Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, tzahico כתב:

השאלה הבאמת מעניינית היא - האם השואה הייתה מתרחשת באותו קנה מידה במידה והעם הגרמני היה נשאר נאמן לנצרות ולא פונה לאתיאזם במהלך המאה ה-19 ותחילת ה-20?  

אתה יותר ממוזמן לקרוא את כתביו של מרטין לותר (ולא שהקתולים הרבה יותר טובים במובן זה)

לקינוח תוכל לחפש איפה התמונה הבאה, מה היא מסמלת, ומה הין ההחלטות לגביה לפני שנתיים בערך

(גרמניה האחרת עאלק)

spacer.png

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעה, tzahico כתב:

השאלה הבאמת מעניינית היא - האם השואה הייתה מתרחשת באותו קנה מידה במידה והעם הגרמני היה נשאר נאמן לנצרות ולא פונה לאתיאזם במהלך המאה ה-19 ותחילת ה-20?  

במהלך כל ההיסטוריה האנושית דת הייתה סיבה למלחמות ושחיטה של שונים. אנטישמיות נולדה על רקע דתי.  אין שום דבר באתאיזם שקורא להשמדת עם אחר. והנאצים לא היו אתאיסטים. על אבזם חגורת חייל נאצי היה כתוב "אלוהים איתנו". 

פורסם
לפני 53 דקות, Morningstar כתב:

לא יודע כמה זה מדויק, גם כשהם ידעו שהם הולכים להפסיד במלחמה היה חשוב להם להשמיד ספציפית את היהודים. היטלר שנא את היהודים קודם כל - ורק אחרי זה את כל השאר.

הוא השתמש ביהודים כי יותר קל ליצור דמון שאתה לא יכול לזהות. מבחינת טיהור הרי התחילו עם בעלי תפקידים בממשלה הקודמת, המשיכו עם תומכיהם, נכים ומפגרים ורק אחר כך היהודים.

לפני 46 דקות, farkash7 כתב:

רצח העם ברואנדה הוא אולי הדבר הקרוב ביותר לשואה שאני מכיר. ההבדל הגדול הוא ששם לא היו תאי גזים אלה מצ'טות ורובים.

ומה עם השמדת הטוטסי וההארו על ידי הגרמנים?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, mikyl כתב:

במהלך כל ההיסטוריה האנושית דת הייתה סיבה למלחמות ושחיטה של שונים. אנטישמיות נולדה על רקע דתי.  אין שום דבר באתאיזם שקורא להשמדת עם אחר. והנאצים לא היו אתאיסטים. על אבזם חגורת חייל נאצי היה כתוב "אלוהים איתנו". 

דת זה התירוץ, לא הסיבה. הסיבה זה פשוט רוע אנושי.

בתורת הגזע אין שום דבר דתי, זה קשקוש כאילו מדעי, והנה רצחו עם על זה.

אותו דבר קומוניזם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, tzahico כתב:

אגב - שלא ישמע מדברי - זה לא שהנוצרים המאמינים היו כזה להיט...

image.thumb.png.266d07b8eef99bbf2c271d88d3abcaba.png

אני חושב שאפשר לבנות קייס טוב לזה ולו מהניסיון ההיסטורי, שמראה בבירור שהחברות הרצחניות בהיסטוריה נשלטו על ידי אידיאולוגיה חילונית/מטריאליסטית. פאשיזם, קומוניזם ושות׳.

נ.ב. הנריך היינה כתב את הדברים עשרות שנים לפני הנאצים.

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

דת, במונחים של ימי הביניים, זה כמעט כל התרבות והתפיסה האנושית של העולם. זה מקיף כמעט הכל. זה לא יכול להיות רק סיבה או רק תוצאה או רק אמצעי כזה או אחר. זה כמו להגיד ״האנושות״.

לפני 29 דקות, mikyl כתב:

אין שום דבר באתאיזם שקורא להשמדת עם אחר

עובדה שהמשטרים הכי קטלניים הם אתאיסטים. איך אתה מסביר את זה?

הכובשים הכי אכזריים בהיסטוריה, המונגולים, איך הדת שלהם הפכה אותם לכאלה?

נ.ב. אפשר להוסיף לקטלנות החילונית את המהפכה הצרפתית ומלחמות נפוליאון לאחריה. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

image.thumb.png.266d07b8eef99bbf2c271d88d3abcaba.png

אני חושב שאפשר לבנות קייס טוב לזה ולו מהניסיון ההיסטורי, שמראה בבירור שהחברות הרצחניות בהיסטוריה נשלטו על ידי אידיאולוגיה חילונית/מטריאליסטית. פאשיזם, קומוניזם ושות׳.

