Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מצד שני, הייתי מאוד שמח אם בשנייה שהוא נורה הגדוד שלו היה תוקף את המרפאה ומשמיד אותה על כל מי שיכול להיות בה, כולל ילדים.

שמע, זה הדבר הכי עצוב שקראתי בכמה שנים האחרונות. אני שמח שאתה מגיב בקארזפורום ולא מחט שיריון. 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

התחושה היא שאין יותר ממלכתיות, אין יותר אחידות, הכל כשר למען המטרה. ימים שהיו קדושים הפכו להיות סתם עוד יום שלישי.

בלי יותר מדי whataboutism - את הקרדיט על תחילת סוף הממלכתיות, הזניית ימים קדושים, הזניית זכר השואה (ובין היתר פטירת פאקינג היטלר מהאחריות לפתרון הסופי) והזניית בערך כל מה שהיה קדוש לחברה הישראלית - ראוי לתת לאיש והאגדה שהתחיל אותם לפני שנים. אחרי שהפרות הקדושות הללו נשחטו שוב ושוב ושוב - אתה מופתע שתמצא גם במחנה השני טמבלים שחובטים בפגר?

• אהבתי 4
  • משעמם 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

אתאיזם לא מסגרת אמונית. אתאיסט אומר במה אתה לא מאמין.

בדיוק. למה, חייבת להית מסגרת אמונית? ואם אין מסגרת אימונית אז אתה בהכרח ג'ק המרטש?

לפני 9 שעות, falou כתב:

שוב, זו תפיסה מאוד רופפת של הדת, שאני לא מבין איך אתה חושב שהיא מחזיקה מים. מה, מספיק שמאן דהוא ייכתוב "משהו" והמשהו הזה יתקיים לאורך כל ההיסטוריה האנושית באופן כ"כ אינטנסיבי.

בו... זה חייב להיות משהו הרבה יותר בסיסי והרבה יותר מהותי מפסטיבל מספרי סיפורים (אם כי הסנטלוגייה היא די כן זה...).

זאת בקצרה בלי להתפלסף. דת זה קודם כל אמונה. וכל השאר אלה הם דברים מסביב שקיימות גם בלי שום דת. בעיני קודם היו כל הכללים לחיים משותפים והרגלים נכונים לאותה תקופה ורק אחר כך מתוך בורות, כדאיות ולא יודעה מה עוד הדביקו עליהם אלוהים. לא אמרתי שזאת פסטיבל מספרי סיפורים. מדובר במערכת תעמולה משומנת מהטובות (אולי הכי טובה) בעולם, שיש אחריה המון כוח וכסף. שטיפת מוח מתחילה בגיל צעיר בתקופה הקריטית. מכאן ילד יגדל דתי/חרדי/חילוני/אתאיסט תלוי בהשקפת עולם של הוריו. אחוז קטן יחסית יחזור בתשובה/שאלה.

לפני 9 שעות, falou כתב:

כאתאיסט וכאדם רציונאלי אני חושב שאם תופעה מסויימת שרדה חברתית, זה אומר שיש בה תועלת ניכרת לחברה האנושית.

איזה תועלת חוץ מהגזענות דתית ישנה בדת?

לפני 9 שעות, falou כתב:

בהתחשב בזה שדתות זו תופעה פאן-אנושית, הייתי אומר שהיא חלק אנטגרלי מה-psyche האנושי.

נכון. בורות ופחד מבלתי נודע.

לפני 9 שעות, falou כתב:

אני טוען גם שתרבויות שנעדרו את המרכיב התועלתי בתרבות, נעלמו. תראה את המונוגולים, כבשו את כל העולם ומהתרבות שלהם לא נשאר דבר. הם התמוססו בקרב העמים שכבשו.

קיימים עד היום במונגוליה ושמרו על התרבות שלהם. 

לפני 9 שעות, falou כתב:

תרבויות שמבוססות על אגרסיביות נטו, נגוזות (גם הנאצים).

