Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי זו טיפשות שלהם נטו. אם נותני השירות היו יותר נחמדים, שירותים ויעילים, הלקוחות היו קונים יותר וכולם היו מרוויחים.

ספציפית באסטוניה גם אין להם חוש עסקי בגרוש. הנה עוד דוגמא מקניית השולחן: הם עושים משלוחים חינם עד הבית בתוך טאלין. עד עכשיו טוב ויפה. רק מה - בגלל שהמשלוח חינם, כולם לוקחים משלוח והתור הוא ענק. כששאלתי מתי השולחן יגיע אמרו 5-7 ימים (ואני גר 10 דקות הליכה מהחנות). מה בעל חנות נורמלי היה עושה? שירות משלוחים בתשלום (יענו priority). בקש 10 יורו על המשלוח וזה יצמצם משמעותית את כמות האנשים שיבקשו לשלוח הביתה (כלומר משלוחים מהירים יותר) - ועל הדרך יתן לך עוד הכנסה.

עוד דוגמא: הלכנו לסוכנות למכירת רכבים משומשים. עשרות מכוניות בתצוגה בחוץ אבל אף אחד לא ניגש אלינו. וגם כשהם מדברים זה בחוסר רצון מוחלט. אם רק היו מתאמצים יותר למכור. תביא לכאן ישראלי והוא יעשה להם בצפר (מישהו מתנדב?).

ואלו רק דוגמאות - זה המצב אצל מרבית נותני השירות כאן. אפס מחשבה. אגב, יותר ויותר אני מבין שזה לא רק אצלם אלא גם אצל מתכנתי המחשבים כאן, שהם משמעותית פחות טובים מבארץ והרבה בגלל הסיבות האלו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

~

הנושא על הפרק אצלי הוא לימודים, לכן השיקולים שונים מעט. ביליתי מספיק זמן ברחבי היבשת כדי לדעת שהונגריה היא סוג של אח חורג למדינות האיחוד, יצא לי להכיר כמה אנשים משם ובסה"כ התרשמתי שזה לא מקום מבטיח במיוחד. לצ'כיה התחברתי יותר, אבל גם שם לדעתי אין לי מה לחפש בטווח הרחוק. גרמניה, צרפת או כל אחת מהשחקניות הגדולות תהיה יקרה יחסית, אך מה שמפריע לי באמת בכל המקומות שמניתי לעיל זה הצורך בלימוד שפה נוספת, אין לי כח לעבור שוב את הח*א שאכלתי בספרד ואני צריך את היכולת לדאוג לעצמי מבלי להיעזר כל פעם בחברים. טאלין מושכת אותי בעיקר עקב הקהילה הרוסית הגדולה, יחד עם רמת התשתיות הגבוהה והתחושה ביומיום שבסה"כ אתה במדינה מפותחת ולא איזה חור של עולם שלישי (כך לפחות התרשמתי מביקוריי שם). כמובן שמעל הכל - המחירים האטרקטיביים של שכר הלימוד שנמוכים בכ-60% מכל מדינה אירופאית מתקדמת הם אלו שהסבו את תשומת לבי לאזור, אבל גם היחס מצד האוניברסיטאות שם הוא פרוגרסיבי ואוהד הרבה יותר מאשר מה שראיתי אצל השכנות (לפחות בשלב ההתעניינות והמגע הראשוני עם המוסדות). לאדם כמוני, אינטרוורט ומיזנטרופ שלא צריך חברים או משפחה (או באופן כללי אנשים אחרים) סביבו ולא ממש רגיש לקור, זה מסתמן כאופציה לא רעה ומאד קוסט-אפקטיבית. מאידך, יכול להיות שאני שוקל לעשות פה את טעות חיי. קשה לדעת בשלב זה.

פורסם

בספרד לא מדברים אנגלית בשיט. פה לא תהיה לך בעיה. תאמין לי (הרוסית שלי כוללת כ-10-15 קללות, דה, ספסיבה ודאוואי).

רמת התשתיות לא כזאת גבוהה (אם כי בדיוק שידרגו לי את האינטרטנט ל-100 מגה אפלואד, לא שאני מבין מה אני אמור לעשות עם זה). התחבורה הציבורית בסדר גמור (וחינמית לתושבים) אבל לבעלי מכוניות העיר הופכת לאט לאט לסיוט.

המחירים אכן זולים (דירה קטנה די במרכז תעלה לך 400-500 יורו כולל הכל, קניות בסופר זה גרושים ויש עדיין מסעדות זולות יחסית) אבל לא הייתי עובר לחור כזה בלי עבודה מסודרת. אגב, המערכת הרפואית פה די זבל. יש לי ארסנל של ביטוחים מטעם החברה אבל עדיין לא הייתי רוצה להגיע כאן לבית חולים.

בכל מקרה, לאינטרוורט + מיזנטרופ זה מקום מצוין. 80% מהאנשים פה כאלה ברמה כזאת או אחרת.