נ.ב. הנריך היינה כתב את הדברים עשרות שנים לפני הנאצים.

דת, במונחים של ימי הביניים, זה כמעט כל התרבות והתפיסה האנושית של העולם. זה מקיף כמעט הכל. זה לא יכול להיות רק סיבה או רק תוצאה או רק אמצעי כזה או אחר. זה כמו להגיד ״האנושות״.

בהחלט, מי שהמציא את הקונספט של זכויות אדם, עזרה הומניטרית, חרמות על כל מי שמבצע רצח עם וכו' היה אירופה הסופר-דופר דתית, והאויבים הגדולים ביותר שלנו בעת המודרנית, שמאיימים לרצוח את עמינו ופועלים אקטיבית להגשים את זה, הם האיראנים החומרנים והאתאיסטיים. ממש המציאות תואמת את התיאוריה המאוד אינטליגנטית שלך אחד לאחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, falou כתב:

הטבע האנושי/אנושות/ קרא לזה איך שאתה רוצה. אנשים רצחו אחד את השני משחר הימים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 30 דקות, falou כתב:

אני חושב שאפשר לבנות קייס טוב לזה ולו מהניסיון ההיסטורי

עכשיו בגרמניה יש איזה 40% שמגדירים את עצמם חסרי דת. כהגדרה. לא ''לא מאמינים''.

אז אתה מודאג מרצון לרייך רביעי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 17 דקות, MostlyWicked כתב:

בהחלט, מי שהמציא את הקונספט של זכויות אדם, עזרה הומניטרית, חרמות על כל מי שמבצע רצח עם וכו' היה אירופה הסופר-דופר דתית

האמת היא ש...כן. הרעיון של קדושת הפרט (נברא בצלם וזה) מקורו בדתות המונוטאיסטיות. המחשבה שהנאורות נוצרה יש מאין, מתוך ריק רעיוני ותרבותי, היא מופרכת. היא התפתחה מתוך הדת.

למשל, הרעיון שיש ״אמת״. זה נשמע עניין ברור וטריוויאלי, אבל התפיסה שיש דבר נכון ויש דבר לא נכון ויש אמת אחת נכונה, שהיא הבסיס של החקר המדעי, זו תפיסה שקודמה באגרסיביות ע״י הנצרות.

הבעיה של הנצרות, בניסיונה להציג תפיסת עולם כוללת לכל הקיום, כולל הפיסי והמטריאליסטי, זה שעם התפתחות החשיבה המדעית, התברר שהאמיתות שהיא הגדירה... לא היו אמת. ואם הדת איננה האמת וכל האמת, כמו שטענה, אז אפשר גם לזרוק את אלוהים לפח... כמו שניטשה אמר.

ניטשה (עוד מנבא של הטבח של המאה ה-20׳) גם אמר שמות האלוהים יביא את הטבח.

• אהבתי 1

פורסם

ותגיד לי, כול המלחמות דת שניהלו הנוצרים. זה למרות הדת כאילו נכון? זה גם לא נחשב כטבח?

• רעיון טוב! 2

- By lifting money bags

פורסם
לפני 28 דקות, David32 כתב:

עכשיו בגרמניה יש איזה 40% שמגדירים את עצמם חסרי דת. כהגדרה. לא ''לא מאמינים''.

אז אתה מודאג מרצון לרייך רביעי?

אני לא יודע אפילו מה זה אומר שמישהו אומר על עצמו שהוא לא מאמין. אני גם לא מאמין שיש כזה דבר אנשים לא מאמינים. אני חושב שלכל אחד יש אמונה, גם אם הוא לא מגדיר אותה לעצמו או מודע לה.

בכל מקרה, הקטגוריות ״לא מאמין״ לעומת ״מאמין״ גסות מדי כדי שיהיה להן איזושהי משמעות מעשית.

אם היית אומר לי ש-40 אחוז מהגרמנים חושבים שהחיים לא הוגנים ושהם מקופחים, אז הייתי דואג...

לפני 14 דקות, David32 כתב:

ותגיד לי, כול המלחמות דת שניהלו הנוצרים. זה למרות הדת כאילו נכון? זה גם לא נחשב כטבח?

למה אתה קורא ״מלחמת דת״?

תן לי דוגמא למלחמת דת לעומת מלחמה חילונית?

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

תן לי דוגמא למלחמת דת לעומת מלחמה חילונית

בחר את אחד ממסעות הצלב לעומת צ'צניה, או איי פוקלאנד.

אתה הולך לשחק על ההגדרה של אמונה ודת? כמו שאתה עושה עם אתאיזם וקומוניזם?

