Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוסכת 600 יורו בחודש ומרוצה מזה

מתוך חבור'ה של עשר (לא כולל עבדכם הנאמן, הסטודנט והתפרן) בהרכב של 6 בנים ו4 בנות רק שניים מצליחים לחסוך 3K+

גם בישראל לא מזהיר

7. בשנים האחרונות יש כאן בום מטורף של מחירים, בעיקר בסעיף הדיור אבל לא רק. דירות במרכז העיר נעשות יקרות יותר מחודש לחודש

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521050-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%A1&p=4286507&viewfull=1#post4286507

JUST SAYIN

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

נכון שגם בארץ לא תמיד קל לחסוך 3K בחודש, אבל אולי הייתי צריך לציין שהחסכון הזה הוא כשמתכלבים. היא ספציפית עובדת במלון בכרתים, גרה בחדר עם שותפה ומקבלת אוכל פנסיון מלא מהמלון, הנטו שלה הוא 600 אבל היא יכולה לחסוך את זה רק אם היא לא מוציאה כלום על שום דבר אחר.

ובנוגע לדיור - לצערי פספסתי את הרכבת. לפחות חלקית. הדירות עלו כאן בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות. מעניין אם יעלו עוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי 7 - לא כל כך מפתיע הקטע של התשלום האוטומטי (כן מפתיע המחירים) - אסטוניה היא אחת המתקדמות בגישה שלה לאינטרנט (המדינה הראשונה שערכה בחירות באינטרנט אם אני לא טועה)...

לגבי המתיחות בין הרוסים לאסטונים - עד כמה זה על פני השטח? (ואם כבר עוסקים בנושא, אתה נתקלת במשהו על רקע מוצא?)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

לגבי סעיף 7 - כיצד מקשרת המערכת בין הרכב למזהה הטלפון? זה אמור להצריך או הרשמה מראש או הקלדת מספר הרכב באפליקציה, ואז חיוב חשבון הטלפון במקום חיוב כרטיס אשראי או חשבון בנק הוא כבר עניין טריויאלי, לא יותר מתוחכם מכל שימוש אחר בטלפון לתשלום.

בודמה לעניין זה - אני מדווח נוכחות בעבודה באמצעות הטלפון (אפליקציה או חיוג למערכת ממוחשבת). הזיהוי שלי הוא לפי מספר הטלפון

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מתוך חבור'ה של עשר (לא כולל עבדכם הנאמן, הסטודנט והתפרן) בהרכב של 6 בנים ו4 בנות רק שניים מצליחים לחסוך 3K+

במרכז ת"א או בפאתי קרית גת? נשואים או רווקים? עובדי הייטק או מאבטחים בקניון? וכו'...

זרקת פה הצהרה מאד כללית.

אחת הבעיות עם בחורות כאן, מה שנתקלתי בו כבר כמה פעמים, הוא שהן מחפשות מישהו שיממן אותן.

תופעה נפוצה במזרח אירופה, ולאחרונה גם בישראל האמת.

אני סקרן לגבי משהו שונה. אחת הבעיות העיקריות שלי עם נשים בישראל זה שהראש שלהן לחלוטין לא פתוח לחיים במקום אחר. כלומר הן יכולות לתאר לעצמן רילוקיישן של שנה-שנתיים בחו"ל, אבל רואות את ישראל בתור מרכז העולם ובטוחות שבסופו של דבר לכאן צריך לחזור ופה צריך לגדל את הילדים. לעומת זאת קח בחורה משכילה ממוצעת מצרפת או גרמניה ותגלה שבשבילה לעבור מדינה בתוך אירופה זה כמו בשבילנו לעבור מנתניה לכפר סבא - עניין טבעי לחלוטין. וזה אגב תקף גם אצל הגברים שם.

איך עובד הראש של האסטוניות שיצא לך להכיר מהבחינה הזאת? האם התרשמת שהן פתוחות לחיים במקום אחר, לא רק ע"מ לשפר את מצבן הכלכלי אלא באופן כללי? או שגם טאלין זה מרכז הגלקסיה?

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לגבי 7 - לא כל כך מפתיע הקטע של התשלום האוטומטי (כן מפתיע המחירים) - אסטוניה היא אחת המתקדמות בגישה שלה לאינטרנט (המדינה הראשונה שערכה בחירות באינטרנט אם אני לא טועה)...

לגבי המתיחות בין הרוסים לאסטונים - עד כמה זה על פני השטח? (ואם כבר עוסקים בנושא, אתה נתקלת במשהו על רקע מוצא?)