ברה"מ התפרקה רק בגלל כישלון כלכלי. קובה קיימת עד היום. גם סין עם התאמה לתקופה. לך תדע מה היה קורה היום באירופה אם גרמניה לא הייתה עושה טעות לתקוף את ברה"מ.

לפני 9 שעות, falou כתב:

תראה את האיסלאם. הסובלנות היחסית שלו אפשרה את התפשטותו. כל הידע שנותר מיוון ורומי נותר כי האיסלאם שימר אותו, ודרכו (דרך ספרד) הוא חזר לאירופה (צפון איטליה בעיקר), אחרי שהדוגמטיות הנוצרית כמעט כלתה אותו.

לא מכיר את אסלאם, אבל הוא התפשט ברכיבה על סוסים עם חרב ביד. גם מה שאנחנו רואים היום לא נראה סובלני במיוחד.  

לפני 9 שעות, falou כתב:

אבל אם אתה אתאיסט, השאלה היא, במה את כן מאמין?

אתאיסט זאת לא דרך חיים. פשוט לא מאמין בקיומו של אלוהים וזהו. זאת המשמעות של המילה. מכאן כל הדרכים פתוחות לכל הכיוונים. זה כמו לשאול אם אתה לא מאמין  בסמים, במה אתה כן מאמין?

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

יום השואה השנה שוב הוכיח שבשביל השמאל אין שום דבר קדוש.

גם ביום כזה כמה רפי שכל החליטו לצעוק ולהפריע במהלך הביקור של בועז ביסמוט בבית כנסת בתל אביב.

לא מדובר אפילו בעניין של כבוד או חוסר כבוד כלפי ביסמוט עצמו, אלא בחוסר כבוד לשאר המשתתפים, לניצולי השואה ולזכר השואה עצמו.

לפחות לא הלכו מכות ולא רצחו אף אחד. אחד מאנשים שהעז שם לפתוח את הפה יצא עם פרצוף מפוצץ.  

פורסם
לפני 6 שעות, daniel.asu כתב:

שמע, זה הדבר הכי עצוב שקראתי בכמה שנים האחרונות. אני שמח שאתה מגיב בקארזפורום ולא מחט שיריון. 

בלי יותר מדי whataboutism - את הקרדיט על תחילת סוף הממלכתיות, הזניית ימים קדושים, הזניית זכר השואה (ובין היתר פטירת פאקינג היטלר מהאחריות לפתרון הסופי) והזניית בערך כל מה שהיה קדוש לחברה הישראלית - ראוי לתת לאיש והאגדה שהתחיל אותם לפני שנים. אחרי שהפרות הקדושות הללו נשחטו שוב ושוב ושוב - אתה מופתע שתמצא גם במחנה השני טמבלים שחובטים בפגר?

1. יש לך בעיה עם להפיל מקום שיורים ממנו על לוחמי צה"ל? שוב, אני לא קבעתי מי יהיה שם, הם קבעו.

2. אמרתי איפהשהו שהימין סבבה? שני הצדדים נבלות.

פורסם

יו"ר פורום קוהלת מסביר בדיוק את האסטרטגיה.

לימין ולדתיים יש יתרון דמוגרפי ולכן ההפיכה תעבור. אם לא עכשיו אז בעוד חמש או עשר שנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המנדטים באותו מצב כבר 10 שנים ככה שבמקומו לא הייתי בונה על זה. זה שאנשים דתיים או מסורתיים לא הופך אותם אוטומטית לסתומים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

מצד שני, הייתי מאוד שמח אם בשנייה שהוא נורה הגדוד שלו היה תוקף את המרפאה ומשמיד אותה על כל מי שיכול להיות בה, כולל ילדים.

לקרוא ולבכות.

הבעיה שצה"ל בנה לעצמו רף מוסרי כל כך גבוה שהוא גובה לפעמים חיי אדם סתם.

מזלנו.

• מבאס 1
פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

בדיוק. למה, חייבת להית מסגרת אמונית? ואם אין מסגרת אימונית אז אתה בהכרח ג'ק המרטש?

