו. אלו שכבשו את סין, נטמעו בדת ובתרבות הסינית.

אותם בוריאטים שהם מונגולים מיושבים בסיביר נמצאים תחת שילטון רוסי (נוצרים האורתודוקסים) ממאה ה-16 והם עדיין בודהיסטים. גם הודים שהיו תחת שילטון הבריטי בערך מאותם שנים לא קיבלו את הכנסייה הקתולית. סינים שנחשפו לנצרות לפני קרוב ל-200 שנה עדיין שומרים על הדת שלהם. 

לפני 3 שעות, falou כתב:

בוודאי שאפשר. זה נדבך מרכזי בתפיסה האידיאולוגית.

אז בוא נגיד שדת זה נדבך מרכזי בתפיסה האידיאולוגית באירן ומדינות של מפרץ הפרסי. לא מודל לחיקוי מבחינתי.

לפני 3 שעות, falou כתב:

מכיוון שנכשלתי בניסיון לגרום לך להבין מה מקור הגישה שלהם ואתה מתעקש לראות בלעומתיות שלהם בעיקר זלזול כלפי הציבור לו אתה שייך, אני עובר לצד הפרקטי ושואל - כן. מה האלטרנטיבה שאתה מציע?

מקור הגישה שלהם הוא בדיוק כמו מקור הגישה שלי - IMPRITING (החתמה/הטבעה) בתקופות הקריטיות בגיל צעיר. אצל חיות זה אי אפשר או כמעט אי אפשר לשנות אחר כך. אצל בני אדם כן, אבל בקושי רב. מכאן חוזרים בתשובה/שאלה באחוזים מאוד נמוכים. אבל את האמת זה לא מעניין אותי עד שלא מנסים לתפוס עלי אפוטרופוס. אני גם לא מעוניין  להתערב בחיים שלהם, חיה ותן להיות. מה האלטרנטיבה שאני מציע? לא חייבים להמציא את הגלגל. בדיוק כמו במדינות מערביות דמוקרטיות שאני רואה בהן מודל לחיקוי. הפרדת דת מהמדינה ושיקיימו את עצמם בדיוק כמו במקומות אחרים וכמו שאר אזרחי מדינת ישראל. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איזה כיף לנו

קיצוצים והעלאות מיסים בדרך? באוצר צופים גידול חריג בגירעון (ynet.co.il)

גם ככה הכל יקר כבר אחרי כל ההעלאות והריביות, אז למה שלא ימשיכו לייקר עוד את החיים העלובים כאן?

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, Shmulik_Miata כתב:

איזה כיף לנו

גם ככה הכל יקר כבר אחרי כל ההעלאות והריביות, אז למה שלא ימשיכו לייקר עוד את החיים העלובים כאן?

שלא יספרו לך סיפורים, זה הכל בגלל המפגינים האנרכיסטים 

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, Shmulik_Miata כתב:

איזה כיף לנו

טפי. הכל בגלל הממשלה הקודמת. רק בעיות השאירה...

• מצחיק 1
פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

אז זה קצת בעייתי כי אנחנו לא יכולים לדעת אם קטלן יושב וחושב מה יהיה בעתיד. סביר שלא נדע גם בקרוב. 

בעלי חיים לא מונעים מאינסטינקטים בלבד. חלקם משתעממים, חלקם נוקטים בפעילויות שלפעמים יש לו ערך ולפעמים הן סתם להפגת שעמום. האם בזמן הזה הם תוהים על החיים? לא יודע. 

מה הם חושבים אנחנו עוד לא יודעים, אבל אין להם דפוסי התנהגות שמדגימים יכולת כזו.

למשל, חיה שתסבול רעב מתוך ידיעה שבעתיד יהיה עוד פחות מזון וצריך לשמור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, falou כתב:

מה הם חושבים אנחנו עוד לא יודעים, אבל אין להם דפוסי התנהגות שמדגימים יכולת כזו.

למשל, חיה שתסבול רעב מתוך ידיעה שבעתיד יהיה עוד פחות מזון וצריך לשמור.

ערוץ נשיונל ג'אוגרפיק ממני והלאה, אבל זה לא בדיוק מה שסנאים עושים לפני החורף?

פורסם
לפני 52 דקות, samg כתב:

טפי. הכל בגלל הממשלה הקודמת. רק בעיות השאירה...

לגמרי, תאמין לי, השמאל הרס כל חלקה טובה שהיתה כאן.

רק ביבי !!!

• מצחיק 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

ביביסטים מפיצים פייק ניוז על הפגנות שמאל ממומנות.

רוטמן קורא למפגינים להגיע בהסעות ממומנות מכל רחבי הארץ (בעיקר התנחלויות).

איפה גדי שיתלונן על הצביעות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, Shmulik_Miata כתב:

איזה כיף לנו

שלא יהיה בילבול זה הכל בגלל מצעדי הגאווה והשיקסות שמתרוצצות ברחבי תל אביב.

אם כולנו היינו שומרים מצוות אז אלוהים היה אוהב אותנו והיה יורד כסף מהשמיים והכל היה בסדר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

איזה כיף לנו

נו מה חשבו שיקרה?

מצד אחד מגדילים את הבזבזת לאוכלוסיית שתורמות פחות מצד שני ההכנסות יורדות וכל מה ששר האוצר אומר (לכאורה) זה: "יהיה בסדר בעזרת הש"ם... רק שאנשים לא הבינו שבהש"ם שהוא  כניראה התכוון אולי ל: "הטלת שלל מיסים" לכיסוי הגירעון...

*שפיתאום לא יפגעו לי אנשים מהומור קטן בבקשה...

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • מצחיק 4

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

ביביסטים מפיצים פייק ניוז על הפגנות שמאל ממומנות.

יושב איתי מישהו בקיוביק שטוען שנתקל ממקור ראשון כבר בשלושה אנשים שונים שקיבלו כסף (בין 500 ל750 שקל) ושגם ראה צילום מסך של ההעברות, איך מתווכחים עם כזה דבר?

פורסם (נערך)

הופה.

אני גם מוכן. 100 יורו + 40 נסיעות + עוד כמה יורו לקצת אוכל ואני גם מגיע לאמסטרדם להפגין בסופשים.

מוכן להגיע גם בימים עם קצת גשם.

מספר חשבון בפרטי,

תודה.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...