המדינה באמת מאוד מתקדמת בגישה לאינטרנט. כרטיס התושב שלי הוא ממוחשב ובאמצעות מתאם USB מאפשר לי לבצע המון פעולות (כולל להצביע, כן). המחירים באמת מפתיעים לרעה. כשהגעתי לכאן המצב היה הרבה יותר טוב. אני חושב שבלי הגזמה - הם הוכפלו מאז שהגעתי. היום שילמתי 14 שקלים על 40 דקות חנייה (במיקום מרכזי, אבל עדיין... זה פאקינג טאלין, לא ת"א)

מתיחות בין רוסים לאסטונים - לא הייתי קורא לזה מתיחות. יותר... שמירת מרחק. הם לרוב לא מתערבבים (אם כי אם נחזור ללפלנדית - אצלה ההורים הם חצי חצי אז גם היא סוג של חצי חצי - ודוברת רוסית שוטפת. אם כי היא נראית לגמרי אסטונית).

לגבי סעיף 7 - כיצד מקשרת המערכת בין הרכב למזהה הטלפון? זה אמור להצריך או הרשמה מראש או הקלדת מספר הרכב באפליקציה, ואז חיוב חשבון הטלפון במקום חיוב כרטיס אשראי או חשבון בנק הוא כבר עניין טריויאלי, לא יותר מתוחכם מכל שימוש אחר בטלפון לתשלום.

בודמה לעניין זה - אני מדווח נוכחות בעבודה באמצעות הטלפון (אפליקציה או חיוג למערכת ממוחשבת). הזיהוי שלי הוא לפי מספר הטלפון

זה פשוט. אני מקליד את מספר הרכב ואת קוד המיקום ושולח סמס למספר ייעודי. לחילופין הכל כבר מאופיין באפליקציה. בסיום אני מקבל סמס עם כמה כסף חויבתי.

תופעה נפוצה במזרח אירופה, ולאחרונה גם בישראל האמת.

אני סקרן לגבי משהו שונה. אחת הבעיות העיקריות שלי עם נשים בישראל זה שהראש שלהן לחלוטין לא פתוח לחיים במקום אחר. כלומר הן יכולות לתאר לעצמן רילוקיישן של שנה-שנתיים בחו"ל, אבל רואות את ישראל בתור מרכז העולם ובטוחות שבסופו של דבר לכאן צריך לחזור ופה צריך לגדל את הילדים. לעומת זאת קח בחורה משכילה ממוצעת מצרפת או גרמניה ותגלה שבשבילה לעבור מדינה בתוך אירופה זה כמו בשבילנו לעבור מנתניה לכפר סבא - עניין טבעי לחלוטין. וזה אגב תקף גם אצל הגברים שם.

איך עובד הראש של האסטוניות שיצא לך להכיר מהבחינה הזאת? האם התרשמת שהן פתוחות לחיים במקום אחר, לא רק ע"מ לשפר את מצבן הכלכלי אלא באופן כללי? או שגם טאלין זה מרכז הגלקסיה?

כמובן שיש ויש, אבל אני רוצה להאמין שהנורמליות מבינות שבסופו של דבר, עם כל הפטריוטיזם, אסטוניה זה די חור ויש מקומות טובים יותר לחיות בהם... הנה, הלפלנדית הבינה את זה.

בלי קשר, הנה עוד שני סיפורים משעשעים מהעבודה שקרו בימים האחרונים:

1. איש QA החליט שהוא רוצה להיות מפתח (למד תכנות וכדומה). במקום לשאול האם אפשר לשדרג את מעמדו בחברה, יום אחד הוא פשוט כתב מייל "אני עוזב", אחרי שמצא (כנראה, זה לא ברור) עבודה בתור מתכנת זוטר בחברה אחרת.

2. למתכנת באחד הצוותים נולד ילד בסופ"ש. היום הוא התקשר למישהו אחר בצוות (אפילו לא לבוס שלו) והודיע שהוא לא יגיע בשלושה שבועות הקרובים כי הוא בחופשת לידה. הקטע המצחיק שזה אפילו לא בחור מקומי - אלא הודי שעשה לכאן רילוקיישן...

דברים כאלה בחיים לא היו קורים בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חשבתי שאני מופנם עד שנתקלתי באסטוני מוחצן שסיפר לי מה הולך שם.

מתאים בול למה שאתה מספר. מדינה של מופנמים-קיצוניים, מדהים.

מאוד נהניתי לקרוא, זה משעשע ומרתק בו זמנית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה פשוט. אני מקליד את מספר הרכב ואת קוד המיקום ושולח סמס למספר ייעודי. לחילופין הכל כבר מאופיין באפליקציה. בסיום אני מקבל סמס עם כמה כסף חויבתי.

אם כל איני מבין מה התחכום שגורם לך להתלהב. אחרי פרשיות איקיוטק ודומיהן עדיפה השיטה של פנגו, לפחות אתה יודע מי מוצץ לך את חשבון האשראי. ההבדל בין השיטה שתארת לפנגו לא מעידה על תחכום של האסטונים, אלא על תחכום של הפושעים הישראליים. אבל זה נושא לדיון נפרד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי את ה"מחפשות שמישהו יממן אותן"

זה שהיא נותנת לך לא אומר שאתה נותן לה את האשראי(או שאז היא לא נותנת?).