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

ברור שהסיבה היא תכונות אנוש. דת זה סה"כ כלי שהשתמשו לצרכים שונים, פרי דמיונם של אותם אנשים.  

לפני שעתיים, falou כתב:

נאצים לא היו אתאיסטים. כמו שכתבתי על אבזם של כל חייל וורמאכט היה כתוב "Gott mit uns" - אלוהים איתנו. היה הסכם בין הנאצים לוותיקן שבו היטלר  הצהיר כי "לא תהיה סובלנות כלפי בתי ספר חילוניים" וגם הכריז שמוקיע את התנועה האתאיסטית. את אתאיסטים לא היו מגייסים לשורות אס אס.

לפני שעתיים, falou כתב:

דת לא הייתה סיבה היחידה למלחמות, אבל בטוח אחד מהן.

לפני שעתיים, falou כתב:

האמת היא ש...כן. הרעיון של קדושת הפרט (נברא בצלם וזה) מקורו בדתות המונוטאיסטיות.

קדושת הפרט כמו כל 10 הדיברות הם סה"כ כללים מאפשרים חיים משותפים שנקבעו על ידי אנשים עצמם. ואחר כך מישהו שם אותם על הנייר, סוג של חוקי יסוד.

לפני שעתיים, falou כתב:

ניטשה (עוד מנבא של הטבח של המאה ה-20׳) גם אמר שמות האלוהים יביא את הטבח.

למה, לפני המאה ה-20 לא היו מלחמות ולא היו טובחים אחד בשני? פשוט כלים היו פחות הרסניים ואפקטיביים.

לפני שעה, falou כתב:

אני לא יודע אפילו מה זה אומר שמישהו אומר על עצמו שהוא לא מאמין. אני גם לא מאמין שיש כזה דבר אנשים לא מאמינים. אני חושב שלכל אחד יש אמונה, גם אם הוא לא מגדיר אותה לעצמו או מודע לה.

אני אסביר לך. זה מאוד פשוט. למה כוונה "מאמין"? מאמין בקיום אלוהים בצורה כלשהי? אז ישנם אנשים שלא מאמינים בקיומו. בשום צורה. זה נקרא אתאיסט/חסר דת. כל דת עבור אותם אנשים (ואני ביניהם) זאת יצירה שנכתבה על ידי מישהו ומבוססת  בחלקה (אולי) בצורה רופפת על אירועים היסטוריים.

לפני שעה, falou כתב:

למה אתה קורא ״מלחמת דת״?

תן לי דוגמא למלחמת דת לעומת מלחמה חילונית?

מסעי הצלב, מלחמות הדת בצרפת בין קתולים לבין הוגנוטים, מלחמת אזרחים בלבנון. 

פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

דת זה סה"כ כלי שהשתמשו לצרכים שונים

כמו שכתבתי כבר, להגדיר ״דת״, מונח רחב כמו להגיד ״תרבות״ ולצמצם אותה לפונקציה של ״כלי״ (של מי ולשם מה ומתי בדיוק בעשרות אלפי שנות קיום אנושי), זה פשוט חסר משמעות.

לפני 5 דקות, mikyl כתב:

אצים לא היו אתאיסטים. כמו שכתבתי על אבזם של כל חייל וורמאכט היה כתוב "Gott mit uns" - אלוהים איתנו. היה הסכם בין הנאצים לוותיקן שבו היטלר  הצהיר כי "לא תהיה סובלנות כלפי בתי ספר חילוניים" וגם הכריז שמוקיע את התנועה האתאיסטית. את אתאיסטים לא היו מגייסים לשורות אס אס.

אדיקות דתית, כמו כל דבר, היא עניין של ספקטרום. הנאצים שמו את המדינה, הלאום, מעל לדת. מעבר לזה הם השתמשו באיזו סימבוליזם שעבד להם, נוצרי, נורדי וכו׳. כמו שסטאלין השתמש באלמנטים נוצרים לפולחן האישיות שלו.

לפני 6 דקות, mikyl כתב:

קדושת הפרט כמו כל 10 הדיברות הם סה"כ כללים מאפשרים חיים משותפים שנקבעו על ידי אנשים עצמם. ואחר כך מישהו שם אותם על הנייר, סוג של חוקי יסוד.

קודם כל, יש תרבויות בהן הפרט הוא לא קדוש. למשל בפאשיזם המדינה קודמת, בהגדרה. 

אבל בגדול זה נכון, החוקים, כמו הדת, צמחו מתוך ההתנהגות של הקבוצה, לא מתוך קביעה רציונאלית, לפחות במקור.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...