טעות חייך? לא נראה לי. אם יש לך קצת כסף בצד, במקרה הכי גרוע תפסיד קצת כסף, תרוויח חוויה ותחזור אחרי שנה, כשתבין שהמקום הזה הוא די חור, בסופו של דבר :-D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

2. טוב, כמובן שיש ויש. לצערי נפלתי לא מעט על ילדות שצעירות ממני סביב עשור (להרגע, אני בן 33) ולא תמיד המנטליות שלהן דומה לשלי. אבל זה תלוי לאן הולכים ומה מחפשים. אחרי כמה בחורות ממוצא רוסי עדיין לא השתכנעתי מהן, והאסטוניות כנראה בממוצע טובות יותר. בכל מקרה, הרבה מאוד מהן ישמחו לעוף מכאן, והן משקיעות יחסית בהשכלה (אקדמאיות, לא מעט תואר שני). לפני זמן מה פגשתי פה בחורה נהדרת בת 27 - מאוד חיובית, מתקשרת, לא משחקת משחקים, פתוחה - ומתה לברוח מכאן. כרגע היא בלפלנד (גם מהסיבה הזאת, אם כי זה רק באופן זמני).

אתמול אפילו קרה משהו שגרם לי להעריך אותה הרבה יותר (וילמד אותך על המנטליות של חלק מהאנשים פה). רק אדגיש שלרוב המצב לא כזה. עומר טוען שזה מאפיין את נואשות אמצע החורף של הבחורות כאן: נכנסתי לאיזה מועדון מקומי, לקחתי משהו לשתות ונעמדתי שני מטר ליד איזו פצצה בשמלת מיני ומחשוף שרקדה שיכורה לגמרי ליד איזה שולחן בר, כשחברה שלה ומבוגר ענק ושמן בן 50 עומדים לידה. הסתכלתי מסביב (בכוונה לא עליה) ואחרי בערך דקה וחצי היא ניגשת אלי וצועקת לי משהו באסטונית באוזן. אני אומר לה "רק אנגלית, סליחה" והיא ישר שואלת למה אני לא רוקד. טוב, זה קלאסי - "אני לא רוקד כי אין לי עם מי. רוצה לרקוד איתי?", "אני עם חברה שלי פה" היא אומרת והולכת עם החברה לרחבה, כשהמבוגר (שמאה אחוז הוא הגורם לכך שהיא כ"כ שיכורה) הולך אחריהם. טוב, אני לא נכנס למשולש הזה. עומד עוד דקה וחצי וניגשת אלי מישהו אחרת. אחרי שהבהרנו שצריך אנגלית היא אומרת שחברה שלה רוצה לרקוד איתי ושכדאי לי, היא נורא נחמדה. (טוב שהיא לא אמרה "יש לה אישיות נהדרת"). החברה הייתה בערך שתי רמות מתחת לראשונה אז רק חייכתי ונתתי לה ללכת. ואז אני רואה את הראשונה עומדת באמצע הרחבה ורוקדת כשהחברה שלה מולה, תקועה עם הראש בתוך הסלולרי שלה, מתכתבת בפייסבוק (שוב, קלאסי). ניגש והיא מיד נתלית עלי, חצי נופלת. לונג סטורי שורט, פגשתי אותה אחרי זה שוב בשירותים (במקרה! לא מה שאתם חושבים) והאהבלה הייתה כ"כ שיכורה שהיא לא מצאה את היציאה. כמעט הרגשתי לא נעים להשאיר אותה שם כשהיא מחכה לחברה האפאטית שלה.

בקיצור - מגוון מאפיינים אסטוניים במפגש אחד: הבלונדה השיכורה מהתחת, החברה הלא מתקשרת (אלא רק שולחת הודעות טקסט כל היום), והזקן המגעיל שחושב שזה הגיוני שהוא יסתובב עם ילדות חצי מהגיל שלו במועדונים. אני משווה את זה ללפלנדית שלי ופשוט אין תחרות - היא באמת אחת מהבחורות הכי טובות שפגשתי. (אם כי עדיין מעניין איך הראשונה כשהיא לא שיכורה - כנראה שהיא אחרת לגמרי).

יצאת חנון במקרה הזה, כל ישראלי ממוצע היה מספר על לילה סוער עם שתי אסטוניות :twisted:

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יצאת חנון במקרה הזה, כל ישראלי ממוצע היה מספר על לילה סוער עם שתי אסטוניות :twisted:

לא יצאתי יותר חנון ממה שאני :-P

חוצמזה, במצב הנוזלי שבו היא הייתה לא נראה לי שאף אחד מאיתנו היה נהנה. מה גם שלמחרת בבוקר כשגיגלתי אותה גיליתי שיש לה אחות תאומה שנראית בדיוק כמוה (עד כאן נשמע מעולה, אני יודע). לה קוראים merilyn בעוד השם של אחותה נכתב בדיוק אותו הדבר רק עם a במקום ה-e. כן כן... זה בערך כמו לקרוא לשתי הבנות התאומות שלך אורטל ומורטל. בעצם אורטל ועורטל...

כשסיפרתי את זה לעומר הוא אמר את הדבר הנכון הבא: זה מסביר כל כך הרבה... הורים מפגרים, בת שמסתובבת שיכורה ומחפשת זיון. מש"ל.

איך שאומרים - דונט סטיק יור דיק אין קרייזי.

וכמו שאמרתי בהתחלה - זה רק גרם לי להעריך יותר את הלפלנדית שלי :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חבוב, שתראה את הסחורה במועדונים באילת, אתה מאוד הולך להעריץ את אסטוניה.

אותו אופי של האסטונית המדוברת, רק שרובן שמנות/לא יפות במיוחד/גרושות...

פורסם

אל תחשוב שפה הכל נהדר. להרבה מאוד צעירות כאן יש ילד/ה ואין בעל...

בכל מקרה, הזכרת לי שמישהי מהעבודה בדיוק סיפרה לי שהיא קנתה דיל עם החבר שלה לשבוע ב...אילת. יומיים אחרי זה היא נחרדה שנפל שם איזה גראד בסביבה. אני רק אמרתי לה שהיא צריכה להיזהר יותר מהערסים והפרחות...

אגב, דיל מאוד משתלם. פחות מ-500 יורו לאדם. טיסה ישירה לעובדה ושבוע במלון לא גרוע כולל ארוחת בוקר. לחשוב שאני שילמתי סכום דומה רק בשביל טיסה לארץ ועוד לא ישירה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עד עכשיו כל הגראדים נחתו בשטחים פתוחים (אם כי הקציני משטרה טוענים שהם מתקרבים לאט לאט לעיר).

הרבה חברות לואו-קוסט טסות לעובדה, בייחוד בתקופת החורף ממדינות קרות.

אחד הדברים המעולים שהעלייה הרוסית עשתה בארץ, זה שיווק חבילות נופש בתקופת החורף לתיירים רוסים באילת.

זה מחזיק יופי את המלונות של אילת, שעד לפני עשר שנים איזור המלונות באמצע השבוע בחורף היה איזור כמעט שומם.

פורסם

אז אם אנחנו כבר מדברים - תן כמה הצעות לדברים מעניינים שהיא יכולה לעשות במהלך השבוע הזה. היא רוצה לנסוע לפטרה ליום. בטח תרצה לעשות קצת צלילה. יש עוד המלצות לדברים טובים חוץ מבטן-גב? גם למסעדות נורמליות אם יש. ושים לב שהיא על תקציב צפוף...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אז אם אנחנו כבר מדברים - תן כמה הצעות לדברים מעניינים שהיא יכולה לעשות במהלך השבוע הזה.

דולפינריום?

מצפה תת ימי?

טיולי ג'יפים?

אפשר לאלתר (אם כי לא יותר מדי) אטרקציות באילת (המהדרין יוצאים קצת מהעיר למקומות אחרים,יטבתה\עין יהב (שכחתי מה יש שם)\ועוד..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אני רק אמרתי לה שהיא צריכה להיזהר יותר מהערסים והפרחות...

מעניין אותי לדעת איך הסברת לה את העניין הזה, תמיד הייתי בבעיה להסביר את הנושא שדיברתי עם אנשים מחו"ל.

בסוף אתה מגלה שיש להם מילה בשפה שלהם בדיוק לאותו דבר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תגיד לפרטנרית שלך שתשכח מכל המסעדות באיזור המלונות (חוץ מהפארק אבניו והברביס).

אם היא באמת רוצה אוכל טעים במחיר טוב שתיקח מונית ל"מחבוא של אדי", זה נמא בעיר עצמה.

באנגלית זה נקרא eddi's hideway.

ותכין אותה לזה, שהאוכל בשבת במלונות לא משהו (אלא אם היא בקטע של ג'חנון וחמין).

פורסם

הסבר בשפה בין-לאומית

כמובן שאין מדינה ללא ערסים, אבל בסגנון מקומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעניין אותי לדעת איך הסברת לה את העניין הזה, תמיד הייתי בבעיה להסביר את הנושא שדיברתי עם אנשים מחו"ל.

בסוף אתה מגלה שיש להם מילה בשפה שלהם בדיוק לאותו דבר.

האמת, אמרתי לה שקוראים להם ערסים, כמו Arse באנגלית. ואז היא אמרה oh, you mean hooligans. אמרתי "בערך". אבל הפתרון של sperial יותר טוב. אני אנסה את זה ביום שני.

ואיציק - תודה. יש עוד המלצות? היא בטח לא תרצה לאכול במסעדה אחת כל השבוע... נמצאת במלון רימונים, אם זה משנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצחיק איך שרשור על אסטוניה הופך לשרשור המלצות מה לעשות באילת...:wink:

רוני, תפסיק להתבכיין... אתה לא לבד בקור האירופאי.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...