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לא חייב להיות תן לה את האשראי (אם כי גם כאלה יש), אבל יש בחורות שמצפות שתשלם עליהן, תקנה להן וכו. זה משפיע ישירות על רמת החמימות שלהן. לגיטימי לגמרי לדעתי למי שזה מתאים לו, רק שלא תהיינה תלונות בסוף

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מניסיון של חברים שעברו לעבוד בחו"ל וחשבו שעשו את עיסקת חייהם - היכן שהמיחייה זולה, רמת השכר בהתאם.

רמת החיים בישראל גבוהה מאד, התמ"ג של ישראל מתקרב לזה של מדינות מערב אירופה המפותחות ( את מדינות דרום אירופה, כולל איטליה, עקפנו מזמן) ויוקר המיחייה שכולים בוכים עליו, הוא פועל יוצא של רמת שכר ממוצע גבוהה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חשבתי שאני מופנם עד שנתקלתי באסטוני מוחצן שסיפר לי מה הולך שם.

מתאים בול למה שאתה מספר. מדינה של מופנמים-קיצוניים, מדהים.

מאוד נהניתי לקרוא, זה משעשע ומרתק בו זמנית.

אסטוני מוחצן? את זה אני חייב לראות :-D

אחד היתרונות בלחיות במקום כזה הוא שאמנם אני גם יחסית מופנם, אבל פה אני נחשב מה-זה מוחצן, וזה גורם לאנשים להתייחס אליך בכבוד מסוים (או לפחות ביראה). זה גם עובד טוב על בחורות שרגילות לרוב לאסטונים יבשושיים.

אם כל איני מבין מה התחכום שגורם לך להתלהב. אחרי פרשיות איקיוטק ודומיהן עדיפה השיטה של פנגו, לפחות אתה יודע מי מוצץ לך את חשבון האשראי. ההבדל בין השיטה שתארת לפנגו לא מעידה על תחכום של האסטונים, אלא על תחכום של הפושעים הישראליים. אבל זה נושא לדיון נפרד.

אין התלהבות יתרה. פשוט בארץ השתדלתי להמנע מרישום לפנגו ודומיו. פה מאוד פשוט לי לחנות - מכניס קוד ומשלם ישירות מהחשבון (טוב, אז החברה משלמת...)

לא הבנתי את ה"מחפשות שמישהו יממן אותן"

זה שהיא נותנת לך לא אומר שאתה נותן לה את האשראי(או שאז היא לא נותנת?).

אתה קצת מקצין, אבל בגדול אני לא יכול להפטר מהמחשבה שבחורה רואה שיש לי כסף כי אני לוקח אותה במכונית יפה למסעדה איכותית, וזה יותר חשוב לה מהאיכויות שלי כבנאדם. אני גם יחסית בעייתי בדברים האלה כי אני יודע מה אני מחפש ובדר"כ לא מוכן להתפשר. ויתרתי על המון הזדמנויות רק בגלל זה.

מניסיון של חברים שעברו לעבוד בחו"ל וחשבו שעשו את עיסקת חייהם - היכן שהמיחייה זולה, רמת השכר בהתאם.

רמת החיים בישראל גבוהה מאד, התמ"ג של ישראל מתקרב לזה של מדינות מערב אירופה המפותחות ( את מדינות דרום אירופה, כולל איטליה, עקפנו מזמן) ויוקר המיחייה שכולים בוכים עליו, הוא פועל יוצא של רמת שכר ממוצע גבוהה.

חן - זה ברור. מן הסתם לא הייתי עובר לכאן אם הייתי מרוויח שכר אסטוני. אבל אני מרוויח שכר ישראלי ומכאן ההזדמנות לחסוך. תאמין לי שאני לא פה בשביל מזג האוויר או האנשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אל תוותר על ההזמנויות האלה כל עוד אתה לא נשאר שם לתמיד!

ותבוא עם הגרוטאה הגרמנית שלך שקנית, לא ממש PUSSY MAGNET.

אותו סיפור היה שהייתי עם האינפיניטי...פשוט תהיה גבר ותזרוק אחרי יומיים ותמשיך לאחת הבאה :p

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

נהנתי מאד לקרוא,

ההתנהגות שאתה מתאר נקראת ברוסית Otmarozky, קשה לי להאמין שזה משהו לאומי אצל האסטונים, אבל יכול להיות שהקור משפיע ולא לטובה.

לגבי הבחורות, זה משהו שמאפיין מדינות עניות, ברוסיה (מוסקבה למשל) זה הרבה יותר מוקצן, אופי לא מעניין אף אחת, רק רמת הכנסה.

תנסה פעם לאסוף בחורה בבימר שלך ולקחת אותה למסעדה פשוטה, אם היא לא תריח כסף אולי היא תגלה קצת אופי.

• תוכן חדש...