לפני 16 שעות, falou כתב:

כמו שכתבתי, אני לא חושב שאפשר לתפקד בלי מסגרת אמונית. תמיד יש מסגרת אמונית, רק שהיא לא תמיד מוגדרת מילולית.

בלי זה אין לך איך לדעת מה לעשות.

מצאת את אשתך במיטה עם גבר זר, אין לך שום מסגרת ערכית ואמונית למדוד את ההתרחשות ביחס אליה?

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

זאת בקצרה בלי להתפלסף. דת זה קודם כל אמונה

זה לא נכון. דת היא קודם כל מערכת של כללים והתנהגויות. ביהדות זה אפילו העיקרון. הציווי הוא לקיים מצוות, לא להיות מאמין.

בצורה הכי פשוטה, אדם יכול לא להאמין באלוהים ולתפקד כחרדי לכל דבר. 

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

בעיני קודם היו כל הכללים לחיים משותפים והרגלים נכונים לאותה תקופה ורק אחר כך מתוך בורות, כדאיות ולא יודעה מה עוד הדביקו עליהם אלוהים

קודם היו כללים או קודם היו הרגלים?

אלו שני דברים שונים במהותם.

אלוהות זו תופעה פאן אנושית - איך זה שכל התרבויות, גם לא קשורות, הגיעו לאותו מנגנון חברתי?

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

שטיפת מוח מתחילה בגיל צעיר בתקופה הקריטית. מכאן ילד יגדל דתי/חרדי/חילוני/אתאיסט תלוי בהשקפת עולם של הוריו.

אתה לא עברת "שטיפת מוח" בגיל צעיר?

כל האמונות שלך ומה שאתה קורה לו "הגיון" הגית בעצמך? הבנת את העולם לבד? 

אתה פשוט חושב שהאקסיומות שלך יותר נכונות. אתה גם חושב שאתה בוחר את הדעות שלך. יונג אמר פעם: “People don't have ideas. Ideas have people.”

כמה מהדעות/רעיונות שלך קיבלת כאקסיומות ואתה משרת אותם, בזה שאתה מקבל את הפריזמה שלהם לפרשנות של העולם כנתונה ולא מפקפק בהם?

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

לא מכיר את אסלאם, אבל הוא התפשט ברכיבה על סוסים עם חרב ביד. גם מה שאנחנו רואים היום לא נראה סובלני במיוחד.  

לפני 16 שעות, falou כתב:

אתה באמת לא מכיר. בהבדלה מהמונגולים, למשל, המוסלמים היו כובשים עם סט כללים, לפחות רשמי, מאוד סובלני, אבל לא זה המקום להרחיב. מספיק לראות מה קרה, תרבותית, בעולם המוסלמי בימי הביניים, לעומת העולם הנוצרי, בין היתר, ביחס ליהודים. זה שהיו כובשים, זה נכון, אבל זה נכון לכל תרבות דומיננטית.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

אתאיסט זאת לא דרך חיים. פשוט לא מאמין בקיומו של אלוהים וזהו. זאת המשמעות של המילה. מכאן כל הדרכים פתוחות לכל הכיוונים

אם אתה חושב שכל הדרכים פתוחות, אתה באמת לא מכיר במגבלות שלך עצמך, כפי שהושתו עליך. אפילו שפה, איתה אתה חושב, היא אוסף של דרכים מוגבלות לפרש את המציאות. אבל זה באמת קצת מורכב לפורום.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמה רפי שכל אצל ביסמוט, חברי תנועה קיבוצית שרוצים למנוע משר הביטחון להגיע לטקס לזכר הנופלים (ועוד אחרי שפגע לעצמו בקריירה הפוליטית כדי לשמור על המדינה לטענתם), טייס אל על שנואם נגד הממשלה בעברית וכמובן באנגלית כדי שתיירים יבינו..

איגדת פה 3 מקרים שונים לחלוטין אחד מהשני.

אותם רפי שכל של ביסמוט (כנראה זה היה כנס של רפי שכל אם הזמינו אותו לנאום) הם רפי שכל מטעם עצמם.

לתנועה הקיבוצית מותר להחליט את מי הם רוצים בטקסים שלהם. אלה טקסים פרטיים ומי אתה שתכפה עליהם נוכחות של פוליטיקאי כזה או אחר?

לגבי הטייס הוא צריך להיות מודח מיידית. מי שמשמש במקום העבודה שלו בצורה כזו לא יכול להיות קברניט. איאית אם הייתי יכול הייתי מפטר קברניט כזה ואם אין לי ברירה בדגלל אילוצי כוח אדם/ועד מדיח אותו מליות קברניט ומשאיר אותו כטייס זוטר יותר.

התחושה היא שאין יותר ממלכתיות, אין יותר אחידות, הכל כשר למען המטרה. ימים שהיו קדושים הפכו להיות סתם עוד יום שלישי.

את זה ספר למי שהמציא את זה עם הממשלה הקודמת (רמז: אלה לא היו אנשים אלמונים אלא חברי מפלגות בשכר). זה לא מוריד מהעובדה שאני מאוד נגד זה.

לגבי הרצון שלך להוריד מרפאה על יושביה יותר טוב שלא אגיב כי במקרה הטוב אחטוף נזיפה ובמקרה היותר סביר חסימה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

מזלנו שחיילי צה"ל נהרגים שלא לצורך?

הוא כבר נהרג. זה שתפציץ מרפאה על יושביה יחזיר אותו או שרק יספק את היצר החייתי שלך לנקמה דרך פגיעה בבני ערובה?

• אהבתי 2
  • משעמם 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

הנסיון להגיד פה לגיטימי ופה לא זו צביעות. אין שום הבדל בין המקרים מלבד ליכולת וליכולת שלך להתמודד

איך אני אוהב את ההודעות האלה... לא מסכים איתי = צביעות.

אתה מתעלם מזה שלבנון זו מדינה שזאת האחריות שלה לדאוג לאזרחים ולעשות סדר במה שקורה בשטח שלה. מי אחראי לדאוג שלא יחביאו משגרי רקטות בגני ילדים בעזה? השר"פ? החמאס? צה"ל? מי הריבון?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@יובל .מ.

מתנצל שאני זורק את הקלף של "אין לך ילדים" אבל.

כל עוד אתה לא אבא, העולם הוא שחור ולבן והכל נראה פשוט.

ברגע שיש לך ילד, אתה מבין שמשפט כמו "תוריד פצצה על גן ילדים" זה אמירה כל כך מטומטמת ...

אני די בטוח שאם עוד 10 שנים תחזור לפורום ותראה מה כתבת אתה תתן לעצמך סטירה.

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

הוא כבר נהרג. זה שתפציץ מרפאה על יושביה יחזיר אותו או שרק יספק את היצר החייתי שלך לנקמה דרך פגיעה בבני ערובה?

אבל המחבל שם, בפוטנציאל עם עוד מחבלים. לא תהרוג אותו עכשיו הוא יתקוף עוד חיילים.

וזה מתקשר למה שכתבתי לפני כמה עמודים - כרגע פשוט אנחנו נמצאים במצב שאפשר להתפלסף על מוסר. 

לפני 20 דקות, stum כתב:

מתנצל שאני זורק את הקלף של "אין לך ילדים" אבל.

כל עוד אתה לא אבא, העולם הוא שחור ולבן והכל נראה פשוט.

ברגע שיש לך ילד, אתה מבין שמשפט כמו "תוריד פצצה על גן ילדים" זה אמירה כל כך מטומטמת ...

אני די בטוח שאם עוד 10 שנים תחזור לפורום ותראה מה כתבת אתה תתן לעצמך סטירה.

אם אני אדע שהגננת של הילד שלי מחביאה מטעני חבלה בחצר ואשאיר את הילד שם האשמה עלי.

• תוכן